2017-12-18 200 瀏覽
同朋友行開荃灣,見到有間不錯的日式放題就入左去。而且價錢又幾抵就試下新野。環境乾淨,而且侍應招呼亦不錯。當中的選擇亦有不少。趁朋友點食物時我就走去了拿青口。青口質素不差,而且很多也是大青口,味道亦新鮮。食日式放顯又怎少得點刺身呢?一看就知每片的刺身很有份量的「厚切」,厚身又足料,基本上兩人點的這份刺身船就已足夠了。海鮮刺身包括了三文魚,北寄貝,甜蝦,曰本帶子,油甘魚等。所以我們也沒有再點其他刺身。壽司的選擇亦有不少。當中還有黑松露蟹柳。這裡的壽司選擇真的不少。我們隨自己喜好點了一些。海鮮的質素算不錯,而且飯量亦不多,剛剛好!我們還點了這裡的特色壽司。分量不多,勝在細細舊容易食。之後就食熟食,這裡的熟食不錯。這裡的雞串很不錯,我們之後亦點多幾串。野味~反而台灣腸就一般,覺得有點肥膩。焗蠔北海燒,蠔的分量亦不小!當中的冬菇菌增添了焗蠔的鮮味。最喜歡的還是牛柳粒。這盆的份量很足,而且牛柳很香口。好牛的我一人就吃了兩份。真的很好食!最後當然少不了甜點了,每件分量mini,細細口,選擇多。朱古力TART正呀~最後還有正正雪糕,值回票價!

同朋友行開荃灣,見到有間不錯的日式放題就入左去。

而且價錢又幾抵就試下新野。
環境乾淨,而且侍應招呼亦不錯。當中的選擇亦有不少。

趁朋友點食物時我就走去了拿青口。

青口質素不差,而且很多也是大青口,味道亦新鮮。

食日式放顯又怎少得點刺身呢?
海鮮刺身包括了三文魚,北寄貝,甜蝦,曰本帶子,油甘魚等。
所以我們也沒有再點其他刺身

壽司的選擇亦有不少。當中還有黑松露蟹柳。
這裡的壽司選擇真的不少。
我們隨自己喜好點了一些。
海鮮的質素算不錯,而且飯量亦不多,剛剛好!

我們還點了這裡的特色壽司
分量不多,勝在細細舊容易食。

之後就食熟食,這裡的熟食不錯。

這裡的雞串很不錯,我們之後亦點多幾串。野味~
反而台灣腸就一般,覺得有點肥膩。

焗蠔北海燒,蠔的分量亦不小!當中的冬菇菌增添了焗蠔的鮮味。

最後當然少不了甜點了,每件分量mini,細細口,選擇多。
朱古力TART正呀~

最後還有正正雪糕,值回票價!
2017-12-07
2017-12-15 193 瀏覽
12月又係約人既繁忙日子,朋友話依度勁多野食,所以揀食放題一黎緊係揀野飲先啦~有啤油、凍飲已經唔係咩新奇事,有自己斟既果汁同麥茶都算唔錯。係冬天仲要有暖笠笠既麥精同維他奶,正啊前菜有雜菜沙律,我仲可以淋上日式麻醬醋。仲有味付螺仔,帶子裙、腐皮壽司等等再黎食下壽司同魚生、反卷,款式多到不能盡錄,而我個人最鐘意食希靈魚同蟹棒壽司,好甜啊見到有碗仔翅同蟹粥,嶄立即點黎試下啦~好足料燒物都好多款,野係食唔晒既,所以我地點左燒蝦,雞肉、牛舌和波蘿等......燒蝦好香,都算新鮮牛舌好入味最正係燒波蘿,超甜依度仲有粒粒粟米,好甜啊~再黎牛舌,見到個色都知好入味甜品款式多到文字同相片都不能盡錄!依碟就係我揀左!橙色個個柿係米好得意呢~佢係蓮蓉餡架,有樣有味泡芙都有幾種味,包括不味、朱古力、士多啤梨,同我試依個綠茶味,超濃綠茶呢個朱古力撻都好濃朱古力味,撻皮又脆清酒煮蜆,老公至愛不過人今日唔係同佢食最黎仲有雪糕同雪條,係 Movenpick 同 Dreyer,
12月又係約人既繁忙日子,朋友話依度勁多野食,所以揀食放題

