2014-08-26
星期日黎呢到食依然冇咩人同女朋友黎左呢間食,嗌左兩個餐分別係三文魚+三文魚籽飯吉列豬扒飯入正題,先試佢拉麵,我地嗌左鹽味湯底,味道還好唔會太咸,配菜份量足夠,一人份量岩岩好,麵質唔算硬亦唔太軟,每個餐仲有半粒蛋,味道似普通烚蛋,呢碗拉麵尚算合格另外吉列豬扒飯,分講塊豬扒,上枱夠熱夠脆,可惜肉質偏硬身,佢俾ga汁亦都太甜,但份量還算多。三文魚則比較咸,但食味道岩岩好,夠香,有約半碗,連埋碗麵食一個人絕對夠飽,而三文魚籽食落口冇異味(曾經食過有d鋪頭食落口似眼藥水)飯,粒粒飽滿幾圓潤,不過飯香唔夠,其實香港已經好難食到飯有飯香最後仲有薯容,唔多講,因為真係唔好食唔抵食,冇牛肉味亦見唔到牛肉整體黎講味道唔錯價錢合理,唯獨薯容同半粒雞蛋味道普通,豬扒有待改善,但我個人黎講係可接受服務態度好好,我杯水飲左兩啖佢即刻又幫我加水,又唔會催我嗌野食,環境唔錯,會再去幫襯
同女朋友黎左呢間食,嗌左兩個餐
分別係三文魚+三文魚籽飯
吉列豬扒飯