2023-09-20 22 瀏覽
如果您喜歡牛肉,烤小牛肉絕對是您不能錯過的選擇。這道菜使用優質的小牛肉,經過烤制後,肉質鮮嫩,口感極佳。每一口都充滿了牛肉的鮮甜味道,讓人驚艷不已。對於喜愛雞肉的人來說,「品味燒烤天堂」也提供了多種選擇。烤雞翼、烤雞肉和烤雞脆骨都是必試之選。這些燒烤雞肉都經過特殊的調味處理,口感鮮嫩,味道豐富。每一口都能品味到獨特的香料和醬汁,絕對能讓您的味蕾興奮起來。另外烤菠蘿絕對要一試,鮮甜多汁超C爆檸蘇打則是一款充滿活力的飲品,檸檬的酸爽與蘇打水的氣泡完美結合,給您帶來一種清新的口感。

另外烤菠蘿絕對要一試,鮮甜多汁

2023-09-19 22 瀏覽
颱風前夕,只好在家附近覓食。這家串燒店有串燒選擇。⭐️烤洋芋片以新鮮的洋芋,經過處理和烤製,洋芋片入口很香辣,不算太脆。⭐️墨西哥烤玉米這道小吃在外觀上就令人垂涎欲滴。玉米經過烤製後,外皮呈現出誘人的焦糖色澤,充滿了吸引人的香氣。入口時,加上灑上的調味料,很美味。⭐️烤新鮮臭豆腐臭豆腐外表金黃酥脆,入口有濃郁的臭味。內部卻是綿軟滑嫩的口感。混合了微辣的調味料,很好吃。⭐️重慶酸辣粉我點了走辣。彈牙的薯粉,配上酸辣的湯汁和各種配料,很飽。⭐️奶油烤小饅頭饅頭烤得酥脆,外皮酥脆內裡鬆軟,每一口都帶著濃濃的奶油香氣。⭐️蒜蓉金針菇⭐️蒜蓉粉絲娃娃菜蒜蓉金針菇經過烹調後保持了金針菇的嫩滑口感,配上蒜蓉的香氣,健康好味道。

颱風前夕,只好在家附近覓食。

這家串燒店有串燒選擇。

⭐️烤洋芋片

以新鮮的洋芋,經過處理和烤製,洋芋片入口很香辣,不算太脆。

⭐️墨西哥烤玉米

⭐️烤新鮮臭豆腐

⭐️重慶酸辣粉

我點了走辣。彈牙的薯粉,配上酸辣的湯汁和各種配料,很飽。

⭐️奶油烤小饅頭

⭐️蒜蓉金針菇

⭐️蒜蓉粉絲娃娃菜

2023-09-13 31 瀏覽
🐱原來將軍澳Popcorn 出面條唐俊街都幾多野食😍今次同朋友揀左呢間燒烤店,唔止有川式燒烤🍖仲有港式撈丁同甜品😝想讚下佢每張枱都有個烤爐,幫串燒保持熱辣辣😉黑松露芝士撈丁:$58🌕🌕🌕🌖/5每條麵條都有鹹味既芝士🧀仲會拉絲,加埋好香既黑松露🖤食完罪惡感好重烤小牛肉(5串):$48🌕🌕🌕🌕/5係微辣孜然味,但出奇地食到牛味,冇比香料完全蓋過👅食落唔dry,係非常juicy😚烤牛舌(2串):$28🌕🌕🌕🌕 /5同小牛肉一樣都係微辣孜然味😋食落口好彈牙👍🏻👍🏻烤新鮮臭豆腐(1串):$26🌕🌕🌕🌖/5呢個都係小辣孜然味,聞落係街邊臭豆腐嘅臭味😂食落都多汁😉Q彈小豬頸肉(6串):$42🌕🌕🌕🌖/5呢個就唔辣,係用燒汁燒,個汁唔會太咸😉面頭有啲炸黃豆幾得意😂蒜蓉烤生蠔(1隻):$38🌕🌕🌕🌕/5好香蒜味,係唔辣既😀隻蠔好肥美同有鮮味😚麻吉年糕燒(1塊):$23🌕🌕🌕🌗/5年糕燒到外脆內軟🔥本身食落係冇味,點啲煉奶就好夾😝備注:有加一💰
🐱