一黎緊係揀野飲先啦~
係冬天仲要有暖笠笠既麥精同維他奶,正啊

前菜有雜菜沙律,我仲可以淋上日式麻醬醋。
仲有味付螺仔,帶子裙、腐皮壽司等等

見到有碗仔翅同蟹粥,嶄立即點黎試下啦~
好足料

燒蝦好香,都算新鮮

牛舌好入味

最正係燒波蘿,超甜

依度仲有粒粒粟米,好甜啊~

再黎牛舌,見到個色都知好入味

甜品款式多到文字同相片都不能盡錄!
依碟就係我揀左!
橙色個個柿係米好得意呢~
佢係蓮蓉餡架,有樣有味

個朱古力撻都好濃朱古力味,撻皮又脆

清酒煮蜆,老公至愛
不過人今日唔係同佢食

2017-12-12
  • 燒菠蘿
  • 清酒煮蜆
2017-12-14 168 瀏覽
媽子生日,諗住搵間近近地又未食過既放題,上網一搵見到大井町夠闊落,岩哂同好怕嘈既媽子食!唔使等位有得直入,見到有自助吧,你講得出既飲品都有,仲有生蝦、螺、生果、甜品、十足十自助餐咁坐低後待應已經比左張雪糕紙我,大概每人只可以點一樣!一黎梗係叫刺身啦,呢度仲有而家好少有既赤貝,赤蝦同甜蝦差不多甜,只係赤蝦大隻好多!北寄貝同帶子就係刺身中最新鮮好食既,有鮮甜既味道,另外仲有個白肉豚好似幾特別,但我唔敢食壽司亦都唔錯,d料好新鮮,由其係蟹籽,食落去‘爽爽’聲,而且細細舊,唔驚食剩!食完生冷野就食返d熟食啦,蟹粥好有驚喜,裡面有成隻蟹,仲有好多膏媽子就食左地獄拉麵,辣味同濃度都夠,只係d拉麵等得太耐軟左...食到呢度,我媽子話佢d熟野都唔錯,叫多個雞煲翅裡面好多冬菇,只係稀左d!燒物試左多春魚同鯖魚,多春魚燒到乾哂,但鯖魚就大大塊肉,冇鯹味,仲配上特別既柚子醋,夾左!另外又炒左個牛油帶子,竟然有鑊氣,上台仲熱辣辣,好有心既放題店

食到呢度,我媽子話佢d熟野都唔錯,叫多個雞煲
裡面好多冬菇,只係稀左d!

• 壽司
2017-12-14 123 瀏覽
工作關係去荃灣,朋友推介我去呢間食放題。點知平日既放工都坐滿人,要等一陣先入去食。一坐座,見到點菜紙用膠箱放得好整齊,拎起上黎寫又方便。唔會一大堆疊一齊,之後仲要搵翻abcde咁。首先當然係嗌刺身,帶子,三文魚,蛋,蝦同油甘魚。全部都唔鯹,由其係油甘魚,幾有鮮味。炸雞翼真係無得頂,外脆內嫩,相當唔錯,我同友人追加左6件。其他既炸物我唔一一介紹啦。呢個不得了,蒜芯炒螺片,雖然螺片唔多,但好入味。d配菜都好野味!蒜片牛肉粒,又係整得岩岩好,唔好會太熟,又唔生。不過我認為個汁蓋過左個味。雞軟骨串,同炸物果d味道都唔錯,唔多作介紹啦。不過個烏冬就想介紹下,佢個烏冬係用扁身既,唔係外面d平價烏冬。一望就知有誠意啦呢個,蕃茄底又唔酸,good!總結,其實就嗌左好多野食既,不過唔一一咁介紹,不過佢有寫介紹既都係好食既👍

