⭐️晚市放題任飲任食兩個鐘 時間好充裕食物種類選擇豐富 有壽司 刺身 燒物 串燒 天婦羅 炸物同多款一品料理等另外出面仲有冷盤小食 飲品同甜品供應刺身新鮮 多達十多款選擇 賣相吸引燒物串燒燒得香口 推介雞翼 牛舌和菠蘿 另外皇牌燒乳鴿和鵝肝多士蝦球伊麵等都相當唔錯甜品推介有燕窩蛋白燉鮮奶 足料香滑全晚最不能錯過還有期間限定推出的極品金枕頭榴槤燒 香甜軟滑 好正正出面可以自取食物款式亦不少有湯 凍海鮮 前菜 點心 水果 甜品和飲品甜品雪糕方面 還可以任食Häagen-Dazs總結:食物選擇多 味道都不錯食物出菜速度快 沒有漏單情況這價錢來說 性價比很高
⭐️晚市放題

甜品雪糕方面 還可以任食Häagen-Dazs

總結:食物選擇多 味道都不錯
食物出菜速度快 沒有漏單情況
這價錢來說 性價比很高
放假同老婆去食好耐未食過嘅大喜屋,平日下午五點未開市已經有人排隊,心諗有冇咁正🤔入到去,有得喺電話落單,亦可以出去拎,出面除咗有好多嘢飲揀之外(竟然有椰青水😍珍珠奶茶同紅白酒),仲有老火湯,炸蝦多士,前菜(爽魚皮好正)同水果,名牌雪糕雪條,仲有我忍不住拎嘅橡皮糖😂。一嚟到必定係叫刺身,三文魚件件都係腩位質素,魚油十足;大蝦夠鮮甜夠彈牙,帶子甜蝦size剛剛好,鮮甜;長腳蟹唔吝嗇,總括嚟講刺身質素高!壽司新鮮得黎細細件😎仲有花雕醉鮑魚😲熱食方面,串燒即叫即燒,每串都好香噴噴熱辣辣,天婦羅皮薄唔油,羊架燒得好嫩滑,熟度剛剛好,鵝肝多士亦好出色!仲有皮薄多汁乳鴿😮估唔到放題都有咁高質鵝肝同乳鴿😨最最估唔到係佢嘅上湯蝦球伊麵,首先蝦球好大舊,爽滑彈牙重蝦味,好新鮮😍麵質非常好,軟硬同份量適中唔會一餅嘢質飽你,調味好出色,正😳👍🏻Encore咗幾樣最正嘅(包括羊架,蝦球伊麵,串燒同刺身),都飽到89成,見佢有燒金枕頭榴槤,作為榴槤愛好者一定唔會錯過🤭一上枱已經覺得好正,色澤吸引,味道香濃,一咬落去外脆內creamy,比起平時直接食榴槤仲更加滋味,而且極之香甜,唔知係咪因為燒過嘅關係,仲有一浸微微

名牌雪糕雪條,仲有我忍不住拎嘅橡皮糖😂。

壽司新鮮得黎細細件😎
仲有花雕醉鮑魚😲

熱食方面,串燒即叫即燒,每串都好香噴噴熱辣辣,
仲有皮薄多汁乳鴿😮

Encore咗幾樣最正嘅(包括羊架,蝦球伊麵,串燒同刺身),都飽到89成,見佢有燒金枕頭榴槤,作為榴槤愛好者一定唔會錯過🤭一上枱已經覺得好正,色澤吸引,味道香濃,一咬落去外脆內creamy,比起平時直接食榴槤仲更加滋味,而且極之香甜,唔知係咪因為燒過嘅關係,仲有一浸微微嘅米香(絕對唔係過熟嘅酒味),忍唔住encore咗兩舊😂

