2020-03-27
又到左收工喺九龍城搵野食嘅時候喇,我記得年幾前去過呢間cafe當時未有晚市,今次黎試一試佢地夜晚嘅Menu!日頭經過成日都見到好多人等位,但係夜晚就唔洗等位,而且冇咁多人,感覺舒服好多☺️佢地晚市嘅Menu好特別,係一張報紙叫「大和晚報」,有啲食物有圖片,應該係佢地推介嘅野食!小食方面叫左一個海鮮拼盆同朋友share,海鮮好新鮮,蝦嘅殼係軟嘅可以成隻食,就咁食已經好夠味,有啲椒鹽味,個Mayo有小小辣,店員話係佢地廚師自己整嘅醬,用天然嘅材料去扮味精,又幾得意!到主菜喇,我地叫左燴牛尾意粉同鱈魚😋燴牛尾意粉好有骨膠原,食落好有「膠質」會痴嘴,味道有啲似羅宋湯,而牛就煮得好軟,唔覺唔覺就食哂喇!而鱈魚個皮煎得好脆,肉質就好滑,口感嘅對比好強烈!個湯好清又係好重「膠質」,應該煲左好耐,上菜嘅時候會跟一個紅色嘅波波,好似分子料理咁,其實係醋黎,幾特別!但係魚嘅份量比較細,兩個人share就唔係好夠同埋有啲尷尬,因為店員建議同個湯一齊食,但係而家風頭火勢,如果自己食一個就比較好喇!最後當然唔少得甜品啦!我地叫左一個大白兔🐰係好重蛋味嘅海綿蛋糕,配一啲奶茶味嘅蛋白餅,最重點係個大白兔糖醬!真係好似
避風塘海鮮拼盆
燴牛尾意粉