2010-04-19 31 瀏覽
本來想去中環食pizza點知個waitor話full 晒拒絕左之後去左呢度食我以為食意大利pizza原來係有印度fusion叫左辣肉pizzapizza唔錯..足料..芝士分量ok不過個底唔夠厚..咖喱牛腩食完一次唔會再食呢度d 咖喱味道麻麻..唔香唔辣牛腩一般garlic naan(薄餅)竟然一出黎就凍左唔煙韌反晒胃淨係食pizza 同 肉排好唔好食naan 同咖喱
本來想去中環食pizza
點知個waitor話full 晒
拒絕左
之後去左呢度食
我以為食意大利pizza
原來係有印度fusion

叫左
辣肉pizza
pizza唔錯..足料..
芝士分量ok
不過個底唔夠厚..
咖喱牛腩
食完一次唔會再食呢度d 咖喱
味道麻麻..唔香唔辣
牛腩一般
garlic naan(薄餅)
竟然一出黎就凍左
唔煙韌
反晒胃

淨係食pizza 同 肉排好
唔好食naan 同咖喱
2010-04-15
2010-04-12 12 瀏覽
首先叫個 印度 Pizza,食到咁上下再棃個「香草薄荷葉馬鈴薯炆羊」連印度餅底。Pizza (Large) = $112「香草薄荷葉馬鈴薯炆羊」= $68印度餅底 = $18印度 Pizza 食落個感覺十分fusion ! 主宰著印度風格! Topping 豐富又新鮮。「香草薄荷葉馬鈴薯炆羊」個原名不記得了,但其味道卻忘不了。二人支付帳單,每位 $100。 會再次光顧。

Pizza (Large) = $112
「香草薄荷葉馬鈴薯炆羊」= $68
印度餅底 = $18

印度 Pizza 食落個感覺十分fusion !
主宰著印度風格!
Topping 豐富又新鮮。
「香草薄荷葉馬鈴薯炆羊」個原名不記得了,但其味道卻忘不了。

二人支付帳單,每位 $100。 會再次光顧。
2010-04-10
  • 瑪沙拉羊
  • Indian Pizza
2010-03-14 27 瀏覽
Dimpal Fushion and Pizza house考試忙了一段時間, 一輪冇寫Blog同埋食評, 睇來又有一排要忙住補返D資料啦.今日同石公主(石太要求的稱號!)本來想去官涌街市買豆腐, 無啦啦石公主想起朋友介紹係廟街近柯士甸道附近有間印度餐廳好似幾好味, 於是小石頭伉儷想先去探下情況. 點知就咁就入左去食Lunch, 原先想自己煮o既豆腐蝦仁唯有等到晚餐先算.去到門口睇到D食物介紹, 係印度咖哩同埋少有既Pizza. 於是石公子(本來想改王子襯返石太o既, 搞到自己都想嘔, 於是就改為公子!)就二話不說就衝左入去! 入到去發現可能早得滯, 得我地兩個客. 環境唔錯, 可能原身係酒吧o既關係, 有個吧臺保留下來. 睇返手寫o既 Set Lunch Manual, 決定試下個烤雞Pizza同埋咖哩牛肉飯.個Pizza真係好好味, 上面材料新鮮多汁, 特別係個烤雞重係幾嫩滑, 真係估唔到係印度餐廳食到咁好味o既Pizza. 個咖哩小石頭就覺得牛肉少D(得4塊)同埋少左D咖哩味, 不過牛肉好琳好香牛肉味但係又冇牛騷味. 個飯就比較硬身, 但係配埋D咖哩汁就剛剛好, 如果唔夠硬身加左

個咖哩小石頭就覺得牛肉少D(得4塊)同埋少左D咖哩味, 不過牛肉好琳好香牛肉味但係又冇牛騷味. 個飯就比較硬身, 但係配埋D咖哩汁就剛剛好, 如果唔夠硬身加左汁就會琳得滯. 小石頭覺得辣度唔夠, 下次要問下可唔可以加辣, 但係石公主就好鍾意話女仔比較o岩食.

