2019-05-27 760 瀏覽
係呢間既午市常客,見佢最近換左個新餐牌,不過內容變化不大,價錢好似都差唔多,所以今日繼續過黎幫襯。午市時間,今日唔洗等好耐,就有位黑西裝帶入我地埋位,坐低之後,我同同事一個叫和食,另一個叫左份魚生飯。魚生飯到,賣相唔錯,而且種類都多,睇落大大碗(食落都係大大碗),有三分之一都係魚生,夠新鮮,學句老話:食到有海水味!大大碗魚生飯,都只係一百蚊上下,而且座位都夠寬鬆,就算坐滿人都唔會密密麻麻,呢點認真唔錯,下次都仲會再黎食。
2019-05-24
10 分鐘 (堂食)
  • 魚生飯
2019-04-23 1222 瀏覽
今晚約左女朋友出街食晚飯,因為之前都有朋友推薦過呢到,所以我地最後就簡左呢一間餐廳。本身我地都係尖沙咀行緊商場的,所以好快就行到過去,而且呢間餐廳都幾近個地鐵站,加上人流比較多,所以都好容易搵到,好方便。行到入去之後,座位幾寬敞,都坐得幾舒服然後到選嘢食啦,菜單上面款式都好多,我地又咩都想試下...因為望落都好吸引,所以搞到最後食唔曬,不過唔緊要,我地打包左,哈哈其中叫左串燒,醬汁好香,不會概括D肉味,外皮酥脆香口,雞肉鮮甜嫩滑。再黎就係豬扒拉麵,豬扒炸的岩岩好,不會太乾,唔似之前食過某些餐廳,豬扒乾到有渣咁,拉麵又不會太淋,熟度適中。跟住就係壽司拼盤,海膽刺身,海膽都幾鮮味,放入口中溶化晒,三文魚、甜蝦,三文魚肥美,甜蝦鮮甜,總結就係一次愉快既用餐體驗
今晚約左女朋友出街食晚飯,
因為之前都有朋友推薦過呢到,
所以我地最後就簡左呢一間餐廳。
行到入去之後,座位幾寬敞,都坐得幾舒服
然後到選嘢食啦,菜單上面款式都好多,我地又咩都想試下...
2019-04-22
2019-04-15 1145 瀏覽
一直覺得呢d鐵板燒會好貴,但原來lunch係好抵食。就好似呢日同同事farewell,我地一人叫左一個$148餐,就已經係成個set lunch連湯連沙津連咖啡/茶,出面好多餐廳食普通野都要呢個價,但呢度有專人整埋俾你食,當睇表演都抵😂😂話說其中兩個同事想share食,師傅就好細心每道菜,連最後個炒飯都幫佢地分一人一半👍🏻(呢樣好驚喜,超方便)其實個set份量都唔少,食完肉最後仲有飯/烏冬,又炒雜菜,男士們食應該都好夠飽。最後去咖啡機沖咖啡☕️又驚喜地好飲,我們都講笑要返去叫公司入返同一款咖啡豆😂愉快的午餐😊
一直覺得呢d鐵板燒會好貴,但原來lunch係好抵食。

(呢樣好驚喜,超方便)

愉快的午餐😊
2019-03-06 872 瀏覽
今日爸爸生日,諗住同爸爸慶祝下生日,等距開心下,爸爸一向都好鐘意食壽司刺身即,選左好耐,就選左呢間奏鐵板燒料理啦~~地點都幾方便,就係地鐵站附近,行幾分鐘就到,我地到咗門口 ,有好大嘅落地玻璃望入去,環境都幾整潔乾淨 。跟住行到入去, 侍應帶我哋入座 ,坐低睇到menu 都好多款式可以揀, 我哋揀咗個壽司拼盤同埋串燒套餐 ,上到黎個賣相都幾靚,個壽司食入口都幾滑幾綿,好好味。 個串燒都燒得啱啱好, 唔會好乾,同埋好多汁。 埋單都唔係貴,算抵食~總言之我地會繼續幫襯~ ~
 埋單都唔係貴,算抵食~

