2024-04-24 16 瀏覽
我真係好鍾意食串燒,為咗慶祝我生日,朋友仔專登係尖沙咀搵咗間小店同我食食食,一於吾理我個減肥計劃拉😍店內環好有日式風格,服務員態度非常好又細心,好仔細幫我落單,因為我朋友仔吾係好食得辣,所以有啲又少辣又啲又中辣,他們都不會嫌我煩一一幫我記錄,抵贊👍牛舌燒到剛剛好,Q彈彈又唔韌,正👍燒魷魚都幾好,笑到恰到好處,又唔會太乾身🥰雞軟骨,真係一定要encore再encore脆卜卜,好好味🤤扇貝蒜蓉好香食過翻尋味😅茄子都係必叫因為佢啲蒜香燒到啱啱好蒜蓉喺晒啲茄子裏面好滋味😊啲餐都算抵都係平均$200到食到棒住個肚仔返屋企🤩
牛舌燒到剛剛好,Q彈彈又唔韌,正👍
燒魷魚都幾好,笑到恰到好處,又唔會太乾身🥰
扇貝蒜蓉好香食過翻尋味😅
啲餐都算抵都係平均$200到食到棒住個肚仔返屋企🤩
2024-04-24 23 瀏覽
尖沙咀川味王.味道:8/10🌟抵食:7/10🌟環境:7/10🌟.成日夜晚想搵好去處都會諗倒串燒,見尖沙咀呢間乾乾淨淨就決定試吓🍢首先要大讚嘅係元條火箭魷魚筒😋食落香口、彈牙、嫩滑🦑蔬菜就必點翠玉瓜😍一啖落去唔單止有翠玉瓜嘅菜汁同清甜味,仲有好香嘅燒烤粉味🤩想食好啲,不妨試吓蒜蓉粉絲燒帶子🧄蒜蓉汁調得好香口配上新鮮嘅帶子,幾高質😆同行朋友都稱呢間為香港食過最好味嘅串燒👀小編叫嘅份量如圖所見,埋單$349,兩個人大約7成飽,可以下場再食甜品🤤.
尖沙咀
味道:8/10🌟
抵食:7/10🌟
環境:7/10🌟
2024-04-18 12 瀏覽
一串一串食串燒好滋味👄👄燒豆卜脆卜卜,外脆內軟出邊就好似食緊薯片 入邊就軟腍腍最近幾次食串燒都有嗌豆卜真係幾鍾意個味道👅肉類叫咗雞軟骨同埋牛肉雞軟骨一份兩吋 粒粒有口感又惹味牛肉嘅醃料都幾好 有鮮味嘅感覺跟住叫咗一個比較特別嘅玉子燒玉子燒有啲蜜糖喺上邊 熱辣辣軟腍腍嘅好有蛋味 三大嚿一定要試最後叫咗條娃娃菜 成條菜雖然簡單,但係有好多醬料唔鍾意食菜嘅。應該定要試吓。簡簡單單嘅晚餐呢度仲有其他辣椒粉同埋孜然粉 可以自己配搭
一串一串食串燒好滋味👄👄