最後仲食咗個燕窩蛋白燉鮮奶🤭

結果飽到捧住個肚走🫠
真係估唔到食放題都有榴槤食,而且仲要咁高質素,佢哋高質嘅熱食令我喺呢個咁凍嘅天氣都會揀去依間放題度食嘢😙
2023-11-16
  • 蝦球伊麵
🤝🏻都算係大喜屋嘅忠實粉絲,大家都知旺角極尚大喜屋質素唔錯,不過今次去佢哋連鎖店入面🆚較平價嘅沙田大喜屋!😼究竟質素又如何呢?Let’s gooo~🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️(大喜屋官網會持續update menu喔)🔸刺身/海鮮冷盤幫大家統計過啦😎刺身總共有14款,魚、貝、蝦類全部齊嗮,仲有好特別嘅加拿大雪蟹腳!🐟私心推介三文魚、油甘魚同帶子,肥美鮮甜偏厚切,整體擺盤精緻非常高質!🔸壽司/手卷/創作壽司全部加埋都接近有30款!🫦入口即溶嘅法式紅酒鵝肝搭配藍莓蘋果非常清新。冰鎮花海蜇同泰式虎蝦都係必🥰p.s.壽司飯份量較少,唔洗驚食飯食飽~🔸串燒/燒物呢度無論款式定味道,🇯🇵都做到居酒屋水準!👍🏻特別推薦爽口厚切牛舌、超甜爆汁燒菠蘿、嫩滑啖啖肉嘅比目魚,燒鱈魚肝都有意外驚喜,香脆可口!仲有期間限定⚠️極品金枕頭榴槤燒⚠️外層微焦內裡軟熟creamy~🔸一品料理認為呢區先係大喜屋嘅精髓❤️‍🔥中西日泰各種料理全部都好高質!!🫵🏻極力推薦!!皇牌燒乳鴿王香口嫩滑、鮑魚花膠濃郁入味、🦪碳燒廣島蠔肥美creamy、牛油大蜆鮮甜大隻、避風塘魷魚圈超級惹味!

(大喜屋官網會持續update menu喔)

🔸刺身/海鮮冷盤

🔸壽司/手卷/創作壽司

🔸串燒/燒物

🔸一品料理
仲有期間限定榴槤椰皇奶凍!🤩滿滿嘅榴槤蓉配上奶涷,creamy得黎又好fresh!

🙍🏻‍♀️唯一可惜係之前最有驚喜嘅黑松露虎蝦宜家要去極尚大喜屋先食到😢黑椒蜜汁一口牛雖然惹味,但水准不穩,有時肉質欠奉。至於鍋物非常足料,基本上所有一品料理fairy都試過,完全冇伏😋!

🔸炸物/天婦羅
天婦羅炸物都有成10款!♨️新鮮熱辣脆卜卜!牛乳炸鮮奶有舊式茶樓嘅感覺,味道濃郁,外脆內嫩滑,爆漿貓山王炸榴槤亦係外脆內糯🤤推薦!

🔸甜品 飲品
自助區既飲品款式都好多,清酒、燒酒、汽水等,今次黎仲加入咗殿大喜屋獨有嘅珍珠奶茶🧋。
甜品款式亦好多,質素就放題級數啦🤫但係整體都唔錯,🐄推薦牛乳奶凍嫩滑Creamy,雪糕都係任食有Häagen-Dazs喔!

🔸服務環境
食物用 QR code 落單非常方便,👍🏻值得一讚係出菜速度夠快,收碟都好有效率,店員服務態度非常積極爽手🤣真係有種置身喺戰場打拼嘅感覺。

🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️
總括,沙田大喜屋嘅食物款式、質素、環境,都好唔錯😋非常滿足!價錢相比起極尚大喜屋平約$30,大家都不妨考慮下!絕對唔會失望🫶🏻

