2019-05-28
First things first:* 泰國人主理* 淨係收cash、無得book 枱* 上菜快、價錢平到以為返左10年前* 推介:蝦餅、生菜包、芒果糯米飯、青檸梳打水大埔人入屯門食泰菜,問我join 唔join,話身為屯元天人居然無食過要自覺慚愧。我問一問住屯門既同事,都話正。既然大家甘俾面,一於試試佢。餐廳位置算隔攝,由屯門西鐵站行過去要20分鐘。門口泊左好多私家車,我諗大家應該都係揸車入黎食。朋友同同事一早講左間鋪長期多人要等位,夜晚6點半去到果然要排隊。拎位係自助式,自己去到門口用張白紙寫低幾多個人 & 幾多號籌,然後等人叫飛。一行六人,等左10幾分鐘都有枱,算快。食物價錢平到漏,份量偏細。6個人叫左13碟餸、一個椰青、2杯梳打水、1杯龍眼水同4份甜品,先可以飽住走😂馬拉盞炒通菜:食親泰國餐廳必叫生蝦刺身:😋😋冬陰公湯(大):份量好多,都幾多隻蝦~餃子釀雞翼:6個人叫咗兩份,一人一隻,入面好似釀左豆腐同芝士,幾特別同好味😋蝦餅:必試!好香好脆好好味!青咖哩雞飯:重奶味,我幾鍾意😂生菜包:強烈推介!肉碎多汁味道特別,其他餐廳唔係呢種味~ 👍🏻👍🏻香葉肉碎炒飯:細份,3、4啖扒完
* 泰國人主理
* 淨係收cash、無得book 枱
* 上菜快、價錢平到以為返左10年前
* 推介:蝦餅、生菜包、芒果糯米飯、青檸梳打水
除此之外,仲嗌左豉椒炒鴨胸(唔記得點解無啦啦嗌左碟甘中式既餸,但鴨胸唔靚,唔推介)、薄餅、同蒜蓉包~
餐廳上菜速度接龍甘快,我地坐正風口位,d 野食凍得都快,唔多唔少扣左分,但就算凍左都仲係好食你話有咩計😂😂
6個人食埋單$728,每人百呢蚊食到10幾碟餸仲加野飲甜品,抵食!👍🏻👍🏻