2022-12-27 120 瀏覽
今日經過銅鑼灣ikea,忍唔住入去買啲小食。我地試左新出嘅恐龍雞塊配松露沙律醬($16/5塊),另外加多左隻雞脾。雞塊食落味道有啲似麥樂雞,但個肉質就乾好多,有種又乾又柴嘅感覺,就算配埋個酸酸甜甜嘅沙律醬都於是無補。之前食過呢道嘅雞脾($16)覺得好好食,估唔到今次嘅質素下降左,肉質都係比較乾,入面一啲肉汁都冇🫠之後都唔會再買啦。
2022-12-23 109 瀏覽
係銅鑼灣出口,最啱行完去食啲嘢,係好耐之前已經有既嘅sales & marketing同做生意模式,個堂食區好多人,但都好快揾到枱可以放食物開餐。行完肚餓,所以叫咗幾款,覺得好味的有ikea最出名的瑞典肉丸配忌廉汁及紅果醬,呢個係必食之選,$10有5粒,相當抵食。仲有期間限定的特濃脆脆阿華田新地,阿華田新地再加入阿華田可可醬及脆脆,三重滋味,都係$13。而個蔬菜薯餅味道正常,但個donut有d硬,可以係雪櫃攞出嚟。

• 瑞典肉丸
IKEA近排會不時更新雪糕口味今日經過銅鑼灣,去望吓今期係咩味先原來係白松露朱古力🍫🍫😍😍除咗新地筒之外,仲可以揀杯裝會有多三粒Brownie🤤我哋每樣買咗一個做飯後甜品⬇️白松露朱古力新地筒第一啖食落去已經食到濃濃嘅松露味同朱古力好夾,雪糕好幼滑朱古力味亦都算濃厚職員好給力,食到底都係滿滿嘅雪糕$8一杯真係CP值極高👏🏻👏🏻👏🏻⬇️白松露朱古力雪糕配Brownie朱古力雪糕配Brownie將成個雪糕再昇華🤭一軟一硬嘅成個組合,簡直無可挑剔雖然貴過新地筒少少,不過絕對值得IKEA嘅美食廊真係窮人恩物😆嘢食好味又抵食,CP值超晒班👍🏻
IKEA近排會不時更新雪糕口味
今日經過銅鑼灣,去望吓今期係咩味先
原來係白松露朱古力🍫🍫😍😍
除咗新地筒之外,仲可以揀杯裝
會有多三粒Brownie🤤
我哋每樣買咗一個做飯後甜品

⬇️白松露朱古力新地筒
第一啖食落去已經食到濃濃嘅松露味
同朱古力好夾,雪糕好幼滑
朱古力味亦都算濃厚
職員好給力,食到底都係滿滿嘅雪糕
$8一杯真係CP值極高👏🏻👏🏻👏🏻
白松露朱古力新地筒

⬇️白松露朱古力雪糕配Brownie
朱古力雪糕配Brownie將成個雪糕再昇華🤭
一軟一硬嘅成個組合,簡直無可挑剔
雖然貴過新地筒少少,不過絕對值得

白松露朱古力雪糕配Brownie

IKEA嘅美食廊真係窮人恩物😆
嘢食好味又抵食,CP值超晒班👍🏻
2022-12-03
白松露朱古力新地筒
白松露朱古力雪糕配Brownie
2022-11-20 161 瀏覽
晏晝係銅鑼灣行街太熱,知道最近IKEA出左新雪糕(雖然都新左一排😂),於是特登再行去IKEA果頭食🍦順便睇吓有冇家品買番屋企😂特濃脆脆阿華田新地 ($13)成個雪糕都係濃濃既阿華田味😋 上面擠左d朱古力醬,接觸左雪糕面既時候,開始慢慢輕微變脆皮。然後d粉似係碎上既麥提莎。不過一堆堆粉痴埋,食起上黎會有少少似食緊一粒粒砂糖咁既口感。一個人食哂成杯🍦的話,應該都幾漏。