✏️整體評分:4分
💸人均消費:$200~$300
📍地點:大喜屋 (沙田)
2023-11-08
10 分鐘 (堂食)
  • 三文魚
  • 碳燒廣島蠔
  • 牛油大蜆
  • 避風塘魷魚圈
2023-11-28 245 瀏覽
請了全家人來食,體驗都算不錯。放題餐品豐富,都不失不過,有亮點的亦都不少。個人中意的是烤榴蓮、油甘魚、三文魚、海膽手卷、避風塘魷魚、蜜汁一口牛以及香草燒羊鞍,都算滿足。
2023-11-23 203 瀏覽
金枕頭榴槤燒放題😃主打日式包括剌身、壽司、天婦羅🍤自助區方面有白灼蝦、螺肉、海蜇、中華沙律、酸菜魚、多款口味Haagen Dazs雪糕🍦飲品方面有各種汽水,自家鴨屎香檸檬茶同啤酒等等🍻個人推介食物🙋🏻‍♂️極品金枕頭榴槤燒🔥榴槤燒外層燒一層酥脆少少濃,聞到濃郁香氣甜味,金枕頭榴槤果肉質地非常柔軟,細膩綿密,感受到榴槤獨特芳香甜美😋😋油甘魚刺身🐟食落有甘香嘅魚油,肥美嘅口感😀原條穴子壽司🍣肉質有咬口紮實,好肥美嘅口感☺️阿根廷赤蝦🦐蝦身配上蝦頭膏,鮮甜嘅肉質味發揮得更加好😍赤貝🐚新鮮赤貝質地柔軟口感清甜😍金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪超大隻嘅扇貝,扇貝都好厚肉吸晒蒜蓉嘅香味,燒扇貝火喉啱啱好🐚皇牌炸乳鴿🕊炸乳鴿嫩滑肉質柔嫩,口感細膩味道鮮美😀芝麻雞翼🐓芝麻雞翼外皮炸得酥脆,內部肉質會保持多汁嫩滑,外脆內軟嘅口感😃

金枕頭榴槤燒放題😃
主打日式包括剌身、壽司、天婦羅🍤
飲品方面有各種汽水,自家鴨屎香檸檬茶同啤酒等等🍻

個人推介食物🙋🏻‍♂️

極品金枕頭榴槤燒🔥

油甘魚刺身🐟
食落有甘香嘅魚油,肥美嘅口感😀

原條穴子壽司🍣
肉質有咬口紮實,好肥美嘅口感☺️

阿根廷赤蝦🦐
蝦身配上蝦頭膏,鮮甜嘅肉質味發揮得更加好😍

赤貝🐚
新鮮赤貝質地柔軟口感清甜😍

金蒜蓉粉絲蒸扇貝🦪

皇牌炸乳鴿🕊
炸乳鴿嫩滑肉質柔嫩,口感細膩味道鮮美😀

芝麻雞翼🐓
2023-11-21 204 瀏覽
喺沙田搵放題食大家都會諗起大喜屋我欣賞佢成日都會有唔同嘅新主題新野入去喺門口見到佢竟然依家主打有得食榴槤椰子雪糕同埋烤榴槤立即預約同朋友去吹吓水開懷大食一下首先,當然唔少得一大盤刺身大喜屋嘅刺身一向都好有保證三文魚油脂分泌旺盛而且紋路好靚大大件仲會有長腳蟹腳加埋大大嘅蝦真係次次食放題都唔可以錯過呢度仲會有烤生蠔烤嘅時間控制得好唔會過時加埋啲蒜香我個encore咗好多次燒乳鴿都可以做到外脆內軟都係放題返㗎本之選當然唔少得我俾佢門口吸引嘅烤榴連輕輕烤我嘅榴連外表脆脆地但係入邊烤完之後甜味更突出而我更喜歡榴槤椰子果凍甜品下面係呢個人嘅椰子奶凍,上面係好Creamy嘅純榴槤肉濃濃榴蓮味正到爆最估唔到係連Häagen-Dazs都係任食㗎嘛依間放題喺沙田,簡直係沙田友之福
喺沙田搵放題
大家都會諗起大喜屋
我欣賞佢成日都會有唔同嘅新主題新野入去

