2021-12-16
今日我想介紹下呢一間喺觀塘嘅 隱世 又好食私房菜餐廳呢間餐廳係經過我喺google個app入面見到有人介紹所以我就睇下呢度有啲乜嘢食 然後再打開openrice入面見到啲相都非常之靚而且一樣價錢亦都唔貴所以就過嚟試下食下啦 今次約埋一班朋友一齊去試下呢間餐廳 大家都帶著非常之期望嘅心情你過嚟呢度食飯 過到嚟嘅時候見到員工嘅服務態度我覺得都好好👍然後坐低就開始上第一度才去係一道一道菜咁樣相過嚟畀我哋食嘅😜首先就食咗去呢個鮑魚 呢個鮑魚個底一邊有好多醬汁可以點嚟食 再加上班如上面有啲類似好香嘅 章魚燒干 所以食落去嘅時候你會feel到有三種唔同嘅口感同埋三種唔同嘅味道混合埋一齊然之後再試下去一個 意粉 呢個意粉嘅汁係非常之好食嘅 同埋佢出品嘅時候真係每一隻都非常之靚 之後仲有一個乾麵 呢個乾麵配合埋佢自己嘅 醬汁 撈埋一齊食我覺得都幾好食幾開胃 最後想介紹埋一個黑松露意粉 佢用咗好多黑松露所以黑松露嘅味道都好重😜😜