2010-12-13 12 瀏覽
去到mega box又點可以唔去ikea食野呢今次見到新野,芝士條3條芝士條都係 $ 6 咋,抵到爛喇D芝士仲可以拉到出黎嫁真係好正 不過味道就唔濃雞翼比起上次的好味食2樣小食都只不過係 $ 16Ikea的小食真係抵
去到mega box又點可以唔去ikea食野呢
今次見到新野,芝士條

3條芝士條都係 $ 6 咋,抵到爛喇

食2樣小食都只不過係 $ 16
Ikea的小食真係抵
2010-12-04
2010-12-02 10 瀏覽
今日同fd出街;>1早就諗住試食lkea cafe 嫁啦=]揀野食個陣3心2意xd最後都係揀左最平ge兒童餐xd(haha抵食呀嘛xp)同埋同個fd share 左2樣野食^0^最遺憾係冇得食凍蝦杯(因為2個fd都唔食蝦t口t冇人同我share!)仲有就係飽得濟!食唔到甜品>,<"所以會再去食;]
今日同fd出街;>
1早就諗住試食lkea cafe 嫁啦=]
揀野食個陣3心2意xd
最後都係揀左最平ge兒童餐xd
(haha抵食呀嘛xp)
同埋同個fd share 左2樣野食^0^
仲有就係飽得濟!食唔到甜品>,<"
所以會再去食;]

兒童餐~15蚊!

好多番茄醬!!!酸死人啦><

咁多樣野最中意食lee個!

香草淹3文魚

算可以

2010-11-27
咁多樣野最中意食lee個!
2010-11-29 16 瀏覽
排隊有時撞岩lunch time 放工會比較多人不過同以前德福比 少左我鍾意食ge cheese cake連雞批都冇左 感覺上比較少左呢d食物款意粉 肉丸薯片 呢d都keep到同以前差唔多不過有d排完隊比完錢都凍哂 但算價錢平ge開飯地方mega box唔少都算高消費食店 ikea的確幾化算
排隊有時撞岩lunch time 放工會比較多人
不過同以前德福比 少左我鍾意食ge cheese cake
連雞批都冇左 感覺上比較少左呢d食物款

意粉 肉丸薯片 呢d都keep到同以前差唔多
不過有d排完隊比完錢都凍哂 但算價錢平ge開飯地方
mega box唔少都算高消費食店 ikea的確幾化算
2010-08-23
10 分鐘 (堂食)
2010-11-25 9 瀏覽
記起第一次去Ikea 食野已是好年前的事了 幾年內也寫了五百多個食評, 只恨時間過得真是太快了第一次在九龍灣的Ikea 開餐 又點可以錯過瑞士Meat ball $19 有 10 粒仲有幾粒薯仔, 真係唔知係邊到搵 肉已經雪到死實派, 奈何啡色醬汁的確吸引果醬好似無乜味, 再加芥辣更出色老臨薯仔也夠粉, 抵食 雜菜蕃茄沙律 $9 : 唔係juicy 靚蕃茄, 仲帶小小青必必, 唔係好甜, 醬汁則是外置, 自由加減不過咁平是收貨的 南瓜湯 $8 : 有一絲絲的南瓜蓉, 但味偏淡唔creamy只且係暖暖地, 連基本的溫度也控制不好絕對唔可以比合格 食完都唔係太飽, 係咪生蟲呢 ?
記起第一次去Ikea 食野已是好年前的事了
幾年內也寫了五百多個食評, 只恨時間過得真是太快了

