2009-12-26 23 瀏覽
平安夜, 嚮無booking 既情況下盲中中咁黎左呢到食飯。個晚其實已經full booking, 但老闆好好人搵左張2人台俾我地先, 唔洗我地白行一趟。讚!間舖外表黑媽媽的, 所以嚮呢條行幾次都搵唔到間野, 最後要問人的。個到唔大, d 位都幾迫, 張台好細, 如果叫多d 野食既話, 應該放唔晒。我地第1次去食, 唔知食咩好, waiter好細心同我地介紹, 讚!最後order 左香蒜薄餅($12)另外叫個咖哩羊($6x)一齊食。呢個配搭好match 呀, 好鍾意食佢d 薄餅, 佢地既薄餅比較厚身, 唔同平時食既酥油餅, 無咁油, 有4大塊, $12真係好抵, 好想再encore. 就咁食會dry d, 所以提議叫個汁配黎食, 咁就正爆啦~另外叫左個凱撒沙律$5x, 呢個同平時食個d 無咩分別, 但份量係比較大, 有濃濃芝士味,gd~最後仲叫左半條燒豬仔骨, 本身要一條叫嫁, 但我地話食唔晒, 老闆俾我地order 半條試下先~佢d 肉真係好嫩呀, 好易cut 開, 一cut 已經骨肉係分離嫁, 再配上薯角, d 薯角真係好有薯味, 唔似平時個d 雪藏薯角。呢到唔洗加一服務費, 埋單
呢到唔洗加一服務費, 埋單2人只需$197。
其實仲有好多野想食, 例如pizza, 個到都好出名嫁, 下次要再食呀!
凱撒沙律
2009-12-24