HH
2010-09-09 39 瀏覽
This is a non-alcoholic HH since I had that with my cousins who are only 7 and 9 years old. Since there’s only 2 hours left before a family dinner appointment with our relatives, we only ordered drink and stone pot rice which is requested by my cousins. We got four special drinks which were in 2 for 1 promotion during the happy hour ($19 each). We got two mango favor and two black tea favor. It taste like beverage served in Taiwanese bubble tea house. It has pearls, passion fruit, and black

We got four special drinks which were in 2 for 1 promotion during the happy hour ($19 each). We got two mango favor and two black tea favor. It taste like beverage served in Taiwanese bubble tea house. It has pearls, passion fruit, and black tea or mango syrup base. As a child, it may taste not bad. But as a 35+ adult, I may choose other beverage next time.

Stone pot rice with seafood ($48): Compare with stone pot rice I had in Pokka on couple days ago, this one is much more “NORMAL”. Simply from its “look”, I can tell that the chef did spend time on its setting. It used raw salmon slices, cooked shrimps, raw octopus slices, a whole raw egg yolk, and delicious veggie, such as spinach, bean sprout, carrot, Korean cabbage pickles (kimchi). It also served with green onions and Korean chili sauce.

Is it traditional Korean stone pot? [My answer is “of course NOT”.]

Does the stone pot rice taste good? [My answer is “absolutely YES” without hesitation.]
2010-09-08 1 瀏覽
個日朝早做完義工 就同我2個朋友一行3人去左新太陽呢間和民其實都唔係第一次食, 不過寫食評就第一次!是日下午,可能星期六既關係 都要等左陣先入得去環境暗暗地!幾有情調!另外和民仍仲有佢既傳統,跪係度幫人落單,服務真係無得彈咖喱pizza 我覺得麻麻地,太多粉 同埋D咖喱 好似一pat漿咁但係我D朋友話惹味我就唔多覺勒 豬扒鍋 由我第一次去和民已經對呢個送留下情義結!哈哈哈每次去和民都要食落個!仲要我親手打蛋hehe無得頂 有得食又有得玩! 和風pizza 甜甜地 d薯仔落去 個感覺好得 !Yummy! 豬軟骨拉面 幾好 豬軟骨唔錯 個湯好濃好好飲
個日朝早做完義工 就同我2個朋友一行3人去左新太陽呢間和民
其實都唔係第一次食, 不過寫食評就第一次!

是日下午,可能星期六既關係 都要等左陣先入得去

但係我D朋友話惹味
我就唔多覺勒

豬扒鍋 由我第一次去和民已經對呢個送留下情義結!哈哈哈
每次去和民都要食落個!仲要我親手打蛋hehe
無得頂 有得食又有得玩!

豬軟骨拉面 幾好 豬軟骨唔錯 個湯好濃好好飲

咖喱pizza 麻麻地
和風pizza!
2010-09-06
10 分鐘 (堂食)
和風pizza!
  • 豬扒鍋
  • 和風pizza
2010-08-14
有一排冇去和民lu, 因為佢已經冇乜驚喜......好在佢又唔會令你點失望。今日係尖沙咀想食平既日式野, 所以就諗起佢。食物保持水準, 不過d 侍應服務態度就麻麻喇。
有一排冇去和民lu, 因為佢已經冇乜驚喜......
食物保持水準, 不過d 侍應服務態度就麻麻喇。
牛油帶子
串燒梅子味煵肉
甜蝦剌身
Tempura 泠烏冬
2010-08-01 12 瀏覽
On a Sunday lunch this place is pretty quiet, no long queues, no loud laughter….just peace (well, not quite true as a screaming child came along later….). A friend and I were here to catch up so we savoured bit of quietness we were given… After looking at the menu full of pictures, we went for the following: Watami Salad (has a tuna mayo topping, side of sesame dressing, teriyaki chicken and the regular lettuce, tomatoes, carrots etc.)Beef in stone pot rice (more like Korean bibimbap)Scallop and

Scallop and Tuna sushi rolls

Scallop skewers

Nothing from this meal particularly stood out – salad was okay, beef rice was too spicy after mixing the toppings, sushi rolls were mediocre at most, scallop skewers were cold and too dry. The prices here are reasonably cheap so I wasn’t expecting anything ‘wow’, but I probably won’t return any time soon for the food.

