2015-12-26 1227 瀏覽
睇完光影匯,去咗附近一間西餐廳食西餐。平時最少要等30分鐘,因為冬至少人所以只需等10分鐘。我點咗個海鮮意粉配龍蝦汁。要等15分鐘先有得食。個賣相好正。食落去有好多海鮮配菜。加上配上龍蝦汁。個意粉好彈牙。配料有青口,蝦肉同埋烤三文魚肉。個場好正,配合迪士尼個Feel。價錢$196.5。但係個價錢係迪士尼都算係咁。
題外話/補充資料: 個賣相好正。食落去有好多海鮮配菜。加上配上龍蝦汁。個意粉好彈牙。配料有青口,蝦肉同埋烤三文魚肉。個場好正,配合迪士尼個Feel。價錢$196.5。
2015-12-22
10 分鐘 (堂食)
$196.5 (晚餐)
海鮮意粉配龍蝦汁
$ 196.5
2015-11-18 1497 瀏覽
今日我們一家四口去咗迪士尼樂園玩,同Donald & Daisy影完相之後,我們去咗「大街餐廳Corner Cafe」食午飯!我們叫咗大街精選拼盤、烤焗豬肋骨、小鎮特式三文治配薯條同米奇窩夫拼盤!大街精選拼盤嘅鷄翼炸得好皮脆肉嫩,炸蝦炸得相當金黃香脆,生菜亦好新鮮!烤焗豬肋骨嘅肉質都幾鬆軟嫩滑,醬汁嘅味道啱啱好!小鎮特式三文治配薯條嘅三文治包質好酥脆鬆軟,材料亦好豐富!米奇窩夫拼盤係由三個趣緻可愛嘅米奇面孔做成,賣相相當吸引,窩夫嘅餅質非常香脆鬆軟,中間夾咗忌廉同雜莓,忌廉嘅味道唔會太甜,加埋酸酸嘅雜莓一齊食,感覺好醒胃,唔會有膩嘅感覺!
我們去咗「大街餐廳Corner Cafe」食午飯!
我們叫咗大街精選拼盤、烤焗豬肋骨、
小鎮特式三文治配薯條同米奇窩夫拼盤!
大街精選拼盤嘅鷄翼炸得好皮脆肉嫩,炸蝦炸得相當金黃香脆,
生菜亦好新鮮!
烤焗豬肋骨嘅肉質都幾鬆軟嫩滑,醬汁嘅味道啱啱好!
小鎮特式三文治配薯條嘅三文治包質好酥脆鬆軟,
材料亦好豐富!
米奇窩夫拼盤係由三個趣緻可愛嘅米奇面孔做成,賣相相當吸引,
窩夫嘅餅質非常香脆鬆軟,
中間夾咗忌廉同雜莓,忌廉嘅味道唔會太甜,
加埋酸酸嘅雜莓一齊食,感覺好醒胃,唔會有膩嘅感覺!
米奇窩夫拼盤
小鎮特式三文治配薯條
大街精選拼盤
米奇窩夫拼盤
小鎮特式三文治配薯條
大街精選拼盤
2015-10-29 1220 瀏覽
大街餐廳應該係樂園入面坐得最舒服但同時又係最貴既餐廳, 但為了食只有Halloween先有的 Tea Set還是選擇左食佢...三個人我地叫左兩款主菜加一個tea set, 就係為了呢個tea set我地捱到差不多三點先入去食...地中海海鮮意粉: 呢個意粉賣相相當吸引, 個汁又好食, 蝦都彈牙, 只係d配料小左d 啫~ 地中海素菜千層闊麵: 呢款素菜賣相同樣吸引, 味道都唔錯, 只係如果要share食就有d困難, 切到爛晒, 由靚靚變到爛溶溶...就係被呢個tea set吸引黎食ga la~~~索價$318 for two大街萬聖節小熊下午茶: 張圖係靚過實物的, d食物都比圖縮左水的, 而外觀都算靚既!! 但味道就真係堅一般啦!! 無一樣特別話好食...呢個tea set 主要賣精緻, 影相又真係幾靚既~~但不要對食物質素有期望呀!!呢杯小熊朱古力幾好飲, 入面又有棉花糖, 仲有隻熊仔牌係cream上面, 都整得幾靚呀!! 而杯咖啡上面都整左隻米奇老鼠圖案, 好cute呀!!三樣野食,埋單都七百幾, 都有d貴ga~~~

