2023-05-13 228 瀏覽
今日朋友生日,想去食日本放題,記得以前成日去試唔同既日本放題,當中對大喜屋特別深印象。咁耐無去試,所以最後就揀左去食大喜屋啦!佢地既前菜小食,飲品、甜品同雪糕選擇多,性價比高,好滿足!食物質素方面仲比以前更加好。. 🔴刺身刺身有好多款揀,今次分別叫左三文魚、油甘魚、劍魚、帶子、阿根廷赤蝦、螺片等等。魚生好新鮮,完全無腥味😋特別推介三文魚,因為佢油脂豐富,好肥美。另外赤蝦都大大隻,啖啖肉!. 🟡壽司壽司款式亦好多選擇!分別叫左三文魚腩、黑松露油甘魚腩、魚子醬伴文甲魷魚、醬燒帝皇蟹棒等等。好多款式唔係出面常見,今次特別推介白松露吞拿魚,魚味濃而且無乜筋!另外都想讚下佢地既壽司飯好夠醋味而且唔會鬆散,咬落去時唔會同壽司料分離。. 🔵 天婦羅、炸物天婦羅方面食叫左帝皇蟹棒、溫室南瓜、蝦等等。天婦羅唔會好厚粉,炸得夠酥脆。特別推介炸物芝麻雞翼,雞翼皮好香,而且夠熱,食完會想再食!. 🟠料理&串燒料理&串燒方面都叫左好多款黎食,分別有雞軟骨串、香草燒羊鞍、鹽燒牛舌、磯煮鮑魚料理等等。估唔到呢度仲有花膠食😍味道仲要唔錯。特別推介磯煮鮑魚,佢既鮑魚煮得夠腍身,再配搭日式甜甜地既醬汁,都幾開胃。而金蒜蓉

🔴刺身

🟡壽司

🔵 天婦羅、炸物

🟠料理&串燒
料理&串燒方面都叫左好多款黎食,分別有雞軟骨串、香草燒羊鞍、鹽燒牛舌、磯煮鮑魚料理等等。估唔到呢度仲有花膠食😍味道仲要唔錯。特別推介磯煮鮑魚,佢既鮑魚煮得夠腍身,再配搭日式甜甜地既醬汁,都幾開胃。而金蒜蓉粉絲蒸扇貝既蒜蓉好香口,配落彈牙既扇貝同粉絲一齊食,真係好好味。

🟡甜品
估唔到有Häagen-Dazs雪糕😍亦都有其他唔同雪糕&雪條可以揀,仲有馬卡龍,泡芙同埋布丁等等可以食,好豐富呀。

2023-05-05 365 瀏覽
這間大喜屋位於沙田的日本料理放題,已經不是我第一次幫襯,食物飲品超多款,有選擇困難証的就大鑊,現在通關後食客真係比以前多。食物依然很多款式,除咗壽司刺身外這個芋頭和榴槤炸球非常出色,我每次都最少吃5至8舊,其餘啲炸物也不可睇少,上到枱時仍然很新鮮。炸物嚟講冇得輸,天婦羅上枱時新鮮滾熱辣,其他串燒十分好味鮑魚乳鴿任食冇去邊度搵壽司刺身份量啱啱好唔會太大嚿食一兩嚿就飽刺身賣相十分美觀叫得多越美觀加上有乾冰裝飾很吸引