On the other hand, drinks here are quite good - on previous visits I've sampled the passion fruit boba tea + mango yakult smoothie - both very refreshing and tasty!

For original post with more pictures see http://gastronomerr.blogspot.com/2010/08/watami-japanese-chain-restaurant.html
watami salad
beef stone pot rice
sushi
2010-07-25
  • drinks
2010-07-22
朋友生日--在和民吃日本料理慶祝!!那天可能是假期的關係, 所以排隊排左好耐好耐....(最敝的要有他們的信用卡才可訂檯!!)那天叫了豬扒焗飯、牛油焗帶子、刺身等等。味道ok, 不過服務嫌人手不足, 經常要等很久才有人招呼!!而且每碟都係細細碟...跟本唔夠食....但係價錢又唔平!!應該提供更多的優惠給顧客, 因為排隊已等了1個多小時, 真係唔化算!!
朋友生日--在和民吃日本料理慶祝!!

那天叫了豬扒焗飯、牛油焗帶子、刺身等等。

MENU
2010-07-01
60 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
MENU
  • 豬扒焗飯、牛油焗帶子、刺身
2010-07-22 8 瀏覽
25/3/2010 (星期四)尚有半天假期,偷得浮生半日閒,去尖沙咀逛一逛,順便食下午茶餐。想着是去食西式High Tea還是去茶記,腦中突然想起和民,於是就向太陽廣場出發,和民在商場的地庫。平日的下午,店內沒有太多人,很容易就有位,叫了一個石頭飯下午茶餐(包沙律、麵豉湯及飲品)。麵豉湯: 味道一般啦。沙律: 有蔬菜比較健康。石頭飯: 即叫即做,熱辣辣,牛肉頗多,撈勻後,試一口醬汁帶點香辣,非常美味,最緊要趁熱食,窩底的飯焦很脆,不容錯過。 侍應的服務好好,店內的環境唔錯,裝修幾靚,地方整潔,有卡位,坐得舒服,可以靜靜地渡過一個悠閒的下午。
25/3/2010 (星期四)

麵豉湯: 味道一般啦。
沙律: 有蔬菜比較健康

,最緊要趁熱食,窩底的飯焦很脆,不容錯過

2010-06-10 20 瀏覽
今天較遲起床, 到海港城的page one逛逛, 至四時多走累了, 想起對面的新太陽廣場裡有一間和民, 聽說那裡的下午茶不錯, 便到那裡試試. 它們有大概十款下午茶套餐, 包括主食+沙拉/miso soup + 飲品, 價錢大概$30-$50. 還未吃午餐的我點了以下數款食物:1)鮭魚野菜卷 $29這個是餐牌上的a-la-carte, 一客四件, 用越南粉皮包著三文魚生,生菜,靑瓜, 和一小片cream cheese. 這個組合有點奇怪, cream cheese 搶了三文魚生的鮮味, 再沾上附上的甜酸醬,簡直是太多味道了. 如果甜酸醬換上wasabi會比較好. 下次可以試試鰻魚野菜卷, 應該會比較好. 2)下午茶餐: 焗海鮮飯 $39 (配沙拉和湯)小小的一碟沙拉加了麻醬, 很好吃. 海鮮飯的分量適中,女生把它當作午餐一定夠吃,但如果是男生的話可能要多點一客. 焗飯鋪上一層芝士,飯是用番茄汁炒過的, 飯身濕潤, 挺好吃. 但配料裡的蝦, 魷魚,日式元貝就很乾, 美中不足. miso soup 沒有甚麼特別, 味道偏淡.餐廳環境不錯, 下午茶時間只有數檯客人, 侍應招呼不錯, 食物

還未吃午餐的我點了以下數款食物:

1)鮭魚野菜卷 $29
下次可以試試鰻魚野菜卷, 應該會比較好.

2)下午茶餐: 焗海鮮飯 $39 (配沙拉和湯)
小小的一碟沙拉加了麻醬, 很好吃.
miso soup 沒有甚麼特別, 味道偏淡.