第一次在九龍灣的Ikea 開餐
又點可以錯過
肉已經雪到死實派, 奈何啡色醬汁的確吸引
果醬好似無乜味, 再加芥辣更出色
老臨薯仔也夠粉, 抵食

不過咁平是收貨的

絕對唔可以比合格

食完都唔係太飽, 係咪生蟲呢 ?
食草女
meat ball
2010-11-17
0 分鐘 (堂食)
meat ball
2010-11-22 68 瀏覽
今日係APM行行下覺得肚餓, 想搵D野食 ~ 又想食啲又平又好食既,即刻諗起MEGABOX既IKEA咖啡室既然咁近就緊係去啦! 同埋聽聞果度既瑞典肉丸好好食,一定要試下!瑞典肉丸果然冇令我失望! 仲有蕃茄意粉,好好味! 好鐘意啲蕃茄醬!凱撒沙律,生菜新鮮爽脆,但太多芝士粉,所以咸左啲,但都不錯~!
今日係APM行行下覺得肚餓, 想搵D野食 ~

既然咁近就緊係去啦!
同埋聽聞果度既瑞典肉丸好好食,一定要試下!

瑞典肉丸+兒童餐(蕃茄意粉+蘋果汁)

凱撒沙律

2010-11-15
瑞典肉丸+兒童餐(蕃茄意粉+蘋果汁)
凱撒沙律
2010-11-21 20 瀏覽
有一陣子沒有到九龍灣逛街, 星期六不用上班, 便和朋友來走走. 到了九龍灣, 很自然的便想到IKEA搵食, 因為這裡的食品可算得上是價廉物美, 我和朋友二人只不過花了百多元, 便吃到捧著肚子走. 我們點了瑞典肉丸連薯仔粒, 烤雞翼, 凍蝦杯, 烤雞扒雜菜青豆汁長通粉及燒春雞半隻.瑞典肉丸連薯仔粒: $10元5粒, $19元10粒. 我們要了10粒; 肉丸是每次必吃的小食, 雖然不算有很多肉汁, 但也算不錯, 不過我個人比例喜歡以前的蕃茄醬汁.烤雞翼: $10元4隻, $19元8隻. 我們要了4隻; 烤雞翼幾香口.凍蝦杯: $22元. 每次到IKEA必吃之選, 味道鮮甜. 不過可能由於季節的關係, 今次的蝦沒有很多的蝦子, 反而有一些蝦膏.烤雞扒雜菜青豆汁長通粉: $29元. 雖然雞扒不算嫩滑, 但勝在一點也不肥膩, 配青豆汁長通粉都幾OK.燒春雞半隻: $25元. 抵食之選, 大大隻燒春雞都只不過是$25元, 填飽肚子一流.IKEA地方整潔, 選擇亦算不少, 加上價錢合理, 味道OK, 怪不得每次來都見到不少捧場客啦!

凍蝦杯: $22元. 每次到IKEA必吃之選

叫到一枱都是食物, 可以大飽口福
瑞典肉丸連薯仔粒, 招牌之作
烤雞翼, 幾香口
凍蝦杯, 每次必吃之選!
烤雞扒雜菜青豆汁長通粉
燒春雞半隻, 抵食
2010-11-20
叫到一枱都是食物, 可以大飽口福
烤雞翼, 幾香口
凍蝦杯, 每次必吃之選!
烤雞扒雜菜青豆汁長通粉
  • 凍蝦杯
2010-11-16 18 瀏覽
見到IKEA CAFE KEEP住咁多好評琴晚特登去MEGA BOX試一試諗住要個蝦杯點知無貨 叫左個肉丸 + 凱撒沙律 + 雞亦肉太配薯加埋D 果JAM GOOD啦! D細粒薯仔好正!朋友就話咸左D我覺得都OK 小小咸 可以接受沙律份量都算多以9蚊黎講雞亦凍O既...................本身打算要件芝士CAKE..但淨返3舊 但要爛爛地咁 杏仁CAKE又係..都係無要到..好想試個蝦杯.. 下次再去!野食抵,環境好順帶一提 D工作人員服務幾好
見到IKEA CAFE KEEP住咁多好評

琴晚特登去MEGA BOX試一試

諗住要個蝦杯點知無貨

叫左個肉丸 + 凱撒沙律 + 雞亦

肉太配薯加埋D 果JAM GOOD啦! D細粒薯仔好正!

朋友就話咸左D我覺得都OK 小小咸 可以接受

沙律份量都算多以9蚊黎講

雞亦凍O既...................