炸物嚟講冇得輸,天婦羅上枱時新鮮滾熱辣,其他串燒十分好味

鮑魚乳鴿任食冇去邊度搵

壽司刺身份量啱啱好唔會太大嚿食一兩嚿就飽

刺身賣相十分美觀叫得多越美觀加上有乾冰裝飾很吸引

2023-05-05 225 瀏覽
沙田廣場有間日式放題「大喜屋」,場地大,座位多,每日都有不同時段優惠,有自助區無限添加,任飲任食隨你挑選😉大型飲品櫃,種類多,有茶、汽水、果汁等。自助區有凍海鮮、熟食小吃、中西甜品、水果、甜品等。先吃刺身😍有三文魚腩、甜蝦、赤蝦、馬刀貝、玉子、螺、鮑片等。小編喜歡三文魚腩夠厚切,豐富的油脂。螺肉爽口彈牙。赤蝦新鮮大隻。‼️推介壽司系列‼️魚子醬伴文甲魷魚壽司白松露吞拿魚壽司池魚王壽司三文魚腩壽司黑忪露油甘魚腩壽司一份有半隻乳鴿,外皮燒得脆,肉嫩。磯煮鮑魚,口感彈牙又入味。每次吃放題都會點芝麻雞翼、流連波波、炸芋圓😋熱辣辣,脆卜卜😋比目魚味道甜甜的,不沾沙律醬已經夠味。👍🏻龍蝦沙律伴櫻花蝦多士,咸甜之選,口感配搭也不錯。👍🏻帶子拖羅蓉塔,層次豐富。大大粒蜆肉牛舌口感較有嚼勁,油脂美味。任食Haagen Dazs😍

大型飲品櫃,種類多,有茶、汽水、果汁等。

自助區有凍海鮮、熟食小吃、中西甜品、水果、甜品等。

‼️推介壽司系列‼️
魚子醬伴文甲魷魚壽司
白松露吞拿魚壽司
池魚王壽司
三文魚腩壽司
黑忪露油甘魚腩壽司

一份有半隻乳鴿,外皮燒得脆,肉嫩。

磯煮鮑魚,口感彈牙又入味。

比目魚
味道甜甜的,不沾沙律醬已經夠味。

👍🏻龍蝦沙律伴櫻花蝦多士,咸甜之選,口感配搭也不錯。
👍🏻帶子拖羅蓉塔,層次豐富。

大大粒蜆肉

牛舌口感較有嚼勁,油脂美味。

任食Haagen Dazs😍
每次想食午餐放題,都會去呢間《大喜屋》今次去咗沙田分店,睇吓有乜新款野食先👍🏻👍🏻!地方闊落,自助區已經有齊冷盤、甜品、水果和冷熱飲品!而其他食物就可以電子落單,夠哂方便!😁回本必食當然係刺身啦!全部都好新鮮,🐟厚切三文魚,鮮甜肥美,極大赤蝦,新鮮又大隻😋😋!滋補花膠燉鮮奶、磯煮鮑魚、極品花膠盛宴、海膽手卷、皇牌炸乳鴿,全部都係高質食材,放題必點👍🏻👍🏻!而其他食物都絕不馬虎,呢個🔥燒羊𩣑,香草味惹味又香口,燒完肉質都好鮮嫩,完全無蘇味,好好味🤤!

2023-05-02 233 瀏覽
大喜屋主打日式放題, 港九新界都有分店, 沙田分店位於沙田廣場, 地方都很寬敞, 座位卡位家。二維碼落單, 方便快捷。放題食物款式多元化, 中式日式都有。壽司, 刺身, 串燒, 炸物, 燒物, 一品料理, 連花膠, 鮑魚和乳鴿都有, 必定找到啱食嘅嘢。刺身拼盤質素唔錯, 三文魚和油甘魚刺身幾鮮又厚肉, 鮮蝦夠鮮甜。一口海膽手卷夠鮮甜, 美味甘香。花膠都幾大隻, 厚肉又夠腍滑。蠔皇鮑魚生菜都幾吸引, 細隻鮑魚厚肉, 生菜爽脆。燒羊架肉厚膻香, 串燒大蝦肉嫩美味。燒鰻魚肉厚嫩滑, 夠曬香口。日式豚肉拉麵即叫即做, 拉麵幼滑彈牙, 湯底鮮甜。還有多款雪糕,雪條, 甜筒, 飲品和甜品, 大家都食得十分暢快。#大喜屋 #日本菜 #沙田 #日式放題#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger

放題食物款式多元化, 中式日式都有。

一口海膽手卷夠鮮甜, 美味甘香。

日式豚肉拉麵即叫即做, 拉麵幼滑彈牙, 湯底鮮甜。

#大喜屋 #日本菜 #沙田 #日式放題
2023-04-29 181 瀏覽
每次同屋企人食放題必定選擇「大喜屋」最鐘意呢度環境寛敞坐得舒服😌食物選擇多。入座後用QR Code落單方便快捷!落單後就可以到外面自助區攞食,有大量冷盤、炸物、湯、甜品、冷熱飲品及糖果等…刺身拼盤刺身款式多我們點了三文魚、鮑片、螺肉、牡丹蝦同螺肉等。色澤樣樣都好新鮮肥美,特別是牡丹蝦肉質好爽甜。海膽手卷海膽好香好幼滑,-啖-口好滿足。蒜蓉粉絲蒸扇貝蒜味濃郁粉絲吸入醬汁好惹味,扇貝夠新鮮。燒羊架羊架咬落多汁,生熟度適中,簡單用黑椒調味已經好好味。鮑魚雞粥材料十足,粥底軟綿綿好鮮甜。牛油煮大蜆湯底好清甜,蜆肉粒粒帳卜卜啖啖肉。燕窩蛋白燉鮮奶呢個甜品係放題好小食到,蛋白又香又滑食完成個人暖笠笠,好滿足。
刺身拼盤
海膽手卷
海膽好香好幼滑,-啖-口好滿足。
蒜蓉粉絲蒸扇貝
蒜味濃郁粉絲吸入醬汁好惹味,扇貝夠新鮮。
燒羊架
羊架咬落多汁,生熟度適中,簡單用黑椒調味已經好好味。
鮑魚雞粥
材料十足,粥底軟綿綿好鮮甜。
牛油煮大蜆
湯底好清甜,蜆肉粒粒帳卜卜啖啖肉。
燕窩蛋白燉鮮奶
呢個甜品放題好小食到,蛋白又香又滑食完成個人暖笠笠,好滿足。

又一排無食日式放題了心思思同幾個朋友仔一齊又去食返餐先 🤗大喜屋食物種類繁多 有刺身 火灸壽司 創作壽司料理天婦羅 炸物 串燒等 超多選擇 飲品自取任拎任飲 放題時段 仲有雪糕任食架我地食到捧住個肚咁走 超級滿足呀😆/🔸 刺身我地每款都叫d黎試下 樣樣都好新鮮 好肥美朋友最愛甜蝦 食完又再encore 再叫多十幾隻 😆/🔸 壽司 手卷▪️三文魚腩壽司 三文魚係厚切 非常新鮮▪️手卷一件一口 食得好過癮/🔸 一品料理▪️最特別竟然有燒乳鴿 好特別呀唔係間間放題有得食 我地又叫左黎食嘩 熱辣辣炸得好香脆呀▪️避風塘魷魚香噴噴的 超有鑊氣 好惹味 /🔸 串燒▪️炒牛柳粒好香口 帶點黑椒蜜糖味 ▪️燒牛舌燒得剛好 唔會乾韌 超爽口▪️燒菠蘿香甜又多汁 好正 ▪️脆炸貓山王 紫心香芋丸全部炸得脆卜卜 好香口
又一排無食日式放題
▪️脆炸貓山王 紫心香芋丸
全部炸得脆卜卜 好香口

2023-04-25
2023-04-25 126 瀏覽
今日約左朋友去左沙田行街,早幾日就book左大喜屋食放題,食放題第一樣緊係要叫刺身食,叫左三文魚刺身(好新鮮肥美)、北寄貝、油甘魚、帶子、鮑片、八爪魚🐙、甜蝦、赤貝、赤蝦等刺身,擺盤好靚😍,好日式feel,刺身好新鮮,另外叫左三文魚腩壽司🍣、拖羅蓉手卷,熱盤都有好多選擇炒牛柳粒(甜甜地,好有牛味)、炸乳鴿(熱辣辣好香)、牛舌串、雞軟骨串、鹽燒海蝦串(大大隻蝦),甜品必食推介有榴連炸彈、炸芋圓(兩個都脆卜卜,好香榴連味,不得了😋),最後食左高級雪糕系列哈根大師雪糕,樣樣食物都好新鮮,一定有下次👍🏻
2023-04-25
2023-04-24 154 瀏覽
日式放題陪着很多香港人成長,《大喜屋》亦與時並進、日新月異,除了生招牌「刺身拼盤」,以及各種壽司、串燒、炸物、天婦羅等等日式食物之外,也新添了很多符合香港人口味的熟食、甜品和飲品,令到菜品選擇更加多彩多姿,即使是每款都淺嚐也有種吃之不盡的滿足感!對於是次光顧,同行小朋友特別興奮,因為甜品、雪糕和雪條的選擇和種類特別多,例如有泡芙、豆腐花、糯米糍、乳酪、各式蛋糕。除了本地品牌雪糕雪條之外,還有來自韓國的,甚至有Haagen Dazs,真怕小朋友吃到拉肚子,但又不想掃他們的雅興。另外,餐廳的炸物也很香口濃郁,特別是炸貓山王波、炸芋泥、炸鮮奶等,味道濃郁,令人回味無窮不斷encore !

