2019-07-19 304 瀏覽
本身想去佐敦店, 但上OPENRICE先發現原來已結業唯有去淨番既呢間旺角平昌....訂左枱食晚餐, 早到左少少, 但要夠鐘先有枱比到我地無冷氣一入到餐廳已經覺得油煙味好強烈入座之後, 情況更差,我地張枱係靠外牆位置完全無冷氣, 熱到要開手提風扇, 仲無哂胃口好似焗桑拿咁, 熱到紅到面哂 相都無心機影7個人得一個爐加一張摺枱....好迫, 同埋因為有限時, 個爐都燒唔切咁多人既食物另外, 天花有明顯積塵, 清潔不足食物食物係可以既, 對得住個價錢, 無咩大伏但亦都無咩特別好食飲品啤酒任飲最滿意, 蜂蜜梨汁&烏龍茶都唔錯不過都有傳統放題既問題, 叫幾多樣野係比唔足咁多樣野你
本身想去佐敦店, 但上OPENRICE先發現原來已結業

唯有去淨番既呢間旺角平昌....

訂左枱食晚餐, 早到左少少, 但要夠鐘先有枱比到我地

無冷氣
一入到餐廳已經覺得油煙味好強烈
入座之後, 情況更差,

好似焗桑拿咁, 熱到紅到面哂
 相都無心機影
另外, 天花有明顯積塵, 清潔不足

食物
食物係可以既, 對得住個價錢, 無咩大伏
但亦都無咩特別好食
飲品啤酒任飲最滿意, 蜂蜜梨汁&烏龍茶都唔錯
不過都有傳統放題既問題, 叫幾多樣野係比唔足咁多樣野你
15 分鐘 (堂食)
2019-07-03 416 瀏覽
同事同我慶祝生日,見一班人,最好就係放題嫁啦,今次想食韓燒。呢間「平昌」之前已經食過,記得唔錯既。🤔一早book左位,去到唔洗等位就可以入座啦。—果到有酒飲,啲同事好開心,Happy Friday!—叫左啲海鮮食,係幾大隻既,不過唔係特別新鮮,味道尚可。😮—肉類相當唔錯,我地當晚翻叫左幾次牛肉,色水好好,幾新鮮,肉汁好夠!藍妹最鐘意牛仔骨,好正!😍我地幾個都諗緊點解個鐵板咁細,想一次過燒多幾塊都唔得。😂不過夠哂熱,好快就熟,食得!—韓燒放題,地方一定好熱鬧嫁啦,成間鋪都係燒肉味。200蚊唔洗,呢個價錢食兩個鐘,飽住走,抵嫁啦。😜
呢間「平昌」之前已經食過,記得唔錯既。🤔
一早book左位,去到唔洗等位就可以入座啦。
果到有酒飲,啲同事好開心,Happy Friday!
叫左啲海鮮食,係幾大隻既,不過唔係特別新鮮,味道尚可。😮
藍妹最鐘意牛仔骨,好正!😍
我地幾個都諗緊點解個鐵板咁細,想一次過燒多幾塊都唔得。😂
不過夠哂熱,好快就熟,食得!

韓燒放題,地方一定好熱鬧嫁啦,成間鋪都係燒肉味。
200蚊唔洗,呢個價錢食兩個鐘,飽住走,抵嫁啦。😜
2019-06-29 465 瀏覽
高質素韓燒一向都唔平,一小碟牛肉都已經差不多要$100, 所以都係選擇放題著數d, 係openrice 見到”平昌”既食評唔錯,價錢最平$188(大君御膳),相片中既食材係高檔貨式,所以約埋食肉獸朋友試吓!我地6點半到,仲未係好多人,店員送上前菜同埋唐生菜,有我至愛既kimchi😋, 再係爐邊倒蛋汁。我地睇睇menu都有唔少選擇,初初梗係叫回本值高既海鮮先,我地叫咗烤生蠔,元貝,海蝦,鯖魚和鰻魚。衆多海鮮都好新鮮,生蠔同元貝都唔細喎👍,蝦身好彈牙。鰻魚燒一燒個皮已經好香脆。肉類我地主打進攻係牛肋骨肉、牛排骨,醃得好入味,肉質軟腍,燒出來好香肉味。其他仲有雞肉,雞肉串燒,菇.......。熱食類我地叫咗煎海鮮蔥餅、韓式炒粉絲、辣炒年糕,海帶湯...........各樣味道都唔錯,最愛辣炒年糕,辣得很惹味,煙煙靭靭,有口感😋任飲種類好多選擇,仲有酒類飲品,我個人推介呢款韓國烏龍茶,生津解渴👍下次再來要試埋高級版”世子御膳”先得🥰