喺門口見到佢竟然依家主打
有得食榴槤椰子雪糕同埋烤榴槤
立即預約同朋友去吹吓水
開懷大食一下

首先,當然唔少得一大盤刺身
大喜屋嘅刺身一向都好有保證

輕輕烤我嘅榴連外表脆脆地
但係入邊烤完之後
甜味更突出

而我更喜歡榴槤椰子果凍甜品
下面係呢個人嘅椰子奶凍,
上面係好Creamy嘅純榴槤肉
濃濃榴蓮味正到爆

最估唔到係連Häagen-Dazs都係任食㗎嘛

依間放題喺沙田,簡直係沙田友之福
2023-11-17 244 瀏覽
最近又去咗食大喜屋放題,今次去試吓沙田分店!而家做緊榴槤主題,鍾意食榴槤一定要試吓燒榴槤,榴槤味好香,肉質軟稔🫶🏻另外推薦蝦球伊麵,佢又大隻又新鮮,爽口彈牙,有少少蒜蓉嘅香味串燒方面比較鍾意鹽燒雞翼,雞翼開邊燒得更香,鹹香十足❤️女仔養顏首選燕窩燉蛋白,蛋白滑溜,燕窩份量都唔少🫶🏻最後估唔到日式放題都有港式點心,好似蝦餃同牛肉球等等,仲有酸菜魚,款式非常之多.📍 大喜屋 (沙田)沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35, 44-46號舖
最近又去咗食大喜屋放題,今次去試吓沙田分店!

串燒方面比較鍾意鹽燒雞翼,雞翼開邊燒得更香,鹹香十足❤️

女仔養顏首選燕窩燉蛋白,蛋白滑溜,燕窩份量都唔少🫶🏻

📍 大喜屋 (沙田)
2023-11-15 185 瀏覽
放題時間到喇!一入座例牌叫碟大大盤既魚生😆。食左咁多生冷野要食番暖野,見有新品上湯蝦球伊麵就叫左黎食,蝦球都幾大粒,仲有兩隻,同埋有少少汁撈黎食都唔錯。食到咁上下叫左烤金枕頭榴連做甜品,外表有少少焦,食落榴連味好重😍,同埋幾香甜。嫌榴連波波太熱氣既話,可以食榴蓮糯米糍,咬落軟綿綿,入面係榴連蓉。平時飲品都係攞茶,今次見到竟然有自製既珍珠奶茶🧋飲,即刻攞左杯,每杯既份量唔算好多,整好曬一杯杯冇得揀甜度,好彩奶茶唔算好甜,有得咬下珍珠都幾開心🤭。最後仲有Hagendaz雪糕食😆,食左朱古力味同埋士多啤梨🍓味。
放題時間到喇!

一入座例牌叫碟大大盤既魚生😆。

2023-11-14 196 瀏覽
每次黎大喜屋食放題總有驚喜!今期推出以榴槤為主題,岩哂一班榴槤控嘅朋友,無限量任食。今日去咗沙田廣場分行,估唔到午市時段都有唔少人,lunch食放題經濟實惠,地方好大好寬敞乾淨企理。最欣賞係由落單到上菜,快而準有效率,又不會有漏單情況出現,值得一讚!自助區有不少冷盤、小食、雪糕、甜品每款細細件,可以食多幾款,飲品除咗汽水,仲有啤酒🍻清酒🍶梅酒🍸自家冷泡茶同日本果汁酒,款式都好多選擇。食物方面款式超多~刺身、壽司、串燒、燒物、天婦羅、一品料理、煮物 應有盡有,真是吃到飽飽為止~刺身好新鮮,三文魚肥美、象拔蚌赤貝好爽口、長腳蟹好細心已經開邊,容易食。壽司卷物都好精緻,呢度嘅壽司份量細細件,可以試多幾件不同款式。必食推介:蝦球伊麵|鵝肝多士|極品金帎頭榴槤燒|王牌乳鴿蝦球伊麵-蝦球大大隻爽口彈牙,伊麵每條麵都掛上惹味濃汁。王牌乳鴿- 酒樓平時食一隻都要幾十蚊,呢度係任食,熱辣辣上枱,好厚肉肉質鮮嫩,炸到外皮香脆。極品金帎頭榴槤燒-榴槤控 絕對不能錯過,即叫即燒燒完外層有少許微焦效果,入面質感好綿密,夠香夠甜。鵝肝多士-呢度真係落重本,鵝肝好厚身,味道濃郁。

