餐廳走簡潔風裝修,用餐氣氛熱鬧座位頗為舒適。餐廳以台式串燒作主打,每枱一個小爐為串燒保溫,餐具等都有特色設計,幾可愛❤️當晚點的串燒及小食都十分出色,上枱時已經可以即食,仍然熱辣辣👍🏻孜然及獨特嘅調味令每串串燒拎出嚟已經香味四溢,惹味之餘不會太鹹口。串燒如果冇特別備注,好似普遍都會帶微辣,令串燒味道更加昇華,完全停不了口 😋烤肉串嘅質素尤其出色,肉質食得出不錯,推薦款✨ 烤牛舌、烤黑豚五花、烤小牛肉 另外都試左兩款海鮮 🦪🤤芝士/蒜蓉烤生蠔 不算好大隻但新鮮,推薦蒜蓉味更鮮甜👍🏻蒜蓉粉絲扇貝❤️❤️❤️ 必點! 極好食 😋黑松露芝士撈丁嘅松露醬一啲都冇手軟,大大一匙係面,撈埋芝士一齊超香口,味道濃郁豐富,好邪惡但好上癮!不過可能松露醬加上芝士鹹香太偏重,食多幾啖會有d偏鹹,唔想太重口味撈時松露醬可以撈少一D 🙊另外一款小食墨西哥烤玉米加埋芝士粉喺面,鹹甜鹹甜嘅口味好過癮,配搭好夾,好食 😋最後點了麻吉年糕燒作為甜點總結,年糕外層燒到脆身,內面軟糯帶米香,口感煙煙韌韌,再加上少許糖同煉奶,成餐飯好滿足 ❤️❤️❤️食物質素高,環境唔錯,係會回顧嘅餐廳之一 🥰

當晚點的串燒及小食都十分出色,
上枱時已經可以即食,仍然熱辣辣👍🏻

烤肉串嘅質素尤其出色,肉質食得出不錯,
推薦款✨ 烤牛舌、烤黑豚五花、烤小牛肉

另外都試左兩款海鮮 🦪🤤
芝士/蒜蓉烤生蠔
不算好大隻但新鮮,推薦蒜蓉味更鮮甜👍🏻

蒜蓉粉絲扇貝❤️❤️❤️
必點! 極好食 😋

另外一款小食墨西哥烤玉米加埋芝士粉喺面,
鹹甜鹹甜嘅口味好過癮,配搭好夾,好食 😋

最後點了麻吉年糕燒作為甜點總結,
年糕外層燒到脆身,內面軟糯帶米香,
口感煙煙韌韌,再加上少許糖同煉奶,
成餐飯好滿足 ❤️❤️❤️

食物質素高,環境唔錯,係會回顧嘅餐廳之一 🥰

• 麻吉年糕燒
  • 蒜蓉粉絲烤扇貝
  • 墨西哥烤玉米
  • 烤小牛肉
2023-08-16 16 瀏覽
這間串燒店位於將軍澳南區,之前嚟過,味道唔錯,朋友話想試吓,一於再嚟幫襯😄我哋叫左:招牌烤牛肉串和烤雞肉串,燒得啱啱好'肉質鮮嫩多汁,香氣四溢。調味恰到好處,真係另人回味無窮。烤牛舌串和烤香辣豬手。烤牛舌串軟嫩入味,口感極佳,令人難以抗拒。烤香辣豬手辣味十足,外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,讓人食指大動。如果你鍾意食酸辣風味,重慶酸辣粉絕對是你嘅首選。煙靭嘅薯粉,搭配豐富的配料,酸辣適中,帶出獨特嘅口感。最後,叫咗杯凍蜜桃綠茶,呢杯清涼的飲品絕對是夏日的救星。茶香與蜜桃的甜味完美融合,令人感到愜意舒爽。總的來說,這間串燒店。裝修唔錯,店員有禮,食物美味,鐘意食串燒的朋友,不妨一試😋

我哋叫左:

今日去左將軍澳食串燒有個爐加熱住👍🏻第一次試禁樣食串燒都烤得好香🥰必點,牛舌超好吃我再加點了2串食左勁多野….飽了🐷🐷🐷🐷🐷🔸大漠烤羊肉串:羊味香氣好正!🔸烤牛舌:必點,牛舌烤得超好食,我再加點左2串🔸烤台灣小香腸:炭烤味👍🏻🔸蒜蓉烤生蠔:賣相已好吸引,重蒜蓉味🔸奶油烤小饅頭:🔸蒜蓉粉絲烤扇貝:有好多粉絲🔸重慶酸辣粉:夠辣🔸烤脆雞皮🔸蒜容烤鮮蟶子食左勁多野又點埋2杯珍珠奶茶又點左禁多海鮮🤪🤪埋單$500幾價格都合理
今日去左將軍澳食串燒

有個爐加熱住👍🏻第一次試禁樣食

串燒都烤得好香🥰
必點,牛舌超好吃
我再加點了2串
食左勁多野….飽了🐷🐷🐷🐷🐷

🔸大漠烤羊肉串:羊味香氣好正!

🔸烤牛舌:必點,牛舌烤得超好食,我再加點左2串

🔸烤台灣小香腸:炭烤味👍🏻

🔸蒜蓉烤生蠔:賣相已好吸引,重蒜蓉味

🔸奶油烤小饅頭:

埋單$500幾
價格都合理

2023-08-07
2023-08-11 20 瀏覽
今次來這間燒烤串燒店,是專門來吃這個大漠烤羊排,之前食過覺得好好食,食過返尋味😄精心製作羊排,製作需時30分鐘,但是當盤上桌時,我看到一塊完美烤得酥脆的羊排。外層的酥皮保持了香脆度,內部則保持著多汁嫩滑的口感。每一口都充滿了濃郁的羊肉風味,配上店家獨家調味,更增添了濃郁的味道。雖然等待時間稍長,但這道烤羊排絕對值得等待。除了烤羊排,我也點了烤雞翼串和烤一口菠蘿。烤雞翼串的雞肉鮮嫩多汁,外層烤得香脆,搭配著微微的炭燒味道,非常美味。而烤一口菠蘿則是一道清爽的選擇,經過烤烤後,菠蘿的甜味更加突出,口感鮮嫩多汁。這些串燒小點都展現了店家對食材的用心處理和烹調技巧。除了燒烤類的點心,我也試了他們的芝士撈丁。芝士和麵條非常美味。撈丁麵條煮得剛好有嚼勁,搭配著濃郁的芝士醬汁,每一口都帶來濃濃的芝士風味,令人回味無窮。最後,我試了他們的珍珠奶茶。這杯奶茶口感順滑,奶香濃郁,珍珠Q彈有嚼勁,是一杯非常令人滿意的飲品。總括來說,這間燒烤串燒店的食物,品質和口味都不錯,大家不妨一試!

2023-08-11 23 瀏覽
餐廳裝修有啲文青風😍估唔到串燒店都咁靚,好似打卡cafe咁收工自己一個想去放鬆下都得🤣同朋友一班人開開心心又得🤣我就自己chill一chill~試咗幾款食物燒聖子都幾新鮮,彈牙,加少少蒜蓉好香😋仲嗌咗我一定會叫嘅燒牛舌,味道都唔錯,調味唔會過重,一啲都唔韌😋燒雞腎就反而比較乾,但係比較爽口燒羊肉好多人叫😍😍五串$48,好好味😋食串串一定要叫!另外,叫咗燒菠蘿解膩,好juicy但比較酸😂😂可能要睇手神啦~~仲有其他主食可以點嘅,例如酸辣粉嗰啲🤣下次去試下先!
餐廳裝修有啲文青風😍
估唔到串燒店都咁靚,好似打卡cafe咁

收工自己一個想去放鬆下都得🤣
同朋友一班人開開心心又得🤣
我就自己chill一chill~
試咗幾款食物
燒聖子都幾新鮮,彈牙,加少少蒜蓉好香😋
燒雞腎就反而比較乾,但係比較爽口
燒羊肉好多人叫😍😍五串$48,好好味😋食串串一定要叫!

