細細個就好鐘意食樂天熊仔餅,行街見到大將門口同樂天熊仔餅聯,有好多熊仔公仔,爆膏大閘蟹+安格斯牛小排150分鐘放題 原價$498,但Openrice 訂枱有discount,一於約朋友試下門外店內都有樂天熊仔打卡位餐廳主打日式一人鍋shabushabu 火鍋放題,150分鐘放題,有時令爆膏大閘蟹、和牛胸腹眼、安格斯牛小排、Prime牛肩肉、西班牙黑毛豬、羊肉、多款小食、蔬菜、丸、甜品、軟雪糕、自家製窩夫店員即時送上四隻熱辣辣嘅大閘蟹,蟹唔算好大,但多蟹膏,白色蟹膏黏口綿密,黃色蟹膏都幾鮮甜!之後可以繼續追加大閘蟹每人一人鍋自選湯底,昆布清酒大蜆湯 (+$12) 同日式昆布湯,昆布清酒大蜆湯有清酒香而且大蜆好鮮甜蔬菜選擇非常多,有油麥菜、生菜、金菇、翠玉瓜、娃娃菜、椰菜、鮮枝竹、南瓜、娃娃菜、冬菇、蟲草花、蕃茄、冬瓜、蓮藕、萵筍、蘿蔔火鍋配料有多款丸、蜂巢豆腐、芝士腸、拉麵、年糕、烏冬、出前一丁每位送上一蝶和牛胸腹眼加安格斯牛小排和牛胸腹眼牛味香濃安格斯牛小排油香嫩滑熊本豬梅花肉肉質帶鮮紅有油花,入口嫩滑羊肉卷無有羶味,肥瘦適中蝦滑新鮮鮮甜最後甜品自己整雪糕窩夫加樂天熊仔餅,另外雪櫃有布

門外店內都有樂天熊仔打卡位

每位送上一蝶和牛胸腹眼加安格斯牛小排
和牛胸腹眼牛味香濃
安格斯牛小排油香嫩滑

熊本豬梅花肉肉質帶鮮紅有油花,入口嫩滑
羊肉卷無有羶味,肥瘦適中

蝦滑新鮮鮮甜

最後甜品自己整雪糕窩夫加樂天熊仔餅,另外雪櫃有布甸、泡芙同蛋糕,真係大滿足
  • 大閘蟹
2023-12-07 92 瀏覽
宜家天氣開始涼涼地有啲秋意 🍃最啱就係一大班人一齊打邊爐 圍爐取暖😂🔥 大將最近推出咗爆膏大閘蟹火鍋放題 聽落已經覺得好吸引😍 大閘蟹唔單止可以不斷encore 每一隻質素都仲好高✨🦀唔好睇佢好似細細隻嘅大閘蟹 佢每一隻大閘蟹都爆曬膏 入口鮮甜美味 十分高質 一啲都唔hea!鍾意食蟹嘅朋友一定唔可以錯過🤤自助區仲有好多唔同嘅小食同埋配料 有唔同嘅炸物蔬菜丸類等等 餐廳仲同樂天熊仔餅crossover 🐻 周圍都有熊仔餅擺設 好cute好岩打卡😙 宜家仲可以係甜品區自己整樂天熊仔餅雪糕窩夫🍦🧇 真係又食又玩🤭

大閘蟹唔單止可以不斷encore 每一隻質素都仲好高✨🦀

自助區仲有好多唔同嘅小食同埋配料 有唔同嘅炸物蔬菜丸類等等

2023-12-06 62 瀏覽
天氣開始涼涼地又係打邊爐既季節,最近見大將推出左爆膏大閘蟹火鍋放題,襯大閘蟹既當造季節,即刻約朋友黎食!咁岩餐廳同樂天熊仔餅crossover, 店內有好多熊仔餅擺設,好岩打卡。食完仲會送每人一個樂天熊仔餅掛飾!爆膏大閘蟹火鍋放題 $498火鍋湯底有大約10款選擇,我地揀左海老濃湯完熟蕃茄湯同花生沙嗲湯,蕃茄湯酸酸甜甜好開胃,沙嗲湯味道濃郁。每位會有一客和牛胸腹眼同安格斯牛小排,牛胸腹油脂豐富,口感軟嫩,牛小排油花分布較均勻,肉味濃郁。店員會先每人送上2隻熱辣辣既大閘蟹,之後可以再點,雖然唔算好大隻,但每隻都好多膏,蟹公蟹膏口感軟綿香滑,仲有白色蟹膏好黏口。蟹乸蟹黃比較多,口感較硬身,似食緊鹹蛋黃。我地每人都食左7隻,好滿足!火鍋配料分左自助區同手寫落單,大約有三十幾款,包括牛、豬、雞、羊、海鮮、蔬菜同各式丸類等。我地試左沙白、蝦滑、花膠同響鈴,沙白鮮甜無沙,蝦滑彈牙,響鈴酥脆,花膠比較細條,口感較軟。小食區仲有有韓式炸雞、玉子燒、壽司、餃子、關東煮等,選擇都幾多。最後甜品仲可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫,出面有齊教學,好容易整,窩夫等一分鐘就整好,再加上自己鍾意意既配料同樂天熊仔餅就完成