餐廳環境不錯, 下午茶時間只有數檯客人, 侍應招呼不錯, 食物也很快送到.
值得一讚的是它們餐牌上的食物都標示了所含的卡路里,雖然不知道是否100%可靠,但也可讓既饞嘴又怕胖的女生們有所警惕! 哈哈!
鮭魚野菜卷
迷你沙拉 (已吃了一半)
焗海鮮飯
2010-06-09
$74.8 (下午茶)
迷你沙拉 (已吃了一半)
焗海鮮飯
呢晚同老公去左尖咀行街...兼特登食和民...去到都要等幾個la...入到去...竟然好好地有car 位坐...老公未叫野食就發現對筷子有支短左...叫個waiter 換...佢都好好禮貌話唔好意思...仲快快拎比我...叫野食...叫個waiter...都好快有人應去落單...野食都ok 快到既...差唔多食完一樣就黎第二樣...我地叫左...清酒煮蜆...<---老公大讚好鮮甜...不過得幾隻...好細隻...帶子蟹肉小丸子...<---真係好細粒...味道就淡左d...但真係好熱...好脆口...八爪魚刺身...<---呢個都ok大粒...不過有點乾身...魷魚燒...<---呢個好好味...都幾大條la...魷魚軟骨燒...(醬油燒)<---呢個份量中等la...但味道淡左d...石鍋蒜香海鮮飯...<---呢個蒜香唔係好夠...但海鮮都算多la...當然野食快到...d 人收野都好快...我地食完好快就有人收走隻碟...但到尾個時...佢問完一句黎齊未...就好似好趕咁收哂我地d 碟同筷子lu...=,=...感覺叫多樣都似阻到
呢晚同老公去左尖咀行街...兼特登食和民...
去到都要等幾個la...
入到去...竟然好好地有car 位坐...
老公未叫野食就發現對筷子有支短左...
叫個waiter 換...
佢都好好禮貌話唔好意思...
仲快快拎比我...

叫野食...叫個waiter...
都好快有人應去落單...

野食都ok 快到既...差唔多食完一樣就黎第二樣...
我地叫左...
魷魚燒...<---呢個好好味...都幾大條la...

當然野食快到...d 人收野都好快...
我地食完好快就有人收走隻碟...
但到尾個時...佢問完一句黎齊未...
就好似好趕咁收哂我地d 碟同筷子lu...=,=...
感覺叫多樣都似阻到佢地咁..=,=...

so 無叫甜品就同老公埋單走人...
但好怪地...埋單又離奇地慢woo...
不過最後都好既...
waiter 姐姐有講番比我地張coupon可以點用...
一般都唔會講...收埋d 野就走ka la...
2010-03-03
2010-03-02 1 瀏覽
放工後忽發奇想吃一頓日式晚餐本來打算到新開的isqaure, 但到了isquare後發現那裡的設計實在有點太"摩登"食店都分散在不同的樓層, 有些在6/F, 有些在7/F, 有些卻遠在2X/F立刻打了退堂鼓, 到較為熟悉的和民居食屋由於不想坐酒吧的位置, 故稍候了約15分鐘, 侍應便帶我和另一半到一二人廂座不消一會便決定了是晚填肚子的東西, 如下: 和民拉麵: 首於另一半表示良久沒有吃過拉麵類的, 所以便點了這款新推出的和民拉麵! 食材包括日式叉燒和豬軟骨, 開邊蛋是不能少的, 味道不俗, 豬軟骨亦夠稔, 唯獨湯太少, 有點太咸...焗芝士年糕: 這款是我的最愛, 是每次到和民必選的食物! 煙煙韌韌的, 口感十足, 實在沒有令我失望! 蔥花吞拿魚碎卷: 吞拿魚碎是放在紫菜的上面, 質素一般! 我還是較喜歡吞拿魚碎包於飯中呢! 炸雞軟骨: 另一款必選的食物, 沒有太特別! 我想很難令只拿去炸的雞軟骨變得難吃吧煎一口牛柳: 第一次在這裡在牛柳, 感覺倒有點新鮮! 小口的牛柳上有白蘿蔔茸, 白蘿蔔茸剛好可以吸收牛的味道, 另配有肉汁, 整體感覺不會太濃太咸, 不錯不錯~ 串燒拼盤: 只因享
放工後忽發奇想吃一頓日式晚餐
立刻打了退堂鼓, 到較為熟悉的和民居食屋

不消一會便決定了是晚填肚子的東西, 如下:

