2007-02-05 11 瀏覽
五位美女聚餐, 首先來餐前飲.我叫左Guavalini Cooktail, 酸微微的, 有Guava and lychee 香, 酒味不重.叫了個麵包, 十字面, 有兩種醬塗, 一種似肉肝醬, 另一係cheese味, 兩樣都唔錯.Main course 有sausage platter, 感覺味道差不多, 可能味雷麻木了, 外形和質感有較大分別.脆豬手皮是脆的, 但偏硬, 肉有點乾, 咸度適中.Garlic spaghetti with pasto sauce –很香蒜味, 但碟頭細.Dessert 叫左三款, apple strudel偏甜, mocca mousse 很香很滑, crème brulee 面脆內嫩.每人平均飲了1 litre啤酒, Maisel 重麥味D, 比Horgan 濃.Waiter無乜禮貌, 時常想趕我們走.
五位美女聚餐, 首先來餐前飲.

脆豬手皮是脆的, 但偏硬, 肉有點乾, 咸度適中.

Waiter無乜禮貌, 時常想趕我們走.
2007-01-28 11 瀏覽
食幾次,都覺得好ok!上個禮拜慶祝有新工返,去食餐。Today's special:Cheese Sausage Platter. 皮脆,肉味芝士味極濃郁。Side的薯仔沙律,酸酸地,最愛。Ribs:肉嫩、醬汁以茄汁、香草混和而成,甜、酦、辣配合得天衣無縫。Pasta:比較普通,但都ok!Live Band:強!男主音一唱"Hotel California",我爭d以為播碟環境:舒服,有格調,就算一家大細去食都得。
食幾次,都覺得好ok!
上個禮拜慶祝有新工返,去食餐。

Pasta:比較普通,但都ok!

環境:舒服,有格調,就算一家大細去食都得。
2007-01-13 5 瀏覽
真是好好好唔得呀!!!!>_<隊live band可以唱了5次生日歌(仲要係直至我們走為止ja, 我們走了後可能仲唱!)比同一班人lor, 雖然是比唔同的人, 不過大佬, 唔該理o下其他食客的感受呀! 我們成餐\飯就是好似入了人們個生日party, 不過是果個table的人jei... 下次不如suggest呢d人包場啦... 真是唔明間餐\廳有冇諗過其他客人lor>_<隊band都唔應該應允人分開咁多次唱同一首生日歌lor... 係咪應該一次過講哂d名就ok呢?? 你唱的唔煩, 聽都聽到煩啦...另外service又好差... 明知有live band, 唔該就留心聽同用筆寫抵啦, 我們4個人都唔會叫一樣野啦, 重複了幾次個order, 他仲要唔覺得唔好意思lor... 食野時一個朋友冇飲多啤酒的(我們另外3個都飲啤酒)問侍應拿杯水, 他放抵時是十分不友善lor, 好似是順便行過放抵咁lor... >_<我們4個講野要好似嗌交咁先聽到對方講野lor>_<d野又唔係特別好食wor!!! 激死!
真是好好好唔得呀!!!!>_<
我們4個講野要好似嗌交咁先聽到對方講野lor>_<
d野又唔係特別好食wor!!! 激死!
2007-01-10 15 瀏覽
4個人吃了豬肘(很脆), 德國腸,燒雞, 麵包加wheat beer。德國beer真係好好飲~ 沒有太苦的味道還有live band氣氛好好

德國beer真係好好飲~ 沒有太苦的味道

還有live band
氣氛好好
2006-12-27 10 瀏覽
姐妹們有一張coupon, 千叮萬囑我要跟朋友一試..飲啤酒食豬手...剛剛跟朋友在華東上海大吃大喝了5天...十分relaxed開心...也吃得很盡..好飽!!老實說...真不想吃buffet..但不敵姐妹們電話連鎖call..三時多到達(2:00 開始)...估不到款式不少..有豬手, 2款腸, 4款沙拉, 自選pasta....及炸魚, rib等..desserts也有tiramisu, breadpuffing, ice-cream, pancake, choco-pudding and so on..包一杯drink...可選beer..朋友愛啤酒..再加了0.5L house-beer..最後當然有我最欣賞的南瓜湯...好抵,...除了是出品認真好味...還有姐妹們對我及朋友的愛護...及有我最愛的朋友伴我過了一個完美假期

包一杯drink...可選beer..
朋友愛啤酒..再加了0.5L house-beer..
最後當然有我最欣賞的南瓜湯...