🌕🌕🌕🌕 /5
同小牛肉一樣都係微辣孜然味😋食落口好彈牙👍🏻👍🏻

烤新鮮臭豆腐(1串):$26
🌕🌕🌕🌖/5
呢個都係小辣孜然味,聞落係街邊臭豆腐嘅臭味😂食落都多汁😉

Q彈小豬頸肉(6串):$42

蒜蓉烤生蠔(1隻):$38
🌕🌕🌕🌕/5
好香蒜味,係唔辣既😀隻蠔好肥美同有鮮味😚

麻吉年糕燒(1塊):$23
🌕🌕🌕🌗/5
年糕燒到外脆內軟🔥本身食落係冇味,點啲煉奶就好夾😝

備注:有加一💰
2023-09-12 38 瀏覽
第二次嚟食屋企附近嘅串燒舖😋 好彩個日落雨先易啲有位😂 平日晚市嚟講佢都幾full座位就唔算好闊落 但都舒服嘅今次分別嗌咗七樣嘢食烤雞翼烤娃娃菜所有烤菜類都好夠味 唔知點解屋企真係做唔到呢個效果 同埋食落仲好多汁 唔會烤到太乾烤韮菜麻吉年糕塊今次可能無一上枱就食 所以個面無咁脆😢蒜蓉芝士撈丁每次嚟必嗌 重芝士重蒜 正! 仲要啲麵煮得啱啱好 熱芝士係面都無焗冧佢 最怕搞到冧晒個㕷唔KOKA椒鹽薯條呢款薯條個名用咗舖頭個名 食落又真係唔錯 椒鹽味OKAY 好脆超C爆檸蘇打(大杯)臨尾口渴忍唔住嗌番杯嘢飲😂 勁大杯 兩個人share啱啱好將軍澳呢邊想食串燒 又想坐得舒服 又唔洗去到居酒屋嘅價錢 呢個真不錯🤭

座位就唔算好闊落 但都舒服嘅

麻吉年糕塊
今次可能無一上枱就食 所以個面無咁脆😢

蒜蓉芝士撈丁

KOKA椒鹽薯條

超C爆檸蘇打(大杯)
臨尾口渴忍唔住嗌番杯嘢飲😂 勁大杯 兩個人share啱啱好

2023-09-07
2023-09-12 25 瀏覽
呢一間串燒店試過幾次幾高質😻,今日經過將軍澳海傍就再食啦🥳大漠烤羊肉排 $198作為呢度嘅招牌菜之一🌟,就一定要試啦,羊肉口感好軟熟,而且調味都好出色好惹味😎烤黑豚五花 $28當然唔少的我最愛嘅五花肉啦😜,五花肉肥瘦分明,油香味十足🤪,燒到咁香咁食簡直就係完美👍原味芝士撈丁 $52呢一個撈丁黎過幾次都未試過,芝士味道好濃郁😝奶油烤小饅頭 $26饅頭外脆內軟,點埋煉奶完美配搭🔥冷泡茶 $33
呢一間串燒店試過幾次幾高質😻,今日經過將軍澳海傍就再食啦🥳