和民拉麵: 首於另一半表示良久沒有吃過拉麵類的, 所以便點了這款新推出的和民拉麵! 食材包括日式叉燒豬軟骨, 開邊蛋是不能少的, 味道不俗, 豬軟骨亦夠稔, 唯獨湯太少, 有點太咸...
串燒拼盤: 只因享用過上列的食物後亦有點意猶未盡, 所以追加了這可選鹽燒或醬燒的拼盤, 包括帶子串燒, 雞串骨, 豚肉, 雞翼 (只有一隻), 可能是因為鹽燒的關係, 味道有點淡, 有點太油, 只屬一般。

另外, 是晚部分飲品有買一送一優惠, 我點了青柑桔柚子梳子, 而另一半則點了青柑桔可樂, 飲品絕對是珍寶級, 每杯有6,7粒開邊青柑桔, 只售$19/2杯, 物超所值!

不求正宗, 不追求高級食府, 和民居食屋可算是快, 平, 正的食店!
2010-03-01
又去和民, 因為AEON和民信用卡寄咗一張生日 $100 coupon 比我; 之前訂枱, 仲訂埋L形卡位, 至鐘意和民呢種位, 因為二人可以好親密....點左…(1) 和民炸雞 $29 : 即炸, 好好味, hot enough, 推介, 不可不試 (2) 帶子串 $24 : 可以不試, 好乾, 又冇乜味, 寧願食牛油焗帶子, 起碼有味啲 (3) 鯖魚燒 $47 : 賣相好, 魚好新鮮, 男友好鐘意食條魚 , 我反而afraid骨 (4) 韓風牛肉石鍋雜炊 $39 : 都幾辣, 似湯飯, 食到尾啲飯發到淋, 但開頭又太熱食唔到, 以前食過牛肉泡菜石頭飯好味好多; 環境太黑, 而家睇番相先發覺個木制外碗原來咁肉酸total $152.9, only need to pay $52.9 for two*** 推介申請這AEON和民信用卡, 又可以訂位 (但最少一日前訂), 不用等咁耐位, 又唔使年費, 每年生日又有$100 coupon, why not ????

點左…

• 和民炸雞
2009-12-04 3 瀏覽
同一班同學黎食, 因為見到lunch set 都幾多野食!以為冇野飲, 睇真D原來每個set 都有凍熱飲架!如果飲特飲就加$5, 都抵架!大多同學都食大約$49既餐, 因為5十幾蚊既lunch set 已經係包括1個飯1個麵/烏冬咁太多啦 所以我地多數都係食$49既餐嘩..一個set 對於我地女仔黎講, 真係好飽到上心口呀先黎一碟沙律!洋蔥真係唔好食呀...我食到1條...生洋蔥真係唔係人人支持得住呀所以我一放入口..就吐番出黎啦, 哈哈不過個"ma" 醬幾好味架>v<!!!個沙律都唔算少呀..食完個胃已經可以話唔肚餓我地有4個人叫 H 餐, 豬排鍋飯等左陣就有個gas 爐放係台到, 幾得意架!之後就有野食黎啦, d 豬排已經一早放左係個鍋到侍應就放上去, 再開埋個爐, 咁有隻蛋, 所以就打落去啦!我就冇打散隻蛋, 同學就打散左先放落去, 各有各食法!佢都會俾定隻碗你架!幾好服務!不過就唔好煲住咁耐, 因為會冇哂d汁!個個都唔同, 同學D豬排唔知點解又好咸, 但我個份就冇事飲品方便, 我叫左薑味汽水, 呢到加左塊檸檬落去就係多左lemon味咁姐, 冇咩特別 另外一提,
同一班同學黎食, 因為見到lunch set 都幾多野食!
以為冇野飲, 睇真D原來每個set 都有凍熱飲架!
如果飲特飲就加$5, 都抵架!
太多啦
所以我地多數都係食$49既餐

嘩..一個set 對於我地女仔黎講, 真係好飽到上心口呀

所以我一放入口..就吐番出黎啦, 哈哈

我地有4個人叫 H 餐, 豬排鍋飯
等左陣就有個gas 爐放係台到, 幾得意架!
之後就有野食黎啦, d 豬排已經一早放左係個鍋到
侍應就放上去, 再開埋個爐, 咁有隻蛋, 所以就打落去啦!
我就冇打散隻蛋, 同學就打散左先放落去, 各有各食法!
個個都唔同, 同學D豬排唔知點解又好咸, 但我個份就冇事

