2005-02-12 23 瀏覽
佢個豬扒飯好正,d葱油好好味又唔會太咸,唔食葱既我都食倒.男仔可以d飯加幾元加底,就勁多飯~我自己兩個人就鐘意叫豬扒飯+淨米+雜錦拼盤+凍檸七超抵食曾經是我的飯堂,後來因頂唔順等位,近年才減少去幫襯

我自己兩個人就鐘意叫豬扒飯+淨米+雜錦拼盤+凍檸七
超抵食

曾經是我的飯堂,後來因頂唔順等位,近年才減少去幫襯
2005-02-09 15 瀏覽
好鐘意食佢個豬扒扎肉飯,上面d葱油唔會太咸,又熱又香.不過怕肥or怕食葱就唔o岩lu~仲有佢d tea真係超勁抵食.送o既餐飲平時都唔會咁平就飲到.
(非會員)
2005-02-07 3 瀏覽
小巴黎d飯上面d汁超正, 勁好味, d蒙粉都ok好味, 但係最正我覺得係杯凍檸水!!佢地用ge係青檸,同埋唔知加左d咩, 超甜超好飲!!不妨試下!!
2005-01-12 16 瀏覽
The service is not good and the food like fastfood's quality .
2005-01-11 0 瀏覽
都幾好呀,D餸菜幾香口,我都時常來這兒享用我的晚餐\,價錢合理,以前未搬時,覺得幾污糟,現在改善了不少,尤其是D春卷,正!
2004-12-13 14 瀏覽
係ar~~~~~~~佢d野飲真係唔係咁得相錯左個fran叫左杯勁難飲的薄荷大菜糕冰救命ar.......陣味勁似李斯德林不過佢依然話幾好ar ~~~可能我自己受唔到la好彩碗檬非常之正....好好味ar
係ar~~~~~~~佢d野飲真係唔係咁得

相錯左個fran
叫左杯勁難飲的薄荷大菜糕冰
救命ar.......陣味勁似李斯德林
不過佢依然話幾好ar ~~~
可能我自己受唔到la
好彩碗檬非常之正....好好味ar
(非會員)
2004-12-12 4 瀏覽
下午茶好抵,要了個烤牛肉湯檬+紅豆冰烤牛肉好好食,好入味,湯底又好飲,但杯紅豆冰真係好差,紅豆少、椰汁少,冰就最多,大快活D紅豆冰好飲過佢不知幾多倍,我飲了細半便放棄了,情願飲湯底好過。下次都係叫檸七,斷估唔會整得難飲掛!
下午茶好抵,要了個烤牛肉湯檬+紅豆冰
烤牛肉好好食,好入味,湯底又好飲,
下次都係叫檸七,斷估唔會整得難飲掛!
2004-10-04 4 瀏覽
同女朋友食,大部份野都幾好,不過太多人等位啦…
同女朋友食,大部份野都幾好,不過太多人等位啦…
2004-09-28 6 瀏覽
因為今晚要上堂既關係又去左呢度食飯o岩o岩六點前到左叫左個下午茶一碗烤牛肉凍檬加椰汁涼粉冰個烤牛肉檬好味道但係涼粉冰真係一般早知係咁都係叫黑糯米啦不過20蚊咁多野食好難得架喇下次會再黎過!
因為今晚要上堂既關係
早知係咁都係叫黑糯米啦
不過20蚊咁多野食好難得架喇
下次會再黎過!
2004-09-26 4 瀏覽
今朝起身11點黎到可能因為星期日既關係竟然完全唔駛等位仲可以慢慢揀坐o係邊,d伙記仲忙住食飯添(真係唔好意思阻住人)因為得我一個人,所以諗左一陣先決定到食咩,我又想食香茅豬扒,但又好怕油,所以有d想食烤牛肉,但最後我都叫左一碗豬扒凍檬,不過都已經拎定紙巾吸油架喇!一黎到真係好surprise竟然完全唔覺得佢油,呢樣真係好扺讚,無因為生意好而退步!反而進步左!豬扒仍然好入味,但係講真好似比以前薄左d囉!不過面頭d 蔥真係好油(都係自己唔好,唔記得叫佢唔駛落),我將d蔥放落另一隻碗之後已經急不及待加佢d秘製酸甜汁落去,撈兩下就已經食得,嘩!仍然好好食呀!未食完已經諗住得閒要再黎食過呀!走時見到星期一至日都有下午茶架!只係供應時間有d唔同!下午茶真係好抵食!一個粉加一個甜品都唔駛20蚊!下次要再黎過先!p.s.荃灣有兩間分店,沙田得一間咋,香港區都係得一間!
今朝起身11點黎到
可能因為星期日既關係
竟然完全唔駛等位
仲可以慢慢揀坐o係邊,
d伙記仲忙住食飯添(真係唔好意思阻住人)

