餐廳: 大快活
資訊:

2019-12-23 22 瀏覽
下午同家人去食下午茶,遇到了一個態度非常差的收銀,我仲同她講你態度差,點知她回我一句,係咩,我唔覺喎話我落單又唔知自己想食咩,之後到我寫張紙比她打單,她又答一句:咁就差唔多我食到一吐氣,唔會再幫襯,希望大快活檢討下收銀的態度
我食到一吐氣,唔會再幫襯,希望大快活檢討下收銀的態度
2019-12-23
2019-09-12 125 瀏覽
好耐冇食過早餐啦,因為平時都起唔到身,今日特登約咗個fd食!一於就食大快活啦!我叫咗蕃茄通粉餐,有炒蛋、一份大塊嘅多士,加多杯熱咖啡。整體質素唔錯,都夠熱。蕃茄通夠蕃茄味,通粉量算多,一般人都夠飽,熱咖啡就平平無奇,塊多士因為夠熱,d牛油可以溶晒係個包到!30蚊,性價比真係唔錯,至少我又夠飽!香港地d野真係好貴。但我個fd個早餐就唔多掂,個魚柳真係唔好食,唔夠熱,個炸皮同個魚柳分開,對比其他分店真係有d對唔住個招牌。

2019-08-28
$35 (早餐)
2019-05-02 204 瀏覽
不太有禮貌 尤其是收銀踏入平時每天經過有沒有進入的大快活 今天突然有興致打算在此吃一頓午飯 今天叫的是咖哩雞塊飯 (惡夢就開了)下單時 收銀的態度惡劣 打單打錯了豬扒飯 還惡人先告狀 說我講錯了 還沒得改回(超大聲)(我也沒跟收銀吵,算了)本來不錯的心情也變得不好 飯只是暖 不太熱 味道一般 衛生一般般 說實話 也可能因為一進這家快餐店 第一個印象不太好 所以整體的評分偏向一般要改善的: (1) 服務態度 (2)食飯的温度希望下一次有更好的改進
不太有禮貌 尤其是收銀
踏入平時每天經過有沒有進入的大快活
今天突然有興致打算在此吃一頓午飯

今天叫的是咖哩雞塊飯 (惡夢就開了)
(我也沒跟收銀吵,算了)

要改善的: (1) 服務態度 (2)食飯的温度
希望下一次有更好的改進

2019-05-02
2019-04-15 154 瀏覽
自從知道大快活有健怡套餐,就成為了最近忙於執屋的我們的飯堂。不過今次有點失望,原以為又是多菜的素食餐,怎知今天兩份的選擇都是肉,一份羽衣甘藍汁雞胸紅米飯,一份是豬扒,只是因著紅米飯而感覺健怡,再加上超級健康食品羽衣甘藍汁,所以也決定試試。結果也是一般,不過這價錢始終算是不錯了。
2019-04-11 119 瀏覽
星期日放假都要早起身,因為朋友約去游早水。游完大家都肚餓返屋企附近大快活醫肚,中午時候已經坐滿人我們一個等位一個去望下餐牌有什麼東西吃。雞脾餐、咖哩飯、豬扒飯、煲仔飯連素菜食材都有。平時上班午飯都會去大快活食,所以咖哩飯豬扒飯等這些都吃膩了。今日我們選了好似下午茶餐既雞脾餐。哈哈!豉油皇雞髀 + 迷你雪菜肉絲脆皮腸湯米粉 配 熱奶茶 $39鹵水味唔太咸雞脾肉夠味,雪菜米粉份量都多加埋兩條脆皮腸都夠飽肚。蜜味燒雞髀 + 迷你餐肉煎蛋泡麵 配 熱檸水 $39燒雞脾皮脆肉嫰唔會乾身,餐蛋麵唔使講一定好味。不過游完水消耗了的卡路里又回來了。
星期日放假都要早起身,因為朋友約去游早水。

雞脾餐、咖哩飯、豬扒飯、煲仔飯連素菜食材都有。

今日我們選了好似下午茶餐既雞脾餐。哈哈!