飲品方便, 我叫左薑味汽水, 呢到加左塊檸檬落去
就係多左lemon味咁姐, 冇咩特別

另外一提, 大食既我, 都覺得勉強食得到, 因為豬排都唔少
又有一碗青瓜又有沙律, 碗飯又唔細

同學都食唔哂, 有剩係到呀
期間, 俾我地見到後面個台OL , 4個人剩係order左2個lunch set咋

唔知係咪佢地細食, 定要睇住身形黎食, 或者等食下午茶lum
不過呢個都真係一個好方法呀!!
結果......我又再一次飽到dinner都唔使食...同埋...食完好似有左bb咁

PS 同學既黑咖哩豬排飯 , 話同普通咖哩味都咩特別, 都有少少辣咁

PSS 同學既醬汁漢堡飯, 大家見到都覺得好靚, 話想試下呀! 好厚既漢堡, 下次我都要試下!!
PSSS 座位方便, 好多人都一大班人去食, 但位都安排得幾好, 大有大台, 細有細台!!唔使分開坐!!

得閒都可以去食下架!不過對於學生黎講...加埋一都真係貴架
黑咖哩豬排飯
醬汁漢堡定食
  • 豬排鍋飯
2009-11-29 3 瀏覽
咁大個女真係未食過呀!!!因為貴嘛,對於我來講~有同學suggest食,就lunch來左呢到講喇!!!我地八個人有四個(包括我)要豬扒鍋定食($49)一個要刺身盛岡冷麵配炸豬扒飯($54)一個要醬汁漢堡定食($49)一個要黑咖哩炸豬扒飯($49)一個好似要石鍋海鮮飯($49)每個人都會有個沙拉,個沙拉上有d好似花生味既醬,我覺得幾正~不過裹面d洋蔥我麻麻地~淨係影左豬扒定食同冷麵咋,其他冇影~可能我受唔到肥肉味,d豬扒原來都幾肥,個陣味我真係唔鍾意但係我男朋友就話都幾好味,咁如果鍾意食肥肉既人都可以一試~最得意就係有個爐仔咁,幾得意,又有隻雞比你打落去,不過我好怪啦~因為我冇將隻蛋打穿呀,d同學可能覺得怪,但我打穿就連蛋都冇得食啦得汁撈白飯佢另外仲有d青瓜粒,都幾好味~我杯柚子蜜梳打都好好飲呀,初初怕難食,但係真係okay喎~大家可以試下~男朋友個個,我食左一啖麵,我唔太好凍野,佢就話好好味成個冷麵都!!!!但係個豬扒飯較為遜色~佢加一係plus 10%,咁$49餐就要比$53.9, $54餐就要比$59.4
咁大個女真係未食過呀!!!因為貴嘛,對於我來講~
有同學suggest食,就lunch來左呢到講喇!!!

我地八個人
有四個(包括我)要豬扒鍋定食($49)
一個要刺身盛岡冷麵配炸豬扒飯($54)
一個要醬汁漢堡定食($49)
一個要黑咖哩炸豬扒飯($49)
一個好似要石鍋海鮮飯($49)

不過裹面d洋蔥我麻麻地~

淨係影左豬扒定食同冷麵咋,其他冇影~
可能我受唔到肥肉味,d豬扒原來都幾肥,個陣味我真係唔鍾意
但係我男朋友就話都幾好味,咁如果鍾意食肥肉既人都可以一試~

佢另外仲有d青瓜粒,都幾好味~

但係個豬扒飯較為遜色~

2009-11-27
2009-11-29 9 瀏覽
下午同個 LF 響尖咀行完街請食飯,所以揀左價錢公道,水準又有保證ge和民。Overall 依間都有水準ge,不過相比起新城市店或始創店就明顯差d啦 由於質素差過其他但價錢一樣,唔算抵食啦Openrice 個評分果然有參考價值 唔逐樣詳評lu~ P.S. 帶子刺身唔係上等貨色,鮮味欠奉,而且一客只係一隻,even有東亞卡優惠都食唔過
由於質素差過其他但價錢一樣,唔算抵食啦