• 刺身
  • 香草燒羊鞍
  • 甜品
日式放題,香港人幾乎是從小吃到大的。不過對於沙田友來說,想吃的話就需要跨區。幸好,現在沙田終於有一間《大喜屋》了,突然口痕想吃個滿足,輕裝落樓便可以吃到。毫無懸念,吃日式放題的第一道菜必定是「刺身拼盤」,無論是三文魚、吞拿魚、鯖魚、帶子、生蝦還是甜蝦等等,「刺身拼盤」總有適合你的,加上是放題認識,想吃多少都可以!和老人家一同享用,刺身這類生冷食物始終適可而止,熟食反而是他們的最愛,近年這類日式放題也新添了很多中式菜品,例如「蒜香粉絲蒸帶子」、「紅燒乳鴿」、「炒牛柳粒」等等,很符合長輩的口味。不得不讚的是,飲品方面的選擇越來越多,而且亦很慷慨,就像啤酒方面的選擇,多了很多價位不錯的,生力、喜力、hoegaarden、asahi都有。正所謂一分錢一分貨,價錢反映食物質素,但勝在琳琅滿目,選擇多得令人很容易覺得豐盛又滿足!#日式放題 #刺身 #魚生 #大喜屋#日本 #香港 #沙田#香港美食 #香港探店 #香港平價美食 #香港美食博主 #香港美食推薦 #foodie

#日式放題 #刺身 #魚生 #大喜屋
#日本 #香港 #沙田
#香港美食 #香港探店 #香港平價美食
#香港美食博主 #香港美食推薦 #foodie
2023-04-14
5 分鐘 (堂食)
午餐
嚟到沙田想食放題,第一時間就諗起大喜屋以食物質數同價錢嚟講,呢間性價比真係好高沙田呢間店好寬敞,座位數量夠多,就算多人入座,都唔怕等位等到天昏地暗除咗日式嘅刺身壽司之外原來而家仲多咗好多中式美食連乳鴿,鮑魚都有...刺身同海鮮都好鮮甜仲食咗好多款串燒揀咗好多野食都無漏單,抵讚自助區嘅款式好多選擇甜品櫃超吸引,忍唔住每款都要試下最後緊係要去雪糕櫃 Haagen Dazs雪糕可以任食緊係食返幾杯先離開啦總括以食物質數.價錢嚟講,性價比好高,超抵食.下次都會嚟返呢間食

嚟到沙田想食放題,第一時間就諗起大喜屋

以食物質數同價錢嚟講,呢間性價比真係好高
沙田呢間店好寬敞,座位數量夠多,
就算多人入座,都唔怕等位等到天昏地暗
除咗日式嘅刺身壽司之外

原來而家仲多咗好多中式美食
連乳鴿,鮑魚都有...

刺身同海鮮都好鮮甜

仲食咗好多款串燒

揀咗好多野食都無漏單,抵讚
自助區嘅款式好多選擇

甜品櫃超吸引,忍唔住每款都要試下

最後緊係要去雪糕櫃
Haagen Dazs雪糕可以任食
緊係食返幾杯先離開啦

總括以食物質數.價錢嚟講,
性價比好高,超抵食.下次都會嚟返呢間食
2023-04-14
2023-04-14 280 瀏覽
大喜屋(沙田)地址:沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖====================同三五知己食飯,最穩陣當然係食放題啦!貪佢咩都有得食之餘,又可以揀返自己鍾意食既野,咁大家就一定啱心水啦。呢間放題唔單止食物同飲品嘅款式夠多,而且Haagen Dazs仲可以任食添,真係食多幾杯就已經翻本。餐廳環境舒適,而且座位寬敞,坐得非常舒服!出面嘅自助區已經有勁多熱食、海鮮 、甜品同飲品等任攞,再望下Menu,先發現原來依家嘅放題矜貴到連鮑魚同花膠等嘅高價食材都有得食,真係睇見都流晒口水!我哋叫咗勁多野食,而放題又點少得刺身呢。首先,刺身方面係非常新鮮,而且塊塊厚切非常肥美。特別想讚下啲刺身蝦,餐廳細心地挑晒啲蝦腸,等我哋可以食到啖啖彈牙嘅蝦肉,值得一讚。炸物方面,芝麻雞翼好掂。醃好既雞翼完全冇雪味,炸完之後仲有肉汁,又唔會乾爭爭可以做到皮脆內軟,酥脆又好食。天婦羅蝦表層炸漿薄薄地,唔會食到成口油之餘又夠脆口,絕對係出色之作!之後我哋仲嗌左啲好有特色嘅一品料理,當中有避風塘魷魚圈,魷魚圈同香蒜炸到脆卜卜,食落爽口又唔油膩,勁有大排檔風味!仲引唔住點左幾客一齊
大喜屋(沙田)
====================