2006-12-04 12 瀏覽
跟舊朋友一到這兒晚飯敍舊, 本來坐於酒吧位置, 但由於難忍隔壁的雪茄味, 改到嘈雜一點的餐廳位置點了一杯house red, 這是一杯頗差的紅酒, 酒精強勁加上苦澀味重, 喝一口後舌頭已經開始鞋了, 很差. 經過上次sausage platter及咸豬手超油膩一役, 今次晚餐點了一客他們自稱招牌的薯餅配鴨胸, 想不到也是極其惡劣的, 鴨胸overcooked以至肉質十分鞋, 而且鴨胸似乎没有marinate過, 味道十分“原汁原味”, 很淡很淡, 肉下的一堆酸味紅菜頭又是酸得過份, 紅菜頭相信不會太多香港人喜愛的吧! 其自稱招牌的薯餅只是一堆薯絲拼合在一起, 散散漏漏的堆上給客人而已, 藉味又不是特別, 放在鐵板之上, 但鐵板郤是涷的, 最難忍受的就是薯餅的下層有一大堆油, 怎叫人吃下去呢?唉…..這樣的經驗, 下次都是只會叫啤酒好了.

唉…..這樣的經驗, 下次都是只會叫啤酒好了.
2006-11-19 2 瀏覽
德國豬手皮脆但是裡面的肉卻很軟,不可思議!皮非常香口!不覺得油膩!德國香腸普通沒什麼特別,甜品的XX布丁很滑,不是太甜,因本人不愛吃太甜的食物,所以十分適合我。PM8:00同PM9:00各有一場菲籍歌手的演唱,正巧有同事生日所以叫待應寫了紙條請菲籍歌手唱生日歌為她慶祝!叫了一個蘋果派待應在蘋果派上插了一隻蠟燭為她慶祝!氣氛不錯!

日所以叫待應寫了紙條請菲籍歌手唱生日歌為她慶祝!
叫了一個蘋果派待應在蘋果派上插了一隻蠟燭為她慶祝!
氣氛不錯!
2006-11-18 21 瀏覽
老公生日,就訂呢間啦!吃了三個item:(1) 脆皮豬手($12X)--皮脆,肉質和味道尚可;--配桌面的甜芥末,幾夾;--伴碟有薯仔約八小件和酸椰菜一堆。(2) 農夫包($20)--不算大個,二人分享剛剛好;--有牛肝醬和煙肉芝士醬,各有各好味。(3) 烤德國牛肉豬肉腸($70)--好普通的一條腸,配酸忌廉薯塊伴碟,唔抵食!自攜蛋糕,唔收切餅費,還送上免費即影即有照片一張,幾好!環境我又唔覺好嘈,可能因為我地係坐最"入"果幾張檯。埋單用東亞咭,再九五折,二百二蚊兩個人,幾好丫~
老公生日,就訂呢間啦!

吃了三個item:
(1) 脆皮豬手($12X)
--皮脆,肉質和味道尚可;
--配桌面的甜芥末,幾夾;
--伴碟有薯仔約八小件和酸椰菜一堆。

(2) 農夫包($20)
--不算大個,二人分享剛剛好;
--有牛肝醬和煙肉芝士醬,各有各好味。

(3) 烤德國牛肉豬肉腸($70)
--好普通的一條腸,配酸忌廉薯塊伴碟,唔抵食!

自攜蛋糕,唔收切餅費,還送上免費即影即有照片一張,幾好!