都係無要到..

好想試個蝦杯.. 下次再去!

野食抵,環境好

順帶一提 D工作人員服務幾好

• 凍蝦杯
  • 肉丸
2010-11-15 67 瀏覽
宜家傢俬在Mega Box的分店,佔地很廣,所以除了有傢俬賣之外,更有一個很大的Food Court,一個很是寬敞的用餐區,在其中間及付費區之後,都有自助的汽水機及咖啡機,在付費區前是一個很大L形的取食物區,取了食物付了費之後,食客就用托盤甚或是餐車來運送食物回自己的餐桌。二人有如吃自助餐一樣,又湯又餐包又頭盤又沙律又主菜又意粉又甜品加飲品,最後收費都只不過是一百二十多元,真的是叫人着呆。先來吃個凱撒沙律吧,沙律醬跟沙律菜分開上,沙律菜未算太過新鮮,吃入口不算是太爽,而且有一點澀味,而伴上的麵包粒及煙肉粒更是麻麻,本來應該脆脆的麵包粒,受潮了所以有點硬,而煙肉粒就是如太空食物一般的抽乾了水份,吃起來沒甚鹹香可言了,而另外撤上的一點芝士粒,都是寥勝於無,不過個沙律只是九元,又真的不能要求太多了。頭盤選了香草醃煙三文魚,而不是鮮蝦杯,本來確是有點失望的,但事實終歸都是事實,塞翁失馬,焉知非福,這個煙三文魚,雖然只有一至兩片,而且真的是挺大片,入口軟腍順滑,有着三文魚的魚油的脂香,也有煙過後的一份鹹香,鹹得來不過份,淋了點檸檬汁吃,平衡了魚脂的肥膩感,味道剛好,基本上伴來的蜜糖芥末汁,真的是
店家有寬敞的用餐區

採自助形式以省卻人手

汽水咖啡都是自助的

有如吃自助餐一樣

凱撒沙律不太新鮮

香草醃煙三文魚有煙過後的一份鹹香

頭盤選了香草醃煙三文魚,而不是鮮蝦杯,本來確是有點失望的,但事實終歸都是事實,塞翁失馬,焉知非福,這個煙三文魚,雖然只有一至兩片,而且真的是挺大片,入口軟腍順滑,有着三文魚的魚油的脂香,也有煙過後的一份鹹香,鹹得來不過份,淋了點檸檬汁吃,平衡了魚脂的肥膩感,味道剛好,基本上伴來的蜜糖芥末汁,真的是無用武之地。
南瓜湯只售八元,加多個提子麥包都只不過是十元

之後就嚐湯品了,是日的南瓜湯只售八元,加多個二元的提子麥包都只不過是十元,價目一目了然,而且真的是抵得無話可說,用個匙羹舀了一大碗,南瓜湯呈鮮橙色,喝入口真的有挺強的南瓜味,既甜又滑身,間中吃得出很細少的南瓜蓉;而那麥包當然不是焗熱的新鮮貨,但至少軟腍又有麥香,間中吃到提子乾時,那份甜香又真的不錯。
不太正宗的瑞典肉丸

之後就嚐瑞典肉丸了,兩個人要了十粒來當小吃其實都幾多,尤其是那些伴來的薯球,真的吃得人很撐肚子的,說回主角肉丸,看樣子粒粒都少少的,在上加了啡色的茨醬及紫紅的果醬,是瑞典肉丸的吃法,果醬是越橘果醬,而啡色茨醬就跟上回在老銅分店吃過的一樣,都是不太正宗的用了類似麻醬的醬汁,來代替帶點肉味的肉湯汁,同樣的是,肉丸也是如上回的一模一樣,吃起來像豬肉丸,而不是洋蔥粒加牛肉搓成的球,但怎說也好,論味道,豬肉丸的味道又不差,咬起來是鬆但未至於是散,加上肉香及果醬的甜香,又是在本地沒有的新感受。
咖哩瑞典蝦仔意粉最好的反而是煮得軟腍的薯仔

