2017-05-02 1350 瀏覽
今日同事生日 約咗去小肥羊 打邊爐 😀😊去到樓下 剛好見到有個小肥羊派傳單嘅小姐 話畀我哋知 每逢星期二會員可以享有七八折優惠 上到去 坐低 因為壽星女要食海鮮所以我哋 點咗 188/位 加 豪華任食 佢哋啲出品好快 而且羊,牛肉好新鮮擺盤 好靚 豪華飲食中 精品 小羊排 蒙式烤羊鞍 呢兩款 最有地道蒙古草原的味道 其他地方好難食得到到同埋其他蝦,蠔,脆腩,墨魚滑等等 品種豐富 新鮮 真係 物超所值 今個晚上 大家都 食得 好 滿意 好開心 最後值得 一贊服務非常好非常有素質,大家都話之後會經常過來 幫襯
其他地方好難食得到到
,大家都話之後會經常過來 幫襯
2017-04-25
慶祝紀念
生日
  • 蒙式烤羊鞍
  • 內蒙極品和羊
  • 精品小羊排
2017-05-02 896 瀏覽
昨天同朋友一行四人相约到小肥羊晚餐,等咗十分鐘位,被安排到卡位,環境吾錯,無敵夜景,點左个158餐,湯底要左个鴛鴦鍋香氣撲鼻好,好快拼盤、羊肉、肥牛都到左,開餐啦,羊肉、肥牛超,自助吧仲有我的至愛口水鸡銀菊露,仲送左羊肉串俾我地,服務都好好,不停加湯,下次有约都要去小肥羊
好,好快拼盤、羊肉、肥牛都到左,開餐啦,羊肉、肥牛超
,自助吧仲有我的至愛口水鸡
銀菊露
,仲送左羊肉串俾我地
,服務都好好,不停加湯,下次有约都要去小肥羊
2017-04-28
10 分鐘 (堂食)
  • 肥牛、羊肉、口水鸡
2017-04-27 852 瀏覽
今日中午我約咗幾個朋友喺小肥羊聚會, 叫咗兩份 108嘅雙人特惠套餐, 好抵食好好味同埋的配料都好足够, 餐廳內的員工服務周到, 餐廳環境舒適寬敞 非常满意。 這間餐廳值得我推介,我會同啲朋友多啲嚟聚餐。
2017-04-27
3 分鐘 (堂食)
2017-04-22 915 瀏覽
今晚有朋友約一齊去荃灣大鴻輝食飯,去到樓下時見到成條人龍打蛇餅,實在有的誇張。見到門口竟然有着住小肥羊衫的人在派傳單就接咗幾張比較下先,朋友見到小肥羊的傳單上介紹最便$138有得任食至愛羊肉/肥牛,即時建議去食小肥羊。大約係樓下排咗十分鍾上咗20樓小肥羊,一上去即刻有人招乎埋位,感覺環境整潔闊落。即時點咗個滋補清湯/麻辣鴛鴦鍋底,一開鍋即時香氣撲鼻,湯底無得彈一流!見到剛端上的鮮艷羊肉/肥牛,朋友已迫不急待的將肉倒入鍋中,即時提筷開餐,羊肉入口香而不膻,肥牛肥瘦適中,實在太美味啦!咁的價錢竟然可以食到咁有水准的羊肉/肥牛,實在物超所值。最抵仲有特價大支藍妹$19.8/支,仲便過超市,今晚真係要一醉方休!