仲有其他主食可以點嘅,例如酸辣粉嗰啲🤣下次去試下先!
2023-08-07 40 瀏覽
今次已經係第二次嚟到將軍澳海旁附近嘅一間串燒餐廳食晚餐,因為環境舒適,食物種類又多選擇,係冇乜心水嘅情況底下就一於翻食呢一間台式串燒餐廳。夜晚大概6:00嚟到,可能大部份人未收工,所以都比較多位置可以選擇,都大概晚上七點就開始多人,所以都建議繁忙時間先預約枱。一如以往點左必要的牛肉串,羊肉串,翠玉瓜,同埋我至愛嘅小番薯。今次仲特登試埋佢哋嘅聖子同埋生豪 加埋啲蒜蓉同辣椒非常香口。埋單大概每人$200,價錢相宜食飯種類又夠多,不枉我再二翻食

2023-08-07 40 瀏覽
今日同朋友仔B晏晝做完spa,附近就係Donki行完一陣見肚餓,住呢頭嘅B負責發板帶我去食小野人KOKA 係燒烤呀(心心眼)呢到係用QR code落單,同埋每個位都有個爐for熱住d食物,細心位加分!因為B唔食牛,所以我地只有叫雞同豬仲有菜,其實想叫埋熱賣No.1嘅大漠烤羊肉串 (5串 $48)但B話尋晚食完羊就下次再叫!烤雞肉 (2串 $28)、烤雞翼(1串 $28)同烤雞脆骨 (2串 $28)表現正常!香蔥豚肉卷(1串 $28)香蔥同豚肉原來都幾夾,我地都好鍾意!Q彈小豬頸肉(6串 $42)豬頸肉好肥美XD烤韭菜(1串 $18)同芝士蒜蓉烤茄子(1份 $48)係要燒烤店先會整到咁香口!飲品方面,我飲嘅係草莓乳酪奶昔($42)而B就飲原味乳酪奶昔($40)個奶昔好濃,唔會好似水咁稀,仲有奶香tim估唔到將軍澳都有高質燒烤,下次去附近做完spa可以再食!
估唔到將軍澳都有高質燒烤,下次去附近做完spa可以再食!
  • Q彈小豬頸肉
  • 烤韭菜
  • 烤雞脆骨
  • 烤雞翼
2023-08-06 37 瀏覽
雖然係以串燒為主嘅餐廳,但進入並不會有油煙感,因食物已在廚房煮/燒熟,再由店員送上,而每一張枱都有個爐可熱住,咁串燒唔會凍晒,讓我哋可以慢慢食用。叫左幾款食物,烤香辣豬手1隻,嘩~超級軟淋又有肉香,惹味口感豐富。烤杏鮑菇-2串,烤椰菜花-1串&烤bb露旬 -1串,芝士蒜蓉烤茄子🍆-1份,蒜蓉金針菇 -1份,烤得香又不油膩,健康之選。重慶酸辣粉(bb辣)-1份酸辣粉,薯粉煙韌,湯底都好濃郁bb辣剛剛好,我哋可以連湯都飲埋。飲品點了凍檸茶跟四季茶,食熱辣辣的串燒配合凍飲就最爽,大杯又解渴。