個餐包埋湯同埋野飲, 唔收加一. 今次餐湯係羅宋湯, 唔太濃好似好清! 咖啡幾濃郁都唔錯, 下星期決定約埋幾個Friend試多D野先.
好清o既羅宋湯
Lunch Manual
咖哩牛
  • 烤雞薄餅
2010-03-05 87 瀏覽
我看了食評就想即刻吃,即刻訂位同女友撐台腳,去到爆哂,幸好打了電話來,坐了中間,燈光柔和,播緊輕快的歌。招牌沙律…蔬菜爽脆,帶些酸,食到有黑醋,份量都大架。尼泊爾餃子…見到就想叫,我係估唔到尼泊爾都有餃子所以一試,個皮好厚好un,但餡料都幾得,但有些實,香料味重。豬肋骨半條…配有薯條、沙律。豬肋骨真係好得,能做到骨肉分離,可見廚師功力及耐性,如果能做到入口即溶,就廟街無敵手。榛子咖哩雞…少少辣,唔鞋,配上餅,味道就更好。水任飲,帶檸檬味。服務好好,有禮,內有中英餐牌,店員略懂廣東話。下次要食埋薄餅。
坐了中間,燈光柔和,播緊輕快的歌。
招牌沙律…蔬菜爽脆,帶些酸,食到有黑醋,份量都大架。
都幾得,但有些實,香料味重。
性,如果能做到入口即溶,就廟街無敵手。
榛子咖哩雞…少少辣,唔鞋,配上餅,味道就更好。
水任飲,帶檸檬味。
服務好好,有禮,
內有中英餐牌,店員略懂廣東話。
下次要食埋薄餅。
招牌沙律
一定要食
尼泊爾餃子
2010-03-05
招牌沙律
一定要食
2010-02-28 35 瀏覽
情人節前一晚, 老婆鬼鬼馬馬咁帶左我去左敦食野,呢度都算係公司附近, 但自己一直都冇為意, 呢度有間好野 當晚8:00到場, 見到又唔係好多人, 入面有d掛畫, 又播住英文歌, 加上昏暗的燈光, 感覺好舒服 既然係老婆簡既, 就由佢拍板, 我就安安心心咁享受下好了~1. Ceasar Salad 其實都知味道可能一般, 亦唔係咁正宗, 但我覺得都合格,, 好大份呢, 兩個人都夠食, 做前菜岩哂呢, 呢度多謝Honey一句, 佢知我鍾意 , 先叫呢個菜, 抵錫~~ ^3^2. baby ribs 味道唔錯, 好大份, 唔知係咪焗完再快燒? 肉一點都唔un, 骨同肉一扯就開, 方便懶人~3. Four Season Pizza, 呢個係全晚最好食的, 唔係薄批, 但又冇Pizza Hut的批咁厚, 食落有口感,又鬆脆,料夠多,淡淡肉,超正! 黎齊哂野, 自已真係嚇親..... 碟碟都咁大份, 點食丫 有段小插曲,本來Honey叫baby ribs 1/2 set, 但黎錯左1 set .. . 開頭我同Honey都以為黎的只係1/2 se
情人節前一晚, 老婆鬼鬼馬馬咁帶左我去左敦食野,
呢度都算係公司附近, 但自己一直都冇為意, 呢度有
間好野
當晚8:00到場, 見到又唔係好多人, 入面
有d掛畫, 又播住英文歌, 加上昏暗的燈光, 感覺好舒服

既然係老婆簡既, 就由佢拍板, 我就安安心心咁享受下好了~

1. Ceasar Salad
其實都知味道可能一般, 亦唔係咁正宗, 但我覺得都合格,,
佢知我鍾意 , 先叫呢個菜, 抵錫~~ ^3^

2. baby ribs
骨同肉一扯就開, 方便懶人~

3. Four Season Pizza,
 食落有口感,又鬆脆,料夠多,淡淡肉,超正!

黎齊哂野, 自已真係嚇親..... 碟碟都咁大份, 點食丫

1 set .. . 開頭我同Honey都以為黎的只係1/2 set , 但越諗
越唔妥, 冇可能抵死成咁(如圖) 問返店員,竟然話呢個唔
係1/2.... 當然我就諗, 唔係咁屈機丫
, 但今日係好日子,
唔好唔開心, 既然都黎左啦,我地都諗住算啦,不過食完
個沙律同Pizza真係好飽,,反肚咁滯 @_@ 店員見到我地
咁, 佢好客氣咁走黎問我地係咪太多, 咁我地就話其實我
地係叫左1/2 set, 再問下佢可唔可以轉返, 佢見我地未食,
立即同我地轉返, 冇黑面, 真係唔該哂佢!!!