2017-12-06
放題係旺角,尖沙咀就食得多今日朋友仔話呢間係佢屋企附近既放題唔錯所以就book左位去試下啦一上到去甘多人既係香港多人食既地方一定有好野首先當然係樣樣都點的黎試下先啦但由於同朋有仔又好耐無見所以大家雞啄唔斷😂去得食放題當然要豪食刺身啦呢度既刺身相當高質而且種類繁多我同朋友叫左幾Round先滿足之後就食的飯落肚先因為好肚餓,哈哈壽司都好正好新鮮其中我好中意食花之戀😍再之後就點少得炸物呢有炸雞翼芝士波波同榴蓮波波熱辣辣,正呀呢個炒什菇炒得好入味岩哂我呢個菇怪食到甘上下已經飽飽地當然走去睇下有咩甜品食啦女人麻永遠有第二個胃食甜品既Wa...款式好多呀食放題當然係想乜都試下架啦又滿足到我既願望啦最後就係。。。登登登登Movenpick時間啦😍😍😍我揀左雪糕朋友仔揀左雪條為今次既放題之旅作一個完美既句號下次再約其他朋友黎先
放題係旺角,尖沙咀就食得多
今日朋友仔話呢間係佢屋企附近既放題唔錯

朋友仔揀左雪條
為今次既放題之旅作一個完美既句號

下次再約其他朋友黎先
2017-12-11 162 瀏覽
今日同朋友嚟到呢一間荃灣嘅大井町食放題,一入到去發現佢嘅座位同環境嘅空間都比一般放題既大,所以都坐得幾舒服,唔會好迫!一睇餐牌,其實所有食品都應有盡有,除咗一般嘅刺身,壽司,軍艦,手卷之外,仲有燒物,炸物,鐵板料理同一品料理!除此之外,仲有沙律bar同唔同嘅甜品任人拎,再加上好多唔同種類嘅飲品!係食方面來講真係算幾豐富幾吸引㗎!講下佢啲嘢食先,刺身方面同一般放題差不多,都幾新鮮㗎!當然我個人都係比較喜好甜蝦,雖然朋友就鐘意虎蝦,不過兩個都好食!我地仲叫咗鐵板牛柳粒,日式炒雜菌同鐵板炒牛油帶子,順帶一提佢哋炒啲小菜都水準好高,個牛油帶子非常之入味,而且帶子唔會好硬,咬吾到!必食!!至於燒物方面,我哋都叫咗個燒羊架,燒靖魚同燒蝦,佢哋係燒之前已經有足夠嘅調味就所以食落去唔會好淡同好韌,不錯不錯!另外佢地既串燒同紅酒燴牛舌都非常出色,不過就會比較適合重口味既人食!至於係炸物方面,因為我同朋友都怕熱氣,所以冇食好多,不過都吾會伏!而天婦羅同焗既野食黎講就吾算有好大驚喜,反而真心比較推薦大家食佢嘅鐵板料理,而佢嘅甜品都好出色,最吸引我係佢嘅泡芺,一咬落去中間嘅cream都流哂出黎,好正!而且最重
今日同朋友嚟到呢一間荃灣嘅大井町食放題,一入到去發現佢嘅座位同環境嘅空間都比一般放題既大,所以都坐得幾舒服,唔會好迫!一睇餐牌,其實所有食品都應有盡有,除咗一般嘅刺身壽司,軍艦,手卷之外,仲有燒物,炸物,鐵板料理同一品料理!除此之外,仲有沙律bar同唔同嘅甜品任人拎,再加上好多唔同種類嘅飲品!係食方面來講真係算幾豐富幾吸引㗎!

而天婦羅同焗既野食黎講就吾算有好大驚喜,反而真心比較推薦大家食佢嘅鐵板料理,而佢嘅甜品都好出色,最吸引我係佢嘅泡芺,一咬落去中間嘅cream都流哂出黎,好正!而且最重要既係有movenpick,雖然一人一份,但都好正!整體來講,嘢食種類都好豐富,而且坐得舒服,空間大,值得推介!

2017-12-09 128 瀏覽
收工同媽咪出去食餐好,由於我地都好中意食日本野,就揀左去食放題啦好彩一早book左位,估唔到平日都咁到人,7點幾入去個陣已經開始有人等位除左點餐紙上面既食物之外,餐廳仲有好大個自助既area俾客人去夾野食,凍盤有海鮮、沙律同生果,都幾多選擇,食材都幾新鮮飲品都係任飲,有盒裝、罐裝同自家制既飲品,都幾多種類仲有女仕最愛既甜品櫃,好多唔同款式既甜品,正😍落單冇耐,唔洗5分鐘,食物就好快送上。刺身厚片,三文魚同呑拿魚都好肥美,幾新鮮。海膽手卷細細件都幾好,唔會太飽,海膽海水味重,鮮甜美味。而天婦羅炸得好脆,皮薄唔油膩。燒物都唔錯,雞翼皮脆肉嫩,而海蝦則爽口彈牙炸品都好夠熱,而且炸得夠脆,食落唔覺好油膩,個人最愛榴連炸彈,咬落去榴連漿爆出黎,味道濃郁。甜品時間到,好在甜品每樣整到細細件,等我有胃口試多幾件,非常貼心。款款味道都唔錯,個人最喜歡朱古力布朗尼,朱古力味濃郁,口感鬆軟。入座個陣,每枱會有張movenpick同dreyers's 既雪糕卷,每人限叫一件,last order個陣我地都叫埋食埋movenpick大滿足,非常滿意既一餐