大漠烤羊肉排 $198

烤黑豚五花 $28

原味芝士撈丁 $52
呢一個撈丁黎過幾次都未試過,芝士味道好濃郁😝

奶油烤小饅頭 $26
饅頭外脆內軟,點埋煉奶完美配搭🔥

冷泡茶 $33

今日嚟到將軍澳搵食,上openrice搵到呢間食台式串燒嘅餐廳🤔平時喺油尖旺食串燒,多數都係日式串燒,見呢度係台式就覺得零舍特別,於是就嚟試試佢!每枱都會有一個細細的爐,係俾你等陣加熱住啲串燒食嘅😋👍🏻非常貼心,唔使擔心啲串燒會凍咗😗隻碟都好可愛,所以幫佢打咗個卡(。・ω・。)呢度係網上落單嘅,店員都有溫馨提示我哋如果唔食辣嘅話記得要去備注寫返‼️🍺hoegaarden白啤酒 - $48🍹森林元氣水果茶 - $48本身諗住食串燒,一定係配啤酒飲😗但見到隔籬枱嗌咗杯超大杯嘅水果茶,就忍唔住嗌嚟試吓😋呢個size應該有1L🫢食完重口味飲呢杯水果茶,非常適合解膩👍🏻🍆蒜蓉烤茄子 - $48呢個燒茄子燒得好稔!皮肉分離😋個蒜蓉都好足料,再加埋啲辣椒吊味,好香口😋🍖烤香辣豬手 - $38呢個豬手煮得好稔,個皮充滿膠質😋 店員仲要好貼心俾咗即棄手套我哋👍🏻🍲清酒煮蛤蜊 - $68個清酒煮蜆下邊有個爐仔,加熱住上邊嘅湯👍🏻蜆肉非常之鮮甜大粒,見到個湯入邊加咗啲薑蔥去辟走啲腥味,所以個湯都好清甜😋🍡麻吉年糕燒 - $23見佢個樣幾可愛就叫左🤣有啲似炸饅頭咁,都係點煉奶食🤔不過個年糕本身入邊比較淡口,所以

🍺hoegaarden白啤酒 - $48
🍹森林元氣水果茶 - $48

🍆蒜蓉烤茄子 - $48

🍖烤香辣豬手 - $38

🍲清酒煮蛤蜊 - $68

🍡麻吉年糕燒 - $23
見佢個樣幾可愛就叫左🤣有啲似炸饅頭咁,都係點煉奶食🤔不過個年糕本身入邊比較淡口,所以記得要點煉奶同糖先食啊!😋

🍖 烤牛舌 - $28
🍖烤小牛肉 - $48
呢間啲串燒非常高質‼️個牛舌好爽口,易啲燒牛肉帶有少少肥膏,食落個口感更加有層次😋重點係個調味落咗好多孜然粉,非常香口,好啱我嘅口味😆