因為得我一個人,
所以諗左一陣先決定到食咩,
我又想食香茅豬扒,但又好怕油,
所以有d想食烤牛肉,
但最後我都叫左一碗豬扒凍檬,
不過都已經拎定紙巾吸油架喇!

一黎到真係好surprise
竟然完全唔覺得佢油,
呢樣真係好扺讚,無因為生意好而退步!
反而進步左!
豬扒仍然好入味,
但係講真好似比以前薄左d囉!

不過面頭d 蔥真係好油(都係自己唔好,唔記得叫佢唔駛落),
我將d蔥放落另一隻碗之後已經急不及待加佢d秘製酸甜汁落去,
撈兩下就已經食得,
嘩!仍然好好食呀!
未食完已經諗住得閒要再黎食過呀!
走時見到星期一至日都有下午茶架!
只係供應時間有d唔同!
下午茶真係好抵食!
一個粉加一個甜品都唔駛20蚊!
下次要再黎過先!

p.s.荃灣有兩間分店,沙田得一間咋,香港區都係得一間!
2004-09-08 2 瀏覽
其他都幾好食,環境迫左D!首選:烤牛肉湯檬無可否應!抵食!
其他都幾好食,環境迫左D!
首選:烤牛肉湯檬
無可否應!抵食!
2004-09-07 22 瀏覽
其實小巴黎D野食都OK架,不過最驚要等位。其實小巴黎開咗 好多年啦, 水準成日都會唔同, 所以去食之前最好睇睇近來D食評先好去~另外, 要一提O既係, 各位食家唔好以為新開係小巴黎附近,係聖安娜側, 以前係綠野仙蹤, 依家叫唔知係魯法耶定魯耶法O既越南餐廳好掂, 會好過小巴黎, 其實D間野一勁唔掂, 野又難食, 服務仲不知所謂, 所以大家如果要食越南野,記得去小巴黎, 唔好去D 間魯耶法。
其實小巴黎D野食都OK架,不過最驚要等位。

烤肉湯檬粉- 肉份量ok, 烤得唔"un", 好野味赲式拼盤- 哩個好推介呀, 有兩粒好有蝦味又大粒既炸蝦丸, 兩份野味既烤牛濱海, 兩份上兩布滿烤牛同蔥碎既蝦片同4條又脆又好食既春卷, 不過$48貴左d~哩度環境好唔掂, 地方dirty, 廚房超dirty!
烤肉湯檬粉- 肉份量ok, 烤得唔"un", 好野味

哩度環境好唔掂, 地方dirty, 廚房超dirty!
2004-07-29 1 瀏覽
之前因為食過佢o既飯覺得真係好難食,所以比個唔好佢,但係佢o既生牛肉河真係成間店最好味o既野食佢o既生牛肉河tea set$15,+$3可以有特別野飲,我要左個龍眼冰生牛肉河個湯底幾好,我會飲一半ga,d河粉同牛肉都多,不過我個fd話覺得d牛肉真係好生,我又唔覺,但係可能會有人有人接受唔到我諗除左粉類之外,我唔會食呢度o既其他野

我諗除左粉類之外,我唔會食呢度o既其他野
2004-07-25 0 瀏覽
我以前成日去食,因為又平個味道又好不過d waiter態度真係唔太好但我覺得已經改善左d架喇o係區內真係搵唔到d咁平又好味既地方食架喇強烈推介要食佢既豬扒又或者雞翼凍檬仲有珍多冰,講起又好想食喇!!
我以前成日去食,
因為又平個味道又好
不過d waiter態度真係唔太好
但我覺得已經改善左d架喇
o係區內真係搵唔到d咁平又好味既地方食架喇

強烈推介要食佢既豬扒又或者雞翼凍檬
仲有珍多冰,
講起又好想食喇!!