之後我哋仲嗌左啲好有特色嘅一品料理,當中有避風塘魷魚圈,魷魚圈同香蒜炸到脆卜卜,食落爽口又唔油膩,勁有大排檔風味!仲引唔住點左幾客一齊品嚐!

另外,仲有香草牛油煮鮮大蜆,蜆肉份量又多又大隻,配上香草牛油Creamy得嚟又多汁,完全帶出蜆肉既鮮味,令人一試難忘!

加上雪花牛肉鍋,牛肉唔係一般肥牛,唔會有大量既肥膏係邊位,配上生雞蛋,令牛肉變得更嫩滑,真係非常好食!

食完咁多飽肚野,梗係要食返D蔬菜中和下啦!我哋就叫咗碟矜貴又健康嘅蠔皇鮑魚扒生菜,生菜同鮑魚兩者簡直係絕佳嘅配搭,生菜吸收晒鮑汁精華,鮮嫩得嚟仲好入味,連本身唔鍾意食蔬菜既我,都引唔住食左兩碟。

最後,又點少得飯後甜品呢!除咗喪食Haagen Dazs之外,我哋仲一人叫左一碗滋補花膠燉鮮奶,呢個配搭相當獨特,食落口感細滑,而且甜味控制得宜,完美咁為呢餐劃上句號。

2023-04-07 230 瀏覽
之前吃過大喜屋多次,食物種類多而且質素穩定,星期一至四5:00-7:00 $248/位,價錢親民,這次就來吃沙田分店,環境很大座位很多,都坐無虛席,十分受歡迎。刺身點了三文魚、赤貝、帶子、螺片、阿根廷赤蝦、俄羅斯甘蝦,都很新鮮,三文魚肥美、帶子鮮甜、蝦肉爽彈美味,鮮味十足壽司壽司款式很多,柚子帆立貝壽司帶點柚子酸甜果香很清新,芒果龍蝦沙律塔很有特色很開胃,鰻魚忌廉芝士卷芝士濃郁很美味手卷海膽手卷,海膽份量不少,甘香鮮味香蔥拖羅蓉手卷,拖羅蓉加上香蔥很香口冷盤冰鎮花海蜇,冰涼爽彈泰式虎蝦,配上泰式酸辣汁很惹味磯煮鮑魚,磯煮醬汁微甜,相當入味,鮑魚口感彈牙不韌,回本之選燒物皇牌炸乳鴿,很少有放題有炸乳鴿,表皮炸得香脆,肉質軟嫩,必點龍蝦沙律伴櫻花蝦多士,佈滿櫻花蝦,一口咬下,口感豐富七味芝士燒大蝦,肉質爽彈,燒得香口惹味鹽燒大頭蝦,蝦膏甘香,蝦很大隻美味燒溫室菠蘿,燒菠蘿很香甜金蒜蓉粉絲蒸扇貝,滿滿蒜蓉蒜味濃郁,扇貝新鮮彈牙牛油粟米,香甜粟米粒很好吃一品料理上湯燴大蝦球,兩粒蝦球還有一些菇和四季豆,很豐富極品花膠盛宴,花膠大塊而且煮得很軟腍蠔皇鮑魚扒生菜,湯汁調味不錯,生菜爽脆鍋物雪花牛肉

