2024-01-11 52 瀏覽
好耐冇燒肉啦~除咗打邊爐,冬天燒肉都好正㗎!今日嚟咗係旺角嘅安平燒肉,食咗午市嘅澳洲M5和牛肩胛肉餐~套餐食物選擇豐富,有多款豬、牛、雞類嘅肉;海鮮;小食同飲品。除咗QR Code order,出邊自助bar都有好多蔬菜類、飯同飲品可以揀。爽彈虎蝦虎蝦好大隻,燒完非常香,食落彈牙。燒帆立貝帆立貝大大隻,食落鮮甜美味。面頭有牛油粒,燒完後更香。嚴選裙邊牛柳牛柳比較大條同厚身,識落牛肉味濃,肉嘅質感都強烈啲。澳洲M5和牛肩胛肉澳洲和牛必食!睇樣就見到牛肉油花分布平均,和牛油脂比較多,烤完後由吱吱,非常香口,入口即溶。安格斯牛小排牛小排肉嘅方面就多啲,食落牛肉味會濃啲,冇咁油,質地軟腍腍。梅山酥炸薯除咗燒肉,仲有幾款台灣小食家,例如係霉粉番薯粒。炸番薯粒外脆內軟,非常香甜。加埋酸梅粉,酸酸甜甜,好過癮。懷念鹽酥雞鹽酥雞都係新鮮即炸,外皮好脆,入面雞肉保持到嫩滑。嚴選牛仔骨牛仔骨好大件,燒完之後表面脆脆地,好香口。另外再帶有肥肉位,食落肥瘦相間,更加好味。黑椒洋蔥牛舌牛舌有好多款口味,例如黑椒洋蔥,原味同鹽味。我最鍾意黑椒洋蔥味。牛舌薄薄一片,帶點爽口。黑椒洋蔥好香好惹味,捲埋一齊食味道好特別

爽彈虎蝦
虎蝦好大隻,燒完非常香,食落彈牙。

燒帆立貝
帆立貝大大隻,食落鮮甜美味。面頭有牛油粒,燒完後更香。

嚴選裙邊牛柳
牛柳比較大條同厚身,識落牛肉味濃,肉嘅質感都強烈啲。

澳洲M5和牛肩胛肉

安格斯牛小排

梅山酥炸薯

懷念鹽酥雞
鹽酥雞都係新鮮即炸,外皮好脆,入面雞肉保持到嫩滑。

嚴選牛仔骨

黑椒洋蔥牛舌
牛舌有好多款口味,例如黑椒洋蔥,原味同鹽味。我最鍾意黑椒洋蔥味。牛舌薄薄一片,帶點爽口。黑椒洋蔥好香好惹味,捲埋一齊食味道好特別。

鹽蒜麻油雞腿肉
雞肉肉質嫩滑,燒完之後好Juicy。多咗買油雞面食落更加滑,加少許鹽蒜作調味已足夠。

冬瓜茶
燒咗咁多肉,一定要飲番啲嘢!餐廳供應幾款台式飲品,我最鍾意飲冬瓜茶,甜甜地,好Fresh,好解膩。

最後,仲有甜品供應,可以選擇Häagen-Dazs雪糕或者台式仙草糖水
2024-01-11 54 瀏覽
牛大人就食得多,佢嘅燒肉副線開咗好幾年都未試過🫢🫢今次趁住節日假期就試下,好耐冇食燒肉😋🐮🐮 澳洲M5和牛吃到飽(16:30-21:00入座)$418pp係佢最貴嘅set🫥🫢因為可以食好多靚牛肉,係M5呀😍🥰 燒肉之前,試下佢啲小食先,覺得炸蚵卷同埋甘薯係必食!!不過佢啲小食有勁多款,我樣樣都試咗啲,冇伏😁咩都唔理,主要食M5和牛:澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排。依兩款肉燒一燒就ok,好腍同埋肉質真係好好,瘋狂order🤣🤣 海鮮嘅話,虎蝦同帆立貝都食咗好多隻,因為隻隻都好大隻,爽彈又多肉👍🏻👍🏻我主要就食依4樣嘢,勁飽🤣🤣超滿足🤰🏻🤰🏻

