2023-02-08
尖沙咀工作既朋友大讚既日本🇯🇵餐廳,今晚終於可以黎試啦!餐廳位置係尖沙咀地鐵站出口步行唔使2分鐘,黎到門口就會見到呢間3層既日式既日本🇯🇵料理居酒屋啦!🥗和風刺身沙律 沙律份量十足,而且配搭色彩繽紛鮮艷!沙律菜上面滿佈唔同種類既刺身包括有三文魚、牡丹蝦、吞拿魚、油甘魚、三文魚子等等!!用料十足!配搭埋酸酸甜甜沙律汁,好適合做開胃前菜!🍣壽司盛八點餐廳差唔多每一位客人都點,一定係人氣item ! 有齊我最鐘意食既赤身、油甘魚、帆立貝、三文魚、甘蝦、真鯛壽司,中間仲有拖羅蓉及海膽,份量足仲好新鮮!仲可以配埋脆卜卜嘅紫菜一齊食!🐠兩切中拖羅同深海池魚刺身厚切嘅拖羅同埋深海池魚刺身,好新鮮,唔使陪醬油都咁好味!🐟薄切鮫鰈店員推薦既期間限定!平時比較少有。第一次食鮫鰈肉質清爽彈牙,仲配埋一粒粒新鮮三文魚✨籽,充滿層次感。🍲安格斯牛肉眼壽喜燒 食完壽司同刺身,一定要來一個壽喜燒暖暖胃!超正既鮮嫰安格斯牛肉,,配埋金菇、冬菇、洋蔥,蛋!甜甜嘅湯底配埋粉絲,好好味!🍢日式居酒屋串燒最後我地食埋鹿兒島黑豚五花腩,冬菇同埋芝麻雞翼串燒作完美結尾🫶🏻 佢地既串燒燒到岩岩好,外層脆脆地入面仲係好juicy !
🥗和風刺身沙律
🍣壽司盛八點
🐠兩切中拖羅同深海池魚刺身
厚切嘅拖羅同埋深海池魚刺身,好新鮮,唔使陪醬油都咁好味!
🐟薄切鮫鰈
🍲安格斯牛肉眼壽喜燒
🍢日式居酒屋串燒
最後我地食埋鹿兒島黑豚五花腩,冬菇同埋芝麻雞翼串燒作完美結尾🫶🏻 佢地既串燒燒到岩岩好,外層脆脆地入面仲係好juicy ! 下次要再點!
嵐橋日本料理 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑白蘭軒道2號富峰行M層及1/F