再來的就是咖哩瑞典蝦仔意粉,吃主菜羊鞍前來一個意粉,真的十足十吃一個Full Menu的西餐,這個咖哩汁吃起來有份果甜,加上味道真的完全不辣,根本就有如日式咖哩一樣,立時心想,莫非北方一點民族吃咖哩,都愛調低辣度?然而其茴香及咖哩應有的香味其實都很薄,認真點應稱它作有咖哩味的果汁,用來伴上意粉吃,其實都幾開胃的,加上意粉雖不al dente,但至少沒有煮至太腍,反之那些蝦仔真的變得可有可無,因為吃入口真的十足十如蝦米一樣,入口霉腍腍的,味道又全無,其實真的挺奇怪的,而此意粉最好的反而是煮得軟腍的薯仔。
主菜燒羊鞍配燒汁都幾大碟

接下來的主菜燒羊鞍配燒汁只不過是三十九元,還要那燒羊鞍真的還能有兩件大大的,羊鞍吃入口確是燒過,不過都應該是放涼了的關係,吃入口外層又不太焦,但幸而羊鞍肉質軟腍而帶不錯羊脂天然的油香,雖然肉質真的是腍得有點不自然,相信可能都是用了點梳打粉招呼過吧,但羊肉的味道夠濃而不太羶,跟來燒汁蘸來吃,味道還是不錯,整體來說是可以接受的。
芝士餅不夠香又太粉;有點點Crema的咖啡;喝光了Crema的咖啡;加了糖奶後的咖啡

之後迎來甜品環節,可能是本人吃得太多齣食了,沒太多肚子騰出來為了甜品,又或是店家的甜品選擇真的幾少,來來去去都是那兩三款,最後選了樣子對版而值十二元的芝士餅,芝士餅佔最大層的芝士層吃入口不夠黏,換來的是很粉的感覺,用叉子插一插蛋糕身就散出不少粉末,加上芝士味又不夠濃香,消化餅底不太脆,反之帶來硬實的感覺,有可能是餅師傅手勢不好,更有可能是中央出品,在運輸途中保持不到餅的質素吧。

吃着芝士餅,又豈可沒有一杯咖啡呢?咖啡是即沖的咖啡機出品,面頭竟然有一層不少的Crema,真的是教人喜出望外,咖啡味道甘濃,喝黑咖啡也有點滋潤感,而且酸度低,可是香味及回甘就真的近乎零了,但以一杯機的咖啡來說,真的算不錯,另也再嚐了一杯加了奶的,可能店家用的奶不是全脂奶或是忌廉吧,喝入口啡身不夠挺,喝起來沒太多奶香外,更沖淡了咖啡的味道。
錫蘭紅茶包沖出的紅茶;蕃石榴汁都幾鮮的

另外再喝了一杯茶,茶雖然是茶包貨,但見其用的都是錫蘭紅茶,加了熱水泡出來又真的有不錯的茶香,茶味更是非常之濃郁,認真的細嚐,不難發現真的有不錯的回甘,七元喝足三杯不同的飲料,真的是抵到爛。

之後都要了一枝蕃石榴汁,一看就知是供應商的供貨,但喝入口夠凍,又有不錯的蕃石榴味,最難得的都要算是那為數不少的果肉,加上甜度不高,不像加了太多糖水,真的不錯。

吃得真的很飽,吃完之後,就和女友收拾餐具,放托盤到店家的一個層架上,這確是另類的用餐體驗,店家也明言及解釋了為何要求大家自己收拾餐具呢,皆因店家是以非常合理的價錢,提供不錯的食物,節省了人手,從多個方面去節省成本,這就是它們的經營之道。
2010-11-14
香草醃煙三文魚有煙過後的一份鹹香
南瓜湯只售八元,加多個提子麥包都只不過是十元
主菜燒羊鞍配燒汁都幾大碟
錫蘭紅茶包沖出的紅茶;蕃石榴汁都幾鮮的
  • 南瓜湯,香草醃煙三文魚
2010-11-12 23 瀏覽
聽人講得多話ikea個瑞典肉丸好好味, 剛好友人想到ikea睇傢俬, 順腳high下tea啦。 餐廳同Ikea主題一致, 簡簡單單。 我哋選擇坐吧凳, 皆因另一邊比較嘈。 Ikea都諗得好周到, 安排有個兒童區。 肉丸: 夠淋同埋夠juicy 雞翼: 好香, 食落唔會油林林, 最緊要係夠熱夠脆