蜜味燒雞髀 + 迷你餐肉煎蛋泡麵 配 熱檸水 $39
燒雞脾皮脆肉嫰唔會乾身,餐蛋麵唔使講一定好味。
不過游完水消耗了的卡路里又回來了。

2019-03-06 116 瀏覽
呢間大快活啲嘢食超級唔新鮮,完全唔好食,態度仲要奇差,隻雞翼超級凍超級硬,完全放唔到落口,個西多士濃到完全唔可以放落口,只係同佢講啲嘢凍冰冰換過,黑好黑面仲要語氣超級差,好日都唔返屋企樓下食野,差不多成10年先返嚟一次,一成不變,就算打工也不要這樣的態度,我諗大快活集團應該要檢討一下,我媽媽話這裡因為沒有其他店舖好食,所以先至會食,雖然價錢比較便宜,但我諗以後都唔會再幫襯!(只限沙田廣源邨呢間其他分店除外)
2018-11-22 209 瀏覽
尋晚打機打通宵,今朝一起身已經兩點鐘,又到下午茶時間,屋企無晒人唔想煮,決定落樓下大快活醫肚。我點了一個精選茶餐。奶醬厚多士,珍寶腸,細雪菜肉絲米,配細可樂。米粉比較細碗,湯底味精重,雪菜肉絲味道濃;可樂可能溝咗水,比較淡。餐廳主動不提供飲管,潮流興走塑膠,Go Green, 抵讚。厚多士烤得都幾香脆可口,配奶油、花生醬,幾滋味。珍寶腸大啖大啖,幾有咬口,正。埋單$26,叫做飽肚,下午茶黎講算幾抵食,Ok啦。

埋單$26,叫做飽肚,下午茶黎講算幾抵食,Ok啦。
2018-11-18
2018-11-13 100 瀏覽
收工本身諗住出面食完先返但又未想食野住,所以返到屋企附近先算初頭想是但買啲小食返去,煮個面但落車忽然想鋸扒!諗返起上次大快活個扒就衝左落去搵左一陣,唔見左上次食果個餐...見到個邊爐好似幾吸引(好多人打緊..)望一望有4安士同半磅肥牛餐我就梗係半磅肥牛啦,湯底呢就辣湯!佢仲可以追加配料,雖然望落個餐已經多野但打邊爐點可以無!追加返個午餐肉先~收銀姐姐仲話加2蚊變大杯可樂,抵埋單都只係80蚊多啲啲有肉有菜有丸有烏冬(可轉公仔面)睇到佢個份量同食落正常既質素算性價比中高~
收工本身諗住出面食完先返
但又未想食野住,所以返到屋企附近先算
初頭想是但買啲小食返去,煮個面
但落車忽然想鋸扒!
諗返起上次大快活個扒就衝左落去
搵左一陣,唔見左上次食果個餐...
見到個邊爐好似幾吸引(好多人打緊..)
望一望有4安士同半磅肥牛餐
我就梗係半磅肥牛啦,湯底呢就辣湯!
佢仲可以追加配料,雖然望落個餐已經多野
但打邊爐點可以無!追加返個午餐肉先~
收銀姐姐仲話加2蚊變大杯可樂,抵
埋單都只係80蚊多啲啲
有肉有菜有丸有烏冬(可轉公仔面)
睇到佢個份量同食落正常既質素
算性價比中高~
半磅即係有成兩盤肥牛!
烏冬同追加餐肉,大大塊
整定黎做宵夜XD
2018-11-12
半磅即係有成兩盤肥牛!
烏冬同追加餐肉,大大塊
整定黎做宵夜XD
2018-10-24 97 瀏覽
阿媽話唔煮飯落大快活打邊爐,我又無乜所謂就去左打邊爐lu, 一放工返屋企放低野~6點正就落到去,轉晒牌已經有得買晚餐,見到d小菜都好想食,又唔係貴,見隔離枱份量都好多上次一人一鍋飽到上心口,今次醒目叫一鍋再加配料就算8oz肥牛火煱$80, 汽水+1轉大杯(上次收銀無講都唔知有得轉),一至五配料半價,牛豚菜盤拼盤除外,加左午餐肉同拼盤,再一次覺得午餐肉好抵…$5 3大塊…上次烏冬有1.5個今次只有1個肥牛一d都唔肥好食!今次又比錯湯底,希望收銀可以留意一下

