2021-11-11
我經常都會同朋友去旺角食飯,成班老友最鍾意就去食放題,個個都好大食,最好就係去任食任飲。今日就去咗旺角兆萬中心13樓,平昌食韓燒🔥因為之前都食過,價錢公道合理而且食物嘅質素都幾高。我地食世子御膳,每人都係298元,係旺角好少搵到啲咁經濟,性價比高嘅韓國燒烤牛肉有9隻款式俾你揀,仲有豚肉,海鮮,雞肉,肉腸,菜,熟食,真係有幾十款食物可以選擇,我地差唔多全部試晒,每隻款都好好味,我自己就最鍾意LA 牛扒,因為肥瘦均勻,脂肪比例好平均食落口非常嫩滑而且仲有好香嘅牛肉味。牛舌都係唔錯,切到好薄,燒一燒就食得,而且仲係好爽口如果鍾意食辣,佢個辣調薄切五花腩片同樣做得好出色,調味啱啱好有少少辣味,加上口感非常爽口,一流豬頸肉都係幾好味,燒到啱啱好有少少油香,而且肉質非常嫩滑爽口,兩邊燒到金黃色,仲有焦香味海鮮全部都好好味,虎瑕真係不得了,蝦肉非常爽口彈牙,鮮甜味十足燒生蠔亦都係我哋最愛,生蠔都算大隻,而且每隻都好新鮮,食落口又多汁又香蠔味鰻魚都係必食嘅推介,魚肉結實爽口,食落口有啲魚油香味,仲要大大舊,真係好滿意扇貝,扇貝都係好大隻好新鮮,鮮味十足炸物方面,最好食就係炸蝦,炸蝦外面炸到金黃色,熱辣
牛舌都係唔錯,切到好薄,燒一燒就食得,而且仲係好爽口
扇貝,扇貝都係好大隻好新鮮,鮮味十足
炸物方面,最好食就係炸蝦,炸蝦外面炸到金黃色,熱辣辣咬落去仲要勁爽口,而且一啲都唔會好多油,仲可以包住菜食,
食物嘅質素咁高,所有食物都好新鮮,而且份量都好足,想大吃大喝又唔想用咁多錢一定要嚟旺角兆萬中心13樓呢間 平昌韓國燒烤,仲要食到好飽🤩