煎海鮮蔥餅

下次再來要試埋高級版”世子御膳”先得🥰

2019-06-18
煎海鮮蔥餅
  • 生蠔
  • 韓式炒粉絲
  • 烤鰻魚
2019-06-28 336 瀏覽
早幾天有朋友約我都這間平昌吃韓式燒肉,我覺得整體上都挺不錯的👍🏻價錢便宜又可以任食!而必須一讚員工的效率🥰在點餐後食物很快就到!令我最驚喜的是生菜🥬或是泡菜快要沒有的時候,不用說他們就會添加,這份細心絕對要給個讚👍🏻這裏點餐的方式也比較環保很抵讚♻️基本的肉類部位也有提供!挺喜歡這裏的牛舌,厚度很適中。而韓燒的精髓:五花腩,厚度剛剛好又有豬味,加上泡菜再用生菜包着是我最喜歡的吃法😋推薦調味豬肉,醬汁甜甜的,是韓國吃到的味道啊!韓式料理都有不少選擇,辣炒年糕並不會很辣,不能吃辣的也能接受~我吃燒肉的時候喜歡吃冷麵中和一下!石鍋麵豉湯料好多,味道也相當不錯👍🏻

這裏點餐的方式也比較環保很抵讚♻️
基本的肉類部位也有提供!
挺喜歡這裏的牛舌,厚度很適中。
推薦調味豬肉,醬汁甜甜的,是韓國吃到的味道啊!

我吃燒肉的時候喜歡吃冷麵中和一下!
石鍋麵豉湯料好多,味道也相當不錯👍🏻

2019-06-25
2019-06-28 535 瀏覽
想試呢間平昌好耐,今次終於有機會,我地3條女揀左呢度gathering!佢有'大君'同'世子'兩隻menu,大君係基本選擇,加錢可以升級叫埋'世子'嘅menu,其實都係多幾款嘅啫,不過我地都揀左'世子'。食物質素一般啦!吾會好差但又無話好好食咁,個人覺得最好食係豬皮雞亦同醬油蝦,豬皮林得黎好彈牙,油分高但好香口好好食,雞亦隻隻飽滿同幾容易燒,醬油蝦即係生蝦,好香麻油味食落好新鮮!😋肉方面有啲令人失望,升級先叫得嘅大塊牛T骨反而係最難食,又乾又硬又頂住個胃,蠔好細隻燒完之後細過蠔豉,而某啲食材例如帶子鰻魚醬油蝦呢啲(吾知係因為貴定係所有食物都係咁),根本都吾係任食,叫1份黎3件,叫5份都係黎3件,叫10份一樣係黎3件,吾肯俾人食可以吾擺落menu度嘅,吾好呃左人升級食好啲然後要人有得叫無得食囉,無下次了!