肉丸: 夠淋同埋夠juicy
雞翼: 好香, 食落唔會油林林, 最緊要係夠熱夠脆

2010-10-24
2010-11-08 18 瀏覽
每次入到ikea 依個cafe室一定要睇下食咩..之後發覺..原來買左好多樣野食....所以今次忍手.....1.炸雞翼.....19蚊8隻雞翼.....正呀2.薯條.....粗粗地..好食過m記3.茄汁青口....茄汁好稀......不過青口都好入味...細細隻..好多隻了4.和牛拚薯條...其實係漢堡扒質地......好似肉丸甘...5.凱撒沙律....唔錯...9蚊...的確好平.....6.一咖啡,一汽水..free比你tim飲....仲想點?!!!都係7蚊咋...ikea....的確係好好既開餐地方.....

每次入到ikea 依個cafe室一定要睇下食咩..
之後發覺..原來買左好多樣野食....
所以今次忍手.....

1.炸雞翼.....19蚊8隻雞翼.....正呀

2.薯條.....粗粗地..好食過m記
5.凱撒沙律....唔錯...9蚊...的確好平.....

ikea....的確係好好既開餐地方.....

2010-11-06
  • 雞翼
  • 薯條
2010-11-05 12 瀏覽
正常餐期,晚上7:08,理應貨如輪轉卻又匪夷所思地遇上一大堆不熱的食物,奇怪!(1) 海鮮大會闊麵 $22:蜆仔腥得利害,麵亦不熱。(2) 雞胸長通粉$22:粉亦是不熱的。(3) 三文魚蔬菜餅團 $39:三文魚ok好食,可惜餅團頗油膩。(4) 肉丸10粒加薯仔 $19:一貫水準,幸好仍是熱的。(5) 番茄沙律 $9:平!(6) 凱撒沙律 $9:平!(7) 脆炸黃金雞翼 8 隻 $19:幾好食,但可惜都係唔熱。 (8) 即磨咖啡:$7 (免費加添)(9) 汽水:$7 (免費加添)共$153

(1) 海鮮大會闊麵 $22:蜆仔腥得利害,麵亦不熱。
(2) 雞胸長通粉$22:粉亦是不熱的。
(4) 肉丸10粒加薯仔 $19:一貫水準,幸好仍是熱的。
(5) 番茄沙律 $9:平!
(6) 凱撒沙律 $9:平!
(8) 即磨咖啡:$7 (免費加添)
(9) 汽水:$7 (免費加添)

共$153
2010-10-31
第一次去mega box的IKEA,開張了~見到OPENRICE咁大迴響話呢間CAFE的食物quality又掂又抵食,所以一於去試下先~~我同amy由4/F開始行,行到末端就有cafe出現喇,一陣陣的香味傳過來呀!飛去食喇~幸好唔係太多人,其實我都唔係太熟悉個買食物的程序呢,因為好耐無黎過,加上平時好少黎IKEA食野,事關太多人,加上新界係沙田有分店之餘有埋cafe..>___<非常自助式的快餐店!! 呢個方法真係互惠互利呀,減少好多人手運作tim呀!!首先----扲個食物托盤,呢一刻已經要預計你需唔需要扲架食物車黎盛你之後扲的食物~我就無扲架車..因為唔知架自助式食物推車可以咁厲害可以咁樣用黎放食物喔!偉大的發明~--經過凍飲,之後有沙律款式,雖然見凍蝦杯真係有好多蝦,但又怕唔好食,所以無扲..(下次都係要試下喇..原來評價是那麼好的....雖然$22,我諗超值吧~)我扲左1份凱撒沙律$9 , 有好多紅薑+芝士粉,還有很多菜呀!好大碗,份量多!滿足~還附上千島沙律醬 然後見到有個食物架盛很多凍餅約$12+甜品,很衛生+整潔.不過無扲想不到無左批+tart之選,不過之前