總言之我地會繼續幫襯~ ~
2019-03-06
2019-02-28 688 瀏覽
地點極近地鐵站,好易搵到。侍應安排我地入座卡位,座位好寬敞,菜單有各樣菜式,多到我地都花左一段時間先決定到。我地點左一個刺身拼盤,呢間啲野食種類都幾多,有海膽、甘蝦、三文魚、賣相不錯海膽刺身都新鮮,份量都算多。三文魚腩好肥美,厚度夠同夠新鮮我叫左個午餐,都幾抵食架,有個沙律吧,任食的,仲要自助水吧,諗唔到呢間店舖比左我一個良好既印象,首先, 店舖的環境相當足夠,唔會好逼;員工態度唔錯,食物方面,蝦食落有蝦味,質素都唔錯;整體黎講都唔算幾好,下次可以再考慮平日過黎呢邊食。
地點極近地鐵站,好易搵到。
侍應安排我地入座卡位,座位好寬敞,
菜單有各樣菜式,多到我地都花左一段時間先決定到。
我地點左一個刺身拼盤,呢間啲野食種類都幾多,
有海膽、甘蝦、三文魚、賣相不錯
海膽刺身都新鮮,份量都算多。
三文魚腩好肥美,厚度夠同夠新鮮
我叫左個午餐,都幾抵食架,有個沙律吧,任食的,仲要自助水吧
諗唔到呢間店舖比左我一個良好既印象,
首先, 店舖的環境相當足夠,唔會好逼;
員工態度唔錯,
食物方面,蝦食落有蝦味,質素都唔錯;