佢仲經常過黎到水, 又幫我地同其他食客楂機影相, 時不時
問下客人對食物的意見, 對客人要求真係好上心, 抵讚!!!!

呢度的食物質素未至於最好, 但一定唔會係差, 價錢公道,
有環境, 有服務的, 係我見到最好的一間!!

多謝Honey~ 今次的情人節晚餐真係好warm! \(^___^)/

Ceasar Salad
Baby Ribs (full set)
Four Seasons Pizza (Medium)
2010-02-13
情人節
Ceasar Salad
Baby Ribs (full set)
Four Seasons Pizza (Medium)
  • Baby Ribs
  • Four Seasons Pizza
2010-02-09 23 瀏覽
之前其實已經食過好多次.由於返工實在好近...成日都忍唔住會去食~~~~~~~(好肥丫><)最好味既baby ribs~真係勁正....如果去到唔食不如唔好去~!!!!d肉勁soft!!!!!!!d汁又超正...~食唔停口丫真係lamb kebab~~又係必食~~!!!!! 雖然上次食等左好耐~但都值得既~之前食過幾間既kebab~係幾好味~但d 醬汁一係就太濃....一係就港式~~呢間0個d 0岩0岩好~~超good!!!!!!Pizza!!!之前食過幾款~好似係雞肉pizza同埋招牌pizza~(唔係好記得)我覺得仲好食過cpk 0個d~~~~~唔會太濃味~0岩晒我仲有服務態度超good!食過1次已經認得我~haha~~本身已經幾平~仲要唔收service charge!!good!!!!值得一試丫!!!!!!
之前其實已經食過好多次.

由於返工實在好近...
成日都忍唔住會去食~~~~~~~
(好肥丫><)

最好味既baby ribs~
真係勁正....如果去到唔食不如唔好去~!!!!

lamb kebab~~
又係必食~~!!!!! 雖然上次食等左好耐~
但都值得既~
之前食過幾間既kebab~
係幾好味~但d 醬汁一係就太濃....一係就港式~~
呢間0個d 0岩0岩好~~超good!!!!!!

Pizza!!!
我覺得仲好食過cpk 0個d~~~~~唔會太濃味~
0岩晒我

仲有服務態度超good!
食過1次已經認得我~haha~~
本身已經幾平~
仲要唔收service charge!!
good!!!!
值得一試丫!!!!!!
2010-01-29 30 瀏覽
為了配合友人$100埋單既要求,在openrice搵搵搵,搵左一個鍾先搵到呢間平靚正dimpal fusion!!!!!Book左7個人,準時7點入座,店員即刻奉上免費既餐前蒜容包,再細心問要暖定冰水!有位waiter好細心解釋我地問既每道菜,不過佢only講英文架炸!!!叫左large four seasons pizza,Cesar Salad, Baby Ribs, Masala Chicken,Plain Naan,麥Naan,Clam 意粉!我覺得呢7樣,有5樣都係很好味!!!($58)海撤沙律:我個人唔愛沙律,所以我列它為普通....不過好似d醬無mug,芝士多d好d,crumbs細d好d!($108)四季薄餅:好大個呀.而且好細心,cut到細細件,岩o西女仔慢慢細細啖食.....足o西料,不過你問我究竟有mug料,我唔記得亦無留意,好似有雞,有磨菇,有mozzarella cheese!!($128)Baby RIbs:真係好大好長,一人都食到2件到,一上菜,個個搶住食伴碟既炸薯角...個ribs肉質好稔,真係好似煲稔o西咁,好易食到d肉,同埋超多茄醬汁o係上面!!Cla
平靚正dimpal fusion!!!!!
!
!!!
($58)海撤沙律:我個人唔愛沙律,所以我列它為普通
($128)Baby RIbs:
Clam意粉
K啦,普通,幾香,D意粉岩岩熟!!!!如果D CLAM無shell可能方便我地呢d懶人!!!
Masala Chicken:我既favoritie
,有d地道既curry,好好味,可選擇spicy程度,d雞肉都好滑,熱啦啦配上$1X既白naan超正呀
,個naan唔油,厚厚地!!!相反都係$1X既麥Naan比白Naan差,因為較簿身,無咁有咬口**
d店員真係好nice架,食o西野,又問我地覺得點呀,d食物好唔好味,又話多謝o西,佢地會繼續改進,真係超有禮貌!!!!影相拎機永無say No!!!!!!!
咁既服務都唔洗加一,埋單都係$435,一人都係$62!!!!!真係平靚正呀!!!!!!!!!!!