想不到無左批+tart之選,不過之前見過0係德福廣場果邊有人夾到d批爛晒.......咁就緊係賣唔出啦,所以而家cancel左無批+tart吧!!??不過記得又係好抵食的~
我都想試下炸薯條+魚柳,不過見呢幾日咁乾燥,好驚食完後就會喉嚨痛,所以免喇....
-- 想點個 什菌闊條麵...點知話6pm之後才供應,咁就點住1個
瑞士經典肉丸$10/5粒,已經好足夠,因為之後我仲想點好多款食物! 薯仔代替了昔日的薯片~
食落去唔會淡淡粉or肥膏出現0係口腔中,真的有肉質的鮮味呢~ 有藍莓的醬汁~咁樣沾落去食,又真係幾特別,自己從未試過~keke!!!
加上很多磨菇忌廉汁,真係非常足夠用黎沾沾沾~味道真係棒棒棒極了! 薯仔本身唔會有咩特別味道,但再沾醬汁食落去,又係另1個「新突破」!!
行到去--自助式的餐湯
見到有菠菜忌廉湯及意大利雲吞湯
意大利雲吞湯 $8/一碗
盛了2碗,個碗都幾大,係咁「撈」d 雲吞上來,不過口感當然唔係太好味,因為烘熱咁耐....其實都係通心粉的味道only,呵呵~有濃濃的鮮茄味,仲有鮮茄粒tim!!
正呀! 呢次買左$35

食左1陣之後,再出去買返個
什菌闊條麵 $22,真係幾鬼多醬汁,仲有好多菇tim呀,個闊條麵的口感實在是很棒很棒~真係一流!非常超值

另外買份
兒童餐$15 經典鮮茄汁意粉送埋蘋果汁!
d茄汁真係好鬼多.....一丁點的肉醬也沒有~ 原來可以揀意粉/通粉?!?!?! 原來職員所指的通粉=長通粉..haha.....要個經典鮮茄汁長通粉~ 長通粉有硬有軟...仲之口感不太一致tim....呢個價錢,算吧啦,份量又真係多ge!算係食得過吧..由頭食到去,一味係個「酸」.....
提子包 $2
amy話略硬了點點~不過睇落去賣相ok,有幾個個賣相皺巴巴的..... 如果要牛油or jam,需要俾1蚊~
2nd出去買,total :39元!
總結~ 2人total : $74 only
叫咁多野食,哈哈~真係誇張,不過都唔算誇張,我都見有好多2人行的朋友仔,都食左好鬼多野!呵呵~就係貪佢抵食ma!!
如果一日推出的意粉款式可以增加多幾款會更加好呢...
唯一要彈下MEGA BOX IKEA就係,明明寫住出口就係行完某某傢俱區,之後仲要兜埋個貨倉區,係要兜好多條路~先出到去真真正正收銀處,之後先見到小食亭,條路實在好漫長