2017-04-20
5 分鐘 (堂食)
團購、現金券
  • 必食羊肉/肥牛及至正羊肉串
2017-04-21 739 瀏覽
今天有朋友請我在荃灣飲早茶 到的時候是九點鐘 左右到達大鴻輝中心20樓的小肥羊火鍋 餐廳原來都有早茶飲 我們選擇了卡位 這裏的點心全部大中小點13.8非常抵食 我們叫了鹹水角牛肉球 鮮蝦腸粉你還有點心拼盤、 味道真的不錯
2017-04-19 522 瀏覽
今天放假朋友介紹去小肥羊吃火鍋還真不错環境挺好的衛生也干净還有優美的音樂,今時今日每位$ll8加一是非常難得了任飲任吃晚上只需加20元還有5O元現金派真的超抵這次朋友介紹真不錯,大家不仿来試試
2017-04-17 494 瀏覽
難得跟朋友聚會,大家提议去吃火鍋热闹,来到小肥羊,环境不错,刚好有个圆卡位,对正窗边,坐得好舒服,食物非常美味,特別是虾又大又新鮮,羊肉很嫩,小食也多,还有自己最爱的口水鸡,价格比較优惠,大家吃得好开心,下次一定会再来
2017-04-15
2017-04-15 442 瀏覽
好久沒來小肥羊了難得今日放假就來小肥羊火煱食野,想不到小肥羊有所改變原來它茶市只做到中午12點之後就全程做火煱想不到改變之後場面清靜,還有優美的'音樂環境幹淨優美真是不錯,下次再來吃過
2017-04-14
2017-04-15 370 瀏覽
小肥羊,世界级餐饮巨头,在国内已早有耳闻。这次来香港,有幸一睹风采!几位朋友相邀,一起过小肥羊品尝美食,进门就是热情的礼仪小姐,带我们来到优雅的席间坐定,斟茶,点菜時吃了158一位任食、有虾,有蠔,无一不是彬彬有礼。稍坐,一锅美味的小肥羊火锅呈现在我们面前……啧啧,真是美味,大家推杯换盏,吃得很是尽兴!席间,饮料酒水佳肴,随时奉上,让人感觉特别温暖!酒足饭饱结账的时候,给我们的极大优惠也给人留下宾至如归的深刻印象………… 浪漫的音樂,很 享受几位朋友喝得醉醉地才不舍的离开小肥羊希望贵公司继续发扬光大,更上一层楼!
2017-04-14 374 瀏覽
定居香港多年 特別懷念涮羊肉的味道 朋友推薦荃灣大鴻輝20樓有一家小肥羊不錯 於是慕名而來了 一進店服務人員便熱情的迎出 我們選擇窗邊坐下 海景一覽無余店內裝修風格雅緻 伴著窗外點點燈火 氣氛十分溫馨浪漫 賞心悅目的環境讓我們對食物有了更高的期待 鴛鴦鍋 傳統的麻辣湯底配以各種香料 香氣撲鼻令人食指大動清湯鍋這邊有當歸黨參等藥材 美味滋補兩不誤新鮮的羊肉在鍋裡涮煮 香料不但辟除了膻氣 更帶出了肉質的鮮美 入口香嫰 令人大快朵頤 任食的方式更是經濟實惠 我們點了好幾盤 自助區還有各種時蔬及配料可以自取這裡還不得不說說佐餐小菜~~口水雞滑嫰的雞肉淋上醬汁 麻 辣 酸 鹹 香 五味俱全 就是這個味道服務人員態度親切積極 及時清理和加湯 必須點讚他們還介紹我加入了會員 每週二及每月28號都是會員日 有7.8折優惠  還有400元現金券 真是好划算在香港終於找到了喜歡的味道 希望小肥羊的水準可以一直保持下去下個會員日還會來的
我們選擇窗邊坐下 海景一覽無余
下個會員日還會來的
2017-04-12
  • 羊肉 口水雞
2017-04-09 330 瀏覽
一行6人吃火鍋,到20樓不用等位馬上就給我們帶到一張好大檯子,又靠窗能看到外面,環境不錯舒服,除羊肉.肥牛.海鮮下單外,其他蔬菜豆製品.魚.丸子,甜品,飲料及醬料都是自助吧形式,感覺滿新鮮,我們叫經典鴛鴦鍋底,辣度剛好,香味不錯,我們點了158放題的,裡面有生蠔.基圍蝦.和牛拼盤,其他都是隨便吃,放題好吃就是能暢開大吃,他家食物新鮮,環境舒服,服務好,會有下次的,忘了他家現在在做吃火鍋送現金劵
2017-03-02
慶祝紀念
生日
現金券
  • 羊肉.烤羊肉串.香烤雞中翼.椰汁糕.