係佢最貴嘅set🫥🫢因為可以食好多靚牛肉,係M5呀😍🥰

我主要就食依4樣嘢,勁飽🤣🤣超滿足🤰🏻🤰🏻

2024-01-06 101 瀏覽
澳洲M5 和牛套餐肉類種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧餐廳提供多款不同級數特色的牛肉,包括有澳洲M5 和牛、安格斯牛小排、SRF 極黑一口牛、安格斯牛板腱、燒牛舌等等,包羅萬有非常吸引。每款牛肉送上時更會附上識別標籤,非常貼心。🐧 最喜歡澳洲M5 和牛🥰 色澤鮮嫩紅潤,油花均勻,肥瘦啱啱好,經爐火香煎,散發出誘人的牛脂香氣,入口肉味濃厚,令人回味無窮。除了牛肉外,還有精選特調的豬肉和雞肉供應,切勿錯過🥰❤️海鮮種類:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧海鮮款式同樣頗多樣化,例如有墨魚香腸、爽彈虎蝦、烤魚乾、絲瓜煮蜆、美乃滋章魚燒等,海鮮別具特色,鮮味非常出眾👍 🐧 最喜愛燒帆立貝,大大粒肥美又厚肉,連牛油一起燒香,散發出陣陣迷人的香氣,食落爽滑又彈牙,嚼感十足,鮮甜又多汁,高質必點。🐧❣️以上肉類海鮮可透過QR code 自助下單,餐廳同時設有自助區,提供大量的新鮮蔬菜水果❣️台式小食種類:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧小食以炸物類為主,有鹽酥雞、章魚卷、花枝排、炸蚵卷等等,全部新鮮即炸,油香不膩,食落酥脆又香口。飲品種類:🐧🐧🐧🐧🐧可透過QR code 下單各款台式特飲,特飲可自選冰度和甜度,配合客人不同
澳洲M5 和牛套餐

肉類

味道:🐧🐧🐧🐧🐧

除了牛肉外,還有精選特調的豬肉和雞肉供應,切勿錯過🥰❤️

海鮮

台式小食

種類:🐧🐧🐧🐧

飲品

種類:🐧🐧🐧🐧🐧

可透過QR code 下單各款台式特飲,特飲可自選冰度和甜度,配合客人不同口味需要。🐧 推薦紅火冰茶,鮮甜的火龍果與醇香的紅茶配搭,飲落甘香清新,解膩一流。

自助區亦設有飲料凍櫃,有冷泡茶、果汁、涼水等供應。

🐧❣️餐廳提供辣醬、安平黃金醬、玫瑰岩鹽、特調醬油和檸檬汁一共五款醬料,令燒肉滋味更豐富。

🐧❣️結帳後每人可選甜品一份,可以㨂選Haagen Dazs 雪糕或者芋圓仙草❤️

環境:🐧🐧🐧🐧🐧

餐廳環境企理整潔,座位頗為闊落舒適,十分適合多人聚餐暢聊。

🐧❣️餐廳設有獨立洗手間❣️

🐧❤️ 結語:多款牛肉非常鮮美,性價比極高之選。
2024-01-05 69 瀏覽
旺角創興廣場超多食肆,今晚同朋友來到9樓試吓呢間❤︎︎安平燒肉❤︎︎,店舖以最地道嘅台灣燒肉同各種經典台灣夜市小吃為名。呢到裝修得好靚,掛滿好多台灣天燈嘅裝飾,店員服務都好周到好有禮貌👍🏻真心讚💕呢到嘅抽風系統做得超好,我同朋友走嘅時候都覺得個頭同啲衫一啲燒肉味都冇😁👍🏻勁~ 套餐有幾種唔同價錢比你揀,我地揀左$418❤︎︎澳洲M5和牛套餐❤︎︎Total有104款唔同嘅野食比你揀😍豬,牛,雞,海鮮,台灣夜市小吃等等⋯⋯樣樣齊架,QR code落單,超方便。食飽之後都係一人一杯Haagen-Daz雪糕同特式芋圓仙草凍。