不過應該多人去好d,可以食到好多唔同既野,下次會再去,因為仲未試momo同apple crumble!!!!!
Large 4 Seasons Pizza: 4.5/5, 多料
Ceasar Salad:3/5,普通
  • Plain Naan
  • 4 Seasons Pizza
  • Baby Ribs
2010-01-11 15 瀏覽
9 月第一次到這裏, 點了Four Season Pizza, 餃子和Ribs, 味道一流, 態度親切, 已一試難忘。12 月尾第二次來, 知道是rush hour, 已經預先訂了位, 但店子小小, 還是要多等15 分鐘待客人走了才能騰出位子給我們。這次點了菠菜雞肉忌廉汁意大利飯: 朋友本身抗拒奶味, 但這個忌廉汁沒有濃厚奶味, 也不是很稠的汁, 份量剛剛好, 雞肉很嫰, 吃多也不覺膩, 而且熱騰騰的, 煙不斷冒出, 很幸福的感覺!馬沙拉雞: 越吃越辣的咖哩, 令我想起在印度吃過的那種。很香, 雞也很嫰, 汁不是太稠, 與naan 是絕配。Plain naan: 不錯, 熱吃時很鬆軟, 放涼了也不會太韌。服務態度依舊親切, 笑容可掬, 免加一的service 還有甚麼話可說?

這次點了

菠菜雞肉忌廉汁意大利飯
馬沙拉雞
Plain Naan
2009-12-26 23 瀏覽
平安夜, 嚮無booking 既情況下盲中中咁黎左呢到食飯。個晚其實已經full booking, 但老闆好好人搵左張2人台俾我地先, 唔洗我地白行一趟。讚!間舖外表黑媽媽的, 所以嚮呢條行幾次都搵唔到間野, 最後要問人的。個到唔大, d 位都幾迫, 張台好細, 如果叫多d 野食既話, 應該放唔晒。我地第1次去食, 唔知食咩好, waiter好細心同我地介紹, 讚!最後order 左香蒜薄餅($12)另外叫個咖哩羊($6x)一齊食。呢個配搭好match 呀, 好鍾意食佢d 薄餅, 佢地既薄餅比較厚身, 唔同平時食既酥油餅, 無咁油, 有4大塊, $12真係好抵, 好想再encore. 就咁食會dry d, 所以提議叫個汁配黎食, 咁就正爆啦~另外叫左個凱撒沙律$5x, 呢個同平時食個d 無咩分別, 但份量係比較大, 有濃濃芝士味,gd~最後仲叫左半條燒豬仔骨, 本身要一條叫嫁, 但我地話食唔晒, 老闆俾我地order 半條試下先~佢d 肉真係好嫩呀, 好易cut 開, 一cut 已經骨肉係分離嫁, 再配上薯角, d 薯角真係好有薯味, 唔似平時個d 雪藏薯角。呢到唔洗加一服務費, 埋單
呢到唔洗加一服務費, 埋單2人只需$197。
其實仲有好多野想食, 例如pizza, 個到都好出名嫁, 下次要再食呀!
凱撒沙律
2009-12-24
聖誕節
凱撒沙律
  • 香蒜薄餅/ 燒豬仔骨
2009-12-22 11 瀏覽
其中一餐christmas 餐在此進行是這些年來我吃過最有驚喜的一餐外表是多麼平凡的一間小店鋪內裡也沒有華麗裝修但最令人意想不到的是真誠的服務態度和食物出色的味道好食的有Four Season PIzza, Indian Chicken Pizza, Masala Chicken, Prawn Cake, Ribs普通的只有Momo其實還吃了其他食物, 但名已不記得了, 但就是好食得很service方面真的很好吧不是高級餐廳的服務, 沒有人受過訓練的但有真誠補返, 這些都比有任何training來得重要懂得講少許中文的只有一個人而已, 其他都是講英語的, 所以請用英語order食物吧而且價錢一點都不貴, 真的不貴平均一人都不用$100就已經能夠食到飽飽走人
其中一餐christmas 餐在此進行
是這些年來我吃過最有驚喜的一餐
外表是多麼平凡的一間小店鋪
內裡也沒有華麗裝修
但最令人意想不到的是真誠的服務態度和食物出色的味道