大街萬聖節小熊下午茶
朱古力+咖啡
三樣野食,埋單都七百幾, 都有d貴ga~~~

題外話/補充資料: 由於坐近窗邊位, 可一路食一路嘆住冷氣睇巡遊, 雖然不能近距離睇, 但睇得勁舒服, 爽YY~~
朱古力+咖啡
2015-09-16 1462 瀏覽
今日我們去咗迪士尼樂園玩,喺睇完夜間光影匯巡遊之後,我們揀咗去「大街餐廳Corner Cafe」食晚飯!我們叫咗香烤肉眼扒、烤焗豬肋骨同燒春鷄!香烤肉眼扒烤得非常好,肉質相當嫩滑同多汁,肉味好濃郁!烤焗豬肋骨嘅肉質相當腍,醬汁嘅味道調教得恰到好處,唔會太鹹或太淡!燒春鷄嘅鷄皮幾香口,鷄肉嘅肉質非常嫩滑彈牙!特色飲品我們叫咗爆谷奇脆杯、焦糖雪糕浮冰同光影魔法!各有各特色,值得一試!最後係甜品,我們叫咗米奇窩夫拼盤配雜錦草莓,窩夫係米奇個樣嚟㗎,賣相非常精緻可愛同吸引,令到我有啲唔捨得嘅感覺!窩夫嘅餅質相當香脆,夾喺中間嘅忌廉唔會太甜!係本人嘅必食推介!最後值得一讚嘅係店員嘅服務非常好,好有禮貌!
今日我們去咗迪士尼樂園玩,喺睇完夜間光影匯巡遊之後,
烤焗豬肋骨同燒春鷄!香烤肉眼扒烤得非常好,
肉質相當嫩滑同多汁,肉味好濃郁!
烤焗豬肋骨嘅肉質相當腍,
醬汁嘅味道調教得恰到好處,唔會太鹹或太淡!
燒春鷄嘅鷄皮幾香口,鷄肉嘅肉質非常嫩滑彈牙!
特色飲品我們叫咗爆谷奇脆杯、
焦糖雪糕浮冰同光影魔法!各有各特色,值得一試!
最後係甜品,我們叫咗米奇窩夫拼盤配雜錦草莓,
窩夫係米奇個樣嚟㗎,賣相非常精緻可愛同吸引,
令到我有啲唔捨得嘅感覺!
窩夫嘅餅質相當香脆,夾喺中間嘅忌廉唔會太甜!
係本人嘅必食推介!
最後值得一讚嘅係店員嘅服務非常好,
好有禮貌!
爆谷奇脆杯
香烤肉眼扒
燒春鷄
2015-09-14 1031 瀏覽
我地兩母子就做左入迪迪尼嘅第一次,就係入餐廳撐枱腳啦~真係實不相暪,我入左迪迪尼玩咁多年,都係第一次入依間餐廳,一於趁就係生日豪一豪佢,同小小豬入去食個小食休息下啦~依隻熱情豬一見到服務姐姐就拖住去搵位啦~第一次入嚟小小豬都勁興奮哦~成間餐廳個環境都好舒服,同埋好靚呀~睇下食咩先,最後我地ORDER左一杯凍飲同一份雪糕~開餐啦~先嚟我嘅DUFFY朱古力特飲~朱古力當然冇小小豬份,不過佢主動要影相(其實係佢睇中左那條蛋卷就真)~之後就到小小豬嘅雪糕了(個名唔記得左)~有三球雪糕~仲有少少芒果同一粒馬卡龍,粒DUFFY馬卡龍又真係唔錯,唔會好甜,一粒真係唔夠喉~雪糕唔洗我講,睇小小豬個食相就知有幾好食啦~都算依隻豬有少少良心,雪糕上嘅朱古力都俾我食~雖然只係簡簡單單兩樣嘢食就已經二百幾蚊,老實講又真係貴左啲啲。不過,其實個環境都好舒服,所以間唔中豪一次半次啦!