特濃脆脆阿華田新地 ($13)
特濃脆脆阿華田新地

特濃脆脆阿華田新地
2022-11-15 141 瀏覽
食完晚餐,行咗一陣 又食得落嘢,咁就嚟咗IKEA 因為已經係夜晚 選擇唔多 好多都賣晒,純粹係想食少少嘢 就揀咗腸仔 $13/3條 喺自助機買完 拎住飛仔去拎嘢食~ 平平哋都OK
喺自助機買完 拎住飛仔去拎嘢食~ 平平哋都OK
2022-11-15
其他
2022-11-02 140 瀏覽
IKEA於夏季推出期間限定D24榴槤甜品系列,一眾榴槤控熱烈捧場!原來自6月中起,每兩周快閃推出三款榴槤品種的燕麥奶新地,今年更徇眾要求加設追加榴槤肉選項。即是說我已錯過了先前推出的兩款榴槤品種了~~一步入IKEA美食站,幾乎人人手捧著一杯新地,飄來榴槤之香~~~聽到不愛榴槤的人跟同行者說:「嘩!好臭呀!我喺上面等你。」美食站設有多部自助點餐機,我和老公每人點一杯特濃D24榴槤燕麥奶新地,榴槤肉可選一份至四份,逐份加錢即可。特濃D24榴槤燕麥奶新地,一份榴槤肉的份量都不算少,但一份應該不夠滿足榴槤控的慾望。榴槤肉又甜又creamy,味道香濃,令人一口接一口的吃不停口。雪榚質地幼滑,充滿榴槤香。雖然採用味道較淡的燕麥奶製成,令雪糕味道不會搶去榴槤味道,但稍嫌雪糕的味道仍然甜了丁點。$19 就買到有新鮮榴槤肉的大大杯雪糕 ,吃完之後齒頰留香,大滿足!CP值高!

特濃D24榴槤燕麥奶新地

2022-07-23
外賣自取
特濃D24榴槤燕麥奶新地
2022-10-30 112 瀏覽
Durian ice cream is available again and I finally got the chance to buy one this weekend🥹 I just added one scoop of durian and the flavour is already very rich🤩 In general, the ice cream is so good that I will definitely try it again!!!
2022-10-28 89 瀏覽
~🍽: IKEA (銅鑼灣)========================‼️: 供應日期為10月13號至31號‼️: 尖沙咀分店並沒有提供=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑🐼: 🌕🌕🌑🌑🌑【萬聖節綠咒指雙蟲乳酪🎃💚🍨】($18)首先賣相嚟講都真係幾Halloween 🎃🎃 尤其是係隻手指做得幾傳神☝🏻☝🏻(仲有啲似史力加tim ~💚😂 另外佢浸綠茶味都幾香濃🍵 但唔知係咪想一貫手指餅嘅風格👀👀 佢竟然硬過我條命🫶🏻所以我依家正式動議將佢改名為「更年期測試器」👵🏻👴🏻雪糕嚟講就正正常常乳酪味🍦食落酸酸甜甜✨個人覺得乳酪味同埋口感都唔算濃厚🙈但因為佢有竹炭成份嘅關係所以就會有種沙沙地嘅口感🪨係幾特別嘅~(好似食緊啲有沙嘅蜆咁🐚人生嚟講係種可以一試但唔會再試嘅感覺😂😂上面仲有啲紅莓醬❤️(其實即係平時食ikea肉丸會落嗰隻🤠)入邊有啲可以咬到嘅紅莓果肉💖加咗之後雪糕嘅口感同味道都豐富左👍🏻同埋佢勝在喺自助區有得任落唔嬲😂=========================😋味道:4/10🍽賣相:7/10🏞環境:不適用🤵🏻‍♂️服務:7/10🌟性價比:

🍽: IKEA (銅鑼灣)
========================

‼️: 供應日期為10月13號至31號
‼️: 尖沙咀分店並沒有提供

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌑🌑🌑

【萬聖節綠咒指雙蟲乳酪🎃💚🍨】($18)

=========================
🌟性價比:6/10
💖回頭指數:3/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : IKEA (銅鑼灣)
📍地址 : 銅鑼灣告士打道310號柏寧酒店地庫
2022-10-23 95 瀏覽
IKEA多款美味佳餚,價錢超值,讓人大飽口福,臨近萬聖節仲有啲好特別嘅主題食品。除咗非常超值嘅熱狗之外意式肉丸都係人氣之選,肉丸肉質鮮美,配上紅莓醬有畫龍點睛之效。當然唔少得汽水任飲。
當然唔少得汽水任飲。
2022-10-10 130 瀏覽
等人最好做咩?🤔當然食野啦10月新推 新地新款宇治金時新地配鯛魚燒雪糕味就同出面一般既抹茶雪糕差不多紅豆又不會過甜夾雪糕一齊食 不錯👌🏻鯛魚燒 表面琳琳把入面 感覺像麻糬既Q彈結: $16黎講 算不錯#宇治金時新地配鯛魚燒#ikea
等人最好做咩?🤔

