2023-01-09
💖 天心 (旺角)✨旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️申子居酒屋之前已經食過銅鑼灣嗰間,近排聽朋友講,原來佢哋喺旺角開咗一間新店叫做👉🏻天心,今日即刻走去同男朋友試一試!大家要小心留意佢係喺The Forest商場一樓嘅接駁橋旁邊👣上網嘅評價話呢度嘅鮟鱇魚乾鍋好好味,不過由於我哋琴日先食完鮟鱇魚,所以我就試咗其他👅牛肉塩鍋🍲 $698為咗拎嚟打卡,所以我鋪得勁靚😌除咗有一兜牛肩胛仲有一兜牛頸脊,兩款都係淥一淥就食得,超重牛味,配埋生雞蛋汁一齊食,個感覺勁似壽喜燒😆除咗有兩兜牛肉之外仲有一盤大嘅蔬菜拼盤🥗,有冬菇、蒟蒻、蘿蔔、油樣、金菇菜、腐皮、福袋、豆腐等,都幾抵食😻打完邊爐仲可以叫職員即場煮飯💁🏻♀️ 職員會將米飯倒入湯中,再加入大量芝士撈撈撈🧀勁邪惡。我初頭以為用咗芝士撈嘅米飯會好肥膩,點不知又冇喎相反佢嗰種咸香味就令我越食越起勁。-帆立貝🐚 $118@2打邊爐一定要有海鮮!今日就比較想食帆立貝!兩粒都係咁大粒嘅話都幾大食㗎 !而且唔會話煮到縮哂😊只要煮得剛剛好,唔會過老,非常鮮美😌想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶
💖 天心 (旺角)
✨旺角奶路臣街17號The Forest1樓114號舖
牛肉塩鍋🍲 $698
-帆立貝🐚 $118@2
想要繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