2024-01-04
吃到飽火鍋店有很多,吃到飽的烤肉店,其實並不多。當中有質素的,我會揀安平燒肉,性價比高!有四款套餐揀的,豐儉由人,我同豬先生澳洲M5和牛set,勝在款款都可以點,食勻晒佢,掃QR code 落單,好方便~自助吧有湯、飯、蔬菜、醬料同飲品自取。湯有冬瓜蛤蜊湯,蛤蜊鮮甜無沙。飯有安平拌飯(櫻花蝦鹵肉汁蔥花紫菜拌飯),接自己口味調配。飲品有十幾款,有樽自家製的無糖茶飲,有罐裝或紙包裝仙草爽,古早紅菜麥仔茶及汽水。亦有熱的冬瓜茶及熱茶提供。另外都有幾款飲品透過QR code落單,甜度冰度可以選擇。除咗枱面上嘅醬料,自助吧有多款特式醬汁。肉類好多,特別推薦以下幾款🔸厚切牛舌芯﹕超好食,彈牙有口感,要揀大餐先按人頭送。🔸安格斯牛小排﹕ 肉味濃郁,烤至微微焦香,口感鮮嫩多汁。🔸澳州M5和牛﹕勻均的油脂花紋,輕輕一烤已經散發住牛油既香氣。脂肪比例剛好,油脂無去到日本和牛咁高,但又食到濃郁的肉味~🔸牛內臟﹕金錢肚及牛腸,前者已經滷至軟身,但仍保持到口感,後者彈牙冇騷味🔸原住民鹽燒豬肉:厚切豬腩肉配蜜糖蒜頭汁,燒到至金黃再沾它的特製汁,再燒番乾身,係豬先生返點率三甲之內。🔸屏東燒魚腹:冇骨嫩滑,一路燒魚油

自助吧有湯、飯、蔬菜、醬料同飲品自取。

除咗枱面上嘅醬料,自助吧有多款特式醬汁。

肉類好多,特別推薦以下幾款
🔸厚切牛舌芯﹕超好食,彈牙有口感,要揀大餐先按人頭送。

🔸安格斯牛小排﹕ 肉味濃郁,烤至微微焦香,口感鮮嫩多汁。

🔸屏東燒魚腹:冇骨嫩滑,一路燒魚油保留番係錫紙兜內,加上特製的醬汁,好惹味。

🔸台灣鯛魚下巴:已用醃料調好味,原件放在鐵板上燒。無腥味,非常肥美嫩滑,DHA爆燈

經典台灣夜市小吃
🔸鹽酥雞﹕地道台灣風味,鹽酥雞好吃,十分惹味。

🔸鹵水涼拌鴨舌﹕必點項目。滷水香、酒香、微微的甜味,食到舐舐脷

🔸台式香腸:紅糟味豬肉香腸,有嚼勁,肉的肥瘦比例完美。

甜品
last order 時職員會派張甜品紙,有H牌雪糕或者仙草芋圓簡,雖然碗仔細細但都好足料
  • 牛舌芯
  • 安格斯牛小排
  • 燒帆立貝
  • 屏東燒魚腹
  • 滷水涼拌鴨舌
12月31號的午餐,作為一年的收結,我選了這間評價一向都不錯的燒肉店。這是一家以台灣特色美食為主題的燒肉店,食物選擇上出除了有各種烤肉和海鮮外,還有不少台式特色小吃。~店內裝修頗摩登,暗黃燈光,加上採光度十足的靠窗位置挺多,整體用餐環境舒適。~絲瓜煮蜆口感清爽,絲瓜保持了嫩脆的質感,而蜆肉則帶有鮮甜的海味,兩者的結合好清甜。~🐷辣味西班牙豬五花亦值得一試,豬肉的脂肪與辣味的調和非常出色,一煎便是油花四濺。厚切杜洛克豬肉眼厚實肥美,肉質鮮嫩多汁,帶有豐富的豬肉香氣,亦值得一試。~🐂牛肉方面,澳洲M5和牛雪花分部平均,入口牛味亦出,令人忍不住encore。~🐟多春魚簡單搭配上一些鹽巴調味便是頗鮮美,下酒很是適合。~🐥鹽蒜麻油雞腿肉口感嫩滑,蒜味和麻油的搭配恰到好處,是很台式的風味。~🦪另外選擇這間餐廳吃燒烤的其中一個大原因就是他們的海鮮選擇很多,例如有美乃滋章魚燒、鹽蒜燒生蠔、燒帆立貝、爽彈虎蝦、台灣鯛魚下巴和鯖魚等,當中個人尤其喜愛爽彈虎蝦和鮮甜貝柱肥厚的帆立貝。~【評分】食物品質:🔥🔥🔥🔥🔥服務態度:🔥🔥🔥🔥環境氛圍:🔥🔥🔥🔥~地址:安平燒肉 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場9樓

