2024-01-11
好耐冇燒肉啦~除咗打邊爐,冬天燒肉都好正㗎!今日嚟咗係旺角嘅安平燒肉,食咗午市嘅澳洲M5和牛肩胛肉餐~套餐食物選擇豐富,有多款豬、牛、雞類嘅肉;海鮮;小食同飲品。除咗QR Code order,出邊自助bar都有好多蔬菜類、飯同飲品可以揀。爽彈虎蝦虎蝦好大隻,燒完非常香,食落彈牙。燒帆立貝帆立貝大大隻,食落鮮甜美味。面頭有牛油粒,燒完後更香。嚴選裙邊牛柳牛柳比較大條同厚身,識落牛肉味濃,肉嘅質感都強烈啲。澳洲M5和牛肩胛肉澳洲和牛必食!睇樣就見到牛肉油花分布平均,和牛油脂比較多,烤完後由吱吱,非常香口,入口即溶。安格斯牛小排牛小排肉嘅方面就多啲,食落牛肉味會濃啲,冇咁油,質地軟腍腍。梅山酥炸薯除咗燒肉,仲有幾款台灣小食家,例如係霉粉番薯粒。炸番薯粒外脆內軟,非常香甜。加埋酸梅粉,酸酸甜甜,好過癮。懷念鹽酥雞鹽酥雞都係新鮮即炸,外皮好脆,入面雞肉保持到嫩滑。嚴選牛仔骨牛仔骨好大件,燒完之後表面脆脆地,好香口。另外再帶有肥肉位,食落肥瘦相間,更加好味。黑椒洋蔥牛舌牛舌有好多款口味,例如黑椒洋蔥,原味同鹽味。我最鍾意黑椒洋蔥味。牛舌薄薄一片,帶點爽口。黑椒洋蔥好香好惹味,捲埋一齊食味道好特別
爽彈虎蝦
虎蝦好大隻,燒完非常香,食落彈牙。
燒帆立貝
帆立貝大大隻,食落鮮甜美味。面頭有牛油粒,燒完後更香。
嚴選裙邊牛柳
牛柳比較大條同厚身,識落牛肉味濃,肉嘅質感都強烈啲。
澳洲M5和牛肩胛肉
安格斯牛小排
梅山酥炸薯
懷念鹽酥雞
鹽酥雞都係新鮮即炸,外皮好脆,入面雞肉保持到嫩滑。
嚴選牛仔骨
黑椒洋蔥牛舌
牛舌有好多款口味,例如黑椒洋蔥,原味同鹽味。我最鍾意黑椒洋蔥味。牛舌薄薄一片,帶點爽口。黑椒洋蔥好香好惹味,捲埋一齊食味道好特別。
鹽蒜麻油雞腿肉
雞肉肉質嫩滑,燒完之後好Juicy。多咗買油雞面食落更加滑,加少許鹽蒜作調味已足夠。
冬瓜茶
燒咗咁多肉,一定要飲番啲嘢!餐廳供應幾款台式飲品,我最鍾意飲冬瓜茶,甜甜地,好Fresh,好解膩。
最後,仲有甜品供應,可以選擇Häagen-Dazs雪糕或者台式仙草糖水。