我地兩母子就做左入迪迪尼嘅第一次,就係入餐廳撐枱腳啦~
依隻熱情豬一見到服務姐姐就拖住去搵位啦~
第一次入嚟小小豬都勁興奮哦~
成間餐廳個環境都好舒服,同埋好靚呀~
之後就到小小豬嘅雪糕了(個名唔記得左)~
有三球雪糕~
雪糕唔洗我講,睇小小豬個食相就知有幾好食啦~
都算依隻豬有少少良心,雪糕上嘅朱古力都俾我食~

2015-08-25
下午茶
2015-08-25 1243 瀏覽
囡囡想去睇frozen,為咗滿足佢今日一早就同老婆帶她黎disneyland玩,到咗lunch時段加上呢個酷熱天氣警告下最需要的就係必須搵間舒適的餐廳抖涼同醫肚,鎖定咗呢間位於小鎮大街上的corner cafe,時間尚早雖然不用等位但也坐無虛席,服務員安排坐了環境感覺舒適的玻璃露天室內坐,好快我哋就立刻order咗一份牛肉丸番茄炒飯兒童餐,三色烤雞翼,和牛芝士漢堡及小鎮特色三文治(芝士煙肉蛋牛角包),囡囡兒童餐賣相及味道都唔錯,囡囡食得開心,雞翼size太細及烤得太乾身所以非常麻麻,而另外小鎮特色三文治則味道唔錯,老婆最欣賞係佢既巨型牛角包。和牛芝士漢堡則非常普通,和牛漢堡扒太dry,講真真係衰過出面好多餐廳吧!反而伴菜的炸薯條就幾好味。這餐最值得一提的是呢間位於樂園內的cafe竟然唔能夠提供到應有的服務水平,呢點反而令我覺得有點意外,因為入得黎樂園玩的食客瞧點永遠都不會落在價錢上,正常反而是較為看重service,之後才到食物,我發現該餐廳waiter並不算少,但他們永遠都不會自動去serve食客,以waiter人數其實絕對足以應付每枱人客,但卻就相當之被動,食物的等候時間頗長,水飲完也需要叫三至四以加水才能成功,反應亦不算快,更稱唔上殷勤,好像有點不專心,欠缺了基本親切的笑容,以全球國際的主題樂園黎講這現象比較少有的吧!
2015-08-23
2015-06-22 1512 瀏覽
黎到迪迪尼, 相信大家都會諗….D野咁貴食咩好呢?對比起日本同美國既迪迪尼, 我就覺得香港既野唔太抵~ 但係夏天熱到咁, 唔入去搵個真係有冷氣既地方又真係好鬼辛苦….今次, 同個朋友仔黎左迪迪尼大街餐廳(Main Street Corner Café), 因為行左好多地方, 我唔想食快餐吹霧…而係真係要冷氣! 同埋我真係好想要一杯真正既咖啡, 唔係三合一… (我問左幾個地方, 佢地係3合1)…黎到都2點幾…真係好肚餓, 朋友同我都叫左個burger + chips, why? 因為睇上去呢個又抵又飽肚 哈哈哈!!等左15分鐘左右, 愈等愈餓~ 但係一上臺個樣幾滿意, 是關佢夠大份!!! 而且 唔會太走樣, 個beef 就都係要左medium, 有dd overcooked 啦。薯條熱既有少少脆口, 開心!!!! Burger真心大, 所以食左好耐而且食得好飽, 直落夜晚都冇左餓~ 個coleslaw 好食!!呢樣野唔係人人都愛,但係香港都唔係好多地方有好食既coleslaw。burger上面既菜都好唔少, 我好滿意!!其實我地見到Western High Tea Set , 但係3xx
黎到迪迪尼, 相信大家都會諗….D野咁貴食咩好呢?

