《芋泥肉鬆三文治》好耐無食過芋泥三文治了 好想念台灣啊估唔到油麻地呢個角落頭竟然有得賣厚多士烘底 金黃鬆脆 咬落嗦嗦聲芋泥軟綿香甜無沙粒 同肉鬆是絕配成件三文治都塞滿餡 唔係淨係得個面的.《香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治》咸牛治就食得多 夾厚多士特別疏乎中間係澎湃的滑蛋 油香四溢加埋香蔥芝士 香氣更加惹味誘人脆脆麵包同嫩滑的蛋形成對比.《士林台式香酥蛋餅》同樣係令人久違的台式小食 餅皮金黃酥脆 夾芝士是必須的我就揀左拉絲芝士同肉鬆做餡料為食的你仲可以揀多d

《芋泥肉鬆三文治》

餅皮金黃酥脆 夾芝士是必須的
我就揀左拉絲芝士同肉鬆做餡料
為食的你仲可以揀多d
外賣自取
呢間外賣店主打平民高質三文治同埋蛋餅🤑,最平$25有一份,仲有樽仔奶茶同咖啡☕️等飲品,可以做飯堂,小編表示可encore😍‼️-btw有冇人都係蛋治愛好者?🙋🏻‍♀️-1️⃣「勁芫荽餐肉滑蛋三文治☘️🥚🥪($32)」(popular👑)好好味!🤪,佢個芫荽味好濃,同滑蛋好夾,仲要餐肉都好厚,正,btw可 +$2烘底🧡~Chive, spam & egg sandwiches: very nice, the chive goes well with the creamy scrambled egg, the spam is thick-cut 👍🏻-2️⃣「香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治🧀🥩🥪($32)」呢款好香蔥味,鹹牛肉嘅鹹香味比較突出,蛋同芝士完美融合,都不錯🤟🏻~ Scrambled eggs with spring onion, corned beef sandwiches: nice too, the scrambled eggs are creamy and mixed with the melted cheese! 👍🏻-3️⃣「士林台式香酥蛋餅(3配料)🥚($37)」即叫即做🔥,叫左拉絲芝士🧀
btw有冇人都係蛋治愛好者?🙋🏻‍♀️
2️⃣「香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治🧀🥩🥪($32)」
3️⃣「士林台式香酥蛋餅(3配料)🥚($37)」
即叫即做🔥,叫左拉絲芝士🧀、粟米🌽同肉鬆做配料,鹹鹹甜甜嘅組合,不過如果粟米可以多d就更加好🤤,呢款一定要趁熱食!~Chinese omelette with cheese, corn and pork floss
  • 香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治🧀
2022-01-11 91 瀏覽
-以前仲讀緊書嘅時候成日喺油麻地出沒其實個到都有好多隱世美食🤤但今次介紹呢間一啲都唔隱世🤣係正地鐵站隔離🤟🏻超方便佢地專做外賣 啱晒而家要買外賣返屋企食既大家🥲而且menu款式多到😂我覺得可以包辦你一日三餐😆除咗三文治🥪之外 佢地仲有飯同蛋餅食添———————————————————-🍴勁芫荽餐肉滑蛋三文治($32)中意食芫荽既朋友一定要嗌呢個‼️芫荽撈埋隻蛋一齊炒☺️而且入面仲勁多荽芫荽食落仲幾香 唔會好老👍🏼炒蛋方面堅係滑蛋🥚啲蛋汁仲滲晒落塊麵包到麵包好軟熟🍞餐肉仲要勁厚😆食完真係超飽 啱晒趕唔切食lunch既朋友———————————————————🍴椒鹽炸燒賣($10)炸燒賣真係唔係道道都有得食🥲通常見到有都一定會嗌🤣由於買完之後 都差唔多隔左成個鐘返到去先食到😂但食落依然勁脆👍🏼唔會好咸而且10蚊有6粒 炸燒賣嚟講都算平十分推介大家買埋呢個食🤣因為炸魚肉燒賣真係好好食㗎😭———————————————————🍴炸紫番薯餅($10)另外一款小食就有呢個番薯餅外層炸得巧脆👍🏼入面都幾多紫番薯下因為紫番薯🍠本身無黃番薯咁甜所以食個陣都唔好expect佢好甜😂不過甜啲應該會好食啲🤪———
以前仲讀緊書嘅時候成日喺油麻地出沒
其實個到都有好多隱世美食🤤
但今次介紹呢間一啲都唔隱世🤣係正地鐵站隔離🤟🏻超方便
佢地專做外賣 啱晒而家要買外賣返屋企食既大家🥲
而且menu款式多到😂我覺得可以包辦你一日三餐😆
除咗三文治🥪之外 佢地仲有飯同蛋餅食添
———————————————————-
🍴勁芫荽餐肉滑蛋三文治($32)