🦪蒜蓉焗生蠔 - $38
🦪芝士焗生蠔 - $38
即使係焗左同埋調左味嘅,但都食得出啲蠔好新鮮!而且幾大隻🤩

🍖大漠烤羊肉扒 - $198
呢個一定係我今餐嘅no. 1‼️‼️‼️羊羶味超重,個羊烤得好稔,但仲係保有肉嘅口感,個外皮烤得好香脆,啲肉汁仲係鎖住喺肉入面😋鍾意食羊羶味嘅人一定要嚟試!
結論:今餐食左$7xx左右,但呢個質素絕對係值回票價😋👍🏻如果我係住喺附近,我一定會成日嚟encore🥹
2023-09-09
  • 清酒煮蛤蜊
  • 芝士烤生蠔
  • 大漠烤羊肉串
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ小野人 ᴋᴏᴋᴀ店舖位於將軍澳ᴍᴏɴᴛᴇʀᴇʏ附近有不同種類餐廳今次選擇了一間主打串燒的餐廳一進入店裡就被誘人嘅烤肉香味吸引住店舖的裝修都好舒服,座位安排了四人座亦寬敞每將檯檯面上都放左一個不斷用火熱住既爐每次上菜時店員都會將食物放於爐面暖住整餐飯都因為依個小小既爐能夠保持住串燒的熱度顯得非常細心烤雞腎$28/2串燒雞腎燒得剛好,雞腎屬於薄身切法外表香脆,內裡嫩滑烤牛舌$28/2串牛舌亦屬於薄身切法保持了牛舌的嫩度同口感配合薄薄的孜然及辣粉調味ǫ彈小豬頸肉$42/6串小豬頸肉於串燒中比較少一串串咁燒每一串都燒得恰到好處配少少蔥花入口,不錯ǫ彈大魷魚$45/1串燒魷魚串燒最留下深刻的印象魷魚肉質鮮嫩彈牙經過燒烤後,外層微焦,內部保持了魷魚的彈性推薦清酒煮蜆$68蜆肉大粒爽口,清酒微甜,湯帶有鮮味推薦👍🏻烤虎皮尖椒$18/1串燒虎皮尖椒外皮少脆,表面有薄薄的孜然及辣粉調味辣得過引烤新鮮臭豆腐$26/1串臭豆腐串燒真係第一次試上碟時臭豆腐陣味非常香濃😂ᴋᴏᴋᴀ (ᴛsᴇᴜɴɢ ᴋᴡᴀɴ ᴏ)📍 sʜᴏᴘ ɢ25ᴀ, ɢ/ғ, ᴍᴏɴᴛᴇʀᴇʏ ᴘʟᴀᴄᴇ,
ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