燒豆卜脆卜卜,外脆內軟
出邊就好似食緊薯片 入邊就軟腍腍

牛肉嘅醃料都幾好 有鮮味嘅感覺

跟住叫咗一個比較特別嘅玉子燒
玉子燒有啲蜜糖喺上邊 熱辣辣軟腍腍嘅
好有蛋味 三大嚿一定要試

最後叫咗條娃娃菜 成條菜雖然簡單,但係有好多醬料
唔鍾意食菜嘅。應該定要試吓。
簡簡單單嘅晚餐

呢度仲有其他辣椒粉同埋孜然粉 可以自己配搭
👨🏻‍🍳川味王 (尖沙咀)📍尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖 「石磨腸粉咁滑既川式炒河粉👍🏻」 返夜前食D野,18.00左右佢未開門,系開口望下有咩食。老闆娘一句好窩心:吾緊要拉,你都肚餓,坐低叫D野食先🥹 👍🏻🍽️川式炒河粉 $68真系餓🙈🤣第一次食,幾好食😳望落好似好簡單,蛋、腸、洋蔥、辣椒、生菜,河粉質感勁似石磨腸粉!!好綿好軟,但系又吾斷🤤生菜仲系好爽脆,腸系細個食既廚師腸!!😻 👍🏻🍽️五花腩肉 $30/2串吾系韓式五花腩,系中式腩肉😝辣度自選,惹味孜然粉 🍽️饅頭片 $18/串見到openrice有人推🤣試下幾得意,蜜糖燒,入面再軟身D就perfect😝 呢間幾自助,有位客人想要bb辣,店員有問佢地想吾想自己落粉🤤👍🏻附近做完treatments,返夜前食兩串返工,都系吾錯既選擇😝 #川味王 #尖沙咀串燒 #香港串燒
👨🏻‍🍳川味王 (尖沙咀)
📍尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

「石磨腸粉咁滑既川式炒河粉👍🏻」

返夜前食D野,
18.00左右佢未開門,
系開口望下有咩食。
老闆娘一句好窩心:吾緊要拉,你都肚餓,坐低叫D野食先🥹
川味炒河粉

👍🏻🍽️川式炒河粉 $68
真系餓🙈🤣
第一次食,幾好食😳
望落好似好簡單,蛋、腸、洋蔥、辣椒、生菜,
河粉質感勁似石磨腸粉!!
好綿好軟,但系又吾斷🤤
生菜仲系好爽脆,腸系細個食既廚師腸!!😻

👍🏻🍽️五花腩肉 $30/2串
吾系韓式五花腩,系中式腩肉😝
辣度自選,惹味孜然粉

🍽️饅頭片 $18/串
見到openrice有人推🤣試下
幾得意,蜜糖燒,
入面再軟身D就perfect😝

呢間幾自助,
有位客人想要bb辣,
店員有問佢地想吾想自己落粉🤤👍🏻
附近做完treatments,返夜前食兩串返工,
都系吾錯既選擇😝

#川味王 #尖沙咀串燒 #香港串燒

川味炒河粉
2024-04-14 30 瀏覽
I have recently developed a newfound appreciation for skewers, and today I had the pleasure of trying the Sichuan-style skewers at Skewer King. I must say, adding a touch of spice to everything has been a delightful culinary adventure for me. The clam noodle dish was particularly enjoyable, with generous portions that satisfied my appetite. The skewers themselves were cooked to perfection, and the fish rot skewers were simply amazing. Even though I'm not usually a fan of eggplant, the way it was grilled and seasoned at Skewer King made it a delightful addition to the skewer experience.

最近我對燒烤串有啲迷上,今日就去試咗Skewer King嘅四川風味串。認真加啲辣味真係令食物更加爽口刺激!我特別鍾意佢哋嘅花甲粉,份量好足夠。串燒自己燒得好啱口,魚腐串真係正!講真,我平時唔太鍾意食茄子,但係佢哋燒得啱啱好,調味亦啱晒味道。值得一試!
2024-04-08 18 瀏覽
🐽 燒雞髀佢哋嘅燒雞髀好入味,咬落去肉質鮮嫩多汁,雞皮亦燒到好香脆。肉質細緻,配上啲香料同醬汁,真係一絕🐽 燒厚切牛舌心牛舌心切得好厚,肉質紮實,入口即化。佢哋嘅燒法令到牛舌心嘅肉汁都留低,食落好有層次感同鮮味🐽 肥牛金菇卷牛肉卷著金菇,燒得恰到好處,香味四溢。牛肉肥美多汁,金菇新鮮,絕對係一道必試嘅菜式🐽 燒沙嗲雞肉醬汁麻辣鮮香,夠味又夠辣。雞肉燒得剛好,肉質鮮嫩,真係一種辣味的享受🐽 金菇卷金菇燒得恰到好處,保留咗佢嘅鮮甜口感同香氣。每一口都咬得到金菇嘅鮮味同口感,好開胃又健康
🐽 燒雞髀