整體黎講都唔算幾好,下次可以再考慮平日過黎呢邊食。
2019-02-28 493 瀏覽
今晚相約閨蜜黎呢間食晚餐,平日去食, 都算多人,人氣好高。好彩今次唔洗等位。真係幸運。侍應安排我地入座,座位好寬敞,菜單有好多菜式,最喜歡那麼多相的menu,我地先一口氣order多款食品,再慢慢邊食邊傾。我地選左個和風自選套餐(二人前),同日本和牛串,田園野菜沙律重點推薦和風自選套餐,底食!有凍豆腐,三文魚,油甘魚,吞拿魚,甜蝦,呢個應該係前菜,中間可以在選兩款菜式,我地選左天婦羅同照燒肉眼扒,同一個冷到庭麵,個麵真係好好食,好爽,好滑。天婦羅炸得岩岩好,肉眼扒煎得熟度岩岩好,入口鮮嫩多汁,食左甘多肉,沙律擺到最後食,清爽又可以消滯。一間唔錯的餐廳~~
,我地先一口氣order多款食品,再慢慢邊食邊傾。
一間唔錯的餐廳~~
2019-02-28 331 瀏覽
情人節,想同老公過下二人世界,知道老公係好鐘意食刺身的,所以就唸住同距一起去食個高檔日本料理啦。係網上搵左一輪,決定左黎呢間試下。 於是我地黎到呢間餐廳門口,好大落地玻璃,已經望到入面環境好好,乾淨寬曠,好舒適,由於可能係情人節啦,當然係爆嗮場,睇得出我地無選錯。我地選左個日本和牛刺身,甘蝦芒果卷,彩虹卷,我覺得個甘蝦芒果卷係食完不會忘記的,好香芒果果香味,加埋蝦肉真係絕配,香滑不膩。在講下個彩虹卷,有兩款刺身包裹飯糰中間加左青瓜絲,咬落去香滑,但又爽口。和牛刺身,好有牛味,油脂分佈均勻,似雪花咁樣,真係對得住個價錢總而之,我同老公都好滿意今次的選擇
總而之,我同老公都好滿意今次的選擇
2019-02-28 247 瀏覽
今日約左一班中學同學夜晚出黎聚會, 所以就簡左呢一間奏黎到試。行到附近就見到好大一塊落地玻璃,然後就望到入面廚師燒緊野食,可能因為夜晚食飯時間,所以好多客人,個氣勢好旺場。個菜單都好多款式簡,多到我地都睇左一輪先決定到簡咩野食。首先講下個帶子刺身,賣相好吸引,第一淡食落去,帶子好鮮甜,有海水味,同埋都好順滑,有種食完又想再食既感覺。跟住再講下我覺得最特別既,就係三文魚,佢同出面食既感覺唔同,入口好香滑,充滿油脂味,有入口即溶既感覺。總結,今次好滿意
個菜單都好多款式簡,多到我地都睇左一輪先決定到簡咩野食。
總結,今次好滿意
2019-02-01
5 分鐘 (堂食)
2019-02-15 337 瀏覽
<侍應經理態度極差 當walkin客係垃圾😡>今日下午到餐廳打算食鐵板燒lunch set,點知未食就一肚氣❗️😤————————————————————客人👨🏻‍🦱: 2位想食鐵板燒 侍應👩🏻‍💼: 有無訂位?👨🏻‍🦱: 無訂位👩🏻‍💼: 鐵板燒枱full哂之後侍應就走左去招呼其他客人🤷🏼‍♀️————————————————————👨🏻‍🦱: 咁唔鐵板燒枱有無位?👩🏻‍💼: 都full左👨🏻‍🦱: 咁有人book左枱 無㴝到我地可以要左佢張枱?👩🏻‍💼: 我地會等15分鐘👨🏻‍🦱: 咁15分鐘之後無㴝 我地可以入去要左張枱?👩🏻‍💼: d客會㴝嫁~15分鐘後見唔到客㴝到 我地會打電話比佢睇下佢係咪㴝緊。如果係㴝緊 我地都會等佢4個字至半個鐘👨🏻‍🦱: 咁有無得walkin等位?👩🏻‍💼: 要睇下有人走 個lunch set食到2點last order👨🏻‍🦱: 咁我可以等?如果有人2點前走 我入到去叫lunch set就得?👩🏻‍💼: Lunch set要1點45分前落order————————————————————餐廳滿座好正常 咁我咪等下張枱囉。。答左幾次full
<侍應經理態度極差 當walkin客係垃圾😡>

客人👨🏻‍🦱: 2位想食鐵板燒
侍應👩🏻‍💼: 有無訂位?
👨🏻‍🦱: 無訂位
👩🏻‍💼: 鐵板燒枱full哂

之後侍應就走左去招呼其他客人🤷🏼‍♀️

————————————————————

👨🏻‍🦱: 咁唔鐵板燒枱有無位?
👩🏻‍💼: 都full左
👨🏻‍🦱: 咁有人book左枱 無㴝到我地可以要左佢張枱?
👩🏻‍💼: 我地會等15分鐘
👨🏻‍🦱: 咁15分鐘之後無㴝 我地可以入去要左張枱?
👨🏻‍🦱: 咁有無得walkin等位?
👩🏻‍💼: Lunch set要1點45分前落order
————————————————————
餐廳滿座好正常 咁我咪等下張枱囉。。
答左幾次full左姐係咩意思呢🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️有得等定無得等??係咪一定預約先食得?侍應答案比人感覺係唔想你walkin入㴝食❗️❗️❗️

😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤😤

總結: 侍應前言不對後語😡😡😡根本無打算放枱出㴝🤷🏼‍♀️ 當walk-in客係垃圾❗️❗️❗️
2019-01-19 524 瀏覽
之前係FACEBOOK見到佢張POSTER寫住4人打邊爐,已經心旭旭諗住去試上一試架啦(因為而家都就黎到左冬天既季尾啦,再唔食真係要等到出年...),所以就簡左一日,約埋一班朋友仔一齊上門去(建議先訂位喔!)!4人火鍋好足料,而且香噴噴,湯味濃郁,除左呢個4人邊爐之外,我地都留意到佢台上面有個台卡座,上面係串燒燒物之類,所以就打算叫多少少野食~就問個服務員拎多次份MENU,另外再叫左幾盆串燒來助下慶XD呢間雞皮串雖然幾乎係最低果樣,但都唔好睇少佢!味道真係好好食!
之前係FACEBOOK見到佢張POSTER寫住4人打邊爐,
4人火鍋好足料,而且香噴噴,湯味濃郁,
所以就打算叫多少少野食~就問個服務員拎多次份MENU,
另外再叫左幾盆串燒來助下慶XD
呢間雞皮串雖然幾乎係最低果樣,但都唔好睇少佢!
味道真係好好食!
2019-01-19 376 瀏覽
整天也聽到其他同事說這家餐廳不錯,所以我也找了個時間,在午市時過去嘗了一次,叫了一個咖喱牛肉炒飯,68元。下單後,等了沒多久,很快就上菜了,賣相可以說是相當的不錯了,逼不及待的拿起餐具就開吃;牛肉味相當易入口肉質也很好口感,吃下去特別不錯。咖哩汁味濃郁,不過辣但也會有辣的香口味道,吃下去真是美味香口的一道菜!而且我注意到桌面上面還有個很漂亮的木質牌子,上面主要是說串燒,還有背面的”啤酒任飲”時光的,這個有機會相信我一定會再帶朋友來試試!

賣相可以說是相當的不錯了,逼不及待的拿起餐具就開吃;

牛肉味相當易入口肉質也很好口感,吃下去特別不錯。

咖哩汁味濃郁,不過辣但也會有辣的香口味道,

上面主要是說串燒,還有背面的”啤酒任飲”時光的,

這個有機會相信我一定會再帶朋友來試試!
2019-01-19 418 瀏覽
在之前路經尖沙咀這附近時,從門口的落地大玻璃看到了這家餐廳的內部情況,一整排鐵板燒座位,裝修簡潔,大氣,然後搜索了一下,發現他們也有做一般的午市定食,價錢也相對便宜。所以這次相約了一眾親朋好友,預訂了座位後,便在這附近遊玩,那時到了正午時候,便走進旁邊商場再進入餐廳。環境方面:門口不是很大,有兩面深色的布擋著道門兩邊,看起來有種很神秘的感覺。推門進去後(門有點重),中場也是以深黑色為主。食物方面:定食雖然便宜,但海鮮足料。之後感覺:發現裡面貼了張海報,是二人火鍋的,看起來很吸引,下次可以再過來試試。

食物方面:定食雖然便宜,但海鮮足料。

2019-01-02
2019-01-04 572 瀏覽
今日係呢頭番工,因為之前都成日聽到人講話好推薦呢到,而且佢有一塊好大既落地玻璃,每次經過都會比間餐廳裡面既裝備吸引住,但一直都未黎試過,心癮一直都係到。由其上fb/openrice睇到,見相同食評都唔錯,所以忍唔住叫左個朋友出黎,同我夜晚去試下。首先,店舖的環境相當足夠,地方大,望落干淨,氣氛有種神秘既感覺,而且一入去,已經有烤肉既香味撲面而黎。呢間啲野食種類都幾多,除左刺身魚生壽司,仲有串燒,和食料理,火鍋等等。三文魚腩見到好多人推薦,所以試下!三文魚腩:肉汁肥美,厚度夠同夠新鮮,好咬口;然後一間日本餐龐唔少得緊係和牛啦,極上和牛:和牛好嫩,質素高,一咬落去和牛既油脂出灑黎,簡直三十三個讚!最後大家都食到盡興而歸,下次有機會仲會再來的!
今日係呢頭番工,
因為之前都成日聽到人講話好推薦呢到,
而且佢有一塊好大既落地玻璃,
每次經過都會比間餐廳裡面既裝備吸引住,
但一直都未黎試過,心癮一直都係到。
由其上fb/openrice睇到,見相同食評都唔錯,
所以忍唔住叫左個朋友出黎,同我夜晚去試下。