爆膏大閘蟹火鍋放題 $498

最後甜品仲可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫,出面有齊教學,好容易整,窩夫等一分鐘就整好,再加上自己鍾意意既配料同樂天熊仔餅就完成,窩夫香脆、再加上雪糕,有冰火交融感覺,好睇又好食!
🦀🦀🦀秋風起、螃蟹肥,正直大閘蟹嘅好時節。好多餐廳都做緊大閘蟹放題,日式火鍋店「大將」都一齊湊熱鬧推出大閘蟹放題,可以一邊食大閘蟹,一邊食牛肉海鮮火鍋又真係幾有gimmick,星期一至四用餐時間更長達150分鐘!夠晒時間慢慢嘆~當日食到嘅係當造嘅母蟹,體型豐滿,肥美肉厚,蒸熟後翻開蟹殼,金黃色蟹黃多得滿瀉,而且入口滿腔甘甜,香味濃郁,非常滿足!🍲火鍋湯底一人一鍋,每位贈送和牛胸腹眼+安格斯牛小排(各60g),油脂飽滿,肉味香濃,配料亦有多種款式可選擇,自助區有冷盤熟食及丸類、菜類火鍋配料,環境乾淨企理,甜品區有自製窩夫亦有薑汁番薯糖水可以驅寒,非常貼心。整體性價比相當高,食得非常盡興,部份時段更設有特別優惠,有興趣嘅朋友可以去相關網頁查詢💁🏻‍♀️#大將 #火鍋 #日式火鍋 #大將火鍋 #火鍋放題 #日式料理 #日式涮涮鍋 #日式放題 #任飲任食 #火鍋湯底 #和牛 #放題 #shabushabu

已經踏入了舊曆10月,係食大閘蟹公🦀嘅季節,想食得盡情,硬係去放題任食啦!今晚同老公去咗 大將 食 ▪️爆膏大閘蟹放題▪️每位仲送和牛胸腹眼+安格斯牛小排,平日星期一至四有150分鐘時間好充足。日式shabu shabu 一人一鍋,我揀咗日高昆布湯,老公要雞白湯,自助區有飲品、甜品、蔬菜、小食⋯⋯大閘蟹唔算好大,但係隻隻爆膏,蟹公嘅白蟹膏又多又好味 ,軟身滑口 滋味呢😋黃膏甘香味美滋味筆墨難以形容😌肉類除咗牛胸腹、安格斯牛小排,仲有一口牛肉粒、美國牛肩肉🥩熊本豬梅花肉、西班牙五花肉片都唔錯👍🏻仲有魚片、蝦滑、沙白⋯等海鮮類自製樂天熊仔🐻餅雪糕窩夫🧇有得玩又有得食🫰🏻🫰🏻味道仲係好唔錯添,窩夫夠鬆軟,似模似樣,有晒指引教點做,有沙漏計時1分鐘完成,做法簡單100%成功💪🏻

2023-11-23 37 瀏覽
大將。將軍澳放題邊爐之選,爆膏大閘蟹。樂天熊仔餅💓天氣凍凍地,真係好想食打邊爐放題,咩都有得食,而且湯底仲好正好多選擇,仲有最特別既係大將有大閘蟹食,仲可以任食,真係超開心。唔怪之得咁多人食,推介!今日揀左蕃茄湯底同埋沙爹,超惹味同埋健康之選,佢一上枱就有大閘蟹同埋和牛💓💓💓好開心呢。最得意係有好多樂天熊仔餅、熊仔餅擺設同埋可以自製樂天熊仔餅雪糕🌈超開心吖放題選擇有好多,愛食花膠,雲吞,大蟹棒,當然唔小得係肉啦,外面攞蔬菜,有最愛既粉面,丸,好多款既菜,應有盡有,所以食得好盡興,最後整埋雪糕真係不得了💓
大將。將軍澳放題邊爐之選,爆膏大閘蟹。樂天熊仔餅💓

唔怪之得咁多人食,推介!

