2021-03-23
大圍道呢排開咗間新餐廳,雖然都唔係真係好新,但係都成日大排長龍,趁着weekend一早去試吓,點知都係要等位,睇嚟真係好多人想試下,話晒呢頭都唔係成日有韓國嘢食😎餐廳出邊嘅大型壁畫好靚,仲有好多部電視係咁播住啲韓星🤩雖然今日係星期日,但係都有Lunch Menu,而且價格十分親民,價錢仲已經包左基本嘢飲👍大醬黑豚粉絲鍋🐷好耐冇去韓國,都唔知幾時先有得再去,唯有叫個大醬湯慰藉一下思鄉嘅心靈💗平時食嘅大醬湯都會偏鹹少少,小火焰嘅呢一款就帶少少香辣,粉絲係韓式粗粉絲,加埋翠玉瓜,大豆芽等等好開胃!lunch menu除左野飲,仲可以加$10追加小食!岩哂想試少少又怕太飽嘅我地🍞熔岩芝士炸雞麵包🧀呢一個唔係Lunch Menu,但係睇Menu嘅時候俾佢深深吸引住,係滿滿勁邪惡嘅芝士🧀🤩冇骨嘅炸雞炸得岩岩好,夠脆得黎唔會太乾,好驚炸到太over既會𠝹口😂粟米脆片加沙律醬又係勁正,一上台店員提醒要襯熱食,如果唔係驚d芝士會凝固咗,炸雞點落芝士到係無限♾️拉絲🤩芝士味唔會太重,有奶香味,好香滑同好拉絲,超打卡able😜沙律菜爽脆,夾埋一齊食就唔怕漏啦🤣雖然都要排隊等一陣先有得入,但我明白點解咁多人排隊
餐廳出邊嘅大型壁畫好靚,仲有好多部電視係咁播住啲韓星🤩
大醬黑豚粉絲鍋🐷
🍞熔岩芝士炸雞麵包🧀
雖然都要排隊等一陣先有得入,但我明白點解咁多人排隊等位,因為好食得來性價比又高,店員好有禮貌同好helpful! 食物份量好足,我地2個人都食唔晒,見到甜品勁吸引都食唔落🥲唯有下再黎過啦!