烤杏鮑菇-2串,烤椰菜花-1串&

重慶酸辣粉(bb辣)-1份

2023-08-06
2023-08-02 54 瀏覽
嚟到呢間主打台式燒烤店,食完都覺得唔係好夠飽😅KOKA✅大漠烤羊肉串(5串$48)羊肉好少喔~ 不過整我好香好好食,肉質幾爽口,不過肉太少了,10秒食哂🤪🤪✅烤牛舌(2串$28)好鐘意食牛舌,爽口有牛味嘅。推薦食呢個✅蒜蓉烤生蠔($38)生蠔幾好食,有縮咗水,有蠔味唔會比蒜蓉搶走個味道,不過都係太少了✅蒜蓉粉絲烤扇貝($42)呢個超好食! 蒜蓉夠多,粉絲索埋扇貝汁,好好食😋扇貝size ok, 唔韌幾彈牙。大推🥳✅芝士蒜蓉茄子($48)呢個又係好正! 本身鐘意食茄子,加芝士溶咗落茄子度超正,口感會濃啲,茄子整到好淋,好食。✅烤臭豆腐($26)呢個聞好過食,冇乜特別。✅烤韮菜($18)幾好食,夠味道,不過開始食到d 味每串差不多。✅麻辣牛肚串串(5串$48)少數唔同味道嘅菜式,辣汁好香,牛肚煮到好腍又易咬, 好食😄
嚟到呢間主打台式燒烤店,食完都覺得唔係好夠飽😅KOKA
✅大漠烤羊肉串(5串$48)
✅烤牛舌(2串$28)
好鐘意食牛舌,爽口有牛味嘅。推薦食呢個
✅蒜蓉烤生蠔($38)
✅蒜蓉粉絲烤扇貝($42)
✅芝士蒜蓉茄子($48)
✅烤臭豆腐($26)
呢個聞好過食,冇乜特別。
✅烤韮菜($18)
幾好食,夠味道,不過開始食到d 味每串差不多。
✅麻辣牛肚串串(5串$48)
少數唔同味道嘅菜式,辣汁好香,牛肚煮到好腍又易咬, 好食😄
2023-07-29 45 瀏覽
最近晚餐不知道吃什麼好。所以決定去食香口的串燒。首先是森林元氣水果茶,這杯茶清新爽口,水果的甜味和茶的苦味非常平衡,而且茶中還有一些果肉和果粒,口感豐富。如果您喜歡喝果汁或茶類飲料,這杯水果茶會是一個不錯的選擇。最緊要係十分大杯。十分抵飲。接下來是糖烤奶油麵包,這個麵包外酥內軟,烤出了一層香甜的焦糖,裡面填滿了濃郁的奶油,吃起來非常美味。這款麵包非常適合作為主食,讓人一口接一口地吃。珍寶蟹柳皇是串燒中的一道招牌菜,這道菜的醬汁和蟹柳混合在一起,外面裹上一層金金黃酥的脆衣,入口即化。非常鮮美,而且吃起來不會太油膩,而且大大條,非常適合作為下酒菜或主菜。最後是台式香腸,這款香腸的口感非常有嚼勁,而且有一種特殊的香氣,讓人垂涎欲滴。在炭火上烤過後,表面有一層微微焦黑的色澤,吃起來更加美味。這款香腸非常適合當作下酒菜或配菜,讓人一邊喝酒一邊享受美食。總的來說,這家台式串燒店的食物味道很不錯,特別是珍寶蟹柳皇和台式香腸,值得一試。此外,店家的服務也很好,讓人感受到溫馨的用餐體驗。

2023-07-27 45 瀏覽
我最近去了一家串燒店,點了幾樣招牌菜品,其中包括糖烤牛奶方包、芝士撈出前一丁、大杯水果茶、墨西哥烤玉米和大漠烤羊肉串。首先是糖烤牛奶方包,它外層酥脆,內裡柔軟,口感十分豐富,而且帶有濃濃的奶香味,糖的甜味也很適中,讓人一口接一口地吃。接著是芝士撈出前一丁,這道菜讓我印象深刻,它的味道很特別,濃郁的芝士味和蒜蓉味調和非常完美,讓人垂涎欲滴,而且還有一種爽口的口感,讓人吃得很過癮。再來是大杯水果茶,這是一款非常清爽的飲品,裡面放滿了各種新鮮的水果,口感非常鮮美,而且還能解渴,是一個非常好的選擇。墨西哥烤玉米和大漠烤羊肉串也讓我驚艷。墨西哥烤玉米的玉米粒十分飽滿,口感甜美嫩滑,配上特製的調料,非常開胃。大漠烤羊肉串則是非常嫩滑多汁,配上獨特的香料,讓人回味無窮。總體來說,這家串燒店的菜品味道非常棒,而且種類繁多,價格也相當實惠,是一個非常值得一試的地方。我強烈推薦這家店,希望大家也能來試試看。