刺身

壽司

手卷
海膽手卷,海膽份量不少,甘香鮮味
香蔥拖羅蓉手卷,拖羅蓉加上香蔥很香口

冷盤

冰鎮花海蜇,冰涼爽彈

泰式虎蝦,配上泰式酸辣汁很惹味

燒物

龍蝦沙律伴櫻花蝦多士,佈滿櫻花蝦,一口咬下,口感豐富
七味芝士燒大蝦,肉質爽彈,燒得香口惹味

鹽燒大頭蝦,蝦膏甘香,蝦很大隻美味
燒溫室菠蘿,燒菠蘿很香甜

金蒜蓉粉絲蒸扇貝,滿滿蒜蓉蒜味濃郁,扇貝新鮮彈牙

牛油粟米,香甜粟米粒很好吃

一品料理

上湯燴大蝦球,兩粒蝦球還有一些菇和四季豆,很豐富

極品花膠盛宴,花膠大塊而且煮得很軟腍

蠔皇鮑魚扒生菜,湯汁調味不錯,生菜爽脆

鍋物

雪花牛肉鍋,牛肉大塊,壽喜燒湯汁甜甜的,上加雞蛋拌勻後一起吃很滋味

牛乳海鮮鍋,有青口、蜆、蝦,牛乳湯鮮味濃郁

鮑魚雞粥,很足料夠味

香草牛油煮大蜆,很多隻蜆,蜆肉鮮甜可口

甜品

滋補花膠燉鮮奶,奶味濃郁又香滑,養顏之選

自助區還有很多雪糕雪條,還有各款甜品和糖果
已經一排冇同老公去食放題喇🙈突然呢排大家都好想食,所以今晚就去咗最近我哋嘅大喜屋(沙田分店)滿足一下我哋嘅口腹之欲🤭對比起隔離嘅超大型商場食肆,呢度價錢超親民🤗食午市仲抵,一個價錢可以任食三小時🤩同好多放題店一樣,已經係自己掃QR code落單喇~環保得來,又可以check單🫶🏻🌟食物種類好多~有刺身、壽司、自家創作壽司、手卷、炸物、天婦羅、一品料理、燒物、串燒、一品料理等,款式應有盡有🥳自助區除咗有兩款自家製泡茶、飲品、啤酒、清酒、梅酒之外,仲有:沙律吧、熱食、小食、凍海鮮、雪糕雪條等甜品💕最驚喜仲見到有小龍蝦➕花膠烏雞湯添🤩真係咩都有得食🥰食物上得超快,而且好少漏單~基本上落完單15分鐘內會到🤭刺身方面,大部份都非常新鮮❣️三文魚➕油甘魚非常厚切🤩鮮甜肥美又大片💕希靈魚魚油味香又爽脆,一啲腥味都冇🌟北海道帶子清新爽甜❗️咬落無溶糊感👍🏻係細粒咗啲,因為係一粒開二🙈鍾意食帶子嘅朋友可能要嗌多少少🤭各款壽司都非常不錯,唔會太大件,每個款式試一件都唔會太飽滯😌而且感覺壽司上面嘅生魚片質素比刺身嘅仲要好🙈醬燒左口魚裙邊燒得生熟剛好🌟入口即溶🥹火炙帝皇蟹棒亦好飽滿💕好開心,放題仲可以食到鮑魚😳比
已經一排冇同老公去食放題喇🙈
突然呢排大家都好想食,
對比起隔離嘅超大型商場食肆,
呢度價錢超親民🤗
食午市仲抵,
一個價錢可以任食三小時🤩
同好多放題店一樣,
已經係自己掃QR code落單喇~
環保得來,又可以check單🫶🏻
🌟
食物種類好多~
刺身壽司、自家創作壽司、手卷、炸物、天婦羅、一品料理、燒物、串燒、一品料理等,
款式應有盡有🥳
自助區除咗有兩款自家製泡茶、飲品、啤酒、清酒、梅酒之外,
仲有:沙律吧、熱食、小食、凍海鮮、雪糕雪條等甜品💕
最驚喜仲見到有小龍蝦➕花膠烏雞湯添🤩
真係咩都有得食🥰
食物上得超快,而且好少漏單~
基本上落完單15分鐘內會到🤭

刺身方面,大部份都非常新鮮❣️
三文魚➕油甘魚非常厚切🤩
鮮甜肥美又大片💕
希靈魚魚油味香又爽脆,一啲腥味都冇🌟
北海道帶子清新爽甜❗️咬落無溶糊感👍🏻
係細粒咗啲,因為係一粒開二🙈
鍾意食帶子嘅朋友可能要嗌多少少🤭
各款壽司都非常不錯,唔會太大件,
每個款式試一件都唔會太飽滯😌

