2025 香港餐廳週贏家版🥇今次揀左一間主打日本串燒嘅餐廳!餐廳位於海港城,裝修非常有特色門口位置嘅鳥居已經非常吸睛⛩️餐廳每個位置都可以一覽維港景色今次食左$498嘅晚餐!有齊前菜、沙律、天婦羅、串燒、燒物、御食、甜品🥰軟殼蟹沙律味道開胃個人最鍾意就係天婦羅同埋串燒天婦羅外皮鬆脆!三款串燒都燒得好好食!炭燒味道香口,豬頸肉同埋雞腿肉肉汁滿滿👍🏻燒物分別可以揀炭燒A5和牛扒(+$168) 或者時令魚!牛扒口感軟熟,牛味濃郁,油脂豐富🐮御食就可以選擇鰻魚飯(+$88) 或者豚肉烏冬🤗最後仲芝麻雪糕作結!食飽飯之後記得出露台一覽維港夜景,打卡影相📸
2025 香港餐廳週贏家版🥇
今次揀左一間主打日本串燒嘅餐廳!
餐廳位於海港城,裝修非常有特色
門口位置嘅鳥居已經非常吸睛⛩️

餐廳每個位置都可以一覽維港景色
今次食左$498嘅晚餐!
有齊前菜、沙律、天婦羅、串燒、燒物、御食、甜品🥰

軟殼蟹沙律味道開胃

個人最鍾意就係天婦羅同埋串燒
天婦羅外皮鬆脆!三款串燒都燒得好好食!
炭燒味道香口,豬頸肉同埋雞腿肉肉汁滿滿👍🏻

御食就可以選擇鰻魚飯(+$88) 或者豚肉烏冬🤗

最後仲芝麻雪糕作結!

食飽飯之後記得出露台一覽維港夜景,打卡影相📸
2025-04-06 251 瀏覽
今晚約了女兒吃晚飯,就選海港城吧,揀了日式餐廳幸匠燒,有驚喜,廚師好有心思,看見已經很想吃,味道很喜歡,尤其是那款福岡串六盛盒一定要點,海膽牛油果天婦羅無論賣相口感味道都非常不错,會再來的。
2025-04-06 204 瀏覽
環境好,有海景,服務態度不錯喔!我哋叫咗福岡串六盛合,最欣賞係草莓同埋菠蘿,甜!仲點左翠玉瓜串,好多汁。海膽牛油果天婦羅炸得啱啱好,平時好少食天婦羅嘅我都幾鍾意。三文魚親子丼,新鮮好味,但係飯就爭啲。
環境好,有海景,服務態度不錯喔!
我哋叫咗福岡串六盛合,最欣賞係草莓同埋菠蘿,甜!
仲點左翠玉瓜串,好多汁。
海膽牛油果天婦羅炸得啱啱好,平時好少食天婦羅嘅我都幾鍾意。
三文魚親子丼,新鮮好味,但係飯就爭啲。

慶祝紀念
生日
2025-03-13 412 瀏覽
昨天幫襯了午市套餐。點了一個火炙魚生飯,劣質食材,個餐要200幾文,麵豉湯好唔掂,同大家樂嗰啲差唔多,沙律還可以但是份量少得可憐,這間餐廳好孤寒的食材。入啲差的食材,份量又極少。白飯用質量很差的飯,根本不是日本米或珍珠米,魚不新鮮,有腥味,魚的分量祇有兩種,而且很少很薄切,祇有是很薄小塊三文魚,及立魚,完全唔合格。未食過質量咁差分量又咁小嘅魚生飯。食完個肚真係有啲唔舒服,今日有點肚瀉,可能魚唔新鮮。另外點了一個燒牛扒餐。300幾文嘅餐,想像唔到牛扒可以咁少,祇有一百gram左右。牛扒還可以,勉強合格,但是絕對唔值300幾元。都係嗰句這間餐廳好孤寒的食材,這個餐覺得有點呃錢。唔會再幫襯呢間餐廳。那些正面食評是否真確?大家想想吧
昨天幫襯了午市套餐。