2023-11-21 100 瀏覽
🍊 餐廳名稱:大將 (將軍澳)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200~500———————————————————日式一人火鍋愈黎愈盛行,今次黎到將軍澳popcorn就別出心裁,推出左個大閘蟹任食+火鍋放題。係呢啲食蟹既季節當然要去滿足下「蟹慾」啦!呢個爆膏大閘蟹放題係$498,一坐底就會送上4隻俾你嘆下先。咁岩小編個日食大部份都係公,不過都膏同蟹肉都好鮮好正。店員仲會附上鉸剪同手套,方便大家拆蟹個時唔會整到隻手污糟晒!另外火鍋方面有好多種湯底俾大家揀,我哋就揀咗壽喜燒同埋海老蕃茄湯底。除左會送上既和牛胸腹眼&安格斯牛小排之外,仲有多達22款肉類海鮮可以order任君選擇,例如:花膠,牛肩肉,沙白等等。仲未計出面自助吧既蔬菜丸類等等,種類真係多到眼花撩亂!最開心既係,近期做緊樂天熊仔餅既活動,可以自製窩夫之外,仲有加埋雪糕+熊仔餅+其他配料落去一齊食,滿足晒你所以願望!呢個價錢有大閘蟹+火鍋+甜品放題!抵到爛!🗺️將軍澳唐賢街9號PopCorn 11樓F10號舖 🔍#FlavorforToday將軍澳🚆 將軍澳站C出口
🍊 餐廳名稱:大將 (將軍澳)🐝
味道:8/10
環境:8/10
整體分數:8/10

💰人均:$200~500
———————————————————

呢個價錢有大閘蟹+火鍋+甜品放題!抵到爛!

🗺️將軍澳唐賢街9號PopCorn 11樓F10號舖
🔍#FlavorforToday將軍澳
🚆 將軍澳站C出口

2023-11-20 59 瀏覽
11月中差唔多係大閘蟹既季尾都係大閘蟹公最肥美既時候決定出去食返餐任食 好好享受今年蟹季🦀🔺爆膏大閘蟹 x 安格斯牛小排放題 $498限時150分鐘放題 有爆膏大閘蟹任食雖然唔算太大隻 但都有唔少蟹膏全部都係蟹公 有白膏痴住張嘴 好食⸜( ´ ꒳ ` )⸝♡︎一次四隻大閘蟹 我地兩個總共食咗14隻一開始會有和牛胸腹眼 安格斯牛小排🥩兩盤牛都好高質 夠牛味之餘仲入口即融🐮湯底有好幾款簡 部分要加錢我地簡咗海老濃湯完熟蕃茄 同 昆布清酒大蜆湯 (+$12) 完熟蕃茄湯頭好濃蕃茄味🍅昆布清酒大蜆湯有清酒香 大蜆好鮮甜和牛胸腹眼 安格斯牛小排 Prime牛肩肉 西班牙黑毛豬同幾款海鮮都係任食出面仲有炸物 蔬菜 丸 選擇都唔少 近日餐廳同樂天熊仔餅有聯乘 除咗好多擺設同公仔門外仲有個打卡紙牌 鐘意同食開樂天熊仔餅既我都忍唔住影多幾張相甜品除咗泡芙 布甸 蛋糕之外仲有可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫•̥̑ .̮ •̥̑)我地都忍唔住動手整埋一份🧇扭紋雪糕可以同一時間食到朱古力同雲呢拿味.ᐟ.ᐟ
11月中差唔多係大閘蟹既季尾