🐟多春魚簡單搭配上一些鹽巴調味便是頗鮮美,下酒很是適合。

【評分】
食物品質:🔥🔥🔥🔥🔥
服務態度:🔥🔥🔥🔥
環境氛圍:🔥🔥🔥🔥

地址:
安平燒肉 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場9樓
2024-01-02 55 瀏覽
旺角燒肉推介!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)人氣澳洲M5和牛放題選擇天氣一轉,出面超凍,最適合同朋友去燒肉啦!安平燒肉係之前去完荃灣店覺得種類豐富牛脂分佈好,呢次到旺角分店試試。◕‿◕。♡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈♡安平燒肉是台灣燒肉,有好多款經典台灣小食,呢次臨近聖誕食豪D,點了澳洲M5和牛套餐慰勞朋友($418)(▰˘◡˘▰)款色選擇有104款,可以放題2小時,30分鐘前last order. 有卡位同普通位置,座位之間都有隔板;QR code落單有圖,店員上牛肉速度都好快而且有禮貌!座位之間沒有很逼的感覺呢自助區:- 有4款自家制的冷泡茶,朋友表示巨峰提子綠茶✨好喝!- 更有可樂,果汁等選擇,我就拿了包麥茶,因爲無咖啡因 微糖的~- 更有熱冬瓜茶同無糖綠茶,適合冬天!- 可以自製櫻花蝦拌飯,跟著指示可以輕鬆自製,挺好吃的!- 凍櫃放有8款左右菜類,包括包肉生菜,南瓜,翠玉瓜等,溫度凍夠新鮮( ~'ω')~放題推介:- 每一款肉都會表明肉的名字,可以吃吃比較一下- 澳洲和牛上碟都整體油脂分佈好,可以回本~- 個人推介比較瘦的三角牛肩肉 極黑肩胛肉✨,香牛肉味之餘低脂肪!- M5和牛套餐裏面的烤帆立貝和
♡┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈♡

自助區:
- 有4款自家制的冷泡茶,朋友表示巨峰提子綠茶✨好喝!
- 更有熱冬瓜茶同無糖綠茶,適合冬天!
- 可以自製櫻花蝦拌飯,跟著指示可以輕鬆自製,挺好吃的!