🐽 燒厚切牛舌心

🐽 肥牛金菇卷

🐽 燒沙嗲雞肉

🐽 金菇卷
2024-04-02 168 瀏覽
呢日同朋友行完街好想食川味串燒,搵到呢間佐敦嘅川味王食晚餐。我哋都比較早去,甫入餐廳都已經好有氣氛,價錢都非常親民。🏮麻辣煮花螺 $55/份夠辣夠香,而且大份!🏮韭菜 $15/串食串燒我一定會點韭菜,菜少一笑,香味會更出,加上串燒調味料,簡直是我的至愛。🏮大海蝦 $36/2隻燒到蝦穀都脆卜卜,連穀都食埋。🏮薄切牛舌 $26/串必點必點必點!原來都厚切,而且牛舌軟腍腍,加埋燒烤醬了,非常好食。🏮原條火箭魷魚筒 $78/件必點!唔韌,非常好食!🏮雞全亦 $38/2串成隻全亦食先最正。🏮粉絲活元貝 $55/隻燒扇貝再加粉絲,淋上熟油非常惹味。🏮芝士年糕 $28/份一份有2件,淋上蜜糖,外脆內軟,甜甜地好好食。我哋要求咗串燒調味少少辣,調味非常之合適,唔會過重味道,職員話廚司係四川人,怪不得調味料甘香,串燒咁好食。今晚我哋揀嘅串燒全部都好食絕對會encore呢間餐廳。

我哋都比較早去,甫入餐廳都已經好有氣氛,價錢都非常親民。

🏮麻辣煮花螺 $55/份
夠辣夠香,而且大份!

🏮韭菜 $15/串

🏮大海蝦 $36/2隻
燒到蝦穀都脆卜卜,連穀都食埋。

🏮薄切牛舌 $26/串

🏮原條火箭魷魚筒 $78/件
必點!唔韌,非常好食!

🏮雞全亦 $38/2串
成隻全亦食先最正。

🏮粉絲活元貝 $55/隻
燒扇貝再加粉絲,淋上熟油非常惹味。

🏮芝士年糕 $28/份
一份有2件,淋上蜜糖,外脆內軟,甜甜地好好食。

2024-03-27
2024-03-31 63 瀏覽
收工約咗朋友喺尖沙咀食啲串燒傾吓偈🥰🥰就去咗呢一間川味王,餐廳細細👍🏻👍🏻但係五臟俱全,枱面有齊晒餐具同調味料🧂🧂鹽孜然同埋辣椒粉任君選擇😊😊呢度串燒仲可以自選辣度🌶️🌶️適合唔同程度嘅人,我哋今日就叫咗幾款唔同嘅串燒邊食邊傾偈🍡🍢🍡🍢所有串燒嘅孜然味都相當之香🤤🤤🤤我哋就食咗油脂豐富嘅五花腩💜外脆內軟嘅豬大腸🩷超級爽口嘅雞腎💙勁惹味嘅沙嗲雞肉💚如果覺得唔夠味仲可以加唔同嘅調味😍😍另外仲叫咗份蒜蓉金針菇😍😍份量超級豐富調味十足😋😋同埋玉子燒,玉子燒蛋香味濃🐣🐣仲加咗少少蜜糖🍯另外就配埋罐加多寶同埋樽烏龍茶😂😂咁就唔驚熱氣啦
但係五臟俱全,枱面有齊晒餐具同調味料🧂🧂
鹽孜然同埋辣椒粉任君選擇😊😊