另外行到去真正3/F個出口,又會有個小食亭吸引你去買野食,當時太飽,我舉白旗喇,仲之IKEA的行銷手法夠晒創新,又一定以低價吸引到你去消費!!讚讚讚
開始入去揀食物~
第一擊的 戰利品~
意大利雲吞湯, 沙律包裝衛生~
凱撒沙律~~~~
這竟是 意大利雲吞....
wall~
開始多人喇~
什菌闊條麵 ~正呀
兒童餐$15 經典鮮茄汁意粉送埋蘋果汁!
兩擊後.. 買食物的收據
開始入去揀食物~
第一擊的 戰利品~
意大利雲吞湯, 沙律包裝衛生~
凱撒沙律~~~~
wall~
開始多人喇~
什菌闊條麵 ~正呀
兩擊後.. 買食物的收據
  • 什菌闊條麵
2010-10-27 63 瀏覽
與主品牌一致,走簡約路線。選擇唔多,不過水準穩定,好彩,偶爾都有新餐牌。主打的瑞典肉丸,以前係配薯蓉。龍蝦湯唔錯三文魚菜堡,好食肉眼排配薯仔甜品係杏仁餅,略嫌偏甜瑞典肉丸配薯仔,感覺冇咁漏煙三文魚沙律,跟醬,點埋醬略嫌偏鹹雖然多人,不過應該坐耐都冇人理,算幾好HEA有機會試埋凍蝦杯先。

瑞典肉丸跟薯蓉

主打的瑞典肉丸,以前係配薯蓉。龍蝦湯唔錯

三文魚菜堡

三文魚菜堡,好食

肉眼排

肉眼排配薯仔

杏仁餅

甜品係杏仁餅,略嫌偏甜

瑞典肉丸跟薯仔

瑞典肉丸配薯仔,感覺冇咁漏

煙三文魚

煙三文魚沙律,跟醬,點埋醬略嫌偏鹹

雖然多人,不過應該坐耐都冇人理,算幾好HEA

有機會試埋凍蝦杯先。
2010-09-04
瑞典肉丸跟薯蓉
三文魚菜堡
肉眼排
杏仁餅
瑞典肉丸跟薯仔
煙三文魚
2010-10-23 13 瀏覽
其實平時我成日一得閒都會去沙田果時宜家傢俬度食肉丸...我真係好鐘意佢GE肉丸牙,特別係佢個汁,我最鐘意,每次食完都會買返包汁返屋企,用黎煎牛扒食真係好好味><記得冇幾耐之前沙田果間肉丸改左配薯蓉唔係薯仔,但呢間仍然係配緊薯仔,其實我覺得配薯蓉好食D,因為D薯蓉味道冇薯仔咁淡,可能係加左鹽OR牛油煮薯蓉,不過薯仔都好好'食架,佢淡淡地再配埋個汁,鐘意GE話仲可以配果D酸酸甜甜GE JAM,但我覺得個jam用黎配肉丸更好食,因為話哂有十粒肉丸,食食下好似就會覺得有d膩ge感覺,點返個jam黎食就會中和返,所以就冇問題la^^之後仲食左個燒羊扒($39)...個汁幾好食,我覺得宜家傢俬最出色都係d汁,特別d....但對一個鐘意食羊ge人黎講,佢冇乜「so」味ge羊就唔算太吸引。本來仲想食果個藍青口,見到好多枱都有叫,諗住應該幾好食...點知排到我ge時候佢就已經賣哂la....今次同個藍青口冇緣,唯有下一次la...我覺得呢個價錢唔貴,而且食物質素唔差,一定會再黎^^
點返個jam黎食就會中和返,所以就冇問題la^^

我覺得呢個價錢唔貴,而且食物質素唔差,一定會再黎^^
2010-10-23 4 瀏覽
聽阿so話肉丸好好味既宜家家私~~真係要入去九龍灣試一試先!!!order左瑞士肉丸都係幾軟身既牛丸,加埋佢d汁真係唔錯而且我見到佢可以自己買番去~~加工整….如果得閒就可以試試,唔晒突登入去買來食 另外~~煙三文魚沙律煙三文魚好正呀~夠晒fresh佢個汁都好好~~~好香!!!酸酸地又甜甜地order藍莓芝士蛋糕來滿足下我既甜品慾望算係咁啦~~都幾抵食既
order左瑞士肉丸
都係幾軟身既牛丸,加埋佢d汁真係唔錯
而且我見到佢可以自己買番去~~加工整….
如果得閒就可以試試,唔晒突登入去買來食

另外~~煙三文魚沙律
煙三文魚好正呀~夠晒fresh