2018-08-22
放工前突然心血來潮想食韓燒, 於是上嚟開飯睇下有咩好介紹,畀我搵到呢間正嘢。打開餐牌, 只計牛同豬肉,都有好多唔同種口味。 咁多款牛之中,我推介祗有晚間供應嘅烤牛肋骨肉同牛舌。至於豬方面,烤五花腩肉厚切,同烤梅頭都好都係我嘅至愛。肉類之外,呢度都有幾款海鮮供應,我就喜愛食帶子同生蠔,另外魷魚都不錯。 最特別就係食埋韓式燒鰻魚。由於肚餓,先叫咗少少熟食食住先,我老婆就叫咗個辣湯。而我就叫咗個炸物,上到嚟先知道係炸蝦,新鮮炸出嚟,熱辣辣,好味。其實食韓燒,我最鍾意係啲肉可以用菜包住食,食落真係唔油膩,仲食多咗菜。最後餐飯用一個餐肉韓式拉麵做總結,呢度仲無限啤酒供應,正呀!最後要讚一讚呢度嘅服務,order 完啲嘢食好快就送到嚟,而且員工做嘢都好快手,識自動波換個燒盤。抵讚!
至於豬方面,烤五花腩肉厚切,同烤梅頭都好都係我嘅至愛。