外脆內軟嘅豬大腸🩷
超級爽口嘅雞腎💙
勁惹味嘅沙嗲雞肉💚如果覺得唔夠味仲可以加唔同嘅調味😍😍

另外仲叫咗份蒜蓉金針菇😍😍份量超級豐富調味十足😋😋
同埋玉子燒,玉子燒蛋香味濃🐣🐣仲加咗少少蜜糖🍯
另外就配埋罐加多寶同埋樽烏龍茶😂😂咁就唔驚熱氣啦
  • 豬大腸
  • 五花腩
  • 雞腎
【尖沙咀•川味王】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀以串燒為名既夜宵一流餐廳蒜蓉燒生蠔蒜蓉粉絲大聖子王雞腎鵝肝多士蒜蓉燒生蠔略微焦香的蒜蓉,以及融入蠔肉中的豐富蒸汽。當入口時,濃郁的蒜香與生蠔的鮮美完美交融,那種絲滑卻帶點煙燻的口感,簡直令人回味無窮。再輔以上等的酒和微辣的豉油,刺激味蕾,增加了一番風情。這是一道不僅能夠滿足味覺,同時也滿足視覺和嗅覺的美食。蒜蓉粉絲大聖子王粉絲柔軟而充滿吸味的特質,與蒜蓉和海鮮的鮮香,形成了一種難以拒絕的誘惑,蒜蓉的醇厚和粉絲的細軟與肥美的螺貝肉質相結合,帶出了甘鮮以及蒜香的辛辣,這樣的搭配既傳統又富有創意。這道菜的制作需要火候精准,把握住螺貝肉質的鮮嫩以及粉絲的入味程度,是廚師功力的一大考驗。雞腎這道菜如果做得好,雞腎會在口中留下淡淡的酒香,而且鮮嫩不膩,是極具特色的下酒菜。鵝肝多士西式料理中的一道經典小食。鵝肝的嫩滑與多士的鄉村風味結合,外脆內軟,既有鵝肝的獨特風味又有麵包的香脆。鵝肝須要煎得外表微焦、內裏輕柔,這種對煎烤技巧的要求顯示出厨師的細膩手法。在搭配上,微酸的果醬能夠平衡鵝肝的油脂,使整體口感更加層次分明
【尖沙咀•川味王】@

蒜蓉燒生蠔

蒜蓉粉絲大聖子王

雞腎

鵝肝多士
西式料理中的一道經典小食。鵝肝的嫩滑與多士的鄉村風味結合,外脆內軟,既有鵝肝的獨特風味又有麵包的香脆。鵝肝須要煎得外表微焦、內裏輕柔,這種對煎烤技巧的要求顯示出厨師的細膩手法。在搭配上,微酸的果醬能夠平衡鵝肝的油脂,使整體口感更加層次分明、豐富多變。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 240
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #川味王 #web3尖沙咀
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
2024-03-21 11 瀏覽
和朋友吃完晚飯再續攤~就來到了這間食串燒、麻辣香鍋、小炒專門店蒜香美國生蠔🦪 $70/2 充滿蒜香⋯新鮮肥美雞腎 $28/2 吃落剛好不會太靭蒜香粉絲大蟶子王 $50蒜蓉配粉絲是絕配、而且很juicy不會令粉絲很乾。不過$50一隻,價錢較貴法式焦糖鵝肝多士 $70份多士很大但相對鵝肝偏小,如果兩者比例均勻返就更好。鵝肝份量偏少和乾身點!因為想食鵝肝都想食肥美油脂感
和朋友吃完晚飯再續攤~
就來到了這間食串燒、麻辣香鍋、小炒專門店