食物方面款式超多~刺身壽司、串燒、燒物、天婦羅、一品料理、煮物 應有盡有,真是吃到飽飽為止~

必食推介:蝦球伊麵|鵝肝多士|極品金帎頭榴槤燒|王牌乳鴿

蝦球伊麵-蝦球大大隻爽口彈牙,伊麵每條麵都掛上惹味濃汁。
鵝肝多士-呢度真係落重本,鵝肝好厚身,味道濃郁。

2023-11-13
午餐
2023-11-10 165 瀏覽
Visited here with a family of 4 as it was recommended by friends. I have to say that the food on the menu was AMAZING, we travelled here from UK and I have never such great sushi for this cost.Food came very quickly after ordering from the online menu. It was all very fresh and taste was on point, the cuts of fish was great quality.Staff members were very prompt and friendly in answering any questions for first timers. Old dishes were collected promptly so theres plenty of space on the table for
Staff members were very prompt and friendly in answering any questions for first timers. Old dishes were collected promptly so theres plenty of space on the table for more food.

Would highly reccomend this place to other people to try!
2023-11-07
午餐
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️🏷 大喜屋 @沙田💁🏻5:00-7:00pm成人特惠放題 $258/人今期必食榴槤以及烤榴槤,榴槤經過烤完之後散發強烈誘人嘅味道,香噴噴之餘,仲入口即溶質地好似食雪糕一樣,真係食幾舊都已經回晒本另外仲有榴槤椰皇奶凍,入口勁香榴槤味同埋有淡淡椰子嘅清香,因為混合左椰子,所以味道唔會太甜,平時唔食甜嘢嘅人都可以一試壽司唔使多講同刺身一樣都非常出色,而門外有冷熱盤,任君選擇熱盤推介蝦球伊麵、烤生蠔以及烤羊架啖啖肉超級正是否推薦↩️?✅ys, 就腳又方便啱晒沙田友,食物質素仲相當唔錯,質素有保證
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
🏷 大喜屋 @沙田

💁🏻5:00-7:00pm成人特惠放題 $258/人

壽司唔使多講同刺身一樣都非常出色,而門外有冷熱盤,任君選擇

熱盤推介蝦球伊麵、烤生蠔以及烤羊架
啖啖肉超級正

是否推薦↩️?
  • 蝦球伊麵
今日同老公周年紀念,所以獎勵吓佢食放題先,沙田友梗係去返沙田食飯!住咁耐先至發覺,原來喺沙田有間大喜屋放題❤️🫶🏻❤️室內環境乾淨光猛,下午時段去都好多客人,牆上面有好多掛畫好有特色,店員安排我哋坐卡位可以慢慢食。下單方式係以QR code,望到有好多唔同種類嘅食物,已經流晒口水,第一round決定出去攞熟食試吓先!食物種類都好多,熱食油炸蝦餅丸子,仲有凍熟蜆、凍熟蝦,椰汁燕窩值得一試!真係啖啖燕窩,又唔會太甜~飲品種類都有好多,唔鍾意飲甜嘅有解茶,鍾意飲甜嘅有凍有熱,又有清酒!雪糕種類都有幾個唔同牌子任君選擇第一輪嗌咗最鍾意食嘅芝麻雞翼!次次來食都必叫!外皮金黃酥脆配上香辣味道,咬開內裡藏著雪白嫩滑的雞肉,非常香口!鰻魚肉質厚實,口感Q彈帶有嚼勁,南瓜天婦羅外脆內軟,超級甜😍🔥❤️‍🔥燒玉子同埋牛油果三文魚,壽司就不過不失壽喜燒牛肉鍋一啲都唔馬虎,新鮮雞蛋,大白菜、豆腐、日本冬菇、金針菇、粉絲、茼蒿,牛肉樣樣齊,湯頭又夠甜,好好食!熱食我哋仲嗌咗大頭蝦伊麵,同埋蜜糖薯仔牛肉粒,兩樣都好好食!白汁大蝦伊麵,絕對拍得住同外面西餐大廚手勢!必食!全部刺身都好新鮮,識落冇雪味!最後同老公食咗兩個榴

非常香口!