上次一人一鍋飽到上心口,今次醒目叫一鍋再加配料就算

上次烏冬有1.5個今次只有1個
肥牛一d都唔肥好食!今次又比錯湯底,希望收銀可以留意一下

2018-10-22
2018-10-22 34 瀏覽
今晚無飯開得我同阿哥2丁友,阿哥提意落去打邊爐,咁就早d出門7點落去,因為之前試過晏少少去就售罄lu, 時間尚早,今日去到得幾個人食緊飯,火煱直情未見人食一人一個餐叫左雙倍牛,加左一份午餐肉,平日加配料半價.好抵!!本身諗住$5三塊午餐肉就算好薄都可接受,但佢係厚身!仲係半圓,好抵呀!肥牛唔會淨係見白色肥膏,咁既價錢不能挑剔太多然後有腸仔,貢丸,1.5個稻庭烏冬,2 3款蔬菜,一個人食好夠飽,下次2個人叫一份加多d送就應該夠食啦!仲送杯可樂,遲d涼d再落去打過

肥牛唔會淨係見白色肥膏,咁既價錢不能挑剔太多
2018-10-02
$82.5 (晚餐)
2018-08-28 156 瀏覽
想食晚餐既時間有少少雨,唯有到附近的食肆開餐,附近食肆不多,質素參差,唔知食咩好,求其揾間大路的舖,於是決定去大快活。入到去,想食鐵板餐,但冇牛扒餐,只有呢個BBQ燒排骨及雞扒餐,醬汁揀左黑椒汁。雞扒幾大塊,加埋醬汁,好好味;燒排骨竟然係好長既排骨,冇諗過會用呢款肉,都好味,但太長,所以食起上來唔係太方便;而成個餐最驚喜係兩片既蒜容包,新鮮整起,好香好脆,為成個餐加左唔少分數。雖然個鐵板餐比以往貴左幾蚊,但係感覺高級左,唔係以往咁,俾幾塊扒你,每塊紙咁薄,有進步,賣呢個價錢,可以接受。
2018-08-26
2018-08-03 114 瀏覽
今次推介依間分店並非針對會有美食,大集團水準通常都統一咗㗎喇。主要係想講吓佢嘅環境。因為地處廣源邨,一個充滿濃厚古色古香嘅社區。所以都感染咗鄉土情懷,周邊都係綠油油嘅樹木。當你一邊食餐一邊好舒暢咁欣賞吓環境,感覺絕對OK。況且你身邊唔會有趕頭趕命嘅白領人士,只有休休閒閒嘅公公婆婆或者食完就過隔離街市買餸嘅C9順帶一提,個餐粥非常唔掂。食剩九成九無味不特止,非常(湖口)。真係有股衝動攞出去換過另外一款食材

順帶一提,個餐粥非常唔掂。食剩九成九

2018-08-02
早餐
2018-06-05 131 瀏覽
今天收工後自己一個人係屋企附近大快活食飯,叫左個我最鐘意食咖哩牛肉飯,淡淡牛肉香味,佢d咖哩汁撈飯真是一流,暑仔炆到好惗,個飯晤夠食仲可以再添,自己真是煮晤到呢個咖哩口味
2018-03-12 147 瀏覽
同屋企人一齊黎食大快活下午茶,叫左個餐,有餐肉煎蛋米粉,熱飲(我要左熱咖啡)同燒雞翼,total $30。個餐黎到望落系幾豐富既,個煎蛋原來系太陽蛋,依個我有d驚喜,餐肉同太陽蛋食落ok, 米粉略嫌少左同硬左d,但可以接受既。至於隻雞翼,我覺得簡直系一流,有淡淡既香草味,燒得剛剛好,肉質煙韌,有雞味,的確唔錯! 杯咖啡亦可以話系高水準,分分中比得起出面貴價d 既餐廳d 咖啡。所以總括黎講我幾滿意依餐下午茶😊
2015-02-28 548 瀏覽
開完會都夜 又肚餓就近近地上廣源食dinner食過大快活茶餐 但好少食晚餐所以就打算入去試下揀來揀去 都係揀左個雞扒鐵板餐整個餐賣相不錯但我嫌飯嘅份量太少所以加6蚊要多碗白飯細細個蕃茄粟米焗飯味道不錯 好重蕃茄鮮味但份量認真唔夠鐵扒餐塊熱板我覺得不夠熱所以啲黑汁倒落去嘅時候無"咋咋"聲不過塊雞扒好夠大塊一咬成個口充滿肉汁 好好味腸仔無煎過 所以好普通但整體上係ok ge
開完會都夜 又肚餓

就近近地上廣源食dinner