2019-06-26
  • 醬油蝦
  • 豬皮
  • 烤鰻魚
2019-06-25 417 瀏覽
今日約咗2位阿哥係旺角食飯,我地3個都係超級食肉獸,佢2個話想食韓燒,係openrice 睇見”平昌”食評comments 都唔錯,價錢又大眾化,所以決定試一試。餐廳位於旺角兆萬中心13樓, 位置方便。去到個環境好有韓國風味,張櫈設計好好,打開就可以放個背囊入去,唔駛阻手阻腳😆店員細心地講解點樣order食物,同埋自動俾咗生菜、Kimchi,仲喺爐邊落蛋汁,服務周到。打開menu睇睇,梗係唔執輸,叫貴價海鮮先啦………….我地叫咗蠔、蝦,帆立貝、鯖魚和鰻魚.........蠔和帆立貝也是連殼上,睇落好新鮮,其實好想就咁當生蠔食🤤,不過俾阿哥叫住.............燒吓先啦!蠔、帆立貝和蝦都好大隻又新鮮。 仲有鰻魚 ,而家喺出面食鰻魚飯起碼都過一百蚊, 呢度可以任食梗係唔客氣食多啲先。鰻魚本身已經熟嘅,附有醬汁,簡單地燒一燒,已經好香,鰻魚汁甜甜地,鰻魚肉質入口即溶,我哋encore 了幾次。 另外牛仔骨係呀哥嘅至愛,醃得好夠味,肉質又夠淋!  仲有雞肉串燒,一向都係我至愛,醃味香濃鯖魚燒出來好有魚味, 唔會腥喎~飲品方便好多選擇,三個大雪櫃任揀, 有啤酒、汽水、果汁和茶,下次約班飲

蠔、帆立貝和蝦都好大隻又新鮮

鯖魚燒出來好有魚味, 唔會腥喎~

牛仔骨, 雞肉串, 雞肉

飲品方便好多選擇,三個大雪櫃任揀, 有啤酒、汽水、果汁和茶,下次約班飲酒嘅朋友,可以喺度暢飲豪食! 哈哈哈………….

2019-06-18
牛仔骨, 雞肉串, 雞肉
  • 牛仔骨
  • 雞肉串
  • 雞肉
2019-06-24 254 瀏覽
同朋友慶祝生日!本來係一件開心事,但環境實在熱爆,好失望。在一開始食不久,熱到我已經要拿橡筋出來束起我的長髮,大家邊食邊叫好熱!好熱!好彩自已有帶風扇,接住.....就係整晚都要開著風扇吹!我見場內已有風扇,但都不夠分配每張枱用,我們也叫工作人員轉過來吹,轉頭又吹左另一方向,整晚就是重覆咁叫轉風扇。真的太熱了,咁本食不下,朋友們也不想再繼續食,快快食完離開就算了, 食韓燒不夠冷氣,真的沒有下次再來。
同朋友慶祝生日!本來係一件開心事,但環境實在熱爆,好失望。

2019-06-24
慶祝紀念
生日
2019-06-24 263 瀏覽
[任食狂人]有位友人最近減肥完,透露放肆食一餐,於是我揀了這間任食韓燒一齊開懷暢飲!晚上六至十點時段都系$188,連加一都系二百頭,感覺都幾抵環境寬闊,一枱一個燒烤爐,都有燒烤醬料,泡菜同生菜等,樣樣齊全餐牌選擇都多,雞牛豬海鮮都有仲有各類鍋物點了第一輪先特色的烤LA牛排骨、烤牛肉、烤牛脷、五花腩、薄切五花肉同特級豬頸肉、雞翼當然不放過!一邊燒一邊傾計都幾爽!爐邊蛋都好好食!鐘意食海鮮的不要錯過烤帆立貝、烤蝦及烤鰻魚!食材比想像中新鮮,比想像中滋味除了燒烤之外,店內的豆腐鍋都是我至愛;正宗韓式料理亦有煎海鮮蔥餅、韓式炒粉絲、海帶湯等。韓式飲料都是任飲,仲有啤酒可以開懷大笑,再大食一餐!
[任食狂人]

晚上六至十點時段都系$188,連加一都系二百頭,感覺都幾抵

餐牌選擇都多,雞牛豬海鮮都有
仲有各類鍋物

點了第一輪先

一邊燒一邊傾計都幾爽!

爐邊蛋都好好食!