小野人 ᴋᴏᴋᴀ

店舖位於將軍澳ᴍᴏɴᴛᴇʀᴇʏ
附近有不同種類餐廳
今次選擇了一間主打串燒的餐廳
一進入店裡就被誘人嘅烤肉香味吸引住
店舖的裝修都好舒服,座位安排了四人座亦寬敞

每將檯檯面上都放左一個不斷用火熱住既爐
每次上菜時店員都會將食物放於爐面暖住
整餐飯都因為依個小小既爐能夠保持住串燒的熱度
顯得非常細心

烤雞腎$28/2串
燒雞腎燒得剛好,雞腎屬於薄身切法
外表香脆,內裡嫩滑

烤牛舌$28/2串
牛舌亦屬於薄身切法
保持了牛舌的嫩度同口感
配合薄薄的孜然及辣粉調味

ǫ彈小豬頸肉$42/6串
小豬頸肉於串燒中比較少一串串咁燒
每一串都燒得恰到好處
配少少蔥花入口,不錯

ǫ彈大魷魚$45/1串
燒魷魚串燒最留下深刻的印象
魷魚肉質鮮嫩彈牙
經過燒烤後,外層微焦,內部保持了魷魚的彈性
推薦

清酒煮蜆$68
蜆肉大粒爽口,清酒微甜,湯帶有鮮味
推薦👍🏻

烤虎皮尖椒$18/1串
燒虎皮尖椒外皮少脆,表面有薄薄的孜然及辣粉調味
辣得過引

烤新鮮臭豆腐$26/1串
臭豆腐串燒真係第一次試
上碟時臭豆腐陣味非常香濃😂

ᴋᴏᴋᴀ (ᴛsᴇᴜɴɢ ᴋᴡᴀɴ ᴏ)
📍 sʜᴏᴘ ɢ25ᴀ, ɢ/ғ, ᴍᴏɴᴛᴇʀᴇʏ ᴘʟᴀᴄᴇ, ᴛsᴇᴜɴɢ ᴋᴡᴀɴ ᴏ
2023-08-31 32 瀏覽
今日嚟咗將軍澳去朋友屋企House warming,順便喺附近搵吓嘢食,原來將軍澳南附近開咗好多餐廳,見到呢間小野人嘅裝修好靚,係簡約木系風,係專門食串燒,所以決定試吓! 我最鍾意嘅係大漠烤羊肉串,一份有5串,羊肉味夠羶,肥瘦均勻,一啖咬落有少少油咇出嚟,勁正😆烤黑豚五花一份有2串,肉切得薄身所以食落脆脆地,唔會好油膩。另外推介清酒煮蜆,個兜好似啲瓦仔煲咁,打卡一流,一份都有好多蜆,好有鮮味好新鮮,隻隻都開晒口👍🏻清酒湯底唔會死咸,飲落熱辣辣好暖身! 燒生蠔都好好食,蠔肉都算大隻,新鮮,下次想試埋芝士燒生蠔🤤飲品叫咗超C爆檸蘇打,嚟到真係好大杯,兩個人都夠飲,酸酸地好fresh好解渴,一邊食串燒一邊飲好解膩👍🏻餐廳環境舒服,好啱同朋友仔一邊食一邊吹水,又適合打卡影相,員工都好友善,下次都會想再嚟食😍😍📍小野人 (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G25A號舖
📍小野人 (將軍澳)
2023-08-30 53 瀏覽
成日想食羊肉串,喺將軍澳富康都有間食串燒,不過羊肉串就好「嚡」。搵到呢間小野人,$48/5串羊肉串,見食評唔錯,就過嚟試吓。羊肉串調味啱啱好,都幾香口。不過始終冇得同大陸比😅其他串燒試咗:冬菇串-得兩粒冬菇$18 好唔抵金菇牛肉串-呢個好食蟹柳棒-麻麻地牛舌-好韌、細粒台灣腸-正常腸味多春魚-燒得好乾好柴燒扇貝-都ok燒蠔-都ok另外叫咗水果茶好好飲,加兩支啤酒埋單加一6百幾。因為之前食咗啲嘢打底,呢餐當宵夜嘅話價錢都幾貴。下次口痕想食羊肉串都可能會再食嘅😌
冬菇串-得兩粒冬菇$18 好唔抵
金菇牛肉串-呢個好食
蟹柳棒-麻麻地
牛舌-好韌、細粒
台灣腸-正常腸味
多春魚-燒得好乾好柴
燒扇貝-都ok
燒蠔-都ok
另外叫咗水果茶好好飲,加兩支啤酒
埋單加一6百幾。

因為之前食咗啲嘢打底,呢餐當宵夜嘅話價錢都幾貴。
下次口痕想食羊肉串都可能會再食嘅😌
2023-08-29 32 瀏覽
今日同老公去咗將軍澳行街,行到攰攰哋周圍搵吓嘢食,見到呢間之前朋友推介嘅小野人,平時我哋都好鍾意食串燒,啱晒我哋🫶🏻烤小黃花魚(1條)$38老公最鍾意食燒魚,黃花魚唔腥,好多肉,燒完出黎魚香味好重,好好味😋麻吉年糕燒(1塊)$28我最鍾意食煙煙韌韌嘅野,呢個年糕燒完全正中下懷,燒完外皮好脆入面就煙韌,點埋煉奶同砂糖超級好食!烤雞翼(1串)$28雞翼一串有兩隻,雞翼size算大隻,食落好juicy,食燒雞翼一定係無得輸 👍🏻大漠烤羊肉串(5串)$48呢個羊串都好抵食,一份有5串,羊肉燒到好香,唔算好油膩,佐酒一流烤牛舌(2串)$28牛舌算係比較薄身,燒得啱啱好,唔會老,配埋調味好惹味超C爆檸蘇打(大杯)$48呢杯飲品性價比一流,好大杯,酸甜爽口好解油膩,非常消暑解渴😆😆