絕對拍得住同外面西餐大廚手勢!必食!

全部刺身都好新鮮,識落冇雪味!

最後同老公食咗兩個榴槤甜品作結!呢款大推介啊!個榴槤椰皇奶凍一啲都唔慳皮,
啖啖榴槤肉~榴槤粉絲一定要嗌!配埋個奶凍同旁邊嘅椰肉一齊食100分🔥😍💫烤榴槤外脆內軟,因為上枱嘅時候仲係熱辣辣,所以食落好似流心咁樣!太出色啦!

另外都要讚吓員工上菜速度都好快,仲要keep住幫我哋勤換餐具❤️用餐期間,店員對答有禮貌,好開心嘅用餐體驗!
  • 椰皇榴槤奶凍
  • 芝麻雞翼
2023-11-05 249 瀏覽
考吓大家,估唔估到水晶手上果碗係咩東東呢?大喜屋最近出咗榴槤主題的放題,生為榴槤控的水晶當然要試一試啦🤤🤤🤤除咗我手上果碗其實係椰皇榴槤鮮奶布丁之外,佢哋仲有極品金枕頭榴槤燒同榴槤炸彈,啱哂一眾榴槤控丫💜💜💜個燒金枕頭榴槤係真係未上桌就先聞其香,水晶食到係咁refill🤭🤭🤭大喜屋的放題,除咗期間限定的榴槤之外,一般的壽司刺身當然都有啦燒物有鯖魚都唔錯當然唔少得水晶最愛的燒蠔啦🤤🤤🤤啲蠔好大隻有個藍莓鵝肝小食水晶都好喜歡,細細啖容易食,加埋藍莓醬同蘋果片,鵝肝冇咁油膩冇咁濟👍👍👍鍋物試咗清酒煮蜆同海鮮粥都好唔錯蝦球伊麵都正😋😋😋仲有皇牌乳鴿卜卜脆,同埋今次水晶喺沙田分店發現到的點心😋😋😋而且佢哋的飲品牆真係非常狀觀的,單係罐裝飲品都已經超過三十款,仲要分埋冷溫常溫區,個人覺得好貼心👍👍👍連埋珍珠奶茶、冷泡茶,仲要有咖啡機、清酒、梅酒大吟釀幾款酒😱😱😱一個價錢全包咁多嘢完全係物超所值👍👍👍
考吓大家,
估唔估到水晶手上果碗係咩東東呢?