韓式飲料都是任飲,仲有啤酒

可以開懷大笑,再大食一餐!
2019-05-30
  • 海鮮
  • 鰻魚
  • 海鮮純豆腐辣湯
2019-06-20 426 瀏覽
父親節那日,我們去到兆萬中心附近, 不知道吃什麼好, 女兒想食韓燒, 然後我們看到兆萬有一間韓燒叫平昌, 心諗呢啲舖頭今日應該要等位但係又趕時間喎, 所以同個女講如果唔使等位先坐低食, 咁上去平昌嗰間啦,跟住出睇到勁多位, 已經有少少呆滯, 心諗出事喇。但應承咗個女,佢又想食又唔想再行,咁就硬著頭皮入去啦! 跟住入到到去就問個經理咩價錢啦佢話分兩種一種係278蚊 ,另一種就三百四十五蚊,我地揀左278, 跟住問個女係點樣收費啦, 佢問我個女幾多歲我答佢十歲 ,佢諗咗一陣同我講要成人收費, 咁佢咁講我都信佢呀咁ok啦冇問題啦咁就照入去食啦! 食品選擇又少 、飲品選擇又少、 仲要無甜品, 啲嘢食仲要係冇乜味有冇乜嘢調味可以做到, 又冇鹽喎 ,話左唔會再去食,點知昨日行過兆萬附近,見到有人派傳單,寫住韓燒,咁我又8掛…睇下邊到仲有韓燒啦!一睇原來又係平昌,想揼張傳單之際,俾我睇到:10歲係小童收費,當時真係好嬲,唔怪得之,佢咁多張吉枱😡
2019-06-16
2019-06-13 314 瀏覽
好早以前已經聽過朋友講過呢間,不過一路都未試, 今日食完果然好值得去完再去。佢其實係限時任食任飲的,由於佢係韓燒,所以燒物主要都係牛肉同埋豬肉。當然仲有好多韓式湯同埋小食。我哋主打韓式小食同埋料理,味道真係好傳統,同出面嗰啲買韓式料理嘅相比,真心覺得好入味。我哋兩個人總共叫左幾輪,食物上枱速度好快,真係好飽好飽,幸福感覺爆滿。由於佢太多種類,我哋咩都叫啲,睇圖啦。牛排骨,牛肋骨肉,牛脷,五花肉,五花腩,呢啲全部都必叫🤣成枱都係牛同埋豬,當然仲有帆立貝有蝦有蠔。其實仲有啲嘢想叫架,但真係眼闊肚窄,個肚都無能為力。精明嘅朋友如果見到個爐邊圍住啲黃色液體,佢倒左啲蛋漿落去,好快熟㗎咋🤣最後唔講唔得,佢哋見我哋啲肉燒過頭,黐住隻鐵板,佢哋會不厭其煩咁幫我地換個新板既,真係好似出面食buffet幫我地換碟咁,真係唔話得。

由於佢太多種類,我哋咩都叫啲,睇圖啦。

2019-06-12
2019-06-13 205 瀏覽
同朋友係旺角行街,討論緊夜晚食咩好,就見到前面既廣告牌介紹平昌韓國燒烤,見好耐都冇食就一於去試下!位置係旺角兆萬中心十三樓,一出lift 就已經比佢陣燒烤吸引住~裝修都係跟返韓國既特色,圓枱加埋圓桶櫈,櫈入面係可以比你放隨身物品,唔洗吸晒啲味,不過走既時候記得拎返😅枱與枱之間都幾闊落,唔洗咁迫,坐得舒服啲!Menu上介紹食物有晒圖片,咁就可以清楚知道肉既種類!有牛、雞、豬肉,仲有海鮮,雞肉食落好滑唔‘鞋’口,仲有雞肉串食!豬肉當然唔少得豬腩肉同豬頸肉,食落爽口充滿肉汁,正!牛肉既種類都好多,有烤LA牛排骨,照燒牛五花肉,烤牛脷等等。燒既時候香氣撲鼻,口水都流晒出黎😂仲有韓國小食同熟食任食,同埋野飲任飲,成餐飯好滿足,成肚都係肉!😅
枱與枱之間都幾闊落,唔洗咁迫,坐得舒服啲!
Menu上介紹食物有晒圖片,咁就可以清楚知道肉既種類!
豬肉當然唔少得豬腩肉同豬頸肉,食落爽口充滿肉汁,正!

