2019-05-16 41 瀏覽
Heart was fulled of sweet! That means happy lot!-收到風朋友話佐敦開左間新既糖水鋪,咁岩係果邊落堂當然約埋個fd去試下啦.我見好多fd都有食過呢間,而且個個都試個招牌椰皇蛋白系列,好似好正!但我最鍾意食偏少人嗌既,但當然都係睇相非常吸晴同”IGable”啦! 👇📌香蕉船(配3球雪糕) - $45👉其實真係唔算冷門,呢d咁經典同埋都算曾經熱門既甜品,的確好多人會遺忘左,我自己都係比較貪新忘舊既人黎講,久唔久食返,除左食既係味道,仲係一種回憶呀,Btw,呢個都唔錯,香蕉切薄塊,面頭有焦糖蓋住,雪糕冷藏時間適中,唔會硬崩崩,生果都幾新鮮,每樣配拾我都覺得幾夾,食得過!📌懷舊窩夫配雪糕 - $43👉曲奇味雪糕好食就一定啦,但數到窩天要好食,控制果個時間就好講窮經驗啦,就好似雞蛋仔同格仔餅1樣,個餅底你做得差少少,就係差少少,呢個軟硬都適中,我唔太鍾意太淋身,而懷舊既意思我相信係原味,底下仲有花生醬,幾好味!

📌香蕉船(配3球雪糕) - $45
生果都幾新鮮,每樣配拾我都覺得幾夾,食得過!
📌懷舊窩夫配雪糕 - $43
2019-05-15
15 分鐘 (堂食)
$40 (宵夜)
  • 香蕉船(配3球雪糕)
  • 懷舊窩夫配雪糕
2K
2019-05-16 52 瀏覽
在佐敦吃完午餐,路過這裡,又是吃甜品的時間了。法式焦糖燉蛋$33,另外還有西瓜、哈密瓜和蜜瓜粒。意外的是涷食的,甜度不高,表面的焦糖香脆。冰鎮西瓜中配雪糕$50,內有雜果、涼粉、彩Q果、爆珠。爆珠和彩Q果,煙煙靭靭,酸酸甜甜,加上西瓜🍉,就是夏天消暑的一種不錯的選擇。黑糖芋圓仙草凍30,雪糕是榴槤味道,內有紅豆、芋圓、小丸子、仙草凍、椰菓。芋圓、小丸子、仙草凍、椰菓,爽口彈牙,再配上榴槤雪糕,效果非常好。
在佐敦吃完午餐,路過這裡,又是吃甜品的時間了。

2019-05-16 31 瀏覽
呢條街每到晚上十分熱鬧,包括呢間食甜品嘅大街小館,夜晚食完飯時間大排長龍懶等位,唯有下午喺佐敦探完醫生早早地食糖水。食緊嘅時候幾個朋友係電話問我係邊?做緊乜?? 食糖水囉!! 佢地都驚叫洗唔洗咁早食糖水。食完之後可以好肯定話你知係需要㗎,仲怨自己次次唔等位,食得太遲.....餐牌得幾頁都足夠我選擇困難症發作,最終看圖點餐😁😋黑糖芋圓仙草凍+榴槤雪糕$38大大碗材料豐富,小丸子、芋圓、紅豆、椰果、仙草、自選一球雪糕-榴槤味😍 有睇開我食評知應該留意到我極愛煙韌嘅口感,所以我好鍾意小丸子&芋圓。 膽粗粗叫咗個榴槤味雪糕, 友人立即藐嘴,好在一啲都唔臭,仲好好味。😋芒果拿破崙雪糕$49邪惡暖笠笠脆卜卜酥皮,最鍾意粒粒勁甜新鮮芒果,唔係假甜 唔會受罪忍受爛生果陣味。份量屬於多,食得好爽,食完一條再一條,完全無吊胃口感覺😋新鮮椰皇水 $15原汁原味!!一杯唔夠飲要再叫多杯😋問過店員新鮮無添加椰皇水,留個殼整甜品。 下午大熱天氣飲一杯透心涼。總結一下 淨睇價錢以為細細碗咁就大錯特錯,大件夾好食。份量多真係食得好爽,帶著滿足感離開。
糖水囉!!
佢地都驚叫洗唔洗咁早食糖水

餐牌得幾頁都足夠我選擇困難症發作,最終看圖點餐😁

😋黑糖芋圓仙草凍+榴槤雪糕$38

😋芒果拿破崙雪糕$49

😋新鮮椰皇水 $15
原汁原味!!一杯唔夠飲要再叫多杯😋

2019-05-15 40 瀏覽
· 芋圓迷✨ 榴槤迷✨ 桃膠迷 ✨ Come On !!🌟 ··住黃大仙附近嘅朋友應該熟悉呢間甜品店💖佐敦依加有第二分店啱啱開咗無耐🏠 太好喇😍無論港島過嚟定旺角尖咀過嚟都好方便呀!店舖的環境座位好舒服👍樓底高又有梳化位👍店員非常NICE👍 甜品好睇又好好食😍 餐牌好靚亦多款選擇😍 諗唔到更有餐廳TOP5更易選擇👍兩個人點咗其中兩樣店嘅上榜嘅甜品😋再加多份榴槤腸粉✨ 聽聞鍾意食榴槤嘅必食呢個呀🌟 ··🔼黑 糖 芋 圓 仙 草 凍 配 曲 奇 雪 糕 💟💟💟💟💟芋圓迷✨必點!!! 好好食 × 10 😍😍芋圓質感彈牙咬口感好正每粒味道濃郁😍 雪糕有8種選擇🍦我選咗曲奇雪糕👍黑糖淡奶甜度剛剛好~ 雪糕溶化咗撈埋一齊食正👍·· 🔼椰 皇 蛋 白 燉 桃 膠 (凍) 💟💟💟💟💟桃膠迷✨ 必食!!! 高纖美肌之選 🌟 唔食凍嘢嘅你呢個都有熱食👅椰皇蛋白加桃膠簡直係Perfect Match 💖裡面有小丸子, 豆花和桃膠~口感煙韌滑溜呢😋 ··🔼榴 槤 腸 粉 💟💟💟💟💟榴槤迷✨ 鍾意食榴槤嘅你呢個腸粉必食👅腸粉皮好滑溜好好味😋👍配合滿滿新鮮的榴槤果蓉溶在口中一流呀😍唔夠喉餐牌仲有榴槤系列唔同甜品嘅
· 芋圓迷✨ 榴槤迷✨ 桃膠迷 ✨ Come On !!🌟

住黃大仙附近嘅朋友應該熟悉呢間甜品店💖
佐敦依加有第二分店啱啱開咗無耐🏠 太好喇😍
無論港島過嚟定旺角尖咀過嚟都好方便呀!

店舖的環境座位好舒服👍樓底高又有梳化位👍

🔼椰 皇 蛋 白 燉 桃 膠 (凍) 💟💟💟💟💟
桃膠迷✨ 必食!!! 高纖美肌之選 🌟
唔食凍嘢嘅你呢個都有熱食👅
椰皇蛋白加桃膠簡直係Perfect Match 💖
裡面有小丸子, 豆花和桃膠~口感煙韌滑溜呢😋

🔼榴 槤 腸 粉 💟💟💟💟💟
榴槤迷✨ 鍾意食榴槤嘅你呢個腸粉必食👅
腸粉皮好滑溜好好味😋👍
配合滿滿新鮮的榴槤果蓉溶在口中一流呀😍
唔夠喉餐牌仲有榴槤系列唔同甜品嘅選擇~
第二個胃表示非常非常的滿足👅
甜品前仲食咗個雞煲好飽🐷~~
嚟呢度絕對要留一截肚嚟食先得呀haha😝 ·

當日叫咗椰皇湯圓燉蛋白 & 椰皇蛋白燉桃膠 $52個人覺得其實佢嘢食幾有誠意....因為佢真係滿到貼邊....而且拎出嚟嘅時候好熱....係熱到出煙嗰隻....料都算幾足而且個燉蛋白好滑黑糖芋圓仙草凍 $38 呢一個係最抵食嘅⋯因為佢有超多配料跟一球雪糕而且又有芋圓...小丸子....仙草....紅豆...有個應該係椰汁凍... 個人幾鍾意嗰個椰汁動煙煙銀銀而且好香椰汁味..如果佢俾多啲椰奶就更加好啦....而且當日其實好想試佢個黑糖雪糕但係賣晒但必須嗰講佢雪糕嘅質感好奇怪...偏油....好似食緊人造奶油唔係雪糕咁...食雲呢拿雪糕淨係食到一浸香精味...香蕉船 $45 當初係因為見到佢會有成三球雪糕所以好興奮就電阻... 但頭先都有提過雪糕唔好食...但不得不欣賞佢嘅香蕉因為佢有用火槍燒過有一浸焦糖脆皮而且亦有比到朱古力脆醬其實整體嘅體驗好唔錯店員亦都好有善好有耐心咁介紹每一個甜品入面有啲咩配料... 但真心建議必須改善佢雪糕嘅質素....其他嘢唔錯係雪糕令到成件事大大減分

當日叫咗
椰皇湯圓燉蛋白 & 椰皇蛋白燉桃膠 $52

黑糖芋圓仙草凍 $38

呢一個係最抵食嘅⋯因為佢有超多配料跟一球雪糕

香蕉船 $45

而且亦有比到朱古力脆醬

其實整體嘅體驗好唔錯店員亦都好有善

2019-05-14 20 瀏覽
今次叫咗一款法式焦糖燉蛋🍮,燉蛋好香好滑,而且佢嘅焦糖比較厚身,食到好深層嘅燉蛋仲可以配到焦糖一齊食,另外仲有附送唔同嘅生果粒做配襯❤️另外一款係芒果拿破崙配朱古力雪糕,而家已經好少糖水舖有做拿破崙,因為呢款甜品嘅工序比較繁複。呢間嘅拿破崙非常鬆脆,而且份量好大,一份已經可以夠兩個人食,而且芒果茸非常多,價錢都好經濟實惠💕但係係咁繁忙嘅區分我覺得係好抵食嘅!最重要係份量好大份!一份可以兩個人食!
母親節晚飯後, 食得肚滿腸肥, 但甜胃尚有空間, 於是和男友在油麻地廟街逛逛。 原來這裡除了打冷以外, 甜品店都唔小。  當大家都無乜心水既時候, 亦是我為大眾服務冒時間, 用手機上去 Openrice Click Click , 就搵到我想要既野。 見到 排名都幾高分, 決定去試試。 店子空猛簡潔, 但坐位不多, 我們吃了不久,門外已經有古人等位了, 各位想食要襯早。看看餐牌,以椰皇類為賣點, 還有特色的甜品,  如河粉、天使麵配生果。 我自己傾向選一啲較正常的甜品, 所以我點了至愛的  $20 份量超多,滿滿的紅豆粒粒, 火侯足,紅豆煲到爛; 起晒沙。 陣陣陳皮幽香, 而且我食到有橙皮香,令香味更富層次,性價比超高。 男友點了賣相一流的 $52 以質感濃稠以椰汁做底,椰奶香濃。原個椰皇被填得滿滿,材料十分豐富,有口感Q彈丸子、西米、細細粒半流心芝麻湯圓,蛋白更是細滑如絲。  滋潤養顏, 溫度足,  食完感覺好舒服。 見個甜胃還有空間, 一於唔好比佢停, 點多一款西式甜品 $47賣相合格,沒有過份的裝飾,以棉花糖和朱古力漿點綴,我從五款雪糕中選了抹茶味。急不及待切開朱古力心太

原來這裡除了打冷以外, 甜品店都唔小。

見到 [大街小館] 排名都幾高分, 決定去試試。

我自己傾向選一啲較正常的甜品, 所以我點了至愛的 [紅豆沙]  $20

份量超多,滿滿的紅豆粒粒, 火侯足,紅豆煲到爛; 起晒沙。

男友點了賣相一流的 [椰皇湯丸燉蛋白] $52

以質感濃稠以椰汁做底,椰奶香濃。

滋潤養顏, 溫度足,  食完感覺好舒服。

見個甜胃還有空間, 一於唔好比佢停, 點多一款西式甜品 [朱古力心太軟] $47

急不及待切開朱古力心太軟,朱古力漿較稠, 岩漿慢慢地流出來,亦代表朱古力比牛油的比例較多,亦無咁肥膩。

朱古力濃度高, 唔算太甜, 唯一美中不足是朱古力外壳略淋。

抹茶茶味出,唔會淡某某, 算唔錯。

中式糖水出色, 價錢亦大眾化, 店員友善, 可以再幫襯。
2019-05-11
$60 (宵夜)
  • 紅豆沙, 椰皇
  • 紅豆沙
  • 椰皇
2019-05-12 43 瀏覽
廟街就出名多嘢食,食正餐嘅餐廳多,甜品🍮店都好多!行到吳松街,見到間好吸睛嘅甜品店「大街小館」門面真係好Sharp💡好光,一眼就見到啦!餐牌整得好靚,樣樣都好想食啊!普遍呢度嘅甜品唔算貴既~本來想叫「椰汁雪耳桃膠燉木瓜」,因為係期間限定,真係好想試!可惜賣哂了~改左叫「紅棗桂圓雪燕燉蘋果」(熱)$46糖水嘅膠質好重,蘋果燉得好淋全部紅棗已經去晒核,感覺好滋潤而我朋友就叫咗個「雜果西米露/涼粉/黑珍珠/紫米露,椰汁底」$35水果好新鮮,又唔太甜,食落好清新!環境好舒服,店員服務好好,好有禮貌的確係食完晚飯直落嘅好地方
廟街就出名多嘢食,食正餐嘅餐廳多,甜品🍮店都好多!
行到吳松街,見到間好吸睛嘅甜品店「大街小館」
門面真係好Sharp💡好光,一眼就見到啦!

餐牌整得好靚,樣樣都好想食啊!

普遍呢度嘅甜品唔算貴既~
紅棗桂圓雪燕燉蘋果(熱)

改左叫「紅棗桂圓雪燕燉蘋果」(熱)$46
糖水嘅膠質好重,蘋果燉得好淋
全部紅棗已經去晒核,感覺好滋潤

雜果西米露/涼粉/黑珍珠/紫米露

水果好新鮮,又唔太甜,食落好清新!

環境好舒服,店員服務好好,好有禮貌

的確係食完晚飯直落嘅好地方
2019-05-11
$41 (宵夜)
紅棗桂圓雪燕燉蘋果(熱)
雜果西米露/涼粉/黑珍珠/紫米露
2019-05-08 47 瀏覽
佐敦新開咗一間甜品舖-大街小館, 聽朋友介紹話幾好食, 咁啱喺附近食完晚飯, 就過嚟試下。甜品舖環境都幾舒服, 白色嘅燈光令佢睇落好乾淨。<椰皇蛋白燉桃膠(熱)$52> (好味: 4.5/5) (抵食: 4.5/5)熱辣辣嘅椰奶配上凍冰冰嘅蛋白, 順滑得嚟又好match, 加上都幾多嘅桃膠, 滋補又好食, 值得encore<黑糖芋圓仙草凍(凍)$38> (好味: 3.5/5) (抵食: 4/5)煙韌嘅三色芋圓, 配上仙草、紅豆、椰果同埋黑糖雪糕, 同時滿足曬你五個願望, 而且淨係賣38蚊咋, 性價比甚高<冰鎮西瓜盅配雪糕$50> (好味: 3/5) (抵食: 4/5)冰鎮西瓜盅裏面有涼粉、西米、西瓜、蜜瓜同埋哈密瓜, 鍾意食生果朋友一定會好興奮係雪糕方面, 我哋就揀咗榴槤味。榴槤雪糕嘅奶味同埋榴槤味道非常之出眾, 可惜有啲搶左西瓜盅原本嘅味道, 失策呀 大食妹推薦: 椰皇蛋白燉桃膠(熱)

甜品舖環境都幾舒服, 白色嘅燈光令佢睇落好乾淨。

熱辣辣嘅椰奶配上凍冰冰嘅蛋白, 順滑得嚟又好match
, 加上都幾多嘅桃膠, 滋補又好食, 值得encore

, 可惜有啲搶左西瓜盅原本嘅味道, 失策呀

大食妹推薦: 椰皇蛋白燉桃膠(熱)

2019-05-08 42 瀏覽
佐敦一向係美食天堂,每次上完堂都會好開心周圍搵下有咩好食,小妹今日太肚餓,上堂前食咗啲嘢,落堂唔想食正餐,所以就搵咗間甜品店過下口癮之前已經試過附近好出名嘅XX甜品,想試吓新野,見到有間新開嘅甜品店主打嘅椰皇蛋白好似幾正,落堂同幾個朋友仔一齊食下先<椰皇蛋白燉桃膠(熱)$52>黎到大街小館,冇理由唔試佢的number one 大熱椰皇產品真係原個椰子上,一上枱已經聞到陣陣椰香味用匙畢一畢,即刻見到雪白的蛋白和晶瑩剔透嘅膠狀物體(相信系桃膠),蛋白入口即溶,而且充滿奶香、好好味,桃膠口感滑滑的,幾得意總括而言,小妹會食完呢個甜品覺得好滋補<椰皇芋圓燉蛋白(熱)$52>同上一樣系原個椰子上,蛋白依然係咁滑溜溜,椰汁充滿椰奶香,好味西米露煲到好淋,配熱嘅椰子汁就好似湯品一樣容易入口芋圓食到芋頭味,有誠意,略嫌有少少硬,不過都好食<黑糖芋圓仙草凍(凍)$38>呢個甜品材料非常豐富,有芋圓、仙草、小丸子、紅豆、蒟蒻同雪榚,雪榚仲可以係八種口味中任揀一樣,名副其實滿足晒小妹所有的願望咁多種配料小妹最鍾意紅豆同埋仙草,仙草吸左黑糖底嘅味道,甜甜地幾好食

<椰皇蛋白燉桃膠(熱)$52>
黎到大街小館,冇理由唔試佢的number one 大熱
椰皇產品真係原個椰子上,一上枱已經聞到陣陣椰香味

總括而言,小妹會食完呢個甜品覺得好滋補

<椰皇芋圓燉蛋白(熱)$52>

西米露煲到好淋,配熱嘅椰子汁就好似湯品一樣容易入口
芋圓食到芋頭味,有誠意,略嫌有少少硬,不過都好食

<黑糖芋圓仙草凍(凍)$38>

紅豆好淋仲要起沙,係一個出色嘅配角

揀咗曲奇味雪糕,同配料嘅味道好夾,品錯唔錯

依家去親過江龍甜品店嗌一個甜品都要過百蚊,仲要排番半個零一個鐘,不如食下呢啲有質素的港式甜品仲開心啦

$50 (宵夜)
2019-05-08 92 瀏覽
剛好經過佐敦,朋友介紹附近有間糖水店的芋圓很有名,於是就到了這家店!三人行的我們便叫了三個系列!1,椰皇系列--椰皇芋圓湯圓(熱)椰奶味道十足,令人回味,至於熱的芋圓的煙韌度剛好,不會太過軟,而且糯米味很出,個人較喜歡芋圓當中的綠茶味!2,榴槤迷系列--榴槤雪山甘露 當中有三件真正的榴槤!確實是落重本呢!至於榴槤雪山也有很重的榴槤味,沒有偷工減料的喔!3,芋圓系列--黑糖芋圓仙草凍感覺上凍的芋圓的口感稍為有少許偏硬些,而且味道是熱的更為香。仙草方面,與台灣吃過的一樣!作為極度榴槤迷的我,在三款甜品中會選擇榴槤雪山甘露出勝!至於來店吃芋圓的話,推介熱食喔!

三人行的我們便叫了三個系列!

1,椰皇系列--椰皇芋圓湯圓(熱)

2,榴槤迷系列--榴槤雪山甘露

3,芋圓系列--黑糖芋圓仙草凍

椰皇芋圓湯圓

榴槤雪山甘露

黑糖芋圓仙草凍
榴槤雪山甘露
2019-05-07 31 瀏覽
Getting fat time 🤣 There are many dessert shops at Temple street night market. But there is one new and look comfortable. 杏汁雪燕燉蛋配湯圓 - $39It was well streamed that the egg 🥚 was really smooth with strong taste of almond juice. 朱古力心太軟 - $47Dark chocolate carried a very strong chocolate and milk. Also the melting part was really well managed of time that made the cake so tasty. It was served with cookie and cream ice cream to carry hot and cold textures. 榴槤椰皇燉蛋白 - $52For a durian lover like me, I c

杏汁雪燕燉蛋配湯圓 - $39

朱古力心太軟 - $47

榴槤椰皇燉蛋白 - $52
For a durian lover like me, I can’t never order this. When I first got in the shop, I can smell a strong taste of durian. There were a lot of durian meats there. It was not too sweet to eat with the streamed egg.

The shop was easy to find and the staff were friendly. Good to try!
2019-05-04
2019-05-06 18 瀏覽
同sis 係附近做完運動,緊係要搵番d 甜品食滿足下見到新開左間甜品鋪,仲要本店同新分店都勁多好評零劣評,緊係要試下order 左個芒果撈河粉 $40河粉其實用椰汁做,不過椰味唔算重. 但口感滑溜,mix 埋滿滿芒果粒,芒果汁同芒果雪糕,都好好食. 中間仲有d 小丸子,口感煙韌. 榴槤至尊 $50 用既榴槤超級香甜,一上黎就聞到香濃榴槤味,口感creamy. 一邊係榴槤雪糕,不過係濃度爆登既榴槤蓉相比下,味道其實唔算好出. 配料有涼粉清清地中和左榴槤濃膩,而且感覺清涼d 無就咁食榴槤咁熱器🤣仲有黑珍珠,西米同紅豆,欣賞佢所有配料甜度都較低,主要有榴槤天然甜度已經剛剛好椰皇蛋白燉桃膠 $52選左熱既,香熱椰皇,中間蛋白口感嫩滑,配埋椰汁糖水一齊食所以帶有椰香,一開始朋友仲以為係用椰汁蒸成. 再加埋桃膠感覺就更滋補,甜度剛好. 另一道好滿足甜品overall 選3款,3款dessert 都好高質無失望,而且價錢合理,絕對會encore
同sis 係附近做完運動,緊係要搵番d 甜品食滿足下

order 左個芒果撈河粉 $40

榴槤至尊 $50

椰皇蛋白燉桃膠 $52

• 榴槤至尊
  • 椰皇蛋白燉桃膠
自古以來都知道女子是擁有2個胃,一用來吃正餐,一用來吃甜食。今天就啓動了第二個胃來到「大街小館」食糖水。店舖門面光鮮,內裡座位都頗為闊落。「大街小館」的必食推介,於是點了熱食版的椰皇蛋白燉桃膠。椰汁香滑,每一口都有濃濃的椰子香。配以桃膠和西米,桃膠質感有一點像蒟蒻;蛋白亦非常滑溜。桃膠和蛋白都是女士的恩物,充滿著養顏美容功效,一碗下肚,自我感覺即時良好。養生的筆者又是點了熱食。和前一道相似,一樣是椰香滿溢。西米煮得剛剛好,又不會黏作一團又或是軟爛狀態。芋圓煙韌有嚼口,內芯也是熟透的,但稍嫌芋頭粒不夠粉腍。這次選的2款甜品都頗有美顏作用,吃罷後心情美美。
自古以來都知道女子是擁有2個胃,一用來吃正餐,一用來吃甜食
。今天就啓動了第二個胃來到「大街小館」食糖水

店舖門面光鮮,內裡座位都頗為闊落。

椰皇蛋白燉桃膠

「大街小館」的必食推介,於是點了熱食版的椰皇蛋白燉桃膠

桃膠和蛋白都是女士的恩物,充滿著養顏美容功效
,一碗下肚,自我感覺即時良好

椰汁芋圓西米露

養生的筆者又是點了熱食。和前一道相似,一樣是椰香滿溢。

西米煮得剛剛好,又不會黏作一團又或是軟爛狀態。

芋圓煙韌有嚼口,內芯也是熟透的,但稍嫌芋頭粒不夠粉腍。

這次選的2款甜品都頗有美顏作用,吃罷後心情美美
2019-05-05
椰汁芋圓西米露
2019-04-30 634 瀏覽
係佐敦食完晚飯之後,見到吳松街近街頭的位置開了一間新的糖水店,看上去裝修簡潔,跟朋友好耐冇見想再傾多陣,於是就決定食下糖水傾下計。餐牌上有好多唔同的糖水選擇,令人眼花撩亂。椰皇蛋白燉桃膠($52),這個椰皇底層是蛋白,蛋白很嫩滑,而且只有少少甜,除了有桃膠還有燕窩很滋潤,係女士必點的糖水。冰鎮西瓜盅配雪糕($50),因為當日街上好熱,所以朋友就點了一個西瓜盅降溫。西瓜盅包括什果、涼粉、爆珠,所有生果都好鮮甜,還有雪糕在頂部,雪糕有多款不同味道可以選擇,已朋友點選了榴槤味,榴槤味不算很濃,雪糕很滑,食完成個人即時透心涼呀!係呢個夏日炎炎的日子食一碗冰涼的糖水實在太幸福了!
餐牌上有好多唔同的糖水選擇,令人眼花撩亂。

冰鎮西瓜盅配雪糕

係呢個夏日炎炎的日子食一碗冰涼的糖水實在太幸福了!
2019-04-25
$50 (宵夜)
冰鎮西瓜盅配雪糕