放題推介:
- 每一款肉都會表明肉的名字,可以吃吃比較一下
- 澳洲和牛上碟都整體油脂分佈好,可以回本~
- M5和牛套餐裏面的烤帆立貝和生蠔都必須叫!夠新鮮
- 私心推介鷄腿肉✨!大火燒很快就可以吃啦,很滑
小食:
- 試了幾款小食,我們最喜歡涼拌小黃瓜✨,酸酸甜甜的減低燒肉的油膩感!叫了5 6次(๑´ڡ`๑)
- 烤魚乾都非常好吃 記得吃之前要燒一下啦 我見到太興奮一開始忘記燒直接吃,結果就太硬了><
大約放題完結前20分鐘店員會送上甜品,可以3款雪糕同芋圓,可惜期間限定的馬卡龍朱古力沒貨了( ˘•ω•˘ )只好叫了H家的朱古力雪糕,都很好吃~
生蠔
生蠔
2024-01-02 73 瀏覽
今年聖誕特別凍, 和友人出外食飯, 友人建議食安平燒肉, 號稱台灣過江龍, 且可以吃到飽, 即管一試店舖坐落旺角黃金地段, 全buffet形式, 晚市120分鐘吃到飽我哋揀咗中間價錢 - SRF極黑牛套餐, 內容不詳述(請參考餐牌), 因為係節日關係, 所以每位需附加$20費用當然如果好食的話價錢完全冇問題,但食落感覺好多都比較平庸,尤其是佢哋標榜嘅SRF極黑牛 - 不論係三角牛肩肉, 極黑牛肩胛, 一口牛, 肉身偏韌且冇乜肉汁; 只係牛舌及其他side dishes(例如台灣腸)比較正常啲之後和友人飯後閒聊, 大家而家都興放假北上深圳吃喝玩樂; 價錢實惠, 食物質素和服務態度都好, 所以其實都不無道理🥲香港要努力啊
SRF極黑牛套餐
香港要努力啊
📍安平燒肉 旺角彌敦道601號創興廣場9樓🩷終於都試到牛大人姊妹店「安平燒肉」一入門口就望到好多天燈,超有台灣嘅感覺!🐮今次就食咗menu入面最高級嘅澳洲M5和牛餐!呢款套餐仲送咗每人兩條嚴選牛舌芯,食落去非常有口感!無論打邊爐定燒肉,牛小排都係我嘅最愛配上安平黃金醬料更加好食☺️海鮮方面我鍾意烤生蠔同烤魚干!另外絲瓜煮蜆都係我鍾意食嘅嘢熟食方面仲有好多台灣小吃供應!120分鐘任飲任食,時間上面都非常充足!一於約埋三五知己一齊黎食啦!。。❤️多謝大家支持 Eyefoodfood喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛
📍安平燒肉
旺角彌敦道601號創興廣場9樓

🩷終於都試到牛大人姊妹店「安平燒肉」
一入門口就望到好多天燈,超有台灣嘅感覺!

🐮今次就食咗menu入面最高級嘅澳洲M5和牛餐!

呢款套餐仲送咗每人兩條嚴選牛舌芯,
食落去非常有口感!

無論打邊爐定燒肉,牛小排都係我嘅最愛

配上安平黃金醬料更加好食☺️
海鮮方面我鍾意烤生蠔同烤魚干!
另外絲瓜煮蜆都係我鍾意食嘅嘢

熟食方面仲有好多台灣小吃供應!
120分鐘任飲任食,時間上面都非常充足!
一於約埋三五知己一齊黎食啦!

❤️多謝大家支持 Eyefoodfood
喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛
2023-12-27 61 瀏覽
餐廳以台灣風格為主題,空間好闊落 坐得好舒服,自取區整齊衛生~ 人流多 好受歡迎,適合家庭或一班朋友聚會~ 套餐包括 烤肉、海鮮、台式小食、熟食、飲品、甜品/雪糕☺️ 食物質素高,款式豐富又有特色,以QR Code下單,上菜速度快,店員服務態度很好🥰 我哋叫咗🍽️澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 ($358/位 週末+$20)燒烤食料選擇非常豐富,包括豬肉、雞肉、牛肉、海鮮,特別推薦M5和牛、美國SRF極黑一口牛、安格斯牛小排、安格斯牛板腱、牛扒、雞翼~ 還送上牛舌芯,口感一流 值得一讚還有有好多種海鮮 例如牛油燒帆立貝,屏東燒魚腹,爽彈虎蝦,鹽蒜燒生蠔🤤熟食方面有拌麵/拌飯及多款台式小食,特別推薦 鹽酥雞、滷水涼拌鴨舌、彭湖花枝丸自助餐區有蔬菜、白飯、湯品、甜品、飲品、飯類、醬料甜品方面每位可選一款,Häagen-Dazs雪糕(朱古力、曲奇雲呢嗱、士多啤梨馬卡龍)或安平鮮草芋圓🥰