2019-06-06 8712 瀏覽
今次再帶朋友黎品嚐美食,我同朋友上到十三樓,一出lift 就已經聞到陣陣烤肉香味~佢地善用空間,成間鋪都好闊絡,完全係韓國風格 🇰🇷 店內既佈置模仿70年代同80年代既韓國,所以裝潢同設計都係充滿舊時韓國既特色 😍冇去平昌一段時間,佢地餐牌竟然換左,唔再係以前既點餐紙,改左呢啲圖文並茂既餐牌,簡潔既兩頁紙完美呈現左韓國特色燒物同小菜。我同朋友一見到五花腩同海鮮,就覺得非常興奮😆 另外仲有大量飲品任君選擇,真係花多眼亂 😂呢個係平昌既任食爐邊蛋🍳 啲蛋好滑好好味 加少少泡菜落去仲正 😋佢地由裝潢到餐具,所有設備都係韓式用具,仲有埋韓燒必備既小菜,例如惹味泡菜、芽菜,同埋包住肉既生菜 🥙肉類拼盤 🍤🥓我地一黎點左各種肉類 有五花肉、雪花牛、牛柳粒、特級豬頸肉、梅頭肉、牛肋骨等等我地真係食肉獸 食曬個盤肉之後 我地又追加左豬頸肉同埋牛脷~ 豬頸肉爽口彈牙 鮮味十足 😋 牛脷係一個意外驚喜 我本身唔太中意食內臟 牛脷呢啲我都好怕 但佢呢到既牛脷一啲都唔羶唔臭 反而好爽口 口感好正 我破例食左好多 ☺️❤事不宜遲,我地立即開動😋 由於朋友係韓國住過一排既關係,佢好熟練燒肉既技巧,所以基本上都係佢燒

肉類拼盤 🍤🥓

事不宜遲,我地立即開動😋 由於朋友係韓國住過一排既關係,佢好熟練燒肉既技巧,所以基本上都係佢燒我食 🤣🤣

上面既五花腩好厚肉好正 豬既表皮都燒到好煙韌好彈牙 因為佢地本身已經有放調味料 所以只要點少少醬油已經好好味!

水冷麵

水冷面好好好好味~令我諗返起韓國既生活 個陣成日食水冷面加少少小菜,例如烤肉。水冷面凍得黎好過癮,面既質感好特別。香港一般既餐廳係唔可能食到既~ 水冷面特別之處在於佢既清新,清新得黎又有佢自己既味道。冷面既湯好清甜,佢既甜味係黎自入面既梨🍐 無添加人造糖分👍🏼 我地一人食左一碗 🍜😋

韓國泡菜湯鍋 🌶🍲

之前冇呢道菜式,今次黎到見到就要立即試下~ 我地另外點左個白飯 🍚 呢個泡菜鍋真係好唔錯,原本仲以為香港唔會食到好味似樣既泡菜湯。泡菜湯辣辣地,加入左豆腐、金菇同埋肉碎調味,香辣味美,非常暖胃,我地飲到一滴不漏 😋😋

另外仲有大量飲品任君選擇,我個人都係中意果汁類既飲品,但朋友偏好汽水,所以佢飲左韓式七喜飲料,我就飲韓國既芒果汁同蘆薈汁,好清涼解渴 😆

今晚真係超滿足,連朋友都大讚好味!服務員態度親切和藹,佢地既老闆仲係韓國人~ 難怪食物咁地道咁有質素 😋 我會再同其他朋友去朝聖,平昌係正宗既價廉物美 🥇
2019-05-21
  • 五花腩
  • 泡菜湯鍋
  • 水冷麵
  • 爐邊蛋
2019-06-04 233 瀏覽
要食韓燒,又想方便,揀左旺角既平昌韓式燒肉。入到店面裝潢好有韓國feel, 連d waiter都好似韓國明星咁😍😍一行5人去,每人2百幾可以任食,算抵食,基本上韓牛,雞類,豬類同埋海鮮都可以叫到。仲有韓式飲料,啤酒都係任飲。同行朋友最鍾意食韓牛,牛味好濃郁,又大件,真係好正! 我就鍾意呢度有各式各樣既海鮮,仲包括有燒生蠔同鰻魚,特別係鰻魚,又大件又厚身,食多幾件就值回票價!! 仲有韓式飲料,啤酒都係任飲。好可惜我地叫左一round之後都食飽晒,唔可以叫到第二round。Waiter都好好服務,定時細心幫我地睇下駛唔駛換燒烤板。如果大家like埋佢地既facebook仲可以食埋雪條! 正呀👍🏼👍🏼
要食韓燒,又想方便,揀左旺角既平昌韓式燒肉。