中意食芫荽既朋友一定要嗌呢個‼️
芫荽撈埋隻蛋一齊炒☺️而且入面仲勁多荽
芫荽食落仲幾香 唔會好老👍🏼
炒蛋方面堅係滑蛋🥚啲蛋汁仲滲晒落塊麵包到
麵包好軟熟🍞餐肉仲要勁厚😆
食完真係超飽 啱晒趕唔切食lunch既朋友
———————————————————
🍴椒鹽炸燒賣($10)

炸燒賣真係唔係道道都有得食🥲
通常見到有都一定會嗌🤣
由於買完之後 都差唔多隔左成個鐘返到去先食到😂
但食落依然勁脆👍🏼唔會好咸
而且10蚊有6粒 炸燒賣嚟講都算平
十分推介大家買埋呢個食🤣
因為炸魚肉燒賣真係好好食㗎😭
———————————————————
🍴炸紫番薯餅($10)

另外一款小食就有呢個番薯餅
外層炸得巧脆👍🏼入面都幾多紫番薯下
因為紫番薯🍠本身無黃番薯咁甜
所以食個陣都唔好expect佢好甜😂
不過甜啲應該會好食啲🤪
———————————————————
🍴祛濕薏米水(跟餐+ $7)

佢地本身最岀名既係奶茶
祛濕薏米水
椒鹽炸燒賣
炸紫番薯餅
祛濕薏米水
👍🏻香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治(烘底) $32+$2超厚身爆餡🤪!一咬就唧晒啲沙嗲牛肉出嚟沙嗲牛肉好濃味,醬汁量多沙嗲味好香,帶啲花生味牛肉都唔算太少同太碎濕濕,仲有啲洋蔥,好惹味沙嗲牛肉比滑蛋更多,同滑蛋一齊食都幾夾😙滑蛋依然好滑有蛋汁,無因為外賣盒而焗到熟哂👍🏻整體都幾大份,女仔好夠飽但如果早餐食呢一款就會比較重口味同偏鹹味道:7/10性價比:8/10-👍🏻香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治(烘底) $32+$2個人更鐘意呢款😍!芝士大大塊,半溶同啲滑蛋混埋一齊食到淡淡芝士鹹香,芝士味唔會太搶,加分😜估唔到咁多蔥,蔥味好突出,食落無咁滯👍🏻鹹牛肉就唔算好香,味道正常呢款比起沙嗲牛更食到滑蛋既蛋香但整體都係鹹左啲啲建議滑蛋唔使落鹽炒都得,因為芝士同鹹牛肉已經有鹹味😗雖然兩款都係烘底,但外賣嘅話包皮唔多唔少都會焗濕左無咁脆味道:8/10性價比:8/10-👍🏻台式香酥蛋餅(拉絲芝士+火腿) $32餅皮酥脆,面頭煎到脆卜卜,脆口又有煙韌口感酥皮包住煎蛋,煎蛋同火腿都幾厚,大大塊好足料🤩芝士拉哂絲!芝士味唔會話好濃但有陣鹹香😋面頭吱左沙律醬,酸酸地食落無咁漏整體調味適中唔太鹹,唔算好油淋淋😌味道:8/10
👍🏻香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治(烘底) $32+$2
超厚身爆餡🤪!一咬就唧晒啲沙嗲牛肉出嚟
沙嗲牛肉好濃味,醬汁量多
沙嗲味好香,帶啲花生味
牛肉都唔算太少同太碎濕濕,仲有啲洋蔥,好惹味
沙嗲牛肉比滑蛋更多,同滑蛋一齊食都幾夾😙
滑蛋依然好滑有蛋汁,無因為外賣盒而焗到熟哂👍🏻
整體都幾大份,女仔好夠飽
但如果早餐食呢一款就會比較重口味同偏鹹
味道:7/10
香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治