飲品都係任飲,有盒裝、罐裝同自家制既飲品,都幾多種類

仲有女仕最愛既甜品櫃,好多唔同款式既甜品,正😍

落單冇耐,唔洗5分鐘,食物就好快送上。

燒物都唔錯,雞翼皮脆肉嫩,而海蝦則爽口彈牙

食埋movenpick大滿足,非常滿意既一餐
2017-12-01 238 瀏覽
如果世界上只可以留返一間餐廳,我諗我會揀佢 ——大!井!町!選擇的款式有好多,刺身、壽司、炸物、手卷、熟食、麵類、炒飯、沙律等。仲有最勁嘅沙律吧!有生果任食、甜品任食、冷盤任食。真係無得輸呀!打頭陣當然係要試左刺身先啦!刺身選擇有好多,點了三文魚、油甘魚、帶子、蝦等。雖然三文魚唔係三文魚腩,但都好厚身,而且紋理清晰。至於帶子都非常大粒,好爽口。除左刺身,當然都要試下壽司啦。一邊係火灸壽司,一邊是普通壽司。火灸蝦壽司上面係有芝士嫁,岩晒芝士控嘅朋友啦!平時食放題真係唔想食咁多飯,但又俾呢款手卷吸引左,辣味三文魚非常吸引,而且粒粒三文魚都好厚身。除左刺身當然都有好多熟食啦!包括牛吞、雞翼、天婦羅等都有。不過有一款就真係必食中嘅必食啦!就係迷你蟹蓋同焗薯皮啦!真係好嬌少,而且仲好香口,正呀!

選擇的款式有好多,刺身壽司、炸物、手卷、熟食、麵類、炒飯、沙律等。仲有最勁嘅沙律吧!有生果任食、甜品任食、冷盤任食。真係無得輸呀!

打頭陣當然係要試左刺身先啦!

除左刺身當然都有好多熟食啦!包括牛吞、雞翼、天婦羅等都有。

不過有一款就真係必食中嘅必食啦!
就係迷你蟹蓋同焗薯皮啦!真係好嬌少,而且仲好香口,正呀!
2017-11-27 230 瀏覽
早幾晚約左兩個老友見面,三條佬食放題就最啱!淨係餐紙都咁多張,真係揀食乜都可以慢慢揀!除此之外,仲有飲品同甜品自助任取!先黎刺身一盤,樣樣都有啲,都幾新鮮。咁多款之中,赤蝦最好食!輪到燒物,燒雞翼同牛舌都唔錯,香氣四溢!炸物就送酒一流!男人冇啲米氣點得呢?個蟹粥唔錯喎,夠香甜!放題連碗仔翅都有得食呢!熱食就質素平均啦。壽司手卷都有食,海膽手卷,食幾個都回本。最後提提個甜品,除左出面自取外,每人仲可以揀一杯movenpick或dreyers!我當然食最好味嘅movenpick vanilla味啦!正!
早幾晚約左兩個老友見面,三條佬食放題就最啱!

淨係餐紙都咁多張,真係揀食乜都可以慢慢揀!

除此之外,仲有飲品同甜品自助任取!

輪到燒物,燒雞翼同牛舌都唔錯,香氣四溢!

炸物就送酒一流!