普通的只有Momo
其實還吃了其他食物, 但名已不記得了, 但就是好食得很

service方面真的很好吧
不是高級餐廳的服務, 沒有人受過訓練的
但有真誠補返, 這些都比有任何training來得重要

而且價錢一點都不貴, 真的不貴
平均一人都不用$100就已經能夠食到飽飽走人
2009-12-16
2009-10-14 107 瀏覽
之前有一日睇過openrice見到這間舖頭既食評, 睇完好想去試...終於同皇子有空過黎試下喇:我之前一直都無食過印度菜, 所以我每樣野都問得好清楚; 老闆好細心咁解答我今日既小食係4粒印度薯球, 幾好食(不過我仲以為係脆餅添)1. baby ribs : 應該真係唔係燒出黎, 係煲林左再放入焗爐加熱再淋汁既煮法; 所以d肉真係太林無哂筋位一d都唔無咬口, 不過個味道都幾好食既。如果d份量都可以好似pizza有得揀大,細就好喇...2個人食實在係太多。2. four seson pizza : 好食到不得了, 剛剛焗好即時放入口就食; 忍唔住講左句 "mamma mia" fantastic, 已經好幾年都無食過咁好食既pizza喇。3. 馬莎拉雞 : d汁好濃郁, d雞好嫩口; 不過果刻我實在太飽根本食唔落, 結果take away第二日回公司做lunch, 駛估唔到隔左一日又叮過都無影響d肉質同味道, 所以都要比個遲來的讚美先。正到爆呀~4. 香蒜naan : 唔太覺有香蒜味, 應該食原味白餅會好食d。老闆同老闆娘好細心, 可能因為唔係太多人既關係, 佢地可以成日換碟同加水, 仲
終於同皇子有空過黎試下喇:

今日既小食係4粒印度薯球, 幾好食(不過我仲以為係脆餅添)

老闆同老闆娘好細心, 可能因為唔係太多人既關係, 佢地可以成日換碟同加水, 仲可以同d客人傾計, 老闆留意到我一開始就食哂baby ribs既伴碟白色沙律, 佢好主動問我係米好鍾意食?仲即刻走入廚房refill一碗仔比我食(真係覺得好好食架), 老闆真係做到細心、主動、問好...係一處值得光顧既店鋪。