自助餐區有蔬菜、白飯、湯品、甜品、飲品、飯類、醬料

2023-12-27 41 瀏覽
📍今日帶爸爸嚟旺角食安平燒肉,貪呢度燒肉冇油煙味而且選擇又多,今次揀咗澳洲M5和牛套餐($358)!套餐可以任食澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛舌蝦、燒生蠔、帆立貝等等,每人仲會送2條牛舌芯。每塊肉嘅雪花都好均勻,牛肉味香濃,必試烤魚腹,入口即化而且調味好好,有啲似食緊鰻魚。呢度仲有多種台灣小食,包括黃金泡菜、炸蚵卷、炸花枝排同梅粉脆薯粒。黃金泡菜個醬好特別,係用蔬菜汁再加入麻醬而成,味道幾清新解膩!出面仲有唔少蔬果同飲品可以揀,比較特別係呢度可以烤洋蔥另外食到最後每人可以揀Häagen-Dazs雪糕或自家製芋圓仙草凍,我哋揀咗後者唔係好甜好好味!

出面仲有唔少蔬果同飲品可以揀,比較特別係呢度可以烤洋蔥
2023-12-27 46 瀏覽
澳洲M5和牛吃到飽套餐,真係超級正!澎湖花枝排同安平炸蚵卷,真係炸得好香脆!仲有就係九層塔三杯雞,個雞肉好滑嫩!然後就係鹽蒜燒生蠔同烤魚乾啦!鹽蒜燒生蠔嘅蠔肉鮮甜多汁,而烤魚乾就係有啲鹹鹹香香!好好香口接著既係爽彈虎蝦同燒帆立貝,個虎蝦好大隻,肉質鮮甜彈牙,而帆立貝就係咁嫩滑,一啖落去,真係好享受。美味既安格斯牛小排,澳洲M5和牛肩胛肉!個牛小排啖啖都係肉汁,肉質嫩滑,而澳洲M5和牛肩胛肉就更加頂級,肉質鮮嫩,滋味濃郁,每一啖都係享受。仲有烤金錢牛肚同烤中卷,兩樣都係香口同味道濃郁,烤到微微焦香,真係好好味。安平私房烤青口同薑汁厚切雪花豬都好正!青口肉質鮮甜,烤得恰到好處;至於雪花豬,肉質嫩滑,配上薑汁味道更加豐富!秘制牛肋條同三角牛肩肉都好正!牛肋條肉質彈牙,而三角牛肩肉就係咁嫩滑,每一口都係肉汁爆出嚟,真係太美味。最後就係美國SRF極黑牛,個牛肉質極嫩滑,口感好特別,絕對係肉食愛好者嘅最愛食物!奶油金菇同台灣小枕頭麻糬都好正。奶油金菇直接再連埋小錫紙一齊上,燒完超香滑,令人回味無窮!至於台灣小枕頭麻糬嘅口感煙韌,配上甜甜嘅煉奶,真係太好食!最後就係海鹽奶蓋紅茶!飲落去滑順帶有淡淡嘅
澳洲M5和牛吃到飽套餐,真係超級正!

澎湖花枝排同安平炸蚵卷,真係炸得好香脆!
仲有就係九層塔三杯雞,個雞肉好滑嫩!

安平私房烤青口同薑汁厚切雪花豬都好正!

秘制牛肋條同三角牛肩肉都好正!

最後就係海鹽奶蓋紅茶!飲落去滑順帶有淡淡嘅奶香,令人陶醉!
2023-12-26 81 瀏覽
旺角呢間食燒肉放題,一到食飯時間就超多人排隊,今日早咗去終於唔使等位🇦🇺澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 $418🥩食物-澳洲M5和牛 油花比較勻 入口嫩-安格斯牛小排肉味重 結實口感-嚴選牛舌芯燒到半熟 彈牙帶舌香味 味道強烈吸引-魚腹放係錫紙兜上面燒 燒出嚟好嫩滑 好似食緊鰻魚咁-魚乾放入爐燒到微微軟 主要甜味-自助吧有蔬菜、飲品、白飯等等 自家製茶品解油膩 -甜品有特色芋圓仙草 碗仙草好高質 或者食杯Häagen-Dazs雪糕🍦✨環境-台灣故鄉風格 地方夠大 枱夠寬配套好🔔服務-收拾速度迅速 上餐速度正常 員工服務態度友善總括嚟講,味道出色,服務有善,非常好

