2015-04-01
有一日,同朋友冒著大雨,由大圍站搵過黎呢間小店🙆雖然唔難搵,但係第一之黎都需要花啲時間同Google 神先搵到。入到去,餐廳面積唔大,但係裝潢好家庭式,配埋黃光,好warm好舒服。餐牌就係一本好日式既小本子,熱食既選擇唔太多,反而甜品就有好多款式😝最後同朋友每一叫左一個餐,我既係:漢堡扒定食🐷。而朋友就點左關東牛肉定食🐮野飲分別係鮮奶抹茶🍵,同蘋果茶 ☕️(出賣左朋友個咀😂sorry)食物方面,我認為朋友既關東牛肉定食冇咁漢堡扒咁出色,可能係同吉野家太似啦😂 而且味道偏甜 (所以連相都冇幫佢影😝) 漢堡扒定食,一黎到個樣已經吸引死人,作為「外貌協會」既一群,心入面已經為佢默默加左不少分數☺️ 佢分別有漬物,沙津,珍珠米飯,再加兩塊漢堡扒👏份量黎講呢,女仔係絕對夠食既(如果好似我咁為食唔夠,就加甜品囉🙊)甜品就叫左一個綠茶窩夫呢到既窩夫同出面食既有啲唔同,紅豆另上(岩晒想食又唔愛太甜既人)窩夫既質地比較乾身,每一啖都要用雪糕黎點綴佢總結:呢到每一樣既擺設都好吸引人影相,好岩女仔姊妹團黎傾下計食下野,甜品方面,因為我只係食左窩夫,唔知其他出唔出色,但係如果有機會,我都會再黎試下既☺️
最後同朋友每一叫左一個餐,我既係:漢堡扒定食🐷。
甜品就叫左一個綠茶窩夫
總結: