2007-07-11
幾年前黎過呢度食飯,無話好深印象。今次再黎係因為亞爸生日. 比0左流浮山同呢度佢\\\揀,佢\\\話黎呢度,所以甘次做足功\\\課先去買海鮮.去0左老鼠洲0個邊買海鮮,要留意0既係當你揀岩海鮮佢\\\鞤你秤一秤幾錢,同最後鞤你秤既係唔同。第一次秤係用出面既秤會秤輕D所以會平D,但係你揀洒海鮮之後佢\\\會用入面個秤,呢0個秤會秤得貴小小咖!芝士局龍蝦–個個都話好食,局得好脆好香。唔會覺得太肥(雖然係好高kcal),唔油,果然後招牌菜,必食!糕蟹糯米飯–我見都檯檯都有叫黎食,又係呢度推介,但係我唔覺得有咩甘特別。飯無係味既,味道分得好開,飯還飯,蟹還蟹,有咩甘好食呢?白酌蝦–好味係因為唔使點豉油都食到鮮味,甘係因為D蝦本新好定係廚房煮得好呢?清蒸方利–次次叫條海班都食唔洒所以今次買方利。因為小有得食之餘亞爸又想食..成條食洒,勁呀!呢個我可以好肯定甘講係廚房勁,因為蒸魚好食係好難(雖然我唔食魚,但我都知)叫0左其它小菜,紅燒豆腐煲,雀巢牛柳絲同個冬菇菜(唔知叫乜名)都好好食,清洒。但係個鳳城排骨同紙包雞就好麻麻啦!total $900 for seafood and $1850 for
total $900 for seafood and $1850 for restaurant