值得注意既係: 間舖d人唔係好識講廣東話, 除左老闆好似係識少少之外...都係最好用英文同佢溝通方便d。
four season pizza
馬莎拉雞配香蒜naan
babay ribs (大到好似乳豬全體咁)
2009-10-13
four season pizza
馬莎拉雞配香蒜naan
babay ribs (大到好似乳豬全體咁)
2009-10-13 7 瀏覽
下午5點上完跳舞堂之後 同兩個朋友第一次來到小酒窩 或許我們來得太早了 他們那裏什麽都還沒準備 例如臺布都還沒弄好 冷氣也沒開 爲了我們三個“貴賓”他們都忙了起來 我們的臺布還是濕濕的 不舒服就叫她換了乾的 服務員的服務態度超好 好!開餐咯~~momo餃子: 好味!要趁熱食 中意個皮 滑+有D韌韌地 但朋友覺得一般 沒什麽特別薯仔沙律: 一般 辣辣的酸酸的沙律 開胃招牌薄餅: 好好好味哦 特別係個餅底--薄+脆脆的+棉棉的 朋友仲話好食過pizza hut 面層D料都ok香蔥烤餅: 好味!面頭脆脆的 内裏煙韌 很香口 但朋友嫌厚咗D 芝士意粉: 好好好味 一股很濃郁的芝士味 意粉煮得岩岩好 巴辣雞: 好味! 撈埋烤餅一齊食 點菜的時候 waitress提咗我地巴辣雞會勁辣 我地就期待呢個會係勁勁勁辣 不過我們吃了之後都覺得辣 不過冇我地期待的那麽辣melon honey: ok! 甜甜的 香味--似是一種白玉蘭花香味 西瓜+蜜瓜味 朋友都點了dimpal divine: 淡淡的芒果味 yougart味較濃 覺得D野食真係冇得彈 會繼續幫襯
薯仔沙律: 一般 辣辣的酸酸的沙律 開胃
芝士意粉: 好好好味 一股很濃郁的芝士味 意粉煮得岩岩好
覺得D野食真係冇得彈 會繼續幫襯
2009-10-11
  • Momo,招牌薄餅,香蔥烤餅,芝士意粉
2009-10-11 22 瀏覽
一家三口鍾意食咖喱同pizza,見禁多人讚佢,就嚟試吓!叫咗幾樣嘢:1)babyback ribs:係就係好大份,可惜唔係燒成嚿野好似我地煲湯D排骨咁,冇味道!只靠面頭小小茄汁醬,根本唔夠味2)招牌pizza:唔知係唔係太多料,個餅底淋哂,唔鬆化又唔夠芝士,冇香味!3)瑪沙拉羊:依個算最好D羊好有蘇味又夠淋。4)薄餅:唔同其他咖喱店,D餅唔白,太韌冇香味!食過好多間,算佢最差!服務就非常好,老闆同伙記都好客氣。但係食野最緊要係好味,抵食!服務好都係次要。試過就算,應該冇下次
1)babyback ribs:係就係好大份,可惜唔係燒

2)招牌pizza:唔知係唔係太多料,個餅底淋哂,唔鬆化
又唔夠芝士,冇香味!
3)瑪沙拉羊:依個算最好
D羊好有蘇味又夠淋。
4)薄餅:唔同其他咖喱店,D餅唔白,太韌冇香味!
食過好多間,算佢最差!
服務就非常好,老闆同伙記都好客氣。
2009-10-09
  • 瑪沙拉羊
2009-10-11 21 瀏覽
今晚看完電影後與友人到這裡用餐,但因為沒有訂位的關係而需要等位(那時大約8:20pm)我們只好到附近逛逛,過差不多過30分鐘才有位呀~不過晚了點,但等待是值得的!!!由於我們只有兩人,所以我們只叫了小吃、主菜、甜品各一小吃-----炸魷魚圈肉質較淋,沒有平時食魷魚般靭,比較容易入口主菜-----印度烤雞pizza雞肉比較碎,吃不到烤雞的味道,但與薄餅內其他配料所配搭出來的味道很好,而且有點香料味道,很適合本人口味甜品------Apple & Blueburry Crumble下層以蘋果主(類似蘋果批的蘋果),上層雪糕,上面還有士多啤梨醬撇除士多啤梨醬(似士多啤梨味葯水),蘋果十分好吃其實有很多東都好吸引,但人數問題而沒有試,希望下次會叫多些朋友一起試菜!!!
今晚看完電影後與友人到這裡用餐
,但因為沒有訂位的關係而需要等位(那時大約8:20pm)
我們只好到附近逛逛,過差不多過30分鐘才有位呀~

不過晚了點,但等待是值得的!!!