🇦🇺澳洲M5和牛120分鐘吃到飽 $418
🥩食物
-澳洲M5和牛 油花比較勻 入口嫩
-安格斯牛小排肉味重 結實口感

-嚴選牛舌芯燒到半熟 彈牙帶舌香味 味道強烈吸引

-魚腹放係錫紙兜上面燒 燒出嚟好嫩滑 好似食緊鰻魚咁

-魚乾放入爐燒到微微軟 主要甜味
-自助吧有蔬菜、飲品、白飯等等 自家製茶品解油膩
✨環境
-台灣故鄉風格 地方夠大 枱夠寬配套好
🔔服務
-收拾速度迅速 上餐速度正常 員工服務態度友善
總括嚟講,味道出色,服務有善,非常好
2023-12-24 261 瀏覽
安平燒肉 Anping Grill星期六,4人19:20入座,20:40已經叫人埋單,叫甜品,早左40分鐘,你爆場我冇嘢講,大家睇相就知有幾爆場!跟住我問佢得返10分鐘要嚟食,咁如果我唔夠食咁點算?個所謂嘅經理肥仔好有型,同我講,你可以叫多少少,但最後食唔晒嘅話會計返浪費食物嘅價錢!我心諗呢個我一定知啦,第一次出嚟食飯咩,佢嘅做法已經唔係圓滑嘅做法,因為我一開始已經話佢哋咁早要埋單,已經知我火火地,如果有經驗嘅,就會話你照order咗先,如果最後真係唔夠嘅,我再幫你跟一跟,我唔係要你難做,係我呢個食飯嘅過程唔舒服,雖然最後都可以坐到21:30,但21:20至21:30就吹左我哋2次夠鐘,唔怪得個個都話返大陸消費,唔係冇道理,未夠鐘提早埋單我接受,但而家係太早啦,食餐飯都趕頭趕命,真係唔會再有下一次,祝你好生意啦! — 覺得條氣唔多順。
安平燒肉 Anping Grill
跟住我問佢得返10分鐘要嚟食,咁如果我唔夠食咁點算?
2023-12-23 48 瀏覽
2小時用餐時間,有圍裙提供,着淺色衫都唔驚,自助吧有飲品、飯、蔬菜、湯。食物分台式小食、肉類、海鮮、熟食、手搖飲品。⭐️澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418有104款選擇,如果19:30前離座/21:30入座既就$358/388。🐻の推介♥嚴選牛舌芯一次性每人兩條,再想encore就要$68/3條,掛住影相燒耐左但肉質都仲好軟滑多汁,口感爽彈。♥安格斯牛小排♥澳洲M5和牛♥厚切上選牛腹肉整體牛肉肉質軟稔,有牛味,鍾意薄身同軟腍揀M5和牛;油脂香同牛味較濃揀牛小排;口感既揀牛腹肉。建議食到咁上下用生菜包住食解解膩,咁先keep住戰鬥力。♥鹽選牛舌牛舌比一般食開既細塊同薄,所以幾秒燒晒兩邊就食得,肉質爽滑,建議打孖兩塊咁食,口感會係番度。♥爽彈虎蝦好大隻好大隻好大隻,蝦頭有膏,有蝦味有鮮甜味,肉質爽口彈牙,冇諗過蝦會咁出色,🐻食得蝦多會敏感,但都食左6隻。♥烤魚乾口感煙韌,越咬越出味,好惹味,係居酒屋既味道。♥台灣小枕頭(麻糬)燒到脆卜卜,一向唔食麻糬既🐻都激讚。💬QR code落單,好快送到

⭐️澳洲M5和牛吃到飽套餐 $418

♥厚切上選牛腹肉

♥鹽選牛舌

♥爽彈虎蝦

♥烤魚乾
口感煙韌,越咬越出味,好惹味,係居酒屋既味道。

♥台灣小枕頭(麻糬)
燒到脆卜卜,一向唔食麻糬既🐻都激讚。

💬QR code落單,好快送到
  • 爽彈虎蝦
  • 嚴選牛舌芯