2017-12-09 1305 瀏覽
男朋友快生日,早早決定帶他去迪士尼玩,所以一早買好入場卷啦。希望他玩得開心啦,哈哈。進入迪士尼,我大慨只會吃三間餐廳,其他的都很伏阿,大家要小心哦。三間餐廳,分別是: 皇室宴會廳的焗飯,火箭餐廳的炸雞,大冒險家餐廳的印尼炒飯。印尼炒飯$149不知不覺,迪士尼的飯餐已由我第一次入園的八十多九十塊,加至現在的一百五啦。價錢略貴,但也是要吃的啦。大家預算每人每次入院約消費$800-1000哦。曾經吃過一次的 印尼炒飯,質素可算是不俗,所以又來一次啦。堆成圓堆體的炒飯,飯量極多,把大胃王的大塞飽啦。炒飯加入甜醬油,羅望子,蝦米,桑巴醬等,甜甜鹹鹹,米飯乾身,好好吃呢。配以大蝦,雞腿,沙爹雞肉串,蝦片等,超級滿足阿。配料質素平平,最好吃是沙爹串,花生味濃,雞腿則味淡,肉質略靭。

三間餐廳

印尼炒飯$149

曾經吃過一次的 印尼炒飯,質素可算是不俗,所以又來一次啦。

,花生味濃,雞腿則味淡,肉質略靭。
2017-12-09
2017-10-12 1477 瀏覽
入迪士尼一定要食大冒險家餐廳,以樂園入面嘅物價嚟講,大冒險家餐廳算係抵食有特色同好味嘅一間。推介印尼炒飯,份量好大,賣相同味道都好好。另外韓式牛肋骨都值得一試,牛肋骨唔好話好韌,小食推介炒年糕。
2017-07-22 1853 瀏覽
某閒日入迪士尼玩, 午餐響皇室餐廳遇著各種不快既經歷後, 晚餐決定揀過另一間, 行到古堡旁既呢間, 6點幾無咩人, 大把位, 終於好易搵到個位休息下.食物方面都係分幾個國家, 韓式, 越式之類, 睇見人地個人參雞係幾正, 不過夏天未食已經流晒大汗, 所以都係食番海南雞飯配汽水.飯係油飯, 飯唔算太香, 而且較硬, 應該轉白飯會好D.雞肉唔算太肥, 而且肉算厚, 肉味都濃, 唔算太雪藏, 而且個海南雞豉油好好味.另外個例湯, 冬天飲可能偏咸, 但夏天可能出汗太多, 一飲D咸既湯特別好飲, 有點解暑既感覺.下次都會行入D黎呢間食, 唔再去皇室受氣.
飯係油飯, 飯唔算太香, 而且較硬, 應該轉白飯會好D.
下次都會行入D黎呢間食, 唔再去皇室受氣.
2017-07-19 1354 瀏覽
今天樂園人很多,餐廳都是滿滿的人頭,在大冒險家餐廳有很多不同地方的食物,可以供人選擇。餐廳座位分為4個地區,俄羅斯和印度區都爆滿了,但埃及區的座位是戶外,會比較熱。最後選擇了室內的中國區坐。不過,因為樂園多小朋友,所以餐廳較嘈雜。因為持有全年證,所以能享用75折的優惠價購買食物。前菜是有點微辣的芽菜和青瓜,味道正常。便當中的雞腿肉嫩滑,炸雞扒的粉漿也不會過厚。炒飯中的雜菜是細冬菇和蘿蔔,但份量不算多。炒飯配合淡咖哩後,味道會較佳。牛肉粉絲湯中的牛味尚算濃郁,而且亦有些牛肉碎在湯。牛仔骨的份量足夠,而且配合的牛肉汁味道好。不過,就是略有一點韌,需要點牙力。本來期望都挺高的,但是醬汁的味道比想像中的淡。唯一是雞肉都不難咬,還可接受。後續:冒險家們補充能量後,要出發探險了。

