2019-05-16
只賣叻沙香港好多地方有叻沙食,但要好食就唔係度度有. 愛好所有湯麵但又不喜排隊的我, 等到今時今日先去跑馬地~店舖地方細,但我一開門就去, 第一臺客, 但陸陸續續都有客人來買咖啡或外賣. 以前聽d星洲馬來拉朋友講,佢哋會米粉同麵溝埋食,當時大鄉里覺得怪, 之後食食下只覺得自己怪不接受新事物~講返碗叻沙, 靈魂之湯有好多蝦米~好鹹香~飲晒食晒都無口渴,一定無味精. 配料不多,芽菜,一隻中size 蝦, 半隻蛋, 魚片同可以索飽湯汁的豆卜, 多d豆卜就好lu~最後叫杯少甜咖啡,中和叻沙湯的辣勁. 下次會試南洋咖啡. 店舖細,應該只有老闆負責所有工序. 堂食用即棄餐具相信係要節省時間同成本. 希望有一日可以做生意同環保兩者間取得平衡.
最後叫杯少甜咖啡,中和叻沙湯的辣勁. 下次會試南洋咖啡.