👍🏻香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治(烘底) $32+$2
個人更鐘意呢款😍!芝士大大塊,半溶同啲滑蛋混埋一齊
食到淡淡芝士鹹香,芝士味唔會太搶,加分😜
估唔到咁多蔥,蔥味好突出,食落無咁滯👍🏻
鹹牛肉就唔算好香,味道正常
呢款比起沙嗲牛更食到滑蛋既蛋香
但整體都係鹹左啲啲
建議滑蛋唔使落鹽炒都得,因為芝士同鹹牛肉已經有鹹味😗
雖然兩款都係烘底,但外賣嘅話包皮唔多唔少都會焗濕左無咁脆
味道:8/10

👍🏻台式香酥蛋餅(拉絲芝士+火腿) $32
餅皮酥脆,面頭煎到脆卜卜,脆口又有煙韌口感
酥皮包住煎蛋,煎蛋同火腿都幾厚,大大塊好足料🤩
芝士拉哂絲!芝士味唔會話好濃但有陣鹹香😋
面頭吱左沙律醬,酸酸地食落無咁漏
整體調味適中唔太鹹,唔算好油淋淋😌
味道:8/10

📍#大吃大喝
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #hkeat #香港美食 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食推介 #平食 #窮遊 #打卡 #香港打卡 #情侶好去處 #拍拖好去處 #油麻地 #油麻地美食 #油麻地好去處 #油麻地小食 #旺角 #旺角美食 #旺角好去處 #旺角小食
香濃沙嗲牛肉滑蛋三文治
香蔥芝士鹹牛肉滑蛋三文治
​經過油麻地見到呢間小店嘅小食款式選擇都算幾多,價錢又抵,決定即刻買來試一試!🔖士林台式香酥蛋餅💰37蛋餅嘅餡料可以自由配搭🤓我哋今次揀咗三款嘅餡料,包括火腿、芝士同肉鬆😌由油麻地拎到返屋企大約用咗45分鐘,但係呢個蛋餅食落去依然好香脆😋入面嘅餡料分量十足,鹹鹹香香☺️而面頭就有甜甜地嘅沙律醬~好好味🙌🏼💫推薦指數: 9/10​​🔖田園三文治💰27田園三文治入面有炒蛋、生菜同蕃茄🥪餡料份量同樣一啲都唔吝嗇🤩炒蛋夠香滑,生菜爽脆,而蕃茄味都夠清甜🍅麵包質感鬆軟🤓整體來講都非常唔錯😚💫推薦指數: 8.5/10​🔖招牌手撕雞飯💰50招牌手撕雞飯可以選擇配搭秘製麻辣醬或者日式芝麻醬🐽我哋今次揀咗係日式芝麻醬~手撕雞質感結實,本身應該有用鹽醃過,所以即使唔點日式芝麻醬其實已經好夠味😙壽司雞上面仲曬咗一啲白芝麻,食落去會更加香口🤗伴碟仲有椰菜添~飯類仲可以免費送冷熱飲品,我哋揀選左嘅係樽仔奶茶🥤茶味超香濃!免費送嘅飲品都好高質🤤$50可以食到呢個飯真係超抵💃🏼💫推薦指數: 9/10​🔖椒鹽炸燒賣💰10炸燒賣外脆內軟😌面頭嘅椒鹽令到燒賣食落去變得更加惹味!💫推薦指數: 8/10​