首先,店舖的環境相當足夠,地方大,望落干淨,
氣氛有種神秘既感覺,而且一入去,已經有烤肉既香味撲面而黎。

三文魚腩見到好多人推薦,所以試下!
三文魚腩:肉汁肥美,厚度夠同夠新鮮,好咬口;

然後一間日本餐龐唔少得緊係和牛啦,

最後大家都食到盡興而歸,下次有機會仲會再來的!
2019-01-04
  • 和牛
2018-12-31 536 瀏覽
平日經過尖東海旁 淨去酒樓餐廳 無留意到原來有間鐵板燒店~有人行過見到吾少人食,一於老公生日book枱去試下!呢間店環境好吾錯 有分鐵板位同普通坐位 方便吾食鐵板既顧客選擇分開坐呢到既侍應好nice 坐低會幫你戴上圍巾我地一心黎食鐵板 梗係坐鐵板位 慢慢一路食仲一路同師傅傾計 講返食物先 我地揀左兩個鐵板餐 分別係大虎蝦餐同飛驒牛餐~一開始係沙律菜同黑松露蛋 蛋非常滑!然後我地分別食左鮑魚、虎蝦同元貝~每樣都啱啱好熟 好彈牙然後到重頭戲飛驒薄牛扒同牛柳 非常軟 再加d油味 真係好正!之後食跟餐既普通牛柳 即刻食到個分別!炒飯同炒烏冬都吾錯!臨尾既布甸意外地好味呀!好滑!整體呢餐都好滿意!會再黎食!
平日經過尖東海旁 淨去酒樓餐廳
呢到既侍應好nice 坐低會幫你戴上圍巾

我地一心黎食鐵板 梗係坐鐵板位 慢慢一路食仲一路同師傅傾計

講返食物先 我地揀左兩個鐵板餐 分別係大虎蝦餐同飛驒牛餐~
一開始係沙律菜同黑松露蛋 蛋非常滑!
然後我地分別食左鮑魚、虎蝦同元貝~每樣都啱啱好熟 好彈牙

之後食跟餐既普通牛柳 即刻食到個分別!
炒飯同炒烏冬都吾錯!
臨尾既布甸意外地好味呀!好滑!
整體呢餐都好滿意!會再黎食!
慶祝紀念
生日
2018-12-22 410 瀏覽
呢一日係午飯時間,同埋幾個中學同學出來慶祝聖誕節(提早慶祝,吾係到左果聖誕節一日,尖沙咀肯定會人塞人)...每個人都叫左份定食,我就叫左碗鰻魚飯(為番百o靚蚊上下一位),鰻魚既分量都幾多,d醬汁味,醬油香,"溝"埋左一齊之後,都仲有個好分明嘅層次係到,而且甜但唔會過於油膩,唔錯...而鰻魚魚肉好細嫩,脂肪夠多,肉身又夠厚身,同埋都唔會「嚡」口。魚皮有少少焦香味道出來,似係即叫即燒,即係帶dd膠質又有少少煙韌,絕對係上佳之作...以呢個價錢,呢到呢種質量的鰻魚飯(感覺似係食正宗日本野),都真係幾ok,所以會推薦下!
呢一日係午飯時間,同埋幾個中學同學出來慶祝聖誕節

鰻魚既分量都幾多,d醬汁味,醬油香,"溝"埋左一齊之後,
都仲有個好分明嘅層次係到,而且甜但唔會過於油膩,唔錯...

絕對係上佳之作...

以呢個價錢,呢到呢種質量的鰻魚飯(感覺似係食正宗日本野),
都真係幾ok,
所以會推薦下!