烤小黃花魚(1條)$38

麻吉年糕燒(1塊)$28

烤雞翼(1串)$28

大漠烤羊肉串(5串)$48

烤牛舌(2串)$28
牛舌算係比較薄身,燒得啱啱好,唔會老,配埋調味好惹味

超C爆檸蘇打(大杯)$48
2023-08-27 20 瀏覽
星期六晚,同朋友到附近逛逛,唸住行到邊間食邊間。donki再往海邊行,有好多食店都冇開門,見到呢間客人都幾多但唔使等位就入去試吓。呢間主打串燒,似台式,但香料又有啲似川菜,辣椒干同孜然粉,但唔算太辣,如果想走辣,order時要註明。串燒試吓小牛排,五花肉,朋友鍾意食燒尖椒,試咗之後再echo。臭豆腐都唔錯,如果有辣醬可以更好食。海鮮試咗蒜蓉燒生蠔,清酒煮蜆都,都幾鮮味,肉質都唔錯。另外一提燒豬手,細細隻,不過唔硬,皮為主,QQ彈彈,滿滿骨膠原。仲有差不多每枱都會叫嘅特調果茶,大大杯,好似個花樽咁大杯。不過就淡味咗啲,叫姐姐另外加糖水都係冇乜味。
星期六晚,同朋友到附近逛逛,唸住行到邊間食邊間。

臭豆腐都唔錯,如果有辣醬可以更好食。

海鮮試咗蒜蓉燒生蠔,清酒煮蜆都,都幾鮮味,肉質都唔錯。

大大杯特調果茶
蒜蓉烤蠔
燒台灣腸
  • 燒豬手
2023-08-24 27 瀏覽
好耐冇食串燒唔知點解呢日勁掛住~於是就過黎擦餐飽!一入去已經見好多人,每檯一個爐可以自己熱住D串燒~呢度用QR CODE落單,非常方便~第一輪必點烤小牛肉同羊肉串~每份有5串~性價比勁高!羊肉保留獨有既羶味,加埋調味真係好惹味!小牛肉又有牛味又唔韌~正~烤雞肉都唔錯,唔會鞋口又啖啖肉~然後再試D特別D既墨西哥粟米、麻吉年糕、燒奶油炸小饅頭,墨西哥粟米好大份,係去左芯既,方便易食! 麻吉年糕係今餐之中我最鍾意既,燒到外脆內軟又煙韌~正到暈! 燒奶油炸小饅頭都好得意,脆卜卜十分香口!另外仲點左D炸新鮮臭豆腐、烤一口菠蘿、烤BB蘆荀同蒜蓉金針菇,全部都好出色,臭豆腐超臭但食落口又好過癮好脆!口感超好~烤一口菠蘿都好甜~要讚下呢度D服務真係幾好~食物亦好出色!值得再黎!
好耐冇食串燒唔知點解呢日勁掛住~於是就過黎擦餐飽!

要讚下呢度D服務真係幾好~食物亦好出色!值得再黎!
2023-08-22 23 瀏覽
成日經過都聞到好香,今日見walk-in有位就即刻去食!第一時間一定係叫左肉串燒先,等10分鐘左右就有,仲會有個小烤爐唔怕攤凍!烤羊肉串、烤小牛肉、烤雞肉、金針菇牛五花、香蔥豚肉基本上以上既肉串都叫左兩次,肉既份量,味道同埋肉質都幾好,特別係羊肉食落好香又完全冇羶味。調味亦唔會太重手,食落真係好惹味又唔會食完好口渴!另外仲叫左重慶酸辣粉,配合埋串燒一齊食真係好正,酸辣粉煮得岩岩好又唔會太淋,酸同辣既比例適中!另外仲有烤粟米、年糕燒、台灣小香腸,臭豆腐等等都好惹味,特別係臭豆腐本身真係調好哂味,食落好正!

