2009-06-26 11 瀏覽
已經聽唔少次話呢間小曼谷好味又抵食~但夾唔岩時間黎食~因知道要等好耐先有位~難得舊同學提議先去等位再等我~我當然樂意至極啦~我去到餐廳時都等左陣~我地只係等3個位都等左約25mins.舊同學甫座下就話已經諗好食咩~Never mind~就睇下佢有咩好提議啦~先叫左泰式生蝦($40), 豬頸肉, 蒜蓉包, 牛尾煲($40), 燒羊架($48), 炸蝦餅, 泰式炒椰菜苗($38)因為個fd知道會唔夠位放~所以先叫以上菜式,後加香草肉碎炒飯($28), 椰青($18)x 2, 椰汁冰($18)先黎生蝦, 夠冰凍, 蝦上有放辣椒,蒜頭,再蘸上醬汁..好味~共有10隻, 幾抵食~(味道與九龍城既泰菜館相若)燒豬頸肉: 好大碟, 燒得剛好完全唔韌, 連平時唔多鍾意食既我都食得好多~蒜蓉包: 有5件, 夠脆, 其實只要有牛油蒜蓉, 係好難唔好味架…牛尾煲: 有好多牛尾, 份量都幾大, 仲有4-5件紅蘿蔔同薯仔..牛尾唔會韌,咁既價錢好抵食~燒羊架: 少少蘇味~有5件, 但記得襯熱食, 凍左肉變得有d嚡..炸蝦餅都幾彈牙, ok, 共有5件泰式炒椰菜苗: 椰菜苗有口感,,有少少辣, 幾惹味~椰菜苗o係
已經聽唔少次話呢間小曼谷好味又抵食~
但夾唔岩時間黎食~
因知道要等好耐先有位~
難得舊同學提議先去等位再等我~
我當然樂意至極啦~

我去到餐廳時都等左陣~
我地只係等3個位都等左約25mins.

舊同學甫座下就話已經諗好食咩~
Never mind~就睇下佢有咩好提議啦~
因為個fd知道會唔夠位放~所以先叫以上菜式,

(味道與九龍城既泰菜館相若)

炸蝦餅都幾彈牙, ok, 共有5件
泰式炒椰菜苗: 椰菜苗有口感,,有少少辣, 幾惹味~椰菜苗o係menu上屬於較貴既菜…
可能係少地方有供應既關係~比其他菜貴$10
後加左白飯,但係因為冇黎到~個fd就改變主意要左個香草肉碎炒飯..
呢個炒飯有d辣,略油, 但算炒得幾靚~夠乾身~只加肉碎同青豆~
但已經夠晒味~

椰青: 清甜, 幾大個, 但一個老,一個嫩~
點解咁講呢?因為個fd話老既椰青就好似佢o個個咁..係刮極都刮唔到d椰肉出黎~
哈哈~其實我都唔知真定假…

其實我見到每枱都會叫炒飯或炒金邊粉..而且都炒得好靚~

價錢又抵~下次黎都記得要叫.

雖然呢度座得較逼~但又唔駛出到九龍城食泰菜~
價錢又差唔多..有時近近地費事出去,
真係留番d時間o係度等位好過~

睇番之前既食評,發現好多人都話服務差~
我就覺得冇咩特別喇~
不過黎得呢d地方食野都係唔好expect有咩service好d~