榴槤椰子鮮奶布丁

大喜屋最近出咗榴槤主題的放題
生為榴槤控的水晶當然要試一試啦🤤🤤🤤

除咗我手上果碗其實係椰皇榴槤鮮奶布丁之外,

佢哋仲有極品金枕頭榴槤燒同榴槤炸彈,
啱哂一眾榴槤控丫💜💜💜
個燒金枕頭榴槤係真係未上桌就先聞其香,

極品金枕頭燒

水晶食到係咁refill🤭🤭🤭

大喜屋的放題
除咗期間限定的榴槤之外,
一般的壽司刺身當然都有啦

壽司

燒物有鯖魚都唔錯
燒鯖魚

當然唔少得水晶最愛的燒蠔啦🤤🤤🤤
啲蠔好大隻
燒蠔

有個藍莓鵝肝小食水晶都好喜歡,

藍莓醬鵝肝

細細啖容易食,
加埋藍莓醬同蘋果片,
鵝肝冇咁油膩冇咁濟👍👍👍

鍋物試咗清酒煮蜆同海鮮粥都好唔錯

清酒煮蜆

蝦球伊麵都正😋😋😋

仲有皇牌乳鴿卜卜脆,

乳鴿

同埋今次水晶喺沙田分店發現到的點心😋😋😋

點心

而且佢哋的飲品牆真係非常狀觀的,

單係罐裝飲品都已經超過三十款,
仲要分埋冷溫常溫區,
個人覺得好貼心👍👍👍
連埋珍珠奶茶、冷泡茶,
仲要有咖啡機、清酒、梅酒大吟釀幾款酒😱😱😱

一個價錢全包咁多嘢完全係物超所值👍👍👍
榴槤椰子鮮奶布丁
極品金枕頭燒
燒蠔
藍莓醬鵝肝
清酒煮蜆
乳鴿
2023-11-02 183 瀏覽
📍大喜屋 (沙田)沙田沙田正街21-27號沙田廣場1樓33-35,44-46號舖新興嘅榴槤放題 作為榴槤迷既我 又嚟啦 今次係燒榴槤 ✌🏻✌🏻✌🏻 😋😋 除咗QR code落單 ,出邊仲有好多嘢可以自己夾架 😋😋 冷盤 炸物 飲品 生果 ,包括點心都有添 😌😌刺身開開胃先 😌😌 三文魚 . 油甘魚 . 新鮮肥美 油脂豐富 🫶🏻🫶🏻 扇貝 .甘蝦 . 赤蝦 鮮甜 爽口又彈牙 👍🏻👍🏻 熱食 蝦球伊麵 。 原粒大蝦球 爽脆 ,伊麵吸晒蝦湯 超濃烈味道超正 🥳🥳 招牌乳鴿 。 有驚喜🤩 鹹淡適中 外皮脆 有肉汁添架👏🏻👏🏻蝦餃 。喺出邊拎㗎 一籠3件 皮薄餡靚 !!羊架 。濃烈嘅羊味 但係食起嚟唔騷 😉😉 芝麻雞翼 。 必叫 熱辣辣食充滿肉汁 淡淡芝麻香 🥳🥳食甜品🤩🤩 榴槤呀 。榴槤呀 🥳🥳 燒榴槤 輕微燒一燒 激發榴槤嘅甜味 比平時食嘅榴槤更加甜架 😋😋 口感軟綿綿 榴槤味足🫶🏻🫶🏻榴槤椰皇奶凍 🥥原隻椰皇 椰汁整出嚟㗎 🤓🤓 椰皇清甜 奶凍好滑 仲要配埋大大嚿榴槤肉 真係冇得輸 🥰🥰 炸榴槤波波都有 鍾意可以叫埋😙😙 榴槤三寶 👆🏻👆🏻 正到爆 🫶🏻🫶🏻出邊仲有榴槤雪糕
📍大喜屋 (沙田)

刺身
開開胃先 😌😌
三文魚 . 油甘魚 . 新鮮肥美 油脂豐富 🫶🏻🫶🏻
扇貝 .甘蝦 . 赤蝦 鮮甜 爽口又彈牙 👍🏻👍🏻

熱食

蝦餃 。喺出邊拎㗎 一籠3件 皮薄餡靚 !!