昆布清酒大蜆湯有清酒香 大蜆好鮮甜

出面仲有炸物 蔬菜 丸 選擇都唔少

近日餐廳同樂天熊仔餅有聯乘 除咗好多擺設同公仔

甜品除咗泡芙 布甸 蛋糕之外
仲有可以自製樂天熊仔餅雪糕窩夫•̥̑ .̮ •̥̑)
我地都忍唔住動手整埋一份🧇
扭紋雪糕可以同一時間食到朱古力同雲呢拿味.ᐟ.ᐟ
2023-11-15 88 瀏覽
好耐冇去過將軍澳,原來已經發展得很好,有好多商場連埋一齊shopping非常方便,見到間大閘蟹🦀火鍋放題,即刻要去食一食,而且仲有樂天熊仔餅做promote🥰店員服務很好,經過詳細介紹之後決定坐喺窗邊位置大食一餐👍🏻坐低先上四隻大閘蟹,之後可以不停再點,點完好快到,而且新鮮熱辣辣😋😋😋我哋兩個人共食咗10隻,夠晒大隻,隻隻爆膏🤤🤤🤤絕對冇失望🥰🥰🥰另外亦都有好多靚火鍋牛肉,有牛肩肉,牛胸爽,蝦滑,花膠,湯底有多款任揀,雖然主打大閘蟹,但係都有好多配料蔬菜任食😊😊記得臨走要食雪糕,朱古力雪糕超好味🍦大閘蟹+火鍋+甜品放題,環境坐得舒服,服務又好!個人覺得係性價比高嘅大閘蟹放題之一🤗

店員服務很好,經過詳細介紹之後決定坐喺窗邊位置大食一餐👍🏻

記得臨走要食雪糕,朱古力雪糕超好味🍦

大閘蟹
大閘蟹
心思思想食日式火鍋,但度度都一式一樣……將軍澳Popcorn呢間大將,竟然有做埋大閘蟹放題,仲有樂天熊仔餅雪糕🍦窩夫,真係非常吸引,所以就下定決心揀咗佢嚟食。我哋揀嘅爆膏大閘蟹放題$498(150分鐘),除咗有大閘蟹、肉類,仲有唔少海鮮,例如:沙白、蝦滑。另外,出面亦有唔少火鍋料、熟食同甜品,選擇真係好多,不禁令人花多眼亂。餐廳首先上咗湯底同每人2隻大閘蟹,d大閘蟹雖然係任食,但質素一d都唔差,隻隻都係爆膏!食完大閘蟹,當然就要試吓其他火鍋料啦,呢度嘅食材質素亦都唔差,尤其係肉類,但如果轉用QR code落單就會更加方便。而我就想特別講吓佢嘅窩夫,餐廳一早已經整好咗啲蛋漿俾我哋自己自製窩夫,今期仲有樂天熊仔餅,真係好啱我呢啲鍾意食朱古力嘅朋友!個窩夫超級有蛋味,外脆內軟,加埋啲軟雪糕同埋配料,真係又好玩又好食!以日式任食火鍋來講,大將食物選擇真係非常多元化,大小朋友應該都會好鍾意。

2023-11-14 61 瀏覽
呢碟澳洲和牛同埋松葉蟹腳絕配得啱啱啱。啱啱啱一切開,啲牛肉香氣就直入你鼻腔,啲表層微微焦香,刀割入去,牛肉即刻融化係舌頭上。啲和牛嘅香濃同埋啲蟹腳嘅鮮滑,真係令味蕾一齊飛啊。啲蟹腳啲咸咸地,食落去好似絲絲嘅口感,啱啱啱一拉開,啲蟹味就咁爆發出嚟,啲味蕾全部係滿足嘅感覺。呢碟唔止係一碟菜,係一個味蕾嘅饗宴啦!入口嘅瞬間,你就會感受到佢哋係廚房嘅匠心。每一口都係一次味覺上嘅挑戰,令你好似喺一個味覺旅程裡冒險咁。絕對係一個難以忘懷嘅美食,就咁係你舌尖上盛開一朵風華絕代嘅美味之花。
2023-11-01
午餐
2023-11-09 65 瀏覽
好忙呀好忙呀 呢餐飯真係夠晒充實見大將做緊大閘蟹放題特價平日晚可以食150分鐘 即刻約埋朋友去任食大閘蟹之餘仲可以打埋邊爐一隻手拎住隻爆膏大閘蟹 一隻手淥緊肥牛🤣先上4隻大閘蟹 食完可以再加 保證熱辣辣而且都上得好快 雖然細細隻 但都好多膏金黃色嘅蟹膏 甘香好味 最後ko左10隻打邊爐方面就係一人一鍋 可以揀自己鍾意嘅湯底每人送一份和牛胸腹+安格斯牛小排之後可以再任食prime牛肉 質素都好好另外仲有其他雞牛豬羊 海鮮等等出面自助區就有各種蔬菜 丸 熟食 甜品 飲品選擇都好豐富 兩個半鐘係夠時間慢飯嘆晒今個秋冬真係要同朋友再去擦過先!
好忙呀好忙呀 呢餐飯真係夠晒充實

之後可以再任食prime牛肉 質素都好好

另外仲有其他雞牛豬羊 海鮮等等

出面自助區就有各種蔬菜 丸 熟食 甜品 飲品
選擇都好豐富 兩個半鐘係夠時間慢飯嘆晒
今個秋冬真係要同朋友再去擦過先!

