2018-04-25
同朋友約左星期日行街,行到尖沙咀,朋友突然問我有冇食過小糖鈕的甜品拼盤,我聽就聽過,但冇食過,于是被朋友扯左上來食甜品,朋友系個食咩都不長肉的靚女,我就好驚食左會肥,不過見到朋友興致勃勃,我就捨救陪君子吧。其實我都好喜歡食甜品🍮。呢間小糖鈕系一間樓上餐廳🍴裝修随意colourful。我地點左大糖鈕特選拼盤。包括餐牌內5款主打甜品,3款神秘甜品。樣好靚仔,五款主打甜品系廚師精選,今日廚師揀左小糖鈕森林,呢個糸我在餐牌上見到最想試的一款。佢好似朵菇🍄咁,有濃濃的黑松露味,感覺的特別。富士萍果撻,配焦糖果仁,及雲尼拿雪糕。幾好味。70%特濃朱古力,呢個我個人覺得苦左d,不過朋友覺得幾好。呢兩款就系神秘甜品。幾特別。用朱古力做成鈕扣裝飾不過食完覺得個嘴好甜,甜品做工精致,媲美洒店自助餐甜品,可惜創意感不夠強烈,冇鮮明的主題。雖然值得一試,但相信不會捉住食客個胃。
大糖鈕拼盤
呢間小糖鈕系一間樓上餐廳🍴裝修随意colourful。
佢好似朵菇🍄咁,有濃濃的黑松露味,感覺的特別。
富士萍果撻,配焦糖果仁,及雲尼拿雪糕。幾好味。
70%特濃朱古力,呢個我個人覺得苦左d,不過朋友覺得幾好。
呢兩款就系神秘甜品。幾特別。
用朱古力做成鈕扣裝飾