唔會再幫襯呢間餐廳。

那些正面食評是否真確?大家想想吧
2025-03-11 387 瀏覽
即興同朋友出嚟食飯,見到有得上網book,仲有靚景同埋食物CP值高,又唔貴,真係樣樣食物都燒得啱啱好,福岡串六盛合超級正!可以試齊晒咁多款,同埋好特別,有唔同生果包住啲燒肉,一齊食真係回味無窮,同埋魷魚筒好好食,青酒煮蜆好甜,配埋啤酒,直程係一流!環境一流!服務一流!味道一流!下次一定會再嚟!完全唔伏
即興同朋友出嚟食飯,見到有得上網book,仲有靚景
環境一流!服務一流!味道一流!下次一定會再嚟!
完全唔伏
2025-03-01 401 瀏覽
The dish was a delightful blend of flavors—rich, savory, and perfectly balanced. The presentation was elegant, with vibrant colors and thoughtful plating. Portion size was generous, and the freshness of ingredients shone through. Service was prompt and friendly. Highly recommended!

Highly recommended!
2025-02-26 454 瀏覽
之前來食過lunch,已經覺得好好味,原來晚飯都唔錯😋😋燒物串燒超級好味道,唔會太油膩,草莓豚肉超正,薄薄一層豚肉,草莓好甜😍😍好多菜式都值得encore
2025-02-26
2025-02-24 489 瀏覽
這家居酒屋的氣氛非常舒適,適合跟朋友聚會。菜單上的小吃選擇多樣,尤其是炸雞和燒烤都非常美味。服務態度友善,飲品也很有特色,值得一試!總體來說,是個放鬆的好地方。
2025-02-15 493 瀏覽
好怕食到燒到好un嘅魷魚,但出奇地燒得好食😋,另外大元貝都好好味🤤,特別在個蔬果串燒口感好特別。最有趣嘅係士多啤梨串燒甜甜地又鹹鹹地咁,味道幾新鮮。下次都會再嚟。
2025-02-15
  • 芝士年糕
2025-02-15 474 瀏覽
串燒上菜時熱很好吃,性價比高,海膽非常新鮮,鮮甜。鰻魚飯好吃Staffs服務態度好,非常專業,有耐性介紹餐牌餐廳近海旁,可看到海景,地址很好,容易找到下次會再到訪
Staffs服務態度好,非常專業,有耐性介紹餐牌
餐廳近海旁,可看到海景,地址很好,容易找到
下次會再到訪
2025-01-27 842 瀏覽
我哋點了福岡串六盛合,包括草莓、車厘茄、菠蘿、蘆筍、京蔥及芫茜雞肉串燒,另外點咗清酒煮蜆、鱈魚乾、燒牛舌及燒雞皮,十分冶味,配以美丈夫大吟釀清酒,一樂也,必須再來。
  • 清酒煮蜆
  • 福岡豚肉草莓卷
2025-01-05 1163 瀏覽
中午要揾間舒服性價比的餐廳,這間是不錯之選,二百左右的日本丼或set lunch,食物質素很好,份量足夠,又有海景睇,加上服務不錯,有香港人優質服務的態度,值得幫襯。
2025-01-04 1247 瀏覽
侍應服務態度好好,我遲到都俾我座吧枱,不到10分鐘就俾返一張枱我,下次會再嚟幫襯。嘢食太好食,唔記得影相。啲串燒好好食,建議大家食軟殼蟹天婦羅同牛肉烏冬,啤酒都唔錯

啲串燒好好食,建議大家食軟殼蟹天婦羅同牛肉烏冬,啤酒都唔錯
2024-12-13 1685 瀏覽
已經唔係第一次嚟到呢度食, 揀呢度嘅原因, 係因為環境舒服, 所有員工都很有禮貌, 食物質素性價比很高, 居酒屋來說, 食物種類很多, 刺身亦很新鮮, 地點也很嘅時候方便, 這個地方一月非常適合和朋友慶祝生日或聚會.
2024-12-11 1739 瀏覽
這家餐廳的用餐體驗讓我印象深刻。首先,魚品新鮮且口味獨特,又多選擇。尤其是他們的招牌刺身,魚肉鮮美,令人難以忘懷。服務方面,店員熱情周到,隨時準備提供建議與協助,讓人感到賓至如歸。環境方面,餐廳裝潢典雅,氛圍舒適,非常適合聚餐或約會。總的來說,我強烈推薦這家餐廳,是品味日本料理的絕佳選擇!