2019-08-09
想嚟哩間好耐!但見佢係馬鞍山有啲遠,平時好少去個邊所以一直都未有機會識😭咁啱今日朋友都得閒就諗住拉佢去,點知發現原來大圍都有㗎😆9秒9決定要飛奔去🏃🏻♀️-吉列豚扒🐷$66 (要加一)哩個價係包埋前菜、白飯、沙律,仲有野飲添!(不過凍飲要加$3)不過佢份量唔多,每樣野都細過平時出面定食嘅30%🤔不過都絕對夠食嘅😗個豚扒唔錯,外脆內軟,新鮮炸起得黎又𠱸會太熱太油,無個種食炸野嘅熱氣感覺☺️個沙律都幾好,但都係生菜加芝麻醬,又好難有突破嘅🤣不過值得一提嘅係佢個生番茄🍅以前好中意食一風堂嘅麻醬番茄,但佢幾年前無左之後就再無食過😢大家一定要試下哩個組合🤣正到傻左個前菜應該係牛蒡加紅蘿蔔嘅漬物(?)一向麻麻牛蒡,所以,嗯,個前菜唔係我杯茶😗-冰抹綠奶茶🍵 (跟餐包埋,冰嘅要加$3) 掛住食唔記得左影😭💔但哩個組合比較少見,諗住會有驚喜,點知無想像中咁好飲😢抹綠味無乜,基本上係得奶茶味,但好淡淡到好似溝左好多水咁🤢 (我以為係因為啲冰溶先咁淡,但朋友叫熱飲都話淡🤔)-雖然野飲麻麻,但主食係幾好食嘅,定食嚟講真係幾抵🤤-好味度: 7/10抵食度: 8/10回頭度: 7/10
吉列豚扒🐷$66 (要加一)
個沙律都幾好,但都係生菜加芝麻醬,又好難有突破嘅🤣
冰抹綠奶茶🍵 (跟餐包埋,冰嘅要加$3)
掛住食唔記得左影😭💔
雖然野飲麻麻,但主食係幾好食嘅,定食嚟講真係幾抵🤤
好味度: 7/10
抵食度: 8/10