環境我又唔覺好嘈,可能因為我地係坐最"入"果幾張檯。

埋單用東亞咭,再九五折,二百二蚊兩個人,幾好丫~
2006-11-13 4 瀏覽
Ordered pig knuckle amd sausage platter. The Knuckle is salty and apparently not as good as the one in Stanley It's noisy with the live band........I prefer to the one in Stanley

2006-10-21 3 瀏覽
味道還算可以, 但氣氛十足. 可以點Sausage Sampler 德國腸併盤, 能夠試不同味道的德國腸.
2006-09-26 10 瀏覽
Tried pig knuckle amd sausage platter with hashbrown, very salty....and oily, very worse food... will not go again !!!!!
2006-09-25 7 瀏覽
生日飯,叫朋友仔請我食哩間。五個人叫︰豬肘配酸椰菜- 緊係要試個個都讚0既咸豬手,個皮好脆,肉都幾好味,不過有似食緊燒肉咁...德國腸併盤- 有四五種腸,樣樣都好似差唔多味,白色果隻幾好味薯餅配忌廉露筍汁- 個汁& 薯餅都唔錯希靈魚沙律- 冇乜特別,魚都幾酸,側邊啡色果塊餅好難食嘛orange squash - 冇乜特別King Ludwig Beerhall beer - 試一啖,平時覺得啤酒好難飲0既我都覺得oklive band唱生日歌& 會幫我地切蛋糕。環境幾好,舒服,雖然有live band,但都唔覺得嘈,傾足幾個鐘。
生日飯,叫朋友仔請我食哩間。

五個人叫︰

薯餅配忌廉露筍汁- 個汁& 薯餅都唔錯

希靈魚沙律- 冇乜特別,魚都幾酸,側邊啡色果塊餅好難食嘛

orange squash - 冇乜特別

2006-09-20 11 瀏覽
上次去食有唔愉快經歷,藉此提醒下大家。我點菜時見餐牌寫用匯豐卡食套餐有半價優惠,於是同朋友食一個原價500元二人套餐。食物方面真係乏善可陳,難怪人話套餐無好,依次再一次印證到。個餐主菜有煮牛肉以及炸雞同鱈魚,牛肉好乾,似一煲牛肉落牛尾湯汁咁;另外碟原來係FISH&CHIP,好笨。此外麵包太硬湯太淡而沙律則太酸,坦白講真係無樣好食。埋單時問可唔可以用其他優惠,佢話套餐唔得,但用東亞卡簽賬有九折。我對單時發現貴一倍,以為餐係500一位,於是馬上問侍應餐牌覆核,此時經理出解釋話如果用東亞卡,咁匯豐半價折扣就唔適用,我當堂火都埋,試問邊有人會咁蠢為要九折而放棄半價優惠,佢如果唔係存心欺騙就係人頭豬腦。於是我馬上叫朋友取消張單,由我用返匯豐卡簽賬,但此時侍應又以留做紀錄為由而拒絕俾返張舊單我個朋友。經再三質問佢經理先返張舊單出俾我撕毀。好明顯,佢侍應真係缺乏訓練同應對能力,又或者佢想隱瞞事件。縱合朋友意見,我發現所有讚人都只係去飲或者食甜品,論地方度的確算裝修不俗,但食就一定無下次。同時大家記謹要睇單,否則小心被騙!

2006-09-20 5 瀏覽
由於有朋友生日,本來打算入赤柱,但太遠!一於試位於TST的同一餐廳,訂位時感覺有點不好,接左電話都未講第二句已經叫我等等,去接另一條line....但其後態度幾好,再講低有朋友生日,佢地立刻推介左個自製果仁雪糕蛋糕!結果係四個人一致讚好!食物方面,叫左蕃茄沙律伴芝士脆皮豬肘德國腸拼盤羊扒伴薄荷醬wheat beer整體來說,食物味道唔錯!!此餐廳可以推介下次想入赤柱一試埋單:900
脆皮豬肘
德國腸拼盤
羊扒伴薄荷醬
wheat beer

整體來說,食物味道唔錯!!此餐廳可以推介
下次想入赤柱一試

埋單:900
2006-08-29 21 瀏覽
之前去過赤柱嗰間,今次舊同事聚會去左尖東呢間。其實我幾鐘意king parrot開啲特色餐廳,唔係一般既菜,好似balalaika同pasha甘。但係特色還特色,啲野始終好似唔係好合胃口甘。我地嗌左招牌既豬手﹑香腸併盤﹑烤鵝﹑pasta﹑salad﹑當然唔少得德國啤酒啦!而每樣菜都會跟薯仔或薯容或薯餅,基本上係食薯仔飽既。Overall,間唔中去試下唔同既菜式都好嘅,想有feel啲就去赤柱嗰間,大班人聚會就去尖東呢間啦﹗