🔖士林台式香酥蛋餅

💰50
💫推薦指數: 9/10​

🔖椒鹽炸燒賣
💰10
炸燒賣外脆內軟😌面頭嘅椒鹽令到燒賣食落去變得更加惹味!
💫推薦指數: 8/10​
  • 炸燒賣
  • 招牌手撕雞飯
  • 樽仔奶茶
2022-01-09 61 瀏覽
上次去吃不到心儀的口味 結果今日都係售罄天啊!到底幾時先食到芋泥肉鬆 & 沙嗲牛蛋治問過大吃大喝店員 一般中午左右就會賣晒雖然其他款式也很好吃 但心有不甘 決定要三訪.元氣三文治🍄竟然比我食到重新登場的產品 又唔算太黑仔有大大塊薯餅 煙肉 蘑菇 滑蛋 生菜 蕃茄配搭千島醬 超級足料爆哂餡 而且清爽不油膩特別欣賞將煙肉切粒 炸得香脆 令滑蛋增添口感.勁芫荽餐肉滑蛋三文治🥬這家店的厚切午餐肉 讓我留下深刻印象決定來個升級版 真係勁茜!芫荽愛好者必試份量多得驚人 每口都是芫荽 應該用了不止一棵味道上 彷彿滑蛋和餐肉 甚至麵包都不存在lol.士林台式香酥蛋餅🍳眼見不少人買 就忍不住試吓 共有七款配料選擇最後揀咗$32兩餸:芝士 火腿 黃金不敗組合蛋餅酥脆 非常多層次 滿滿葱香 再打一顆蛋即叫即製 輕易造出拉芝效果 最後唧上沙律醬
上次去吃不到心儀的口味 結果今日都係售罄
最後揀咗$32兩餸:芝士 火腿 黃金不敗組合
蛋餅酥脆 非常多層次 滿滿葱香 再打一顆蛋
即叫即製 輕易造出拉芝效果 最後唧上沙律醬
  • 士林台式香酥蛋餅
✨✨非一般嘅厚切三文治✨✨依家6點後禁堂食,唯有買外賣番屋企食。呢間三文治🥪好出名,我都慕名而來買三文治🥪番屋企食😆😆⭐️沙嗲牛肉三文治🥪 $32大量沙嗲牛肉,簡直係滿瀉😍😍!個沙嗲汁整得好好味😋,個包入晒味!⭐️厚切餐肉滑蛋三文治🥪 $27個餐肉堅厚😍😍,個蛋超滑!我覺得呢比沙嗲牛肉個果更好食😋😋⭐️台式士林蛋餅肉鬆同拉絲芝士 $32呢個絕對係必點!🤩🤩個蛋餅做得好好食,肉鬆同芝士係絕配,再加d沙拉醬,口感好豐富!🤤🤤🤤⭐️炸紫薯餅 $10$10兩大塊,好脆口好正!👍🏻👍🏻濃濃的紫薯味,甜甜的,抵食!真係唔可以睇少呢度d份量,食一個三文治🥪都非常飽肚!所以真係好抵食!
✨✨非一般嘅厚切三文治✨✨