Openrice 個評分果然有參考價值
唔逐樣詳評lu~

星鰻天婦羅卷
帶子刺身
串燒拼盤 (鹽燒)
芝士煮日本年糕
廣島pizza
豬扒鍋
2009-11-21
2K
2009-09-28 4 瀏覽
27-9-2009幾年無幫襯和民, 呢日到文化中心報到前嚟食個 late lunch.和風 pizza ($39): 朋友至愛之一, 當然要叫 一客 6 件, 餅底薄脆, 配料就有沙律醬, 燒雞, 叉燒及大量蔥, 都幾惹味, 不過我覺得叉燒同 pizza 唔多夾.牛油焗帶子 ($32): 朋友至愛之二及我的至愛之一, 當然要叫 一客 7 隻, 明顯係雪藏嘢, 主要食中間的 garlic puree, 效果都幾香口的. 不過呢碟帶子係十分油膩, 乜咁多年來都係咁 -_-"明太子芝士玉子燒 ($29): 所謂「明太子」只係少少粉紅色狀的無味 substance, 芝士就連影都無, 亦當然食唔出啦; 蛋卷就係鹹的, 不過都算軟熟, 及格又幾得意的一味.海鮮麻醬冷麵 ($47):「海鮮」有蝦, 蟹肉及(麵粉)蟹柳, 前兩者又係雪藏/急凍嘢, 意料之內, 口感味道都一般; 麻醬質地有點稀, 味道充酸酸甜甜, 比魚一丁的 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2032278) 開胃; 拉麵就唔
27-9-2009

和風 pizza ($39): 朋友至愛之一, 當然要叫

海鮮麻醬冷麵 ($47):「海鮮」有蝦, 蟹肉及(麵粉)蟹柳, 前兩者又係雪藏/急凍嘢, 意料之內, 口感味道都一般; 麻醬質地有點稀, 味道充酸酸甜甜, 比魚一丁的 (http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2032278) 開胃; 拉麵就唔及魚一丁的彈牙, 不過同蛋及青瓜撈埋一齊食, 都 ok 吧.

鮮蠔窩飯 ($49): 店員話要煮 20-30 分鐘, i.e. 等嗰舊酒精啫喱燒完. 呢個係最花時間「堂煮」的一味, 亦係漏單的一味, 真係...
4 隻蠔食落幾軟滑, 唔算好鮮甜; 而下面 d 飯索晒蠔汁, 就十分清甜, 黏黏的又煙韌, 幾好食
不過份量原來好大, 3-4 人 share 都得, 大家 order 的話要留意.

朋友亦叫了杯 non-alcoholic Caramel Milk Tea ($34), 好 creamy 又好 caramel, 真飽滯

我飲 Milky Green Tea ($29), 呢個好好飲 -- 抹茶 vs 奶味道約 4:6, 好滑, 正

環境都係咁, 不過衛生認真麻麻, 檯底竟然有 N 張檯之前食剩的枝豆
, 乜呢度唔掃地0架咩? 招呼亦麻麻, 除咗漏單之外, 店員們亦實在太遊魂了.

連加一每人約 $140, 估唔到質素原地踏步得咁徹底, 下次再嚟應該都要幾年之後了.
2009-09-27
2009-07-30 7 瀏覽
這晚上朋友提議去和民食,我無反對, 因為已經好耐無去食和民其中一個特色就係成日會有新菜色, 不過三兩年前會好有新鮮感, 但現在可能已經麻木了, 因為轉來轉去, 都係不外乎gor 幾樣今次再食, 都係叫番一路以來食開好食的食物, 包括鯖魚燒, 滑蛋豬扒鍋, 和風海鮮pizza, 六色刺身同埋枝豆! 我很喜歡食和民這條燒魚, 四十八蚊但係大大條, 又好肉, 燒到香噴噴, 比燒三文魚更好食! 拮上檸檬汁, 會更加好味; 豬扒鍋每次都好想食, 吉列豬扒打隻雞蛋落去, 自己調校火喉, 我鍾意半生熟就熄火, 雞蛋食落更加滑pizza係一個薄批, 有四件, 醬汁有甜味, 唔係單獨只有芝士, 應該係加入了千島醬, 呢種口味我都好接受! 批本身唔係好脆, 味道好但口感差少少! 刺身係比較失色的一環, 像三文魚等材料都唔夠新鮮, 都係食番熟食比較好!服務ok, 環境十分舒適, 我因為坐卡位, 好濶落, 打橫瞓仲得
這晚上朋友提議去和民食,我無反對, 因為已經好耐無去食