其實我地見到Western High Tea Set , 但係3xx好似太貴~ 而且d野食唔太吸引所以就冇考慮。見其他人叫既野飲都好靚~ 大家可以試下。

不過題外話staff好多, 但成日睇唔到你舉手~ 都幾攪笑
5 分鐘 (堂食)
2015-06-12 1191 瀏覽
☺ Disneyland 內來說..這間餐廳算係好坐。。烈日當空。。當然搵間舒服dDuffy ice chocolate            只係一杯凍朱加張duffy 紙仔。。一個gimmick不過味道不錯。。插在上方裝飾的蛋捲 一樣又香又脆      肉眼扒。。叫了五成熟但煎到出黎好似7成甘。。不過冇影響味道。。夠林。。牛肉味出薯容都幾香。。配菜仲有盧荀   中東薄餅好失望。。。。   上面d料又sour。。醬有d似沙律醬。。但味道奇怪可能食吾慣中東野。。最後淨係食左底皮    ps因為平日。。所以玩到好多野新開左frozen..有雪滑梯。。

Duffy ice chocolate
 只係一杯凍朱加張duffy 紙仔。。
一個gimmick
不過味道不錯。。
插在上方裝飾的蛋捲 一樣又香又脆

肉眼扒。。
叫了五成熟但煎到出黎好似7成甘。。
不過冇影響味道。。夠林。。牛肉味出
薯容都幾香。。配菜仲有盧荀

中東薄餅
好失望。。。。
   上面d料又sour。。
醬有d似沙律醬。。但味道奇怪
可能食吾慣中東野。。
最後淨係食左底皮

ps因為平日。。所以玩到好多野
新開左frozen..有雪滑梯。。
2015-06-06 1090 瀏覽
很久沒有來迪士尼玩, 早前特意請了一天假, 和妹妹、朋友一起來到童話世界。一場來到, 當然要去大街的CORNER CAFE大吃一頓啦。喜歡在這裡一邊吃飯, 一邊看大街的巡遊。什錦拼盤: 雞翼、炸蝦、薯條、洋蔥圈, 炸得香口又美味, 夠味得不用沾醬料。和牛漢堡拼薯條: 沒想過會如此巨大, 店員細心的幫我們切開小小份, 很易入口。和牛肉多汁, 肉味濃, 加了芝士食更香。香烤雞胸肉茄汁意式麵糰: 第一次吃意式麵糰, 原來很煙韌, 很彈牙。不過雞胸肉比較淡口, 味道不夠。朱古力軟心蛋糕配雲呢嗱雪糕: 內面的朱古力不夠熱, 沒有流心效果, 但朱古力也算香濃。

2015-06-05
2015-05-02 971 瀏覽
見好耐都無入過迪士尼難得有平飛買, 一早約定友人一起入去玩一日...真係由一早玩到晚真係有好開心...一早預算入來這間餐廳食個下午茶咁樣就可以一邊食一邊睇中午個巡遊又有一個舒服環境HEA下順便差下電..一早去問餐廳睇下有無得BOOK位, 點知工作人員叫我地WALK IN不過最好預早15分鐘來排隊就可以...當日都唔算多人所以我地可以坐近窗口位真係一邊睇下公仔巡遊一邊嘆茶...原來當日個下午茶就係近期大熱既Duffy公仔..我地更係選左佢地既特飲....不過2杯飲品都偏甜, 不過最估唔到係這裡既食物就好有水準, 自己最喜歡係佢地既咸點: 松露酥, 另外迷你雞酥都好好味.另外佢地朱古力蛋糕同芝士蛋糕每件都好味而且又唔會太甜.估唔到叫這個下午茶仲會送一張即影即有相真係非常開心...整體上服務好食物水準都唔錯, 真係一個非常好HEA既地方.
另外佢地朱古力蛋糕同芝士蛋糕每件都好味而且又唔會太甜.
估唔到叫這個下午茶仲會送一張即影即有相真係非常開心...
整體上服務好食物水準都唔錯, 真係一個非常好HEA既地方.
2015-04-11
唔經唔覺,原來香港迪士尼樂園晌2005年9月12日開幕至今,已經將近10歲 。小弟唔喺迪士尼粉絲,同老婆入嚟玩,純粹輕鬆吓,我哋都好耐無入嚟,今次都只不過喺第二次啫。園內分開好多主題區,而每區都設有食肆或小食車,咁多間餐廳中,以晌「美國大街小鎮」主題區嘅大街餐廳口碑最好,正所謂有口皆碑 ,所以,食晏地點就揀依處,今次作為生日飯,點都要坐低慢慢嘆番餐,好好享受吓,亦希望同佢食好少少咁啦。雖然時值「迪士尼飛天巡遊」時間,仲諗住啲人去晒睇巡遊而無乜人排隊添,查實好多人都同我一樣咁諗,睇巡遊其次,搵餐晏緊要,所以,嚟到都已經有十多人排緊隊。不過,又唔算等得耐,都只不過等咗10分鐘,算幾快 。排隊期間做乜好,一就喺睇定有咩好食,侍應會遞個精簡版嘅餐牌俾你消磨時間;其次,咪就喺企定定睇巡遊囉,因為啲「花車」好大架,好高身,離遠都一樣望到。室內環境以美國小鎮嘅餐廳為藍本,地方頗大,樸實簡約,無浮誇嘅堆砌,帶有少少美式鄉村風格。另一邊玻璃屋,儼如一個小溫室,四同都喺大型玻璃窗,光線十足,感覺更開揚舒服,可惜未能安排坐晌依邊。雖然晌排隊期間都睇過個餐牌,但嗰個喺精簡版,餐廳內有個詳細啲、多少少嘢嘅
雖然晌排隊期間都睇過個餐牌,但嗰個喺精簡版,餐廳內有個詳細啲、多少少嘢嘅。除有個亞洲特色推介($188 +10%)之外,選擇分門別類為飲品、沙律、餐湯、小食及三文治、主菜、意大利粉、甜品,選擇唔叫得好多,但基本嘅都有齊。
另外,如果想食套餐,有一款「大街餐廳可口可樂聖誕套餐」,其實就算唔喺聖誕,都會有不時換款,跟可口可樂創作嘅套餐,包前菜、主菜及甜品,賣$298 + 10%,但唔包餐飲,故覺得定價都偏貴,其實,晌迪士尼乜消費都高啦
麵包籃
隨即送上嘅麵包籃有兩款麵包,一款燕麥,質感粗身啲,但不失軟熟;另一款麥包則較香軟,搽點牛油,讓微暖嘅麵包將牛油慢慢化掉,簡簡單單。
麵包籃
茉莉綠茶 $40

今日戶外天氣都幾凍,點杯熱茶暖吓身,而且,可以沖幾轉「襟」飲啲。茶包採用帝瑪(Dilmah)品牌,小弟對茶唔太研究,印象中佢喺嚟自斯里蘭卡,事後網上查查,原來真喺甚具名氣,堅持以100%純錫蘭茶葉製作,絕無雜質。話時話,我哋都沖咗幾轉嚟飲都仲夠味,而且,唔會頭一杯濃,跟住就淡晒,茶味又的確幾香,幾醇和
;此外,每杯飲品都伯附上一小件米奇黑芝麻曲奇,而店員亦都好主動,不時問問使唔使加熱水。
茉莉綠茶
地中海素菜千層麵 $158

又千層麵,又全素,啱晒我老婆,但初頭睇餐牌時,真喺以為佢喺傳統所見嘅意式千層麵咁,一層麵皮,一層餡料,食落先知錯晒,但確喺好有特色
。「麵皮」只得底面兩塊,原來喺煎蛋皮,而唔喺千層麵皮,中間則一層層夾有好多蔬果,包括意大利青瓜、茄子、甜燈籠椒、菠菜、洋蔥,以酸香鮮活嘅蕃茄醬襯托,認真好味,喺一道既開胃,又飽到肚嘅菜式
。就連賣相都做得頗精緻,淋上忌廉,加樖小香草,好睇唔一定要太花巧!
地中海海鮮意粉配龍蝦汁 $178

另一道主菜,睇中「老鼠」嘅推介菜式「地中海海鮮意粉」,賣相方面就肯定比千層麵擺得更靚,更有睇頭,如果稍加留意,會發覺啲海鮮唔喺亂咁堆砌,鮮蝦及露筍穿插於魷魚中間。除魷魚有3圈之外,其他海鮮都有兩件,所以,跟老婆可以一人一件樣樣試勻。青口及魚柳幾好味,當中嘅魚柳其實有兩款:三文同龍脷,不過口感唔錯嘅魷魚及蝦就鮮味欠缺咗啲,還好嘅喺麵條夠咬口,龍蝦汁底亦都出色。
地中海海鮮意粉配龍蝦汁
地中海海鮮意粉配龍蝦汁
兩個人入嚟食,兩碟主菜,加杯熱茶都已經四舊幾水,如果想入嚟迤吓,享受吓個用餐環境,不妨考慮佢個「大街聖誕下午茶」,供應時間3:00-5:30pm,二人用都只需$298 +10%。
打著迪士尼嘅招牌,服務自然無怠慢,上菜快,店員都殷殷勤勤;只喺作為樂園內嘅食肆,定價都明白會偏貴,而且菜式選擇唔太多,平時晌出面食嘢就食鋪租,晌度食嘢就食品牌
10 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
2014-12-18 1513 瀏覽
常常到其主題公園玩,聖誕遊客開始多,到處也迫的,便進去這大街餐廳食個Tea Set.3點開始可入座,如想看巡遊,提議坐玻璃窗邊位置,waitress也很細心見有小朋友同行會詢坐要否BB椅。我們見到menu上這靚靚tea set二話不說便order了,$298(2人).而且餐飲除可選擇基本的咖啡或茶,也可選擇有Duffy綿花糖熱朱古力 and Shellymay凍士多啤梨特飲,不須加錢,正好滿足我們。等了約十五分鐘,6層的茶點架就送到面前了,最頂層有芒果星星脆筒和小白雪人蛋白脆餅,(不要小白,也可選Duffy 和shellymay小蛋糕各1件)。小白外層滿是我最討厭的椰絲,所以後悔。左邊上層,是松露小盒,鬆化可口,而且松露很香。併星形心形曲奇3塊。左下是粒粒牛肉串,夾著小瓜燒,伴酸汁,合格的。右上有吞拿魚和蛋小批。一口吞下,其實都食唔出有什麼料,只食到牛油批底。右下是米奇頭鬆餅,可伴新鮮cream或車厘子jam,cream比jam香滑一百倍!是我最愛。最底層是多款生果,新鮮的,有哈蜜瓜,士多啤梨,西瓜,藍苺,火龍果,有D cut出米奇頭和手形,小朋友非常喜歡,全部食晒!總括,食物合格而且

左下是粒粒牛肉串,夾著小瓜燒,伴酸汁,合格的。

總括,食物合格而且精美,小朋友也很食得爽快高興,特飲也很讚。下次換主題也會再食。
凍士多啤梨特飲和熱朱古力
2014-12-12 1152 瀏覽
今日同個美女入迪士尼玩,心癢癢試食今年的Christmas Tea Set。在美國小鎮大街的Corner Cafe,有華麗的設計和田園的風格,演藝人員帶我們去了花園般的桌椅就座。我們點了三層的Christmas Tea set,甜品選了Duffy Cheese Cake,兩杯聖誕特飲。兩杯聖誕特飲其實是熱朱古力和士多啤梨奶昔,簡單的飲品卻調得很濃。本人很愛吃蘑菇,因為特別喜歡兩款不同的蘑菇酥盒。提子鬆餅和水果裝成米奇形狀,看到樣子就已經很開心。煙火腿和聖誕樹芝士一起吃倍添新意。最喜歡的是這兩件小蛋糕,一件是芝士蛋糕,一件是果蓉的Cream cake,和Duffy and Shellimay 一起裝飾,很有迪士尼風味。值得一讚的是,迪士尼的服務真的一流,演藝人員都殷勤有禮。
本人很愛吃蘑菇,因為特別喜歡兩款不同的蘑菇酥盒。
提子鬆餅和水果裝成米奇形狀,看到樣子就已經很開心。
煙火腿和聖誕樹芝士一起吃倍添新意。

值得一讚的是,迪士尼的服務真的一流,演藝人員都殷勤有禮。
2014-12-10
2014-11-03 1577 瀏覽
一家人重遊迪士尼,來到這家樂園中口碑不錯的餐廳 牛扒7成熟還很嫩,燒龍蝦肉不多,肉質彈牙味鮮 千層麵,裹面沒有麵,用了方形煎蛋代替,芝士香滑,蕃茄汁香濃,裹面夾着一層層爽口的甜椒、茄子、洋蔥、意大利青瓜和波菜,相當不錯 海鮮意配龍蝦汁,海鮮鮮嫩 湯底清淡帶點椰香,配料味鮮蕃茄青瓜沙律配雞肉串,蕃茄青瓜青新味蕾,雞肉有點鞋
一家人重遊迪士尼,來到這家樂園中口碑不錯的餐廳

普通餐飽兩個(跟龍蝦牛扒餐)

龍蝦牛扒配飯

牛扒7成熟還很嫩,燒龍蝦肉不多,肉質彈牙味鮮
地中海素菜千層濶麵

地中海海鮮意配龍蝦汁

海鮮意配龍蝦汁,海鮮鮮嫩

新加坡海鮮喇沙

湯底清淡帶點椰香,配料味鮮
沙嗲雞串(跟海鮮喇沙)

蕃茄青瓜沙律配雞肉串,蕃茄青瓜青新味蕾,雞肉有點鞋
2014-11-01
地中海素菜千層濶麵
2014-08-22 2090 瀏覽
帶囡囡去迪士尼樂園,名正言順食貴嘢。無辦法唔貴,因為入面啲食物真係貴。帶著兩歲的女兒,我們寧願坐得舒服一點,所以選擇了餐廳進餐,而不到園內的快餐。食快餐都要100元,諗起就唔想去。在餐廳門口,侍應著我們排隊等入座。天氣熱到不得了,老公聽到「排隊」就想走,我話邊度都要排隊!侍應也說入面有位的,好快可以安排到,更貼心地指一個唔曬的位叫我們等一下。不消2分鐘便帶我們入座了。服務真是不錯的,因為餐廳知道我們兩大一細,已經準備好BB櫈。我們自備午餐給女兒,侍應也來逗女兒,鼓勵她吃得快一點、大啖一點。迪士尼對員工的training是值得一讚。先來飲品。點了西瓜汁給小女,我就要蜜桃柚子冰蜜。老公要了夏日冰雪特飲。西瓜汁味道正常,蜜桃柚子冰蜜沒有蜜桃味,只是普通的柚子茶,而且不夠凍,第一口喝下去是暖的,要改善一下。夏日冰雪是Frozen的主題飲品,有點椰子味,尚可。麵包盤,正常味道,麵包也算鬆軟。老公點選地中海素菜千層闊麵,$148。點菜時侍應提醒說這是沒有麵的,原來是以蛋代麵,大約是三層的蛋夾著青瓜、茄子等素菜。老公說味道不錯,我目測賣相良好!我點的是地中海海鮮意粉,$164。海鮮份量OK(好過海洋

夏日冰雪是Frozen的主題飲品,有點椰子味,尚可。
麵包盤,正常味道,麵包也算鬆軟。
地中海海鮮意粉
我點的是地中海海鮮意粉,$164。海鮮份量OK(好過海洋公園的海龍皇餐廳),麵是龍蝦汁,份量合理(都係多過海洋公園的海龍皇餐廳)。

這兩客意粉若在市區的餐廳我認為分別值$68及$84,當然我明白over price是因為主題公園、環境、服務罷了。
2014-08-16
3 分鐘 (堂食)
$246.5 (午餐)