熱食就質素平均啦。

壽司手卷都有食,海膽手卷,食幾個都回本。

1K
2017-11-20 11852 瀏覽
仲記得五月嘅時候,有朋友生日,一行七人黎到呢度食放題,當時諗要食乜都揀左一段時間,因為想方便各人,就揀左荃灣區,又睇過好多食評話呢間唔錯,所以黎到呢度,好好笑,仲撞到舊同事添,咁最終我地都覺得呢間質素不俗。今日約左其中一位朋友再訪,都有個幾月時間冇見,呢段時間都食得比較多火鍋,於是我地決定選擇放題,一早預訂好位置,而且我地來得比較早,所以都唔需要再等候,直接入座,其實佢地就食兩個鐘,一至四730pm前離座就$198/位,但730pm後要$238,早食早享受啦餐廳嘅位置都幾多,鐘意食放題嘅人為數不少,仲以為早輪冇咩人,但都好full,好快坐滿,我地兩個被安排坐卡位,都幾闊落,唔會話覺得逼狹。食物選擇都多,特別係飲品食物有刺身、壽司、創作壽司、軍艦、天婦羅、燒物、湯麵、鐵板燒、甜品等。飲品方面多到數唔哂,有紙包裝、樽裝道地,罐裝汽水、啤酒等,另外有個甜品櫃,蛋糕、泡芙、水果呢啲自取。最後食埋dreyers雪條~有左上次經驗,一黎到我地就先寫好刺身、壽司,就遞紙,跟住先慢慢寫熟食。咁今次都唔係等左好耐。刺身方面有三文魚、北寄貝、白肉豚、油甘魚、甜蝦、赤蝦、赤貝、希靈魚、玉子、鮑片、帶子、中拖

食物有刺身壽司、創作壽司、軍艦、天婦羅、燒物、湯麵、鐵板燒、甜品等。飲品方面多到數唔哂,有紙包裝、樽裝道地,罐裝汽水、啤酒等,另外有個甜品櫃,蛋糕、泡芙、水果呢啲自取。最後食埋dreyers雪條~

有左上次經驗,一黎到我地就先寫好刺身壽司,就遞紙,跟住先慢慢寫熟食。咁今次都唔係等左好耐。
刺身方面有三文魚、北寄貝、白肉豚、油甘魚、甜蝦、赤蝦、赤貝、希靈魚、玉子、鮑片、帶子、中拖羅。大概等左廿分鐘就上枱,都唔算話好耐,第二輪我就食到咁上下就遞紙,以免要等太耐。咁刺身我同朋友都係樣樣點少少
因為唔知邊樣好食,咁試左覺得新鮮先再點,以免浪費。第一輪份量基本上都跟足我地寫嘅份量上菜,唔會話亂俾或者俾唔足。三文魚算係放題黎講比較靚,肥美冇筋,我主要加單都係寫三文魚。北寄貝、赤貝爽口,食落唔乾,但就未至於話好鮮。甜蝦同赤蝦都試左,個人認為赤蝦比較新鮮
不過食放題都好難講,睇彩數,呢度質素算穩定。拖羅、白豚肉同油甘魚同上次感覺一樣,比較普通,我地就冇特別去encore。

其實佢地嘅刺身壽司類都合格,壽司款式都幾多,舊飯又唔會話過份大舊。松葉蟹腳壽司、香芒大蝦卷、青瓜鰻魚反卷、辣汁炸蝦卷、芥辣八爪魚、火炙壽司其實都唔錯,不過始終我地唔會點太多壽司,哈哈。

熟食我地就冇樣樣試哂,因為食完盤刺身都飽飽地。
熟食有天婦羅、鐵板牛油帶子、炸雞我地都有再點!燒物食得比較多,鹽燒海蝦、燒雞串、牛舌、羊架都唔錯。

因為唔係第一次黎,所以都約略心裡有個譜,可能因為上次係紅日,收費高少少;今日平日黎,人又冇咁多,價錢都係二百頭,咁又可以接受。環境方面ok啦,訂左位唔會話好似其他放題咁,仲要排隊入。服務方面正正常常,唔差但亦唔係特別好咁;加上我地今次得兩丁友,食唔到好多野,就冇話經常加單,所以都冇遇到漏野嘅情況

餐牌:

2017-11-14
1109 是我最重視既日子,它不是我的生日 也不是先生同gogo 既生日 而它是我們的結婚紀念日,轉眼間已經搭入第四年 由二人行直到上年既三人行開始 或者我可以唔重視我地既生日,但係紀念日我認為點都要食好d 本身一路好想去去酒店食自助餐,因為頭三年都.... 不過諗起gogo 可能要讀書既N班費又停