蒜香美國生蠔🦪 $70/2
充滿蒜香⋯新鮮肥美

雞腎 $28/2
吃落剛好不會太靭

蒜香粉絲大蟶子王 $50

法式焦糖鵝肝多士 $70份
因為想食鵝肝都想食肥美油脂感

外賣自取
$120 (宵夜)
好似無乜點係香港食到好食既串燒😮‍💨😮‍💨 今次竟然係尖沙咀搵到間調味超正既燒烤😱🥹想講真係超香超好食,係會回頭再訪既程度👍🏻 店主都非常nice~~ 調味亦都好正宗👌🏻一入口第一句:哇!係呢個味道啦😍😍😍·🌟頂級鹽燒多春魚 $48/6條超惹味🔥 一啲魚腥味都無~越食越上癮😋·🌟燒薄切牛舌 $26/1串必點🔥話係薄切其實一啲都唔薄,有返咁上下厚度👍🏻 牛香味爆發🤭🤭·🌟燒紐西蘭羊架 $45/1件朋友揀左呢款~ 大讚燒得啱啱好👍🏻 入面肉汁豐富😱😱 羊騷味唔會太重,加埋孜然粉同秘制辣粉,真係食過翻尋味👍🏻·🤍燒有機菠蘿🍍$25/3件菠蘿夠甜,不過稍嫌外層燒得有啲乾🤔·🤍燒牛肉🐮$28/1串秘制辣粉真係好加分🤭 但係呢款牛肉串有少少乾,都係比較推薦超好食既牛舌👅·🌟雞軟骨🦴$28/2串最推薦!!!🥶食唔夠喉仲叫多左兩串😮‍💨😮‍💨😋 超好食,雞軟骨外脆內軟😍 加埋調味真係停唔到口呀😅·🌟蒜蓉原條茄子🍆$40推~果然係必點👍🏻 茄子夠大條,燒得非常香,蒜蓉惹味🔥·人均:$150+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑🍑·📍川味王尖
🌟頂級鹽燒多春魚 $48/6條
超惹味🔥 一啲魚腥味都無~越食越上癮😋

🌟燒薄切牛舌 $26/1串

🌟燒紐西蘭羊架 $45/1件

🤍燒有機菠蘿🍍$25/3件
菠蘿夠甜,不過稍嫌外層燒得有啲乾🤔

🤍燒牛肉🐮$28/1串
🌟雞軟骨🦴$28/2串
🌟蒜蓉原條茄子🍆$40
推~果然係必點👍🏻 茄子夠大條,燒得非常香,蒜蓉惹味🔥

人均:$150+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑🍑
📍川味王
尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖
🚇佐敦站D出口步行7分鐘
2024-03-13 15 瀏覽
串燒一直都係我嘅至愛,雖然熱氣,但唔可以唔食˶‾᷄ꈊ‾᷅˵只要落嘅調味料夠香,唔會燒得太熟,就成佳餚´͈ ᵕ `͈一路食住惹味嘅串燒一路同朋友盡訴心事,正!✎ 蒜蓉鮑魚肉質爽口嫩滑,好多辣粉同蒜蓉,燒得好香~✎ 蒜蓉扇貝口感柔軟細嫩,味道清甜,都幾有汁。✎ 豬頸肉 口感滑順而爽彈,略有脂肪,油脂味道較濃,燒到啱啱好,食落口肥而不膩˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑✎ 阿拉伯羊肉串味道幾膻,表面脆口,入面鮮嫩而不柴。✎ 沙嗲雞肉串肉質厚實,入面粉嫩~

✎ 蒜蓉鮑魚
肉質爽口嫩滑,好多辣粉同蒜蓉,燒得好香~

✎ 蒜蓉扇貝
口感柔軟細嫩,味道清甜,都幾有汁。

✎ 豬頸肉

✎ 阿拉伯羊肉串
味道幾膻,表面脆口,入面鮮嫩而不柴。

✎ 沙嗲雞肉串
肉質厚實,入面粉嫩~

2024-03-10
10 分鐘 (堂食)
$120.5 (晚餐)
2024-03-06 13 瀏覽
行行吓想食串燒見到川味王門口嘅彩色燈光幾吸睛試下啦串燒選擇有好多好多🍢有海鮮、活魚、各種肉類、蔬菜、丸類、腸類、甜品等等 口痕揀咗幾款,全部都要中辣🔥仲可以按自己喜好再加調味粉🦑原條火箭魷魚筒魷魚燒得啱啱好 有咬口又唔會太韌好juicy 麻辣味亦都好香 😋🐮厚切牛舌心牛舌心好大塊 肉質軟淋麻辣味都好入味 😋🍢牛筋丸牛筋丸大大粒好彈牙 仲有牛肉汁 🍆蒜蓉原條茄子食串燒度一定要食茄子茄子加上蒜蓉 好惹味

