2022-02-22
Crab miso milk ramen 🍜 黃金蟹膏牛奶拉麵 $98呢款黃金蟹膏牛奶拉麵好特別啊,第一次食用蟹膏同埋牛奶🥛嚟整嘅麵😍,入面有大大舊新鮮又完全冇骨嘅蟹膏🦀、溫泉蛋🍳、蟹柳、超級印上有餐廳logo同字體嘅大塊紫菜、蔥花🌿等等,拉麵嘅口感好彈牙,一啖拉麵一啖湯底,夾得來又好好食!My Melody special made tsukemen My Melody 特製沾麵 $98呢個Melody特色嘅特製湯底沾麵同樣夠晒特別,中間有啲粉紅色用紅菜頭整嘅面好夢幻呀🦄,沾麵嘅汁可以揀牛乳湯底或者芝麻醬,今次我就試咗呢度獨有嘅牛乳湯底🙌🏻,濃郁嘅日本牛奶同沾麵撞出嚟嘅配搭又幾唔錯,麵嘅配料就有大大個Melody魚蛋係中間🍢、半熟流心蛋🥚、滿滿骨膠原嘅豬豚肉同埋七彩棉花糖🌈,夠晒豐富,都幾值得推介Iroha Gyoza 肉汁滿滿餃子🥟 $42餃子係好多人都會嚟食嘅熱門菜式,一set有五隻,煎嗰陣時已經聞到開放式廚房傳過嚟嘅陣陣香味♨️,餃子外皮濺到金黃食勁脆卜卜,入面主要係豬肉餡料,點埋自家製鹹鹹地嘅餃子醬汁,係個超級🈶️日式風味嘅小食Iroha Fried chicken wings
黃金蟹膏牛奶拉麵 $98
My Melody 特製沾麵 $98
Iroha Gyoza
肉汁滿滿餃子🥟 $42
Iroha Fried chicken wings
富山雞翼🍗 $48
雞翼即叫即煎同樣好香口,每一隻雞翼都好大隻勁吸引,sauce 有少少似醬油風味但又唔會太鹹,入面嘅雞肉好滑嫩,煎嘅時間啱啱好👍🏻,幾值得推介
Iced honey green tea
凍鮮泡蜂蜜綠茶 🍵 $18
冷泡蜂蜜綠茶係依家期間限定嘅飲品嚟㗎,士多啤梨嘅透明樽仔好有Melody 特色🍓🍹,打卡一流呀,入面係甜甜地嘅蜂蜜🍯同埋健康綠茶,想簡單嘅飲品用嚟配日本菜係幾夾㗎
而家餐廳同Melody 合作去到2月28號,餐廳嘅裝修、擺設、餐具同埋各樣食物都好有Melody特色💕,成間餐廳充滿粉紅色少女味,超級啱影相打卡啊📸