2017-04-09 313 瀏覽
来小肥羊吃火鍋,原來可以吃粵式點心,又好吃又便宜,不错,服務員大姐好热情,值得一贊,優美的環境,舒服的沙發令人覺得像在朋友家一樣舒服,服務員那熱情的態度和即叫即到的精神令人好感想不到今時今日都可以找到即便宜又熱情的小肥羊了真的不错特別是早上還有那孖寶兩样加起來才$l8、8元今時今日總有大,中,小$l3、8元的真無處可找,還有中午火鍋已經開始了每位才$ll8元加一任點任飲而且食物非常生鮮令人下次還想再來,香港能有小肥羊火鍋餐廳是大家的福氣,感恩。
2017-04-01
15 分鐘 (堂食)
  • 蝦饺
2017-04-07 351 瀏覽
来香港旅游住荃湾如心海景酒店,没想到酒店附近有我喜欢的小肥羊,20楼的餐厅View不要太好哦,装修同国内差不多,还有三生三世十里桃花的装饰,好玩点了138元的放题任点任食,吃起来完全没负担味道与国内一样好吃,还多了生蠔等海鲜,赞我和我的小伙伴表示非常满意。以后有时间推荐中午来,只需110元服务也还不错,香港总体餐饮服务不及国内,这家的服务已算很亲切了,有加点产品很及时,上菜速度也超快!必须来赞一个
,装修同国内差不多,还有三生三世十里桃花的装饰,好玩
点了138元的放题任点任食,吃起来完全没负担
味道与国内一样好吃,还多了生蠔等海鲜,赞
2017-04-07
2017-03-16 712 瀏覽
須然係小肥羊火煱啫但並唔好忽略咗有早茶飲嘛放假當然係陪吓父母飲茶啦,一行3人早上09:00到達望入店内幾乎爆滿人,心諗使唔使咁多人呀不過好彩只係等咗10分鐘就有位(因為咁啱幾枱人一齊起身埋單),開茶後急不及待填點心纸,因早茶所以有多款特價點心,點心款式也算多,揀咗幾款和父母分享上心點既速度也算快,幾分鐘後巳有點心開始送上,先黎一個鳳爪排骨飯(好似係10.8元左右)份量唔細夠我們三口子分享試吓,味道幾好之後牛肉腸粉,熱辣辣又夠滑之後的燒賣、炸雲吞、鮮竹卷、叉燒包……都有唔錯既水準埋單唔使100元,真抵食可以一試
須然係小肥羊火煱啫但並唔好忽略咗有早茶飲嘛
不過好彩只係等咗10分鐘就有位
之後牛肉腸粉,熱辣辣又夠滑
之後的燒賣、炸雲吞、鮮竹卷、叉燒包……都有唔錯既水準
埋單唔使100元,真抵食
可以一試
2017-03-07
10 分鐘 (堂食)
$30 (早餐)
2017-01-08 2841 瀏覽
好勁超耐冇食過小肥羊。。。對上一次係成年前旺角食完。超掛住佢。但得知旺角小肥羊不敵租魔。。。唔開心左勁耐。。。舒服既環竟。良好既服務態度。勁多既美食。方便既交通。。。為左緬懷一下。特登去左全灣既分店食。成個香港得反呢度有。但去到門口先知餐牌轉左。好多以前好中意食既都冇左。。。紫菜。竹笙。象拔蚌。罐裝飲品。。。仲要貴左好多。我依舊叫左個麻辣湯底~依舊風味十足。但食落好似冇之前咁正囉。不過佢地既羊肉依然係世界物一(係我眼中)仲有蝦又新鮮又好味。但地方坐落冇以前咁舒服。時間亦都少左。以前旺角店開到凌晨仲可以3個鐘任食慢慢歎嫁!希望可以係旺角開反分店食到夜一夜都有車走麻。同埋轉反以前個餐牌就好喇。。。~