⭐️沙嗲牛肉三文治🥪 $32

⭐️厚切餐肉滑蛋三文治🥪 $27
個餐肉堅厚😍😍,個蛋超滑!我覺得呢比沙嗲牛肉個果更好食😋😋

⭐️台式士林蛋餅
肉鬆同拉絲芝士 $32

⭐️炸紫薯餅 $10

2022-01-07 46 瀏覽
每次去果欄經過見到都好想試,終於今次決定買返屋企食!同男朋友2個人叫左3款三文治share😆。厚切餐肉滑蛋三文治烘底一定要即食最正!經典組合無得輸!餐肉唔會過咸,好食!香濃沙爹牛肉滑蛋三文治平時食開咸牛肉,呢款好惹味,食開濃味既唔可以錯過😎。點左一份甜既一齊食芋泥肉鬆三文治好香芋頭味,好綿,加埋咸咸地既肉鬆出奇地夾😂。跟餐加野飲只係$7!點左皇牌奶茶,無落冰,就咁雪凍,唔會被溝淡。呢到係無堂食,外賣為主,定價好親民!P.S. 要讚佢地既包裝,完全唔會整污糟對手。
每次去果欄經過見到都好想試,終於今次決定買返屋企食!

同男朋友2個人叫左3款三文治share😆。

厚切餐肉滑蛋三文治
烘底一定要即食最正!經典組合無得輸!餐肉唔會過咸,好食!

香濃沙爹牛肉滑蛋三文治
平時食開咸牛肉,呢款好惹味,食開濃味既唔可以錯過😎。

點左一份甜既一齊食芋泥肉鬆三文治
好香芋頭味,好綿,加埋咸咸地既肉鬆出奇地夾😂。

呢到係無堂食,外賣為主,定價好親民!

P.S. 要讚佢地既包裝,完全唔會整污糟對手。
  • 芋泥肉鬆三文治
  • 樽仔奶茶
經過見到呢間外賣三文治店,睇到meun賣相好吸引又多味道揀,見甘多人排隊買,我都買黎試下先😍🥪黑椒蘑菇蛋三文治$27+烘底$2(其中一款店長推介)蘑菇煎得好香口,炒蛋好嫩滑,好足料😋份量十足,加埋黑椒好惹味🥪花生醬肉鬆三文治$25 +烘底$2另一款就叫個帶點甜甜的,一向我都鐘意食花生醬,原來加肉鬆呢個配搭真係好夾呀,花生醬好香濃好豐厚,仲有粒粒口感🥜😍好好味樽仔羅漢果水,套餐價+ $7羅漢果味道好清香,吾會過甜樽仔薏米水,套餐價+ $7 (原價$15)味道甘甜,解渴,薏米煮得啱啱好小食炸紫蕃薯餅$10值得一讚,隔左d時間先食,外層仲係好鬆脆,紫蕃薯好香滑,推👍🏻👍🏻鐘意佢地包裝係用盒仔裝好,吾會整到污糟,好整齊🥪👍🏻👍🏻😊😋價錢親民,而份量十足,好多味道款式選擇大吃大喝 油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖🤍位置就在油麻地,地鐵站B2一出就會見到,好方便Tel:95598588