羊架 。濃烈嘅羊味 但係食起嚟唔騷 😉😉
芝麻雞翼 。 必叫 熱辣辣食充滿肉汁 淡淡芝麻香 🥳🥳

甜品🤩🤩
榴槤呀 。榴槤呀 🥳🥳
燒榴槤

榴槤椰皇奶凍 🥥
原隻椰皇 椰汁整出嚟㗎 🤓🤓
椰皇清甜 奶凍好滑 仲要配埋大大嚿榴槤肉 真係冇得輸 🥰🥰
炸榴槤波波都有 鍾意可以叫埋😙😙
榴槤三寶 👆🏻👆🏻 正到爆 🫶🏻🫶🏻
出邊仲有榴槤雪糕 飽到食唔落啦 ☺️☺️
2023-11-01 148 瀏覽
食日式放題梗係第一時間用手機落單📱,然後先到自助區慢慢睇下👀有咩食喇自助區部分🍲熱食區有蝦多士、章魚燒、酸菜魚、花膠雞湯、燕窩鮮奶、北菇時蔬、連點心蝦餃都有😋🧋飲品區(非酒精飲品)冷泡茶、樽裝、罐裝及紙包飲品,連暖飲櫃都有,非常貼心;另外仲有茶包及咖啡機,橙汁、椰青水及酸梅湯,迎合不同人嘅需要👍🍺飲品區(酒精飲品)Asahi、hoegaarden、喜力、清酒、梅酒連白酒及韓國真露都有,啱哂我哋呢啲酒鬼🤣🍦甜品區有乳酪、啫哩、糯米糍、馬卡龍、häagen-dazs雪糕,仲有好特色嘅老虎芝士流心雪條添,另外仲有小朋友鍾意嘅橡皮糖🥰🥗涼拌沙律區有凍青口及凍蝦,泡菜、日本小食、提子、蜜瓜、西瓜連西梅及砂糖桔都有😝QR code落單部分有好多食物可以選擇,唔少得嘅就緊係刺身及壽司,仲有創作料理、天婦羅、炸物、串燒、燒物、一品料理等,當中最想試嘅就係烤榴槤、榴槤椰皇奶凍及蝦球伊麵🍣刺身壽司回本之作當然係勁食刺身及蟹腳,帶子、赤蝦及油甘魚都非常新鮮🥢燒物比目魚西京燒 - 肉質嫩滑燒羊架 - 質地唔錯,而且冇羊騷味金枕頭榴槤燒 - 燒得暖笠笠,質地軟棉細滑而香濃,絕對要食🥢炸物脆炸貓山王 - 外皮軟糯

自助區部分
🍲熱食區

🧋飲品區(非酒精飲品)
🍺飲品區(酒精飲品)

🍦甜品

🥗涼拌沙律區

QR code落單部分
有好多食物可以選擇,唔少得嘅就緊係刺身壽司,仲有創作料理、天婦羅、炸物、串燒、燒物、一品料理等,當中最想試嘅就係烤榴槤、榴槤椰皇奶凍及蝦球伊麵

🍣刺身壽司
回本之作當然係勁食刺身及蟹腳,帶子、赤蝦及油甘魚都非常新鮮

🥢燒物
比目魚西京燒 - 肉質嫩滑
燒羊架 - 質地唔錯,而且冇羊騷味
金枕頭榴槤燒 - 燒得暖笠笠,質地軟棉細滑而香濃,絕對要食

🥢炸物
脆炸貓山王 - 外皮軟糯又唔會好甜
🥢創作料理
紅酒藍莓鵝肝 - 鵝肝軟腍配埋藍莓醬及墊底嘅蘋果片出奇地清爽唔油膩

🍡串燒
燒菠蘿及鹽燒牛舌亦係必然之選,餸清酒一流

🍲一品料理
鮑魚花膠盛 - 花膠Q彈得嚟又軟腍,仲有鮑魚,又係必食之選
金蒜燒廣島蠔 - 勁香蒜蓉味,蠔嘅肉質都幾嫩滑
上湯蝦球拌麵 - 個汁勁香蒜蓉味,蝦球爽口伊麵彈牙好味
榴槤椰皇奶凍 - 榴槤肉 香濃軟綿配埋甜香滑溜充滿椰香味嘅奶凍一齊食勁正,必點

雖然已經食到好飽,但係雪糕🍦係一定要食㗎, häagen-dazs夏威夷果仁雪糕絕對係我哋嘅至愛

晚市有幾個時段可以揀,我哋平日5點鐘入座,$258一位,限時兩個鐘,時間啱啱好,收碟速度快,亦無漏單,回本無難度🤑💪