秋天係食大閘蟹嘅季節,正直大閘蟹當造,主打日式一人鍋嘅大將除咗火鍋放題外,最近亦順應當造時令推出咗150分鐘大閘蟹+火鍋任食放題,性價比高。餐廳主打日式木系風格,燈光柔和,座位舒適闊落,環境整潔衛生,店員上菜快捷,服務態度都唔錯。湯底一人火鍋湯底有大約10款可供選擇,可以根據自己口味喜好去點,今次同朋友揀咗海老濃湯完熟蕃茄湯同埋日高昆布湯,海老濃湯完熟蕃茄味道香濃,酸酸甜甜,日高昆布湯嘅昆布帶出咗自然甘甜風味,兩款湯都各有特色。爆膏大閘蟹每一隻大閘蟹新鮮滾熱辣,每人每次可以點兩隻大閘蟹,喺限時150分鐘內無限追加。由於大閘蟹正值當造季節,蟹公蟹乸都好高質,打開蟹蓋就會見到爆曬膏既效果,蟹乸金黃色嘅蟹黃多到滿瀉,入口甘甜鮮味,蟹公肥美肉厚,有透白色嘅蟹膏,口感黏稠,同樣有濃厚鮮味。和牛胸腹眼+安格斯牛小排凡惠顧任食爆膏大閘蟹放題每位奉送和牛胸腹眼+安格斯牛小排,呢兩款牛肉都比較高質,安格斯牛小排,油脂豐富,口感嫩滑,牛肉味濃,和牛胸腹眼油脂比較多,肉汁豐厚,口感同樣軟嫩,有入口即溶嘅感覺。牛豬雞羊海鮮及其他配料店內另有多達20多款牛豬雞羊海鮮同埋其他配料可以向店員落單,牛肉有嚴選Prim

湯底

爆膏大閘蟹

和牛胸腹眼+安格斯牛小排

牛豬雞羊海鮮及其他配料
店內另有多達20多款牛豬雞羊海鮮同埋其他配料可以向店員落單,牛肉有嚴選Prime牛肩肉、特選美國牛肩肉、滑牛肉、一口牛肉粒、牛胸爽;豬肉有熊本豬梅花肉、西班牙五花肉片;雞肉有昆布漬雞肉;羊肉有特選羊卷肉;海鮮有杭州黑魚片、花膠、水魷魚、蝦滑、沙白同埋大蟹棒;其他配料有即炸午餐肉、即炸響鈴同埋雲吞。
嚴選Prime牛肩肉筋比較少,油脂比例多,牛肉味濃郁;西班牙五花肉片肉味濃,肉質鮮嫩多汁,豬皮好有咬口;海鮮方面,杭州黑魚片好滑嫩,入口即溶,沙白好新鮮,味道帶有鹹味;其他配料方面,即炸午餐肉上枱時熱辣辣,厚切香口,唔使落火鍋都可以即食,好味道。

自助區
自助區有各式蔬菜、丸類、炸物、前菜、小吃、醬料區、雪糕機、刨冰機、甜品同埋飲品,種類非常豐富。蔬菜有娃娃菜、生菜、冬菇、金針菇等;前菜有泡菜、中華沙律、涼拌青瓜;炸物有炸雞同埋炸餃子;甜品有泡芙、杯裝布甸、蛋糕等;飲品方面有台灣茶一刻無糖綠茶同埋烏龍,另外有鴻福堂竹蔗茅根、雪梨海底椰、咸柑桔等,可以下火清熱氣。

最特別係可以自製日式刨冰,係波子汽水嘅味道,好清爽;同埋有窩夫機,可以自製窩夫,整完可以加雪糕同其他配料;另外有一個關東煮自助區,有雞蛋、蘿蔔、蒟蒻、海帶結、竹輪等提供。