這家串燒店舖位於將軍澳優美的海旁,四周格調奢華高雅,裝潢簡單卻不失溫馨,店內的炭烤味道令人垂涎欲滴。我點了幾種招牌菜式,包括炭烤雞翼、烤小牛肉、Q彈小豬頸肉、烤脆雞皮、蒜蓉芝士烤茄子和烤虎皮青椒。首先是炭烤雞翼,表皮炭燒過的外皮非常酥脆,內裡則是肉質鮮嫩多汁,配上店家的特製調味,味道更是讓人回味無窮。接下來是烤小牛肉和Q彈小豬頸肉,兩者都非常的嫩滑,經過炭燒的烤製,肉質更是帶有一股獨特的焦香味,搭配店家的調味,口感更是令人驚艷。烤脆雞皮是我最愛的菜式之一,皮薄肉厚,烤至外表金黃香脆,入口即化,讓我一口接一口地吃,忍不住再次點了一份。蒜蓉芝士烤茄子和烤虎皮青椒是店家的蔬菜菜式,烤製後的茄子和青椒口感非常的爽脆,加上店家的蒜蓉芝士調味,更是讓人驚艷。整體來說,這家串燒店舖的食物味道非常的美味,炭燒的技術更是一級棒,店家的服務態度也非常的友好,讓人感到十分的舒適。如果您喜歡炭燒的美食,這家店絕對值得一試。

首先是炭烤雞翼,

烤脆雞皮是我最愛的菜式之一,

2023-07-27 20 瀏覽
呢間平日晚市好多人 都最好預約一下先丫鍾意呢度 一台有一個暖爐暖住食物 裝修設計簡約 自然 所以落單嘅時候,不要辣 🤍超C爆檸蘇打(大杯) $48全部檸檬味 真係超級大杯飲唔晒🤍金針菇牛五花卷(1串) $28 不要辣金菇索晒啲牛肉汁 滋味🤍烤脆雞皮(2串) $28 不要辣真係好脆卜卜!好值得食 🤍烤台灣小香腸(1串) $18 香甜 烤出來的脂肪化成油脂特別香🤍原味芝士撈丁(1份) $52 不要辣呢個真係食唔停口 好重芝士味 可以拉絲🤍芝士烤生蠔(1隻) $38 不要辣
呢間平日晚市好多人 都最好預約一下先丫

