2022-12-15
自從宋王臺站開通之後,去九龍城食嘢真係好方便,每個月都嚟巡吓,始終都係揀返我最愛嘅小曼谷,品嚐泰國美食,鍾意佢哋正宗口味,而且全部侍應姐姐都係講泰文嘅,偽旅遊一番。打開Menu,泰國食材選擇真的好豐富!QR code 落咗單,好快就有嘢食。珍多冰 $42珍多唔多,少甜多奶啱我口味,大樹菠蘿真材實料,特色飲得好爽!泰式煲仔翅 $108賣相吸引,一上枱已經聞到好香嘅煲仔翅 味,湯底帶點泰式風味,肥嘟嘟嘅芽菜好爽口。雞絲、翅好嫩滑,份量好多,色香味俱全,加少少醋提升香味好開胃,滋味無窮。珍寶腸沙嗲串燒 $24牛肉沙嗲串燒 $22豬肉沙嗲串燒 $22疫情關係,好耐冇去BBQ啦!都係坐低等人哋服侍,食返幾串沙嗲串燒 ,炭火燒肉的香味!BBQ 沙嗲牛肉串燒,水準 above average,牛味濃郁,之前都食過,覺得比雞肉做得出色。豬肉串燒也是即叫即燒,肉質鬆軟不韌,沾滿沙嗲醬味道好香。串燒珍寶腸真係幾有誠意。鐵板豬頸肉啫芥蘭 $118馬拉盞以鐵板炒更加惹味,豬頸肉入口很濃的馬拉盞香味,肉質嫩滑!啫芥蘭上到枱時吱吱聲,好新鮮熱辣香噴噴,鐵板保持食物溫度最好,芥蘭口感爽脆。椰汁西米糕拼泰式千層糕 $
珍多冰 $42
泰式煲仔翅 $108
珍寶腸沙嗲串燒 $24
牛肉沙嗲串燒 $22
豬肉沙嗲串燒 $22
鐵板豬頸肉啫芥蘭 $118
椰汁西米糕拼泰式千層糕 $58
最後品嚐美味甜品,細細個就鍾意食椰汁西米糕,手工甜品要珍惜,真係食到飽超滿足!
本來仲想食泰式蝦片,可惜一早售罄,下次買包外賣先!