結: $16黎講 算不錯

#宇治金時新地配鯛魚燒
#ikea
2022-10-09 106 瀏覽
行過銅鑼灣,唔係太肚餓,但想搵野食就一定會諗起IKEA 既美食小食亭佢人頭湧湧不在話,但佢一定係銅鑼灣最抵食既餐廳不過老老實實,佢都頂唔住通貨膨脹,窮人恩物,熱狗餐都要由$11加到去$13不過講番先,鋪頭新裝修,終於整左7部電子機落單,唔使再排個條長長既人龍落單好快,仲有Yuu 儲分,比完錢攞單去counter 攞野食攞完熱狗之後自己加茄汁同芥末醬飲品除左有可樂雪碧外,今次揀咗檸檬梳打,佢唔太甜係好好飲嘅另外今次試咗佢係期間限定嘅綠茶新地筒,不過有啲失望嗰隻綠茶味有啲假
行過銅鑼灣,唔係太肚餓,但想搵野食
就一定會諗起IKEA 既美食小食亭
佢人頭湧湧不在話,但佢一定係銅鑼灣最抵食既餐廳

攞完熱狗之後自己加茄汁同芥末醬
飲品除左有可樂雪碧外,今次揀咗檸檬梳打,佢唔太甜係好好飲嘅

熱狗餐
綠茶新地筒
2022-10-05 126 瀏覽
halloween special version black colour hotdog bun $16 ,貴普通hotdog 一倍,係條腸仔長身d,多了肉醬同芝士係面層食完又唔覺有多一倍架飽足,味道是可以的,當支持一下啦cinnamoroll 加chocolate,peanut butter 同花生碎,幾好食,因為我鍾意花生醬,令到層次口感都更豐富,不過都係偏甜,點返coffee 一齊食balance 返彈甜味halloween 仲有新雪糕,遲d試埋

食完又唔覺有多一倍架飽足,味道是可以的,當支持一下啦

halloween 仲有新雪糕,遲d試埋
ikea鯊鯊🦈風靡全球 ,細版鯊魚公仔更長期斷市,今個夏季ikea就推出迷你版鯊魚寶寶饅頭,除咗吸引一班ikea迷之外,更加吸引一班foodie去打卡,因為實在太可愛了 🔮鯊魚寶寶饅頭   個樣真係得意到暈,勁似阿仔玩既泥膠,就係因為外形唔完美又可愛先似係兒童鯊魚寶寶.蓮蓉餡甜甜地,雖然稱不上好好味!但係打卡搵童心,確實一流.目測個個都拎住影相打卡時個樣都笑得開心,(立食coner可以除罩)尤其係小朋友,(做媽媽真係好鐘意見到小朋友笑笑口),小朋友真係好簡單,一個包就攪掂! 🔮木馬蝦餅   ikea 玩具木馬造型,好可愛,蝦餅比預期好食,入面係蝦膠,吉列外皮都唔係好厚,又脆脆地,又唔貴,好ok呀!🔮脆香炸雞配芒果沙律醬   小食有驚喜,一份有3件炸雞,竟然炸得外脆內滑,雞肉仲有少少juicy,配上mango 🥭mayo, fast food來講真係整得好好食,小寶嫌唔夠仲要點多份,推介
🔮鯊魚寶寶饅頭

鯊魚寶寶饅頭
脆香炸雞配芒果沙律醬
木馬蝦餅
2022-09-29 79 瀏覽
怎麼可以吃鯊鯊🦈鯊鯊這怎可愛🦈平民常品IKEA經常出新產品今次推出造型麵包 鯊鯊包外面係饅頭質感夠鬆軟餡係蕃薯蓉 唔會太甜$8一個有得食又有得打卡 抵玩🤭同場加映 去左幾次都食唔到既蛋撻雪糕終於比我係尾班車前食到雪糕味道似吉士 偏甜 但好軟滑撻皮係我鍾意既曲奇皮😋好鬆化 食到牛油味 加埋雪糕一齊食又幾夾喎💛之前個個星期都會去食榴連雪糕 好期待下一期會出啲咩😎IKEA 真係糧尾之選 又平又多選擇 味道又唔錯🫰🏻

怎麼可以吃鯊鯊🦈

好鬆化 食到牛油味
加埋雪糕一齊食又幾夾喎💛

之前個個星期都會去食榴連雪糕 好期待下一期會出啲咩😎

IKEA 真係糧尾之選 又平又多選擇 味道又唔錯🫰🏻
🔸蛋撻新地 HKD8Creamy 又濃郁嘅吉士味雪糕撻皮雖然冇牛油香 但意外地鬆化行完街嘅快樂💙🔹鯊鯊包 HKD8拎上手忍唔住嗌咗句 好得意啊~🦈鯊魚做型精緻 而餡料係蕃薯蓉麵包有少少乾身 蕃薯蓉甜度適中不過 好快就寫住Sold Out睇嚟 買唔買到 都要靠運氣🫣🚩IKEA 銅鑼灣分店

🔸蛋撻新地 HKD8
Creamy 又濃郁嘅吉士味雪糕