鍾意呢度 一台有一個暖爐暖住食物

裝修設計簡約 自然
所以落單嘅時候,不要辣

🤍超C爆檸蘇打(大杯) $48

香甜 烤出來的脂肪化成油脂特別香

🤍原味芝士撈丁(1份) $52 不要辣
呢個真係食唔停口 好重芝士味 可以拉絲

🤍芝士烤生蠔(1隻) $38 不要辣

行完街,搵到將軍澳有間人氣幾高的台式串燒店,朋友說想試試職員會問要唔要辣椒粉,孜然粉餐廳格局以淺色為主,衛生狀況挺好,客人坐得舒服食得安心每張檯都有個小烤爐盤興住串燒, 以免串燒變冷呢度主打多款肉類,蔬菜串燒, 細細串咁,廚房烤好再送上客人檯上嘅小烤爐上。除咗串燒, 另有小量小食、麵食等供應。需要自行scan QR code落單。烤牛舌(2串) $28好薄切, keep到肉汁, 夠juicy 如果厚身d 會更好🐑大漠烤羊肉串(5串)$48細細串,肉上面有芝麻粒,肉質稔身,帶點微微羊羶味, 本身加咗孜然粉, 應該有加辣粉,偏辣Q彈小豬頸肉(6串)$42肉質幾林身,有口感,烤得幾香口,另有炸黃豆一齊上碟,食落卜卜脆墨魚丸串 (1串計)$28 😚要讚,幾彈牙,係一食再食之選蒜蓉烤茄子🍆 $48Size 中等、頭尾切走左,肉質稔身,略嫌淡味烤雞脆骨 (2串) $28 細細粒咁,幾爽脆可口,送酒一流冬菇串 $18 不推薦~淡味,有點乾雞翼串(2隻) $28 一大一小的,味道都算入味,唔會烤到乾爭爭烤雞肉 2串 $28保持到肉汁又唔會‘鞋’口,挺好的墨西哥烤粟米🌽 $48分量較少,烤到有啲脆身,有
行完街,搵到將軍澳有間人氣幾高的台式串燒店,朋友說想試試

職員會問要唔要辣椒粉,孜然粉
餐廳格局以淺色為主,衛生狀況挺好,客人坐得舒服食得安心

每張檯都有個小烤爐盤興住串燒, 以免串燒變冷

烤牛舌(2串) $28
好薄切, keep到肉汁, 夠juicy
如果厚身d 會更好

🐑大漠烤羊肉串(5串)$48

Q彈小豬頸肉(6串)$42

墨魚丸串 (1串計)$28
😚要讚,幾彈牙,係一食再食之選

蒜蓉烤茄子🍆 $48
Size 中等、頭尾切走左,肉質稔身,略嫌淡味

烤雞脆骨 (2串) $28
細細粒咁,幾爽脆可口,送酒一流

冬菇串 $18
不推薦~
淡味,有點乾

雞翼串(2隻) $28
一大一小的,味道都算入味,唔會烤到乾爭爭

烤雞肉 2串 $28
保持到肉汁又唔會‘鞋’口,挺好的

墨西哥烤粟米🌽 $48
分量較少,烤到有啲脆身,有啲就稔身d,面頭有椒鹽粉

翠玉瓜串 $18
係細細串的,瓜的質地較稔身,味道較淡味

蒜蓉粉絲娃娃菜 $42
娃娃菜稔身,連埋粉絲,汁一起吃,不錯~

食曬以上小食&串燒後,叫左個重慶酸辣粉 $48 ,有芫荽,花生作為配料,每條薯粉都吸晒辣汁,薯粉幾煙靭,辣🔥味濃

飲品方面,選擇非常多
珍珠奶茶🧋,smoothies,抹茶latte🍵,啤酒,水果茶,包羅萬有🤩
朋友叫左四季春,茶以為是無糖啦,點知係甜ga ‼️,所以大家記得係備註填自己的要求
嗜甜既我就點了珍珠奶茶,味道正常,唔會太甜

一次過同朋友叫唔同既食物share 係開心既,留意返此店需要收加1服務費
2023-07-19
  • Q彈小豬頸肉
  • 烤雞翼
2023-07-25 18 瀏覽
大家到台灣旅行,去夜市掃街必定是指定行程,而在眾多夜市中,台北士林夜市可謂為知名度最高的夜市之一。士林夜市美食眾多,當中有很多燒烤店,串燒店等等也是名不虚傳。大家一定會食過!來自將軍澳的串燒店,會令你想起台灣夜市!當夜幕低垂,在將軍澳海濱散步的你,突然會聞到濃烈的燒烤味道,徬佛就好像走進台北士林夜市!味道正吸引你前往餐廳,而我第一次到訪,亦是給這種燒烤味道吸引住!一間普通的台式餐廳入夜之後,搖身一變成為台灣夜市!食到有種停不了口的感覺!很出色的燒烤串燒夜店!

來自將軍澳的串燒店,會令你想起台灣夜市!
  • 烤生蠔
  • 蒜蓉烤生蠔