由於我們只有兩人,所以我們只叫了小吃、主菜、甜品各一

小吃-----炸魷魚圈
肉質較淋,沒有平時食魷魚般靭,比較容易入口

主菜-----印度烤雞pizza

撇除士多啤梨醬(似士多啤梨味葯水
),蘋果十分好吃

2009-10-10
2009-09-28 11 瀏覽
幫一位朋友補足生日, 咁岩個日下午click下食評既時候見到有11個食客激讚呢度既野食所以就打電話黎睇下book 唔book 到, 點知竟然勁好彩比我地book 到最段一張台! 真係覺得好好彩呀因呢間食店真係好好! 野又好食, 老闆又好人, 服務態度又好, 仲要唔貴! 得3個唔大食既女仔所以我地都唔係叫左好多 送既薄脆片雖然係送既但係一d都唔馬虎, 好脆好好食, 個sources 好好味一個酸一個辣好開胃! starter : Momo呢個叫momo 既野呢其實尼泊爾餃子. 不過呢我同我朋友都覺得呢個麻麻地好食, 因為d餃子太淋, 佢只係輕輕咁煎左一煎所以似就咁蒸熟多d, 如果佢煎得金黃少少應該會再好食d, 雖然佢個皮的確有改進既空間, 不過個餃子餡好好味, 好足料, 我唔係好食得出佢mix 左d乜不過d肉就好新鮮. 餃子好飽滿而且有肉汁, 當然不得不提個source, 好味, 辣得黎仲有d咖喱同herbs 既香味, 好開胃! lttle babyback ribs個ribs 真係無得頂! 好好好食 唔知點解可以整得咁好食!!唔知係咪因為用左babyback , 個ribs好滑好嫩,

送既薄脆片

starter : Momo

lttle babyback ribs
個ribs 真係無得頂! 好好好食
唔知點解可以整得咁好食!!
唔知係咪因為用左babyback , 個ribs好滑好嫩, 就好似其他食評所講, 你輕軾一切佢個骨就會肉分開! 平時食ribs 到食得好麻煩但今次完全無咁既感覺! 真係好好食, 佢個souce雖然只係茄汁但係一d都唔普通! 我估佢用左茄膏黎煮因為舖係面個茄汁source 好濃好杰, 除左ribs之外呢個dish 仲有炸到好香口, 唔比個ribs 失色薯菜. 連個伴碟既salad 都好夾, 酸酸地既菜用黎中和個幾heavy 個ribs 真係配得好好!

4 season pizza
個pizza 又真係好好食, 我同2個朋友都好欣賞個pizza 皮, 食過好多間pizza house 佢地一整親薄pizza 個陣, 個pizza 就會好硬, 但係呢個唔係, 呢個係薄身得黎又軟!!! 真係好欣賞呀, 因為薄薄地無咁易滯而且咁薄到可以焗到岩台好唔會太淋又唔會太硬! 雖然個pizza 薄但係超足料, 你拎起手d料係會重到想跌晒出黎咁. d 雞肉, 茄汁, 菠蘿等等既餡料都好夾, 最特別係佢個pizza 上面有酸辣醬同一小pet 酸酸地既白色cheese. 成個pizza 即係無咁滯, 好fresh! 我自己最欣賞係佢個pizza 餡底舖左好多basil 之後焗埋d basil! basil 焗到脆脆地又出晒味真係好特別!

因為佢份量好足既開係我地食左3樣野已經好飽! 本來想試下佢地 apple and berry crumble 同chocolic thick drinks, 但係真係好飽! 值得一提老闆好好成日都親力親為幫客點餐加水, 佢笑笑口咁又好主動咁幫客人影相, 見到佢都心情好好! 雖然門口有好多人等位但係老闆完全唔會有想你食完快d走既樣, 真係好好! 雖然今晚好多人係嘈左少少但係依然食得好滿足!

走個陣見到門口有佢地既訪問, 原來佢地本身係一間soho區既餐廳, fushion 印西菜, 平時食得印度南部既菜多, 西部既真係好少食, 所以真係好有驚喜既一餐, 而且呢間餐廳唔收加一! 無service charge 但依然有一流既服務, 咁好既餐廳又點會唔會再去呢?!
送既薄脆
4season pizza 真係好正