2023-06-26
去食串燒最怕食完頭髮一大陣味💇🏻♀️朋友推薦去將軍澳呢間餐廳,坐得闊落,竹籐裝修感覺好渡假風,岩同屋企人黎食野🫶🏻今次黎試試佢嘅串燒,估唔到有surprise!首先每張枱有個白色嘅烤盤,可以比你一路烘住啲串燒,唔怕凍左!好有風味😆有住家Bruno 烤盤嘅感覺🫶🏻佢嘅串燒預先調好左小辣😋整體係偏辣嘅🔥鐘意食辣就覺得岩岩好,勁香孜然味!唔食得辣嘅朋友記得remarks 寫返bb辣🔥🔸烤小牛肉串$48/5串 ✅推薦牛肉好嫩,一啲都唔韌,調味岩岩好,放返喺烤盤炸一聲,啲肉汁烤返出黎,正!🔸烤香辣豬手 $38 ✅推薦豬手炆得烤淋同入味🥰再烤過之後食落好香口!但係提醒豬手係偏辣的!😆🔸金菇五花肉卷 $28 ✅推薦呢個肥牛卷出面係燒汁,甜甜地,中和下啲味蕾,五花肉其實係豚肉片,一啲都唔肥同有肉汁👍🏻🔸Q彈大魷魚 $45 ✅推薦亦係烤得好香,最欣賞佢係原條嘅形狀,有埋啲魷魚鬚,識食一定食鬚😝比較特別係佢嘅🔸墨西哥烤粟米 $48,似係西餐嘅食物,上面係落左芝士粉&少少辣粉,食落係甜嘅,烤左嘅粟米都唔會乾~係幾好唔使全部野食都孜然味😆🔸麻吉年糕燒 $23 麻吉年糕燒做到外脆內軟,凍左都唔硬🫶🏻甜野最岩用
🔸烤小牛肉串$48/5串 ✅推薦
🔸烤香辣豬手 $38 ✅推薦
🔸金菇五花肉卷 $28 ✅推薦
🔸Q彈大魷魚 $45 ✅推薦
🔸麻吉年糕燒 $23
麻吉年糕燒做到外脆內軟,凍左都唔硬🫶🏻甜野最岩用黎解辣!
🥦蔬菜方面都好抵食🔸烤韭菜 🔸烤脆肉瓜 🔸烤娃娃菜都係$18就有
🔸蒜蓉烤茄子 就$48,足料加超多蒜蓉!
提外話,呢度地理位置喺海邊,食完出去行下散步消化岩岩好🍃整體黎講,呢度係chill住食串燒嘅好地方,唔怕嘈同迫,食物質素亦要贊😋
味道:😋😋😋😋
性價比:🌟🌟🌟🌟