2009-07-14
呢度係我兩支弓最愛的泰國菜館,由佢0係細鋪時已覺好味道,而家搬左過對面,鋪位大了,但等叫籌既時間冇短到,因為越黎越多人黎呢度食。我地星期日去食,0係30 多度天氣下都等左大半個鐘以上先可以入座,不過,好在冇令我地失望,D野都係好好味。首先我地叫左冬陰功,冬陰功料唔係話好多,有五隻蝦啦,其他都係香草配料,但味道好好味,湯味濃且鮮甜,哈哈,無錯,無寫錯,係好飲到佢既蝦既鮮甜味,辣係辣,但唔係辣到飲唔到,係辣度適中,真係好好飲!青檸魚,呢個係隔離枱上錯左,我地又好肚餓時叫阿姐俾我地食的。青檸味加佢既椰菜及一些菜絲0係湯滾熱辣既情況底下覺得好好飲,青檸加佢既湯再加埋魚一齊食變得出奇地好味!魚肉唔老,超入味,辣就係辣D,但我地一丁點肉都沒有放過。正。蝦醬炒飯,依然好食,呢個飯係我去所有泰國菜館都會食的。佢配料唔多,但真係好味。簡簡單單既一個飯已經令人好滿足。順帶一提係隔離枱叫侍應埋去,話佢0個碟蝦膏炒飯俾錯左,指住我地0個碟話佢0個碟冇蝦膏。我以前都記左好耐先記得,要食深色,又有蠟腸同蛋餅係面0個隻係蝦醬炒飯,蝦膏炒飯係好似西炒飯咁既樣架!重點菜係咖喱炒大蝦,之前食過佢既咖喱覺得唔好食,今次覺得
重點菜係咖喱炒大蝦,之前食過佢既咖喱覺得唔好食,今次覺得幾好喎!上次覺得太稀,今次杰番喇,味道都好唔錯,有白飯既話應該一流的!
價錢真係一流既!所以要排好耐隊都係正常!
好飽好滿足既一日就咁過去喇!