因為持有全年證,所以能享用75折的優惠價購買食物。

炸雞扒配雜菜炒飯套餐

燒牛仔骨套餐

沙嗲雞肉串燒

後續:
冒險家們補充能量後,要出發探險了。
2017-07-14
炸雞扒配雜菜炒飯套餐
2017-01-20 2270 瀏覽
在迪士尼餐廳不少,但說到好吃的不得不提位於迷離莊園的餐廳,今次我點了一個人蔘雞湯套餐,套餐包了一碗人蔘雞湯,一杯飲料,一碗飯,一碟泡菜,份量相當的多先說前菜泡菜,是冷盆來的,一小碟但十分美味,食落sharp sharp聲,辣味十足,很開胃!然後就到重點的人蔘雞湯,原來他每一個套餐的人蔘雞是一整只雞!!不是大雞但是一整只,雞和湯就很重的人蔘味,雞的肉質很嫩滑,一meet就可以meet開他的翼和腿,很易吃!這餐份量之大應該夠一對情侶分享來吃,我一個人吃完後,還剩整枝可樂未飲,飽到行唔郁咁濟!

2017-01-10
10 分鐘 (堂食)
  • 人蔘雞湯套餐
入樂園, 這間是我其中一間最愛的快餐店, 套餐出品較有鑊氣, 份量恰當, 選擇較合口味, 味道好。3個套餐: 1。 人蔘雞套餐: 十分推介, 雖然價錢最貴, 但性格比最高。平時在韓國餐廳吃人蔘雞也偏貴, 在樂園這個價錢能吃到人蔘雞, 算很實在了。不要少看蔘湯, 很有人蔘甘甜味, 亦有原條人蔘附上!! 雞燜得剛好,打開雞肚還有飯在內。套餐配上泡菜, 冬天在樂園戶外玩吃個暖和身體, 想必更合意!2。印尼炒飯: 排起尖尖的飯塔, 相機先行是常識, 配料亦有雞腿, 蝦片, 串燒等等, 味道香濃, 配料很入味。不只單單吃炒飯那麼簡單。3。牛仔骨套餐: 中規中矩, 勝在份量也足, 不竟韓國餐廳點一份牛仔骨套餐也很貴呀! 牛仔骨質素ok, 煎出牛脂肪的香氣, 賣相吸引, 雖不是什麼有名堂的牛, 但用料質素也吃出是有精選具質素的, 與以樂園整體價格以言, 這套餐也算是抵食。
3個套餐:
  • 印尼炒飯套餐
  • 人蔘雞湯配白米飯
2016-10-05 1678 瀏覽
有免費飛約埋朋友入迪士尼玩, 差不多黃昏先入去, 因為夜晚可以睇埋萬聖節既巡遊入場時職員比左園內餐廳8折優惠券, 玩完再出去食又太夜, 既然有優惠券,當然向入便食埋啦~玩到肚餓, 就揀左最近我地既大冒險家餐廳唸住食晚飯一行入去, 嘩, 打左個突, 真係people mountain people sea!再望下餐牌, 嘩, 再打多個突, 好貴, 一個快餐飯連汽水索價HK$139!!! 折左都要HK$111算啦, 冇得揀....., 人多的關係, 等左15分鐘左右先買到呢個係最多人叫, 賣相最好既印尼炒飯套餐真係得個樣, 個飯有色冇味...最好食係塊味精蝦片另一個係海鮮飯, 叫做有一PAT 帶點辣既汁點綴下, D 食物先叫有味以後有機會去迪士尼, 一定唔會再留向入便幫襯任何餐飲
玩到肚餓, 就揀左最近我地既大冒險家餐廳唸住食晚飯