🥪黑椒蘑菇蛋三文治$27+烘底$2(其中一款店長推介)
蘑菇煎得好香口,炒蛋好嫩滑,好足料😋
份量十足,加埋黑椒好惹味

🥪花生醬肉鬆三文治$25 +烘底$2

樽仔羅漢果水,套餐價+ $7
羅漢果味道好清香,吾會過甜

樽仔薏米水,套餐價+ $7 (原價$15)
味道甘甜,解渴,薏米煮得啱啱好

小食
炸紫蕃薯餅$10

鐘意佢地包裝係用盒仔裝好,吾會整到污糟,好整齊🥪👍🏻👍🏻😊

😋價錢親民,而份量十足,好多味道款式選擇

大吃大喝
油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖

🤍位置就在油麻地,地鐵站B2一出就會見到,好方便

Tel:95598588
外賣自取
📌大吃大喝📍油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖☎️95598588🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹呢日要去油麻地買啲嘢。買完都六點喇。食咗tea 唔係好肚餓,唔食又諗一陣八九點一定搵嘢食,就search 下有咩light d 嘅外賣買番屋企遲啲食啦。有緣地搵到呢間外賣小店。小店位置喺油麻地B2出口步行兩秒就到,無講錯,真係2秒😂。小店供應飯,蛋餅,小食,三文治同自家製飲品。Order 咗行去隔離取餐處等大約7-10分鐘左右。拎上手feel 下股熱力就知啲食物即叫即製。💫士林台式香酥蛋餅(三款$37)呢個蛋餅容許我極度推介❤️❤️❤️❤️❤️!有7種配料自由選擇,揀兩款$32、三款$37、四款$42。我揀咗拉絲芝士、肉鬆、粟米。外賣番屋企食,個皮都仲係好脆好酥,蛋味亦好濃郁,面頭唧咗沙律醬😈,入面嘅餡料份量極多,芝士溶落咸嘅肉鬆同甜嘅粟米度,味道咸甜交錯得黎又兩邊平衡到,唔會話有一邊搶咗啲味。咬落去芝士仲真係有拉絲添!真係Prefect 💯! 💫脆炸鮮蝦角($12) 用春卷皮包住蝦仁,見到粒粒分明。鮮蝦角炸得金黃香脆,蝦仁質感爽口彈牙,味道不錯。💫香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治($32)呢間

📌大吃大喝
📍油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
☎️95598588

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

💫士林台式香酥蛋餅(三款$37)

士林台式香酥蛋餅

💫脆炸鮮蝦角($12)

💫香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治($32)

呢間店嘅三文治🥪簡直係顛覆咗我對三文治🥪嘅認知!三文治係厚切同埋好多餡!分量十足!我擘大口咬都真係有啲勉強!😂😂 白方包非常軟熟,芝士係溶岩性咁爆出嚟,炒蛋好香好滑,夾住咸味剛剛好嘅咸牛肉,熱辣辣,味道非常可口。👍🏻👍🏻👍🏻
另外嗌咗個💫勁香蔥芝士滑蛋三文治($30)俾食素嘅屋企人。佢都話好味😋!

香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治

勁香蔥芝士滑蛋三文治

注:如果外賣而唔係即食嘅話,一定一定要轉烘底,因為麵包夾住蛋汁會令到個包身濕咗!

除咗轉烘底,仲可以揀轉麥包添。啱晒注重健康飲食嘅朋友。

本來以為食三文治🥪會light d,不過食完真係有大吃大喝嘅感覺,呢個價錢有咁飽嘅滿足感😋,真係好抵食!

另外本身想食芋泥肉鬆三文治,不過當日芋泥已經售罄。問番原來芋泥係🔥Hot Item 🔥,過咗中午好大機會賣晒㗎啦,所以我下次一定要早啲去先得!

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
2022-01-03
7 分鐘 (外賣自取)
香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治
勁香蔥芝士滑蛋三文治
大吃大喝最近係foodie界都幾出名😎呢排小編去左油尖旺區實習~第一日獎勵下自己食好西,就係放學時去左油麻地呢間大吃大喝啦😍 果然真係冇令我失望😋😋😋😋小編超貪心叫左好多野食😍😍😍 🍞 芋泥肉鬆三文治 $32之前食過某間好出名既店,食完之後勁失望😂呢度食既芋泥肉鬆三文治終於似樣了!芋泥味勁重,仲食得出一粒粒芋頭😙肉鬆既味都唔會喧賓奪主,咸咸甜甜同芋泥好夾😙不過食晒成舊都幾膩!記得同人share😍🫔 士林台式香酥蛋餅(兩款) $32另外呢間店既蛋餅一樣出名😌小編覺得個餅皮真心幾酥脆😍我叫左芝士同培根,完全冇得輸既配搭!🍡 椒鹽炸燒賣 $101份有6粒,炸得好香脆,又唔會過火😋🍠 炸紫蕃薯餅 $101份有2件~ 好重紫薯味😚😚😚🍼 樽仔奶茶(跟餐) $7佢既飲品同樣好有驚喜😍 奶茶好滑😚 最正係唔甜😍☕️ 樽仔咖啡(跟餐) $7同奶茶一樣都真係唔會爆甜😍😍😍小編中意飲咖啡多過奶茶~ 跟餐只係加$7就有一枝,抵呀😍—評分:值得一試💯
大吃大喝最近係foodie界都幾出名😎
呢排小編去左油尖旺區實習~
果然真係冇令我失望😋😋😋😋
小編超貪心叫左好多野食😍😍😍

🍞 芋泥肉鬆三文治 $32
之前食過某間好出名既店,食完之後勁失望😂
呢度食既芋泥肉鬆三文治終於似樣了!
芋泥味勁重,仲食得出一粒粒芋頭😙
肉鬆既味都唔會喧賓奪主,咸咸甜甜同芋泥好夾😙
不過食晒成舊都幾膩!記得同人share😍

🫔 士林台式香酥蛋餅(兩款) $32
另外呢間店既蛋餅一樣出名😌
小編覺得個餅皮真心幾酥脆😍
我叫左芝士同培根,完全冇得輸既配搭!

🍡 椒鹽炸燒賣 $10

佢既飲品同樣好有驚喜😍
奶茶好滑😚 最正係唔甜😍

☕️ 樽仔咖啡(跟餐) $7
同奶茶一樣都真係唔會爆甜😍😍😍
小編中意飲咖啡多過奶茶~
跟餐只係加$7就有一枝,抵呀😍

評分:值得一試💯
油麻地地鐵站砵蘭街出口轉角位新開小食店,由 各款輕食小食,到三文治及各式港式便當飯都有, 趕時間趕上堂, 行過路過買個便飯,二十多元起有交易,抵。-招牌手撕雞飯日式芝麻醬  奉送冷熱飲品 凍奶茶 手撕雞飯雞肉 份量 多,也有搭配椰菜,撈埋一齊食, 簡單而好食。 雞肉鹹鹹香香,撈飯正一流。 飯餐配埋飲品, 講真一支飲品都買十幾蚊, 揀咗凍奶茶, 香濃幼滑,抵食。-秘製鹽焗雞翼飯 45 &羅漢果水除咗手撕雞飯,鹽焗雞翼飯都係不錯之選, 雞翼大大隻, 而且一打開個蓋見到飯面鋪滿雞翼,都咪話唔開心。羅漢果水清甜解毒,正。牛油果碎蛋三文治 27想健康可以揀三文治, 餐廳有好多三文治嘅款式餐肉芫茜咸牛肉三文魚咩款都有得揀, 牛油果碎蛋三文治正好夠健康, 最重要係入面餡料份量多唔會淨係得少少,食到最尾 都仲係碎蛋。

油麻地地鐵站砵蘭街出口轉角位新開小食店,
招牌手撕雞飯日式芝麻醬
 奉送冷熱飲品 凍奶茶

秘製鹽焗雞翼飯 45 &羅漢果水

羅漢果水清甜解毒,正。

牛油果碎蛋三文治 27

2021-12-30 51 瀏覽
位於油麻地港鐵出口嘅哩間小店大吃大喝真系冇改錯名,CPV高到幾十蚊可以食到抱住個肚走,飽得嚟d野仲系好正,絕對系掃街必食!讚之前要彈咗先😂,我最想食嘅芋泥肉鬆三文治竟然賣晒,我真系好想食啊,食唔到真系有d失望,但系都好嘅,可以比個藉口自己嚟多次😂。香蔥芝士鹹牛肉三文治(HKD32),老老實實真系好足料,個三文治大大份,爆餡之餘個蛋炒得好滑,鹹牛肉唔會死鹹,而個蔥平衡返牛肉嘅油脂,女仔食一份已經夠曬飽!田園三文治(HKD27)味道清新,內有海量炒蛋、番茄同菜,一個人自私食絕無罪惡感。花生醬肉鬆三文治(HKD25)就絕對系邪惡之冠,餡料多到每一啖都咬到滿口,令個麵包完全淪為配角😂😂。野飲加7蚊就有,但系最想試嘅樽仔奶茶已售罄,於是order咗咖啡同羅漢果茶,唔會太甜,一啖三文治一啖野飲,滿足😋。最後,小店僅供外賣,私心推介最佳進食地點就系距離僅一分鐘嘅粉紅少女心砵蘭街休憩花園,雖然經常被阿伯攻陷,但系勝在夠多櫈,要同人保持社交距離嘅同時進食冇難度😂💗。總結:哩度食早餐、午餐同晚餐都ok啊,又抵食又好食真系值得一試!

2021-12-29 44 瀏覽
🍹 大吃大喝🍹-·芋泥肉鬆三文怡 - - - $32烘底加$2🥰三文治超高質!台灣超人氣芋泥😚甜甜地💕入面重食到芋頭嘅顆粒感覺😌芋頭係蔬菜食完唔肥嘅😌😌😌加埋肉鬆整體感覺甜甜鹹鹹咁幾特別-蛋餅:·芝士,蘑菇,火腿,粟米 - - - $42蛋餅煎得好香脆😍入邊都好足料❤️加咗芝士真係冇得輸😌-小食:·椒鹽炸燒賣 - - - $10外層香脆😋入面係軟淋淋😌加埋椒鹽超正💕·脆炸鮮蝦角 - - - $12入面真係有蝦🦐好似咖喱角咁嘅外型😋不過份量就比較小,鮮味搭救!🤣—推介指數:8/10💰Total : $98 (2 ppl)———————————————🔺 大吃大喝 (油麻地)🔺 油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖 -----------------------
🍹 大吃大喝🍹

·椒鹽炸燒賣 - - - $10
外層香脆😋入面係軟淋淋😌加埋椒鹽超正💕

·脆炸鮮蝦角 - - - $12

推介指數:8/10
💰Total : $98 (2 ppl)
———————————————
🔺 大吃大喝 (油麻地)
🔺 油麻地窩打老道9-11號榮德大厦西翼地下A2-A3號舖
-----------------------
2021-12-29 34 瀏覽
大吃大喝Guzzle|油麻地位於油麻地的轉角三文治店,見到咁多人排隊幾時買嚟試吓,款式配搭超多,每件都餡料超口厚身同張相一樣冇偷工減料㗎😍🥪 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治超大份又厚身的三文治,半熔芝士+超厚炒蛋+咸牛肉,非常之邪惡😋炒蛋嫩滑口感柔軟多汁,足料咸牛肉,啖啖肉食到。🥪 勁芫荽午餐肉滑蛋三文治午餐肉厚切勁大塊,內有大量芫荽去除油膩感,炒蛋嫩滑口感柔軟多汁,絕對冇偷工減料,芫荽控必定滿足感爆分✨椒鹽炸燒賣 $10流行左一段時間既炸燒賣唔係周圍都有得食,仲要賣到咁平,未試過既人推薦你試下。煙韌燒賣皮炸得脆身,魚肉柔軟,配合椒鹽好惹味㗎!🍤脆炸鮮蝦角 $12春卷皮炸到好香脆,咬警粒粒蝦肉分明,都幾好味😋☕️皇牌樽仔奶茶你買三文治,記得要加支奶茶飲吓,佢哋用自家研調嘅配方沖茶,奶茶有香又滑,唔可以錯過!☕️凍咖啡凍咖啡都有香又滑,味道唔錯👍✨📍油麻地窩打老道9-11號榮地下A2-A3號舖
大吃大喝Guzzle|油麻地

🥪 香蔥芝士咸牛肉滑蛋三文治

🥪 勁芫荽午餐肉滑蛋三文治

椒鹽炸燒賣 $10

🍤脆炸鮮蝦角 $12
春卷皮炸到好香脆,咬警粒粒蝦肉分明,都幾好味😋

☕️皇牌樽仔奶茶
☕️凍咖啡
凍咖啡都有香又滑,味道唔錯👍✨

📍油麻地窩打老道9-11號榮地下A2-A3號舖