2022-12-24
最近朋友同我講,旺角開咗一間拉麵店與眾不同,唔再係我哋平時食開既雞白湯,辛辣湯,而係比較少聽嘅鮟鱇魚肝,廣島蠔湯底!餐廳面積頗大,天花都充滿着日本風情,坐落去環境都幾舒適!餐牌選擇好多,由串燒,拉麵,甜品,晚市則有火鍋!去到因為餐廳係試業既關係,我地落左單之後都等左一陣先上菜!🍘鵝肝配蘋果醬 HK&98吉列好脆,蘋果蓉好凍,食落口又熱又凍既感覺真係好過癮!🦪廣島蠔 HK$28🉐個蠔好軟熟好好食,唔會炸得太乾,一咬開仲會有蠔汁出黎,好香蠔味!🐟鮟鱇魚肝湯拉麵 HK$168湯底好香魚味,佢啲麵條都唔係一般嘅拉麵,食落好有咬口!🥩和牛鹽味拉麵 HK$178佢個湯好清,清到好似水,先突顯到和牛嘅牛香味,和牛肉質唔嚡!今次既體驗比我覺得日本拉麵店都主打比較濃厚嘅湯底,但天心呢一間主打清淡嘅湯底同比較鮮味!以份量來講,佢係比較優勝,因為除左拉麵之外仲有碗飯,可惜湯底並唔多,撈飯又唔係,淨食白飯又覺得有啲乾😂
餐廳面積頗大,天花都充滿着日本風情,坐落去環境都幾舒適!
🍘鵝肝配蘋果醬 HK&98
吉列好脆,蘋果蓉好凍,食落口又熱又凍既感覺真係好過癮!
🦪廣島蠔 HK$28🉐
🐟鮟鱇魚肝湯拉麵 HK$168
湯底好香魚味,佢啲麵條都唔係一般嘅拉麵,食落好有咬口!
🥩和牛鹽味拉麵 HK$178