呢個係最多人叫, 賣相最好既印尼炒飯套餐
真係得個樣, 個飯有色冇味...最好食係塊味精蝦片
以後有機會去迪士尼, 一定唔會再留向入便幫襯任何餐飲
2016-10-01
15 分鐘 (堂食)
2016-10-04 1084 瀏覽
和友人一齊辦了全年通行証,當然要入多些樂園才能歸本。約了她一同入園內坐下過山車,睇下劇塲,hea下. 因為唔能夠帶食物入園內,唯有幫襯下樂園內既餐廳.我地揀咗迷離莊園裏既大冒險樂園餐廳。我叫咗一份印尼炒飯,加一杯奶茶。 份量都幾大下,賣相幾靚,味道也不錯,兩樣加埋百五有多,覚得略貴。朋友叫了韓式牛肋骨,佢話都幾好味道。
我地揀咗迷離莊園裏既大冒險樂園餐廳。
朋友叫了韓式牛肋骨,佢話都幾好味道。
2016-09-26 947 瀏覽
呢排阿媽實左好少煮東南亞菜我食,所以一見到有印尼菜就好想叫黎食。串燒燒得唔乾有肉汁,食落都幾似印尼鋪整既味道。至於印尼炒飯都有7成似🤔如果雞蛋炸一炸,再加番醬落去煮仲好。蝦片亦脆卜卜,大大塊冇漏氣🙄蝦同雞脾都係一般咁整,多番啲調味料會惹味好多。overall 139蚊係迪士尼到食都算合理價~
2016-05-01 1725 瀏覽
今日我們去咗迪士尼樂園玩,今次我們選擇咗去大冒險家餐廳食午飯!我們叫咗人參燉鷄湯套餐、越南牛肉湯河粉套餐同印尼炒飯套餐!人參燉鷄湯套餐嘅份量同賣相都幾豐富同吸引,有一整隻鷄,釀喺鷄入面嘅糯米吸收晒湯汁嘅香味,雖然份量唔算太多,但都幾惹味,而鷄肉嘅肉質都幾嫩滑!越南牛肉湯河粉套餐嘅湯底比較清淡,牛肉嘅肉質都幾嫩滑,而且份量都幾多,河粉嘅質感就比較「嚡」咗啲!印尼炒飯套餐嘅金字塔炒飯炒得好乾身同好入味,賣相相當吸引,蝦肉嘅肉質好爽口彈牙,而且都幾大隻,鷄脾嘅肉質都幾軟滑,沙嗲串燒嘅味道都幾惹味,蝦片都幾大塊,但唔算好脆!
我們叫咗人參燉鷄湯套餐、越南牛肉湯河粉套餐同印尼炒飯套餐!
人參燉鷄湯套餐嘅份量同賣相都幾豐富同吸引,有一整隻鷄,
越南牛肉湯河粉套餐嘅湯底比較清淡,
印尼炒飯套餐嘅金字塔炒飯炒得好乾身同好入味,
賣相相當吸引,
蝦肉嘅肉質好爽口彈牙,而且都幾大隻,鷄脾嘅肉質都幾軟滑,
沙嗲串燒嘅味道都幾惹味,蝦片都幾大塊,但唔算好脆!
人蔘燉鷄湯套餐
越南牛肉湯河粉套餐
印尼炒飯套餐
2016-04-28
人蔘燉鷄湯套餐
印尼炒飯套餐
通常去迪士尼都係食皇室宴會廳...今次有六折coupon...所以試o下呢間...印尼炒飯中間好大cone o既炒飯~ 味道都唔錯~ 蝦片都好脆~ 隻就就完全唔得!!! 個頭已經黑晒...d肉仲梅o既...好明顯唔新鮮...雞脾肉唔滑...但都未算最差...串燒都係雞肉...d醬係ok...但都係鞋...日式炸雞扒雞鎚配淡咖哩雞扒都炸得還可以...起碼夠大塊...隻雞鎚完全唔得!!! 連皮都甩埋...仲要鞋到不得了!!! 好彩d飯叫做有d味...又有d配料...咖哩名符其實好淡口...韓式牛仔骨呢個算係好食~ 牛仔骨都幾林幾好味~ 係稍為乾o左d...碗湯好咸...飲o左兩啖無飲...如果唔係有6折...正價真係未必會試...試完更加確定下次會去返食開o個間~
通常去迪士尼都係食皇室宴會廳...
今次有六折coupon...所以試o下呢間...
印尼炒飯
中間好大cone o既炒飯~ 味道都唔錯~ 蝦片都好脆~
雞脾肉唔滑...但都未算最差...
串燒都係雞肉...d醬係ok...但都係鞋...