而且感覺壽司上面嘅生魚片質素比刺身嘅仲要好🙈
醬燒左口魚裙邊燒得生熟剛好🌟入口即溶🥹
火炙帝皇蟹棒亦好飽滿💕

好開心,放題仲可以食到鮑魚😳
比目魚燒得超靚❗️
入口甘甜,肉質軟滑☺️
配埋旁邊嘅沙律醬仲滋味🤗
牛柳粒新鮮即刻整起,熱辣辣♨️
醬香味濃💕不錯👍🏻
兩個人食一客淺嘗一下份量啱啱好🫶🏻
粉絲蒸扇貝就略嫌辣咗少少,屬正常水平~
放題必點嘅芝麻雞翼都新鮮熱辣🥰
唔會炸到乾晒,咬落仲有肉汁嘅😌
2023-04-06
在沙田廣場的大喜屋享享用了午市放題,在我們的用餐款式中,包括了豐富多樣的刺身、壽司、燒烤和其他美食,還有可口的飲品。首先是刺身和壽司,它們的賣相都相當美麗,每一件都精美經典。從三文魚、帶子、北寄貝、仿鮑片、阿根廷填蝦、俄羅斯甘蝦、日本甜玉子到黑松露油甘魚腩、柚子帆立具、白松露吞拿魚、火灸岩鹽燒左口魚、蜜糖芥末燒赤魚、黃金海鮮船、加州卷,每一份都新鮮、美味,令人垂涎三尺。接下來是泰式虎蝦、磯燒鮑魚、帶子拖羅蓉塔、鹽燒牛舌和雞軟骨串。這些美食份量十分足夠,而且味道都相當不錯,特別是泰式虎蝦,咬下去時肉質鮮甜,還帶有微辣的口感。另外,鹽燒牛舌也是一道特別推薦的菜品,肉質鮮嫩多汁,口感獨特。在熱食方面,我們品嚐了燒溫室菠蘿、比目魚西京燒、鹽燒鯖魚、香草燒羊鞍、香草牛油煮大蜆和避風塘魷魚。這些燒烤菜品都很美味,份量也非常足夠,而且新鮮度也讓人滿意。香草燒羊鞍非常的香脆,帶有一點點的薄荷味道,非常特別。接下來是極品花膠盛宴,花膠口感彈牙,搭配豐富的海鮮和西蘭花,讓味蕾一次嚐盡不同食材的鮮美滋味。不過,份量相對較小,建議和其他菜品一起享用。接下來是避風塘魷魚,這道菜的魷魚身份量十分豐盛,炸至外皮酥脆
在沙田廣場的大喜屋享享用了午市放題,在我們的用餐款式中,包括了豐富多樣的刺身壽司、燒烤和其他美食,還有可口的飲品。
首先是刺身壽司,它們的賣相都相當美麗,每一件都精美經典。從三文魚、帶子、北寄貝、仿鮑片、阿根廷填蝦、俄羅斯甘蝦、日本甜玉子到黑松露油甘魚腩、柚子帆立具、白松露吞拿魚、火灸岩鹽燒左口魚、蜜糖芥末燒赤魚、黃金海鮮船、加州卷,每一份都新鮮、美味,令人垂涎三尺。

接下來是避風塘魷魚,這道菜的魷魚身份量十分豐盛,炸至外皮酥脆,內裡仍然保持著鮮嫩的口感,讓人回味無窮。

接下來是黑椒蜜汁一口牛,這道菜的牛肉質地鮮嫩多汁,淋上黑椒蜜汁的調味讓整道菜品的風味更上一層樓。份量適中,適合和其他菜品搭配享用。

最後是滋補花膠燉鮮奶,這道甜品適合作為餐後甜點享用。花膠和鮮奶的組合相當獨特,口感細膩、柔順,甜度控制得恰到好處,完美收尾這場盛宴。

在飲品方面,餐廳提供了自家製冷泡茶、細支裝道地茶和熱茶供應。其中自家製冷泡茶和細支裝道地茶的品質都相當優秀,熱茶則是普通的中式茶水,品質普通。

總體來說,大喜屋的$238成人午市放題套餐價格合理,食物質素高,份量適中,新鮮度良好,令人滿意。唯一不足之處是店內座位較為擁擠,對於喜歡私密就餐環境的顧客可能不太適合。
2023-03-31