行行吓想食串燒
見到川味王門口嘅彩色燈光幾吸睛
試下啦

串燒選擇有好多好多🍢
有海鮮、活魚、各種肉類、蔬菜、丸類、腸類、甜品等等
口痕揀咗幾款,全部都要中辣🔥
仲可以按自己喜好再加調味粉

🍆蒜蓉原條茄子
食串燒度一定要食茄子
茄子加上蒜蓉 好惹味

2024-02-28 141 瀏覽
同朋友仔呢有時真係好鍾意食串燒㗎😁食過咁多間呢一間呢真係最多人最旺同埋有特別好味㗎喎 😋仲坐得好舒服添 💯牛肉肥瘦金運添呀仲好味道😋😋一口和牛粒 , 燒到外脆內軟咬落去啲汁流出嚟勁juicy呀好惹味呀💯雞軟骨有兩串燒到脆卜卜香噴噴咬落彈牙正㗎👍雞皮都係有兩串雞皮燒到脆卜卜好惹味😋魚腐第一次食燒到薄片咁樣樣,咬落啲魚腐肉軟淋淋 好juicy㗎👍呢個正我😋雞髀菇😁 雞髀菇加埋嗰啲燒烤粉,燒到外面有少少脆咬落去呢軟淋淋好似食雞肉咁👍👍真係好好味喎👍👍冬菇一咬落去就勁多汁流出嚟喇呢個都正啫💯日本一口紫薯估唔到紫薯仔都可以燒㗎😋真係一咬落去好好味囉💯💯饅頭片食過燒饅頭片呢, 就走唔甩㗎喇每次嚟到都要食 😅有三片脆卜卜好好味又香甜裏面係軟淋淋㗎 值得一試呀👍👍棉花糖夾餅好大份㗎💯有四塊嘩😋真係最好味😘每柏都有叫㗎👍👍燒到呢好似我哋去bbq嗰啲棉花糖咁軟淋淋上面放啲朱古力醬脆卜卜好滿足呀!川味王 地址: 尖沙咀柯士甸路17號豐樂大廈地下2號舖

牛肉肥瘦金運添呀仲好味道😋😋

• 日本一口紫薯
  • 棉花糖夾餅
  • 饅頭片
2024-02-25 18 瀏覽
川味王位於尖沙咀柯士甸路17號明豐大廈地下(鄰近華美達酒店)專營四川風味串燒,海鮮,蔬菜,肉類等等蒜蓉粉絲燒扇貝 $38(一隻)蒜蓉燒到微黃色比平時更加香既蒜味粉絲索晒汁由透明變為深黃色食落更加入味扇貝肉質結實蒜蓉燒蟶子王$52蟶子王非常肥美肉質比較實左少少和牛串$38和牛粒望落比較乾身滿佈調味粉食落肉汁非常多大虎蝦$52蝦頭非常多膏虎蝦連殼燒殼比較硬肉質有彈性羊架$48介左幾刀令羊架可以均勻地燒保持鮮嫰多汁我叫左小辣,所以食到辣辣地惹味又保持到食物既原味道店舖位置好闊落店員都好有禮貌
川味王位於尖沙咀柯士甸路17號明豐大廈地下

(鄰近華美達酒店)

專營四川風味串燒,海鮮,蔬菜,肉類等等

蒜蓉粉絲燒扇貝 $38(一隻)
蒜蓉燒到微黃色

羊架$48
介左幾刀
令羊架可以均勻地燒
保持鮮嫰多汁

我叫左小辣,所以食到辣辣地惹味
又保持到食物既原味道

店舖位置好闊落