2023-10-23
5 分鐘 (堂食)
  • 爆膏大閘蟹
💡任食爆膏大閘蟹+日式打邊爐距離上一次食大閘蟹都有一段時間啦,今次上網搵一搵睇下邊間餐廳有大閘蟹食,搵到d間任食大閘蟹加埋係日式打邊爐嘅餐廳,網上評價不論係肉類同埋大閘蟹質素都唔錯 ,今次食大閘蟹之選就揀佢啦。💡湯底湯底方面, 有大約10款可供選擇,同埋係一人一鍋,可以按自己口味揀湯底真係好friendly呀!👍🏻👍🏻 我同朋友揀左雞白湯同埋花生沙爹湯,2個湯底都唔錯架!👍🏻💡頭盤🍽頭盤會有一人一碟和牛胸腹眼🐂,安格斯牛小排🐂,2碟牛既牛味都好出色,同埋口感十分嫩滑,如果都可以無限添加就好啦。💡爆膏大閘蟹🦀重頭戲當然係大閘蟹啦! 每一隻大閘蟹都係新鮮滾熱辣,拎上手仲有少少燙手tim! 打開蟹蓋就會見到爆曬膏既效果,真係要食個夠先得!😍😍💡無限添加肉類 + 自助區🐂🐷高質既牛剩係限左一人一碟,但餐廳仲有好多野食可以用手機落單無限添加架,印象較為深刻既有,美國SPF和牛,嚴選prime牛肩肉,特選美國牛肩肉、滑牛肉、一口牛肉粒、牛胸爽、麻辣滑牛肉。當然仲有豬、雞、羊肉等等既肉類可以點,真係好想每樣都試一碟呀,可惜胃口有限呀。而自助區就有丸類啦,蔬菜,關東煮再加試甜品等等,比較特別竟然有得自
💡任食爆膏大閘蟹+日式打邊爐

💡湯底

💡頭盤

💡爆膏大閘蟹🦀

💡無限添加肉類 + 自助區🐂🐷
高質既牛剩係限左一人一碟,但餐廳仲有好多野食可以用手機落單無限添加架,印象較為深刻既有,美國SPF和牛,嚴選prime牛肩肉,特選美國牛肩肉、滑牛肉、一口牛肉粒、牛胸爽、麻辣滑牛肉。當然仲有豬、雞、羊肉等等既肉類可以點,真係好想每樣都試一碟呀,可惜胃口有限呀。而自助區就有丸類啦,蔬菜,關東煮再加試甜品等等,比較特別竟然有得自製窩夫! 記得整返個窩夫加埋雪糕一起食呀,超好味!

🦀 150分鐘挑戰爆膏大閘蟹放題 🦀大將主打一人日式任食火鍋,踏入農曆9月大閘蟹正當造,餐廳推出爆膏大閘蟹放題,平日晚市可以150分鐘挑戰 (星期五、六及公眾假期限時120分鐘) 大閘蟹+火鍋任飲任食,保證讓你吃個夠。🦀 爆膏大閘蟹放題,以平日晚市作參考 (另設加一服務費) :成人 $498/位小童或長者 $338/位🦀 先來介紹主角大閘蟹,每人每次可點兩隻大閘蟹,可以在限時內無限追加。由於正值時令,蟹公、蟹乸同樣高質。蟹乸呈爆膏狀態,翻開蟹殼金黃色的蟹黃多得滿瀉,入口滿腔甘甜。蟹公膏質甘香,肉味鮮甜,白色蟹膏黏口綿密,叫人滿足。🐮 凡惠顧大閘蟹放題每位奉送和牛胸腹眼+安格斯牛小排,另有20多款配料可向店員下單。自助區有齊各式蔬菜、丸類、炸物、前菜、小吃和飲品。🥘 湯底方面,一人一鍋每人都可以選擇喜歡的味道。這次選擇了花生沙嗲湯及海老濃湯完熟蕃茄湯,建議嗜辣的朋友一家要試試麻辣滑牛肉,肉質嫩滑惹味,好吃。另外,小編亦推薦嚴選Prime牛肩肉、彈牙蝦滑和即炸酥脆響鈴。🧇 甜品區有不同甜點,更有自製格子餅機和軟雪糕,可惜軟雪糕機在維修,小編只好自製格子餅,格仔餅製作簡單,1分鐘便可輕鬆完成
🦀 150分鐘挑戰爆膏大閘蟹放題 🦀

成人 $498/位
小童或長者 $338/位

🧇 甜品區有不同甜點,更有自製格子餅機和軟雪糕,可惜軟雪糕機在維修,小編只好自製格子餅,格仔餅製作簡單,1分鐘便可輕鬆完成,外脆內軟。
將軍澳店比旺角店更光猛舒適,店內有不少大型模型裝飾,適合一家大小齊齊來吃到飽。

🍽 餐廳:大將
🌐地址: 將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F10號舖
2023-10-30