屋企人最鍾意食中菜!上星期媽咪生日,就帶左佢地去九龍城【富寶會所私房菜】食晚飯✨餐廳環境乾淨企理,座位闊落,枱同枱之間都有一定距離,好適合一家大細,或約朋友黎傾計食飯👫另外,餐廳仲提供麻雀枱,食飽飯可以一齊玩下,過下麻雀癮!❥ 竹笙海皇翅竹笙海皇翅送上枱時熱辣辣,而且夠晒足料😍竹笙口感嫩而爽脆,配搭埋海皇口感非常豐富,味道鮮美;翅既口感都好滑嫩,入口即化!😋湯汁味道鮮甜濃郁,聞起上黎充滿香氣!忍唔住飲完一碗又一碗👏❥ 菜膽上湯雞雞既數量有好多🤩雞肉肉質嫩滑,食落啖啖肉,味道鮮美🐔旁邊放滿菜膽,菜膽味道清香,同嫩滑既雞肉完美配合🙌🏼另外,呢道菜用上既湯汁味道清甜爽口,菜膽同雞都盡吸左湯汁既精華,令呢道菜更有風味👍🏻❥ 蒜香安格斯牛柳粒牛柳粒肉質柔軟,口感嫩滑,咬落口肉汁豐富,牛味香濃😋另外加入左蒜粒,牛肉既香氣再配上蒜香,令成道菜更加香口惹味👏整體黎講,呢度既食物好有水準👍🏻一定會再回訪!黎緊就係父親節,真心覺得可以帶埋屋企人黎再食一次😎餐廳職員都溫馨提示左我地2樣野:1. 提前聯絡餐廳,可以自訂一d語句展示喺餐廳大型屏幕🖥💕岩晒節日慶祝🤭2. 如果想食海鮮,最好提前預訂,咁餐廳就可以早
屋企人最鍾意食中菜!

另外,餐廳仲提供麻雀枱,食飽飯可以一齊玩下,過下麻雀癮!

❥ 竹笙海皇翅
竹笙海皇翅送上枱時熱辣辣,而且夠晒足料😍
湯汁味道鮮甜濃郁,聞起上黎充滿香氣!忍唔住飲完一碗又一碗👏

❥ 菜膽上湯雞
雞既數量有好多🤩雞肉肉質嫩滑,食落啖啖肉,味道鮮美🐔
旁邊放滿菜膽,菜膽味道清香,同嫩滑既雞肉完美配合🙌🏼

❥ 蒜香安格斯牛柳粒
牛柳粒肉質柔軟,口感嫩滑,咬落口肉汁豐富,牛味香濃😋

整體黎講,呢度既食物好有水準👍🏻一定會再回訪!
黎緊就係父親節,真心覺得可以帶埋屋企人黎再食一次😎

餐廳職員都溫馨提示左我地2樣野:
2. 如果想食海鮮,最好提前預訂,咁餐廳就可以早d安排❣️
2023-06-01
2023-05-31 44 瀏覽
今日去左九龍城間私房菜食pre-父親節飯我地人都算多~ 可以包房private d 一家人食飯仲有麻雀檯打喎岩呀我爸媽一齊玩呀野食就唔係影左好多其中有幾樣好好食最令我有印象係鮑汁花菇扣鵝真係香味俱佳鵝肉經過慢火煮烤 口感鮮嫩多汁搭配上鮮美的花菇和濃郁的鮑汁讓人食指大開鵝也與其他材料完美融合真係白飯都食多幾啖碧綠炒班球一眼就被它的色澤所吸引綠色的菜葉和白色的班球形成了美妙的對比班球經過短暫的炒煮後保留了其爽脆的口感搭配上清爽的蒜香味和少許辣椒味道鮮美,讓人食欲大開上湯杞子浸菜苗菜苗經過上湯浸泡保留了其綠色鮮亮的外觀和爽脆的口感加上杞子的滋補效果 讓人感覺非常健康雖然清淡 不會掩蓋菜苗的味道 反而提升了菜苗的鮮甜味道真係超正呀 下次一大班人再食過先
今日去左九龍城間私房菜食pre-父親節飯

綠色的菜葉和白色的班球形成了美妙的對比
班球經過短暫的炒煮後
保留了其爽脆的口感
搭配上清爽的蒜香味和少許辣椒
味道鮮美,讓人食欲大開

上湯杞子浸菜苗

菜苗經過上湯浸泡
保留了其綠色鮮亮的外觀和爽脆的口感
加上杞子的滋補效果 讓人感覺非常健康
雖然清淡 不會掩蓋菜苗的味道 反而提升了菜苗的鮮甜味道

真係超正呀 下次一大班人再食過先
2023-05-31 20 瀏覽
這家餐廳的竹笙海皇翅實在是美味,翅膀的肉質鮮嫩,配上豐富的海鮮和竹笙。如果你喜歡海鮮,建議要提前預訂👍菜膽上湯雞是另一道精彩的菜式,雞肉入口即化,搭配上清淡的湯頭,讓人感到非常舒適。而蒜香安格斯牛柳粒則是高質的美食。牛肉的質地非常優秀,咀嚼時口感豐富,配上蒜香的調味😋此外,這家餐廳還有一些特色設施,例如有麻雀可以供觀賞,檯面也提供了許多娛樂用途,讓用餐體驗更加豐富。如果你想要舉辦宴會或私人聚會,這家餐廳也提供包場包房的服務,讓你可以享受更棒的用餐體驗🙆‍♀️✨📍富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓

📍富寶會所私房菜 (九龍城)
九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
必試高質私房菜👨‍👩‍👧‍👦父親節慶祝之選🥰富寶會所私房菜 (九龍城)今次同豬仔屋企人一齊家庭聚會,朋友話哩邊有一間私房菜既中菜館唔錯,而且提供包場包房服務,私隱度夠曬高🤗一眾長輩最鍾意打麻將,餐廳仲有麻雀檯供娛樂用途,成功氹得一眾長輩既歡心😆一於等我分享俾大家~菜館環境好舒服,十分整潔,上菜速度都快,值得一讚店員服務好親切,好有禮貌🥰朋友提咗我地,食海鮮最好提前預訂,提早俾餐廳做個準備,以確保食物既品質🤗私房菜每款菜式都係即叫即做,熱辣辣!夠曬真才實料👍🏻✨鮑汁花菇扣鵝份量大大碟,鮑汁味超香,鵝掌炆得好入味,入口軟腍,骨同肉都好易就分開😆花菇大大隻,好厚身,好香既花菇味,鮑汁充分滲入去,好香😋仲有啲小棠菜伴碟,令口感清爽啲🤗✨蒜香安格斯牛柳粒一上枱,蒜香味撲鼻而來,安格斯牛柳粒煎得外脆內嫩,肉質粉嫩,保留肉汁😋牛味好濃郁,一啖一粒好過癮~仲有好多蝦片,夠曬風味,哩個配搭非常夾🥰✨上湯焗龍蝦伊麵底超大隻既龍蝦🦞啖啖鮮甜、嫩滑既龍蝦肉,分量超多‼️好似龍蝦山🤪龍蝦已剝好曬肉,方便客人進食,超級飽滿既龍蝦🤩仲有蔥香味~上湯好鮮甜,好濃味,伴上伊麵一齊進食,所有精華都濃縮在麵上😍P.S. 嚟緊
必試高質私房菜👨‍👩‍👧‍👦父親節慶祝之選🥰
富寶會所私房菜 (九龍城)

✨鮑汁花菇扣鵝

✨蒜香安格斯牛柳粒

✨上湯焗龍蝦伊麵底

P.S. 嚟緊父親節做緊套餐優惠😉
客人可聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥 俾個難忘既驚喜父親啦🥰

🏠富寶會所私房菜 (九龍城)
2023-05-27
2023-05-28 53 瀏覽
同屋企人慶祝生日想特別啲就去左一間位於九龍城既私房菜,環境幾舒服🤍兩個人叫左兩個餸,份量夠大食得好飽~日式清酒浸花甲味道好鮮甜,花甲同清酒好夾,酒味唔會太搶,花甲既鮮味好出🤍花甲大大隻好肥美😍,食落超級滿足~椒鹽鮮魷椒鹽鮮魷好好食😍,炸得好脆好香,椒鹽味好夠,入面既鮮魷仲係好新鮮,食落彈牙~ 超級推薦🥰餐廳好新淨企理,坐得又舒服,岩哂同屋企人黎食🥰•富寶會所私房菜 (九龍城)九龍城侯王道28號1至2樓
兩個人叫左兩個餸,份量夠大食得好飽~

日式清酒浸花甲

味道好鮮甜,花甲同清酒好夾,
酒味唔會太搶,花甲既鮮味好出🤍
花甲大大隻好肥美😍,食落超級滿足~

椒鹽鮮魷

椒鹽鮮魷好好食😍,炸得好脆好香,椒鹽味好夠,
入面既鮮魷仲係好新鮮,食落彈牙~
超級推薦🥰

餐廳好新淨企理,坐得又舒服,岩哂同屋企人黎食🥰
•富寶會所私房菜 (九龍城)
2023-05-28 80 瀏覽
移民外地的茶藝老師難得回港,當然要約幾位同學與老師聚聚。以往聚會都是到老師家裡,陪老師打打麻雀🀄️然後在老師家吃飯。不過因為老師家的麻雀都搬走了,要另覓地方開枱兼吃飯😁這裡完全附合我們的要求,有電動麻雀枱🤩,而且還有VIP 房,私隱度高不過開枱前還是先叫幾道小菜,專心吃飯。蒜蓉陳皮蒸斑骨腩老師喜歡吃魚,所以點了這道菜。蒜蓉蒸魚亦是我喜愛的味道,簡單而惹味,送飯一流。魚肉沒有腥味亦不會太老,十分鮮味嫩滑。碧綠炒班球班球對於怕骨的我來說吃得更放心,啖啖肉😁 還有西蘭花🥦,一頓飯總要吃點蔬菜嘛。西蘭花份量也不少,炒得爽嫩,好味😋鮑汁花菇扣鵝掌平日比較少吃鵝掌,但跟長輩吃飯都會出現這道菜。鵝掌炆得很淋而且入味,鮑汁調味恰到好處,不會過鹹。炆花菇也是我很愛吃的,滿滿的花菇和鵝掌非常滿足。

不過開枱前還是先叫幾道小菜,專心吃飯。

蒜蓉陳皮蒸斑骨腩

碧綠炒班球

鮑汁花菇扣鵝掌

九龍城|父親節聚會 高質私房菜推介♡{富寶會所私房菜}    .提早慶祝父親節~ 於是去了九龍城覓食發現了這家高質中菜私房菜!點了幾道菜爸爸都好喜歡~ 大成功ヽ(●´∀`●)ノ他家的海鮮🦞非常新鮮! 也可以提早預訂讓餐廳提前準備~據說還有大屏幕🖥可以放自訂語句 好有趣!感覺是一家貼心有溫度的私房菜(ㅅ´˘`)—✎  蒜蓉陳皮蒸斑骨腩  #推薦斑骨腩的肉質嫩軟 師傅蒸的時間掌控得剛好搭配蒜蓉和陳皮的香氣 一上碟就聞到好香~加上陳皮的甜香和蒜蓉的微辣融在一起把味道提升到另一層次(ノ゚ο゚)ノ.✎  西蘭花炒班球  #推薦西蘭花口感清爽 營養很豐富的~而班球肉質柔嫩 經過翻炒後表面微焦非常美味開胃~~(*´꒳`*).✎  上湯杞子浸菜苗菜苗保持了它的鮮綠色澤和脆嫩口感令人驚喜的是杞子的加入增添了一份淡淡的甘甜味道上湯清澈 讓菜的原味更加突出.ꕤ*碎碎念。•ᴗ•。)ꕤ*餐廳還有麻雀枱和包房包場感覺幾適合一家大細家庭聚會✩︎⡱—| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |⚐ 富寶會所私房菜地址:    九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
九龍城|父親節聚會 高質私房菜推介♡
{富寶會所私房菜}
提早慶祝父親節~ 於是去了九龍城覓食
發現了這家高質中菜私房菜!
點了幾道菜爸爸都好喜歡~ 大成功ヽ(●´∀`●)ノ
他家的海鮮🦞非常新鮮!
也可以提早預訂讓餐廳提前準備~
據說還有大屏幕🖥可以放自訂語句 好有趣!
感覺是一家貼心有溫度的私房菜(ㅅ´˘`)

✎  蒜蓉陳皮蒸斑骨腩  #推薦
斑骨腩的肉質嫩軟
師傅蒸的時間掌控得剛好
搭配蒜蓉和陳皮的香氣
一上碟就聞到好香~
加上陳皮的甜香和蒜蓉的微辣融在一起
把味道提升到另一層次(ノ゚ο゚)ノ

✎  西蘭花炒班球  #推薦
西蘭花口感清爽 營養很豐富的~
而班球肉質柔嫩 經過翻炒後表面微焦
非常美味開胃~~(*´꒳`*)

✎  上湯杞子浸菜苗
菜苗保持了它的鮮綠色澤和脆嫩口感
令人驚喜的是杞子的加入
增添了一份淡淡的甘甜味道
上湯清澈 讓菜的原味更加突出
ꕤ*碎碎念。•ᴗ•。)ꕤ*
餐廳還有麻雀枱和包房包場
感覺幾適合一家大細家庭聚會✩︎⡱

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ 富寶會所私房菜
地址:    九龍城衙前圍道39號金‧御門1-2樓
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5
2023-05-26 24 瀏覽
就比較少食私房菜🙈 今次試咗九龍城呢一間富寶會所私房菜 覺得都幾驚喜😜 值得介紹吓俾大家😍.🐷上湯杞子浸菜苗 👅8/10呢一盤菜苗真係超級大盤😍 菜苗好入味 🥬 個湯好香又唔會太鹹🤣 啲菜朔晒啲味😙 上面仲有好多杞子 非常足料😙 杞子有明目嘅功效 食多啲對我哋眼睛有好處👀👁️.🐷上湯焗龍蝦伊麵底 👅8.5/10有冇人同小編一樣 超級鍾意食龍蝦伊麵⁉️ 呢一個龍蝦伊麵真係好正🦞 龍蝦好大隻 而且已經起好晒肉😍 所以都真係幾方便😙 龍蝦都幾鮮甜🐷 啖啖都係肉🙈 伊麵嘅份量亦都好多 加上本身個底好香 所以呢個龍蝦伊麵超正❤️.🐷竹笙海皇翅 👅8.5/10 呢一份竹笙海皇翅嘅份量都好多🐷 口感亦都唔錯 唔會好稀 亦都唔會過於濃稠👍🏻 而且好足料 啖啖都有咬到唔同嘅配料 😜 上面嘅竹笙 亦都令到成個口感更加豐富✨.大家嚟九龍城食嘢 除咗食好出名、琳瑯滿目嘅泰國嘢 仲可以試吓呢度嘅私房菜 真心唔錯😍 大家不妨帶埋屋企人一齊嚟食番餐餐廳裏面仲有麻雀枱 可以俾大家食飯嘅時候娛樂一下🀄️ 所以真係好適合家庭聚會😂😂而且 大家可以聯絡餐廳 自訂唔同嘅語句 展示喺餐廳大型屏幕🖥 慶祝唔同嘅節日就啱晒啦🐷 嚟緊父親節
🐷上湯杞子浸菜苗 👅8/10
🐷上湯焗龍蝦伊麵底 👅8.5/10
🐷竹笙海皇翅 👅8.5/10

而且 大家可以聯絡餐廳 自訂唔同嘅語句 展示喺餐廳大型屏幕🖥 慶祝唔同嘅節日就啱晒啦🐷 嚟緊父親節 大家可以考慮吓🤣

最後想睇吓大家 海鮮最好提前預訂 因為有時候未必會有心水嘅海鮮 🦞 可能會俾人訂咗 提早預訂就實冇死🤣😙
一諗到九龍城,相信唔少人都只係會覺得得泰國野食😂但老老們相信都係比較鍾情於粵菜👨🏻呢間富寶會所私房菜係佢仲係富寶小廚茶餐廳既時候已經有幫襯過,而家佢哋裝修完仲搬左新地址,緊係要去試試啦🥰黎緊父親節原來仲可以自訂語句展示於餐廳大型屏幕🖥氹下長老開心。今次因為係直接walk in所以某啲海鮮菜式就無哂,所以如果想食海鮮既話就最好提前預訂🦞因為係會所私房菜,所以依家有埋麻雀檯供娛樂用途,如果係一眾長老們,相信都樂而忘返🀄️。👉🏻竹笙海皇翅👉🏻碧綠炒班球👉🏻蒜蓉陳皮蒸斑骨腩今次既2款小菜1款湯都係店舖推介既菜式👍🏼當中既炒班球真係啖啖肉好幸福😍而蒜蓉陳皮蒸斑骨腩都肥瘦適中,蒜蓉陳皮味都好出🧄深得老老嘉喜愛🍚配埋白飯食就最適合不過🈴️。餐廳都有唔少set meal俾我地去揀,如果人多湊到一圍既話咁嗌啲套餐就十分方便又唔洗煩惱要嗌啲咩餸👨🏻‍🍳

👉🏻竹笙海皇翅

👉🏻碧綠炒班球

👉🏻蒜蓉陳皮蒸斑骨腩

喜愛🍚配埋白飯食就最適合不過🈴️

2023-05-23 49 瀏覽
今日就同朋友去咗富寶會所私房菜咁啱朋友生日, 就包咗間房食飯餐廳環境幾舒服,除左有麻雀檯可以打麻雀仲有個超大既mon, display 住d 生日祝福整體來講, 食物選擇都幾多, 不過d 海鮮就要提早訂我哋就叫左幾款手工菜, 包括蒜蓉陳皮蒸斑骨腩蒜蓉同陳皮味好甘香,班腩啖啖肉,蒸得啱啱好👍仲有鮑汁花菇扣鵝掌, 鵝掌超大隻同腍身, 鮑汁味濃郁, 幾入味🤣仲有上湯杞子浸菜苗, 上湯鮮甜, 菜苗幾幼嫩, 食落仲有淡淡杞子味👍
今日就同朋友去咗富寶會所私房菜
咁啱朋友生日, 就包咗間房食飯
餐廳環境幾舒服,除左有麻雀檯可以打麻雀
仲有個超大既mon, display 住d 生日祝福

整體來講, 食物選擇都幾多,
不過d 海鮮就要提早訂

我哋就叫左幾款手工菜, 包括
蒜蓉陳皮蒸斑骨腩
蒜蓉同陳皮味好甘香,班腩啖啖肉,蒸得啱啱好👍

今次book左枱同屋企人慶祝母親節我屋企最鐘意就係打牌今次帶大家嚟富寶會所私房菜呢到有麻雀檯可以約屋企人/朋友聚會嘅時候玩🥰蒜蓉陳皮蒸班骨腩班骨腩係好嫩滑,好易食,而且唔會太肥膩。蒜蓉味同陳皮味好搭,帶有啲清香。蒸得岩岩好,啲班骨腩係啱啱好熟,肉質鮮嫩,啲汁可以配啲飯食,好滿足!竹笙海皇翅竹笙同啲海皇都好鮮美,令到味道更加豐富。個湯好濃郁,有啲微微嘅甜味同埋啲鮮味值得一試😙😆鮑汁花菇扣鵝鵝掌的口感嫩滑有彈性,帶有濃郁的膠質,入口即化,帶有一定的韌性,嚼勁十足。鮑魚汁嘅鮮味同埋花菇嘅香味都好突出,令味覺更加豐富。大家慶祝父親節食飯嘅話可以早啲book枱!聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕~仲要記得最好提前預訂海鮮~咁就確保去到一定有得食啦😝富寶會所私房菜地址:九龍城侯王道28號一至2樓
今次book左枱同屋企人慶祝母親節
我屋企最鐘意就係打牌
今次帶大家嚟富寶會所私房菜

呢到有麻雀檯可以約屋企人/朋友聚會嘅時候玩🥰
蒜蓉陳皮班骨腩

蒜蓉陳皮蒸班骨腩
班骨腩係好嫩滑,好易食,而且唔會太肥膩。
蒜蓉味同陳皮味好搭,帶有啲清香。

竹笙海皇翅
竹笙同啲海皇都好鮮美,令到味道更加豐富。
個湯好濃郁,有啲微微嘅甜味同埋啲鮮味
值得一試😙😆

鮑汁花菇扣鵝
鮑魚汁嘅鮮味同埋花菇嘅香味都好突出,令味覺更加豐富。

大家慶祝父親節食飯嘅話可以早啲book枱!
聯絡餐廳自訂語句展示於餐廳大型屏幕~
仲要記得最好提前預訂海鮮~咁就確保去到一定有得食啦😝

富寶會所私房菜
地址:九龍城侯王道28號一至2樓
蒜蓉陳皮班骨腩
  • 竹笙海皇翅
2023-05-19 43 瀏覽
今日朋友帶咗我去九龍城覓食,去咗富寶會所私房菜食晚飯,餐廳環境好光鮮亮麗,最重要係有提供麻雀檯,同朋友耍樂完全冇問題!而且餐廳仲有塊大型屏幕,店員話預早講聲,可以自訂語句展示係上面,好啱慶祝活動用呀,打卡一流!當然食材都好重要,想食海鮮最好提前預訂,等餐廳可以提早準備,今次叫咗幾款菜式,食物都非常高質,好滿意啊!蒜香安格斯牛柳粒牛柳粒入口嫩滑軟腍,富有濃郁牛香,加入爆到好香脆嘅蒜粒,蒜香突出又惹味,風味十足竹笙海皇翅好足料嘅竹苼海皇翅,湯底清甜爽口,鮮味滲入湯底當中,啖啖都食到料,口感豐富,味道鮮味十足菜膽上湯雞雞件份量勁多,斬到大小適中,肉質又夠嫩滑,高湯燉出雞嘅精華,菜都索盡湯汁,味道鮮美

菜膽上湯雞
2023-05-18 48 瀏覽
九龍城除咗泰國嘢,原來仲有其他好嘢食㗎!! 富寶就係其中一間,中式私房菜來講,佢都算高質素,環境闊落舒適!潮洲涷花蟹賣相整得好靚,好吸引!之前都好少食凍蟹感覺好得意,咬落肉質緊緻,唔會得個殼。蟹肉好飽滿最緊要海鮮甜味出。北海道長腳蟹呢隻蟹做得更加出色😀本身已經大大隻用嚟影相一流,入面超厚肉,每一條蟹腳都充斥着啖啖蟹肉,有豐富蛋白質,味道鮮甜。冰鎮咕嚕肉外脆內軟,香脆外層包裹住嫩滑豬肉,軟硬適中,用嚟送飯真係好正😇上面仲有啲冰鋪住,用嚟打卡冇得輸!嚟緊仲有母親節套餐😀可以一圍12人一齊食飯,價錢實惠,一家人坐低食飯咁就好正!

潮洲涷花蟹

北海道長腳蟹

冰鎮咕嚕肉

2023-05-17 45 瀏覽
有咗宋王臺站後,經常同朋友去九龍城搵好嘢食,又去附近舊區行下打下卡,今次就聽朋友介紹,試下位於九龍城嘅隱世私房菜😋🌟蠔皇花菇扣鵝掌一上枱,心諗咁大碟嘅?花菇都有8-9粒,冬菇炆得好淋,加上私房菜秘制芡汁,真係好入味好好食!之後到鵝掌,最緊要炆得夠淋夠入味,餐廳同樣做到,又係食落入口即溶🥹!正!🌟日式清酒花甲王食花甲,湯底好重要!呢款日式清酒湯好清甜,酒味唔會太濃!花甲又夠曬大隻多肉,重點好新鮮!食落真係好好味好滿足!不過食海鮮的話,最好提前致電餐廳預訂!另外,餐廳亦有麻雀枱可供娛樂用途,食完飯都可以同朋友打吓麻雀過吓癮🤣!而餐廳最特別之處就係可以喺餐廳嘅大型屏幕自訂語句,並且展示🤣真係好正!嚟緊父親節,建議大家可以嚟呢到慶祝,可以同爸爸打吓麻雀之餘,亦可以喺大螢幕講句父親節快樂,真係父親節之選!餐廳新地址:九龍城侯王道28號1至2樓

🌟蠔皇花菇扣鵝掌

🌟日式清酒花甲王

餐廳新地址:
2023-05-17 104 瀏覽
富寶會所私房菜📍九龍城侯王道28號1至2樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━前陣子大家庭有個聚會 家人提前預約了這間私房菜! 當日大家吃了很多 不過因為場合關係沒有全都照下來🙈 所有菜品都有水準~ 很推薦大家去試試因為看旁邊桌沒有點到龍蝦伊麵有點可惜 建議大家提前預定海鮮類菜品呢!這種場合大人們聊天 我們年輕一輩看到餐廳有麻雀檯 便玩了起來🤣🤣 氣氛很是歡樂有兩款菜品印象最深刻 以下會詳細介紹━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🦞上湯焗龍蝦伊麵底▶︎ 分量真的超級大 我們一桌人都夠分呢 龍蝦肉已經切成小塊 吃起來很方便~▶︎ 龍蝦非常鮮甜 亦很彈牙 伊麵吸滿了龍蝦的精華 亦很入味👍🏻好味指數: ●●●●●━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐮蒜香安格斯牛柳粒▶︎ 安格斯牛柳粒配上炸蒜 很是香口▶︎ 牛柳粒熟度適中 咬下爆汁 肉味也很濃▶︎ 很喜歡這個蒜香 雖然用了炸蒜卻不會油膩 一口接一口很快便清盤了🤤好味指數: ●●●●●━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
富寶會所私房菜
📍九龍城侯王道28號1至2樓