2022-11-06
11月打風後,天氣開始轉涼,又到最適合打邊爐季節😂,九龍城比人既感覺係去食泰國菜,但其實有間隱世打邊爐,都好出色,用心做好每一樣材料。今日小篇👧🏻來到9龍城的大邊爐火鍋老店,環境寬敞,比人一種舒適的感覺。⭐海底椰青雞湯鍋一間好的火銅店,首先湯底係最重要的,呢度既清雞湯好香好香椰青味,湯底黃白黃白色,係老火雞湯味道,一開始已經好好飲,入邊仲有好多新鮮雞肉可以食,雞味濃郁,完全冇雪藏味。⭐西班牙黑毛豬唔食牛肉既朋友可以食西班牙黑毛豬,份量多,豬肉味濃沃,唔肥唔瘦,肉質軟嫩。⭐鮮蝦水餃人手自家制鮮蝦水餃,鮮蝦餡料多,包到脹卜卜,仲有8件,新鮮好食。⭐三秒腐皮小篇最愛的三秒腐皮,自家鮮炸,小篇建議浸入湯一秒索曬啲湯汁,口感更佳。⭐時令什菜有西洋菜、生菜、白菜仔,洗得乾乾淨淨,蔬菜新鮮爽甜。#cc_九龍城推介——————————————————💕Encore指數:4/5 💕環境:4/5💕推介指數:4/5——————————————————如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕📍大邊爐火鍋店九龍城城南道12號#大邊爐火鍋店
⭐海底椰青雞湯鍋
⭐西班牙黑毛豬
⭐鮮蝦水餃
⭐三秒腐皮
⭐時令什菜
有西洋菜、生菜、白菜仔,洗得乾乾淨淨,蔬菜新鮮爽甜。
#cc_九龍城推介
——————————————————