2006-08-18 13 瀏覽
於忙碌x1,000 的時間,能把9個飯盒+一個追加(未計飲品例湯)一客不漏(不漏水+ 不漏單)於30 分鐘內送到府上,快靚正。叉鵝飯扣底走色不過不失:雖然有人會認為叉燒切得太薄,但在我而言是「非常好」- 因見識過紙咁薄的叉燒;食落竟有脆位。再加上不用加錢random 中o左半隻鵝脾,仲想點?食得越雜,難免有所比較;反正不是常吃飯盒,偶爾吃一次半次也不錯;好的、壞的,貴的、平的,心情好時吃的、心情壞時吃的...「吃」不單是為應付口舌之慾,也不單是一門門的學問;「吃」更是一種有比較式的生活體現。要是餐餐珍饈百味,吃龍肉都乏味吧?

要是餐餐珍饈百味,吃龍肉都乏味吧?
2006-08-16 15 瀏覽
係中環番工,叫外賣lunch, 兩個瘦叉燒油雞飯(30), 一個叉燒飯(20), 我食蜜汁香桃焗叉燒飯(44).我個飯超甜, 唔知係咪用蜜汁,所以咁甜, 但甜過頭, 我雖然勁肚餓,但都唔食晒就掉左.其餘三位意見都係甜, 佢地果d已經係普通叉燒都咁甜, 可能佢地用佢地0既秘製方法?

(非會員)
2006-06-29 11 瀏覽
切雞很嫩滑,叉燒中上,中湯不俗,西湯則較油炒河炒烏冬之類太濃味晚飯套餐內的小菜大部分都算好,但生炒骨頗難吃服務及衛生情況良好,有沙發位,部分座位可以看到卡拉ok或歌曲的MTV,不過部分歌頗舊
切雞很嫩滑,叉燒中上,中湯不俗,西湯則較油
炒河炒烏冬之類太濃味
晚飯套餐內的小菜大部分都算好,但生炒骨頗難吃
2006-01-17 3 瀏覽
其實加一蚊多個早餐已經推行一段日期,食過幾次,好抵。最正就係J 餐,火腿生菜通粉,現在都市人多食肉,少食菜,所以早餐有少少菜食,正。
其實加一蚊多個早餐已經推行一段日期,食過幾次,好抵。
2005-09-11 1 瀏覽
真是很特別, 和朋友來都是因為冒名而來一試之下,發覺有點像大家樂的一哥焗豬扒飯,只不過內裏的豬扒換了是叉燒,而且份量剛剛好,不會像大家樂般過多.可能有蜜桃關係,我覺得個飯略甜,如果可以淡口點,我覺得會好點.
真是很特別, 和朋友來都是因為冒名而來
2005-06-18 10 瀏覽
燒味焗飯真係好得意....味道唔錯同埋加2蚊多一份晚餐....真係好抵食....50蚊2個人食到飽哂....另外加1蚊多1分早餐一樣係咁抵
燒味焗飯真係好得意....味道唔錯
同埋加2蚊多一份晚餐....真係好抵食....
50蚊2個人食到飽哂....
另外加1蚊多1分早餐一樣係咁抵
(非會員)
2005-01-13 11 瀏覽
本人一向對燒味十分有好感,試過太興燒味焗飯,覺得o既好食又創新。今次路經中環分店,見加$2就可以有多份,當然去試下,心想"話就話加兩蚊,可能埋單計數要加呢樣加o個樣,應該唔止兩蚊卦?!"點知,真係只加$2,絕冇取考,抵讚!!(最衰我地3個人,如果唔係仲抵呀!!)另外,呢間太興o既服務態度簡直一流,d阿姐全部好有禮貌,食都食得開心d!!
本人一向對燒味十分有好感,試過太興燒味焗飯,覺得
o既好食又創新。
2004-12-23 4 瀏覽
琴日戚起條筋想食叉燒飯...於是就走左黎呢度...見到牆上有promotion 話加兩蚊多個晚餐...以為自己會錯意...問過....先至真係咁荀(轉涷飲都要加$3啦).....兩個人食左兩個燒味飯...又有兩碟菜(雖則麻麻地好食)...又有野飲...埋單都只係$50....真係賤物鬥窮人呀....P.S. 去過咁多間太興...呢間D servise 好到冇得彈呀..
2004-11-14 4 瀏覽
而家早及晚時間,只需分别加一元及二元就可免費多得一客,兩個人一齊食就很抵食。焗飯我喜歡青芥辣忌廉汁焗燒肉飯,呢個汁好好味,配燒肉撈飯最正呀!套可選中、西式湯或特式冰鎮奶茶或其他飲品。因想試埋這裹有名的冰鎮奶茶,加五蚊再叫多一個燒味晚,包油菜及飲品,比只叫14 蚊一杯的凍飲抵,又可以試埋這裹其他飲款。此分店有如此超值優惠,大家約埋一齊試啦!

此分店有如此超值優惠,大家約埋一齊試啦!
2004-09-20 17 瀏覽
想不到今年正式吃的第一個月餅是鹹月餅,是公司同事買回來給大家吃的果仁叉燒月餅。一向都有食五仁月餅,但吃有叉燒的還是第一次。這個鹹月餅切落是沒有一般的五仁月餅咁實的的,口感亦較鬆軟,唔使咬崩牙;內裡餡料幾豐富,吃到欖仁、瓜子仁、夏威夷果仁等,反而點題的叉燒就唔多覺。味道有陣淡淡的麻油香,亦不如想像中的濃味道,反而是有點甜甜的,比較起傳統的五仁月餅,可能會易接受,但個人而言就麻麻地。吃得甜月餅多,吃一下鹹的也不錯。
吃得甜月餅多,吃一下鹹的也不錯。
2004-05-20 5 瀏覽
lunch time只得set lunch,想試叉燒豬仔包要下午茶先有得食。蜜桃焗叉燒飯,叉燒唔肥又香蜜汁味,炒飯底真係幾好。星洲炒米比其他地方做得較濃味,炒得較乾身唔會太油。主打冰鎮奶茶同咖啡,真係好香濃,可惜係預先溝好,無得走甜。