2019-06-02 276 瀏覽
年輕人的世界,我認識平昌係因為平昌冬奧,但今次說的是旺角平昌燒肉料理,地點方便,性價比高。很久沒有吃過燒肉放題,食肉獸開心不已,各式各樣的牛肉、豚肉及海鮮一應俱全。每位 $188 「大君御膳」性價比高的一餐。一坐下首先點了牛肉、冷盤食物、我最愛的鰻魚及熟悉小食。炒年糕跟韓式炒粉絲都是我的喜好,這裏的Kimchi 前菜真是不錯。然後到飲品雪櫃選擇任飲的韓式罐裝飲品,食燒肉伴冰涼飲品最佳不過。牛肉材料豐富,滿滿的一大碟,嚐了不同部位,牛肋骨有點嚼勁,肉味濃郁,醃製口味鮮甜,肥瘦適中,剛好不油膩。辣醬五花腩肉、牛肉入口軟淋鬆軟,香氣四溢,不錯的肉嫩滑惹味。烤鰻魚平常吃也不便宜,自己燒好味道到要一吃再吃。海鮮有中蝦、帶子、生蠔,吃飽肉之後才慢慢燒海鮮,火候要控制得好不能心急,新鮮口感清爽!最後還有韓國雪條作甜品,完美的一餐。店面設計風格走韓國風,望到遠處牆身的壁畫很有玩味,整體氣氛熱鬧,韓國烤肉放題不錯的選擇!👍

烤鰻魚平常吃也不便宜,自己燒好味道到要一吃再吃。

最後還有韓國雪條作甜品,完美的一餐。

• 韓式炒粉絲
  • 海鮮
  • 鰻魚
2019-06-02 229 瀏覽
下班約了朋友去旺角平昌吃韓燒,是地道韓燒,有燒蛋那一款,一坐下即時點牛、豬肉,款式很多,牛小排、牛舌、五花肉、梅頭肉、豬頸肉和雞翼,我們都點了不少,簡直是瘋狂的盡吃~放上去煎,十分惹味,生菜泡菜也是任吃的,生菜包著肉吃,配少少韓式醬,真美味~ 除了肉類,也有海鮮,我們吃了魷魚、蝦、帶子。熟食有燒鰻魚、韓式炒粉絲、海帶湯,水冷面,還有串燒,如此多款式,我們都吃到飽飽。這個價錢很便宜,飲品也是任喝的,Like facebook還可有雪條一支,我喜歡這間店很環保,不是用紙點餐,直接寫在膠卡上,再點菜就再抹掉,我和朋友整晚一邊燒一邊聊天,過了輕鬆又愉快的一夜~
下班約了朋友去旺角平昌吃韓燒,
是地道韓燒,有燒蛋那一款,
一坐下即時點牛、豬肉,款式很多,
牛小排、牛舌、五花肉、梅頭肉、豬頸肉和雞翼,
我們都點了不少,簡直是瘋狂的盡吃~

放上去煎,十分惹味,生菜泡菜也是任吃的,
生菜包著肉吃,配少少韓式醬,真美味~

除了肉類,也有海鮮,
我們吃了魷魚、蝦、帶子。

熟食有燒鰻魚、韓式炒粉絲、海帶湯,水冷面,
還有串燒,如此多款式,我們都吃到飽飽。

這個價錢很便宜,飲品也是任喝的,
Like facebook還可有雪條一支,
我喜歡這間店很環保,不是用紙點餐,
直接寫在膠卡上,再點菜就再抹掉,
我和朋友整晚一邊燒一邊聊天,
過了輕鬆又愉快的一夜~
2019-05-22