烤羊肉串、烤小牛肉、烤雞肉、金針菇牛五花、香蔥豚肉

2023-08-20 28 瀏覽
這晚去將軍澳食串燒,店子全白色裝修,牆架上放了些可愛的小擺設,襯上天花的竹織燈罩,連餐牌封面也像文青繪本,完全台灣cafe的感覺但吃的是正宗的串燒🍖肚餓了,先來些肉類💫烤牛舌:喜歡彈牙的口感💫烤黑豚五花:燒過後完全不肥膩,油香滿滿,食串燒必叫💫香蔥豚肉卷:燒香了蔥段吸收了肉汁,加上燒到脆邊的肉片,又香又juicy 💫Q 彈小豬頸肉:$42 有6串,抵食又好味,上面炸脆了的黃豆是很好的佐酒小食💫金針菇牛五花卷:經典配撘,塗上燒汁特別惹味🦪海鮮也很好吃💫Q彈大魷魚:燒烤濃縮了魷魚本來的鮮味,更想不到魷魚和孜然粉原來很合拍。💫蒜蓉烤生蠔:好飽滿好大隻好多汁好好食💫蒜蓉烤鮮蟶子:燒出來不會太乾,火候剛好不會靭,鮮味得很 🍢還有蔬菜和其他精彩小食💫烤娃娃菜:不要小看這三片菜葉,真的燒得熟而不燶不乾還有蔬菜的清甜,真的要經驗和耐性💫烤椰菜花:燒過的椰菜花有一種近似果仁的甘香,值得一試💫烤杏鮑菇:咬下去爽爽的,四川風香料提升了菇菌的味道💫麻吉年糕燒:外脆內軟綿又煙靱,點些煉奶更香甜💫黑松露芝士撈丁:濃香芝士拉絲加上黑松露,邪惡但豐富的美味🍹這次不喝酒,叫了森林元氣水果茶,粒粒百香果很有台灣的風味,還

但吃的是正宗的串燒
🍖肚餓了,先來些肉類
💫烤牛舌:喜歡彈牙的口感
💫烤黑豚五花:燒過後完全不肥膩,油香滿滿,食串燒必叫

💫金針菇牛五花卷:經典配撘,塗上燒汁特別惹味

🦪海鮮也很好吃

💫蒜蓉烤生蠔:好飽滿好大隻好多汁好好食

💫蒜蓉烤鮮蟶子:燒出來不會太乾,火候剛好不會靭,鮮味得很

🍢還有蔬菜和其他精彩小食
💫烤椰菜花:燒過的椰菜花有一種近似果仁的甘香,值得一試
💫烤杏鮑菇:咬下去爽爽的,四川風香料提升了菇菌的味道

💫麻吉年糕燒:外脆內軟綿又煙靱,點些煉奶更香甜

💫黑松露芝士撈丁:濃香芝士拉絲加上黑松露,邪惡但豐富的美味

🍹這次不喝酒,叫了森林元氣水果茶,粒粒百香果很有台灣的風味,還有菠蘿/藍莓/青檸和士多啤梨,清新水果味和串燒很相襯。$48大大的一杯夠兩個人喝了

吃完還可以去將軍澳海濱散步幫助消化呢
黎到將軍澳 有間✨Koka小野人 餐廳以木系裝潢為主係打卡able串燒店📷每一枱都有個爐仔🔥運用鐵板熱住串燒咁就可以慢慢食,慢慢嘆!感覺都幾好 嘢食都有好多選擇 叫咗呢d ✨烤珍寶蟹柳王(1串) $25 好大條啖啖肉 ✨大漠烤羊肉串(5串) $48 呢個價錢有五串 完全冇投訴 好香嘅調味✨蒜蓉烤茄子(1份) $48 調味好足夠 大大條好好味 都好juice 必點✨烤虎皮尖椒(1串) $18 加埋啲辣粉令到成個味道更加昇華✨蒜蓉烤生蠔(1隻) $38好香蒜蓉味 生蠔都幾乾淨 一啖食落去 ✨奶油烤小饅頭(2個) $26佢有啲煉奶汁俾你點 烤得好香✨蒜蓉烤鮮蟶子(1隻) $46夠新鮮 同埋厚肉✨烤一口菠蘿(1串) 不要辣一定要食!超級甜呀

✨烤珍寶蟹柳王(1串) $25 好大條啖啖肉
✨蒜蓉烤生蠔(1隻) $38