日式炸雞扒雞鎚配淡咖哩
雞扒都炸得還可以...起碼夠大塊...
隻雞鎚完全唔得!!! 連皮都甩埋...仲要鞋到不得了!!!
好彩d飯叫做有d味...又有d配料...
咖哩名符其實好淡口...

韓式牛仔骨
呢個算係好食~ 牛仔骨都幾林幾好味~
係稍為乾o左d...
碗湯好咸...飲o左兩啖無飲...

如果唔係有6折...正價真係未必會試...
試完更加確定下次會去返食開o個間~
題外話/補充資料: "俄羅斯"個廳環境好暗...d食物都睇唔清楚... 第二d廳好似光猛d...
2016-01-25
用餐優惠
優惠券
2015-12-18 1053 瀏覽
又遲左嘅食評...萬聖節又入迪士尼,今次返黎食。原來想試新嘢,但都係想食返印尼抄飯。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~印尼抄飯1.蝦片都係有啲唔夠脆2.抄飯入面嘅蝦份量十足3.今次啲蝦整得入味,正4.沙嗲超好味5.其他都好好黑夜幽靈 (萬聖節特飲,要$22)1.紅色莓+菠蘿+黑加倫子粒粒2.好飲,唔算好甜3.黑加倫子粒粒一咬會爆4.粒LED冰一如以往可以攞走
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
印尼抄飯+黑夜幽靈
1.蝦片都係有啲唔夠脆
2.抄飯入面嘅蝦份量十足
3.今次啲蝦整得入味,正
4.沙嗲超好味
5.其他都好好
印尼抄飯
黑夜幽靈 (萬聖節特飲,要$22)
1.紅色莓+菠蘿+黑加倫子粒粒
2015-10-16
印尼抄飯+黑夜幽靈
黑夜幽靈
2015-10-27 821 瀏覽
在網上買的樂園套票,包括餐券,所以去迪士尼樂園的餐廳嚐嚐鮮。樂園裡所有提供正餐的餐廳均可以選擇。提前在官網查詢過,覺得位於迷離莊園旁邊的大冒險家餐廳的佈景和菜式最符合我們兩個人的口味,就選擇了它。餐廳提供四國菜(日本、韓國、東南亞、印尼),座位有五種場景供選擇(埃及摩洛哥、中國、俄羅斯等等)。我和老公分別選擇了韓國人雞湯套餐和日本鰻魚定食。米飯略硬,可能蒸的時候水放少了。參雞湯用了一隻雞仔,湯很鮮,我沒有喝配套的汽水,基本把雞湯喝完了,真的很鮮美,讚一個。用餐券買的還搭配汽水,非常多野食,吃完飯之後把汽水帶走邊玩邊喝,很滿足的享受。很抵食的一餐,而且出乎意料的味道還不錯。價格也不貴,每個人大約120元。唯一不足是場景似乎不如官網上介紹的那麼宏大,而且埃及摩洛哥廳居然響起中國音樂,略有穿越感😂
參雞湯

日式鰻魚定食

2015-10-24
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
團購
參雞湯
日式鰻魚定食
2015-10-18 893 瀏覽
周末20:20,臨近餐廳關門,店內水靜河飛。中式裝潢的食堂內,欠缺豬肉制作的菜式。看那不錯,這便當特別適合一眾愛美女士,份量啱啱好!注重健康及均衡飲食的人,也是不錯的選擇,三文魚含豐富omega 3, 粟米是高韱。白飯軟綿,厚厚的三文魚塊配甜醬汁,味道不錯,只是魚有點鞋。甜品方面,泡芙上面塗上朱古力醬汁,內部有類似雪糕的饀,不太甜,好味!西瓜也甜美!98元的餐,對於芸芸的樂園餐廳來說,抵食!當然,你也可以到美國小鎮大街的麵包店,吃燒汁雞扒包$43, 菠蘿雞肉薄餅$43,邊吃邊玩。
周末20:20,臨近餐廳關門,店內水靜河飛。

中式裝潢的食堂內,欠缺豬肉制作的菜式。看那[三文魚兒童餐]不錯,這便當特別適合一眾愛美女士,份量啱啱好!注重健康及均衡飲食的人,也是不錯的選擇,三文魚含豐富omega 3, 粟米是高韱。

白飯軟綿,厚厚的三文魚塊配甜醬汁,味道不錯

2015-10-10
2015-10-03 850 瀏覽
.............迪士尼 金字塔 印尼山炒飯🍛配雞脾🍗蝦🍤沙嗲串燒🍖蝦餅🍪 $138👍👍👍👍 (5分滿分).............今日去做義工 帶行動不便人士周圍去 入#迪士尼 玩😊做下善事 人都開心d😚🙆👉每次飲迪士尼 只光顧 #火箭餐廳 及 #皇室宴會廳 的我 ,終於去食新餐廳啦👉話明新餐廳 緊係去 位於 #迷你莊園 的 #大冒險家餐廳 💋💋😌不少員工向我推薦 當然要試試啦 👉為了#餵飽相機 ,係 #印尼炒飯 同 #咖哩炸雞脾 飯中,最尾選擇了這個 有一坐山咁大既飯😇🍙👉👉沒有選擇錯誤 外表已經比較殺食😛👉👉一坐小山的 #印尼炒飯 😙: 味道不錯,內有蝦米蝦乾,小小硬硬地既粒粒,吾知乜東東🙈但有口感👉👉但 味道不夠 不夠濃郁 也不夠野味🙈未知係米因為天氣熱 味道減退😦 所以廚師應該煮辣d濃味d 😌 👉👉#雞脾 :普通size 不大不少😊但無乜味 有點鞋🙅🙅👉👉#沙嗲#串燒 :3小粒 沙嗲味吾夠 但比雞脾好食 都係有點鞋😂🙅🙅👉👉#蝦 :大蝦來的 可惜又係無味😂加上有小小梅🙅🙅👉👉#蝦餅 :幾好食 好夠味 又大塊😍✌吉爛佢 撈飯好好食😚不過要快手 內左食好en👉👉分量其實吾
.............
迪士尼 金字塔 印尼山炒飯🍛
.............

👉👉沒有選擇錯誤 外表已經比較殺食😛

👉👉#雞脾 :普通size 不大不少😊但無乜味 有點鞋🙅🙅
👉👉#蝦 :大蝦來的 可惜又係無味😂加上有小小梅🙅🙅

👉👉分量其實吾大嫁 我食完都吾飽既😂😂😂不過係主題公園入面食野黎講 算好吃

👉題外話:
朋友的 #海南雞飯 好吾海南雞飯😂😂😂 肉好鞋 吾林😥甜豉油 吾甜 無乜味😥但色就夠既 小心中伏😛

#火箭餐廳 的 #burger and #fires 不錯嫁 每次黎 水準都keep到✌

#皇室宴會廳 的 #肉醬意粉 都好食嫁 可惜由開幕個陣有#肉丸 變到而家加埋價 肉丸都無埋

#美國小鎮大街 的 #米奇#窩夫 勁好食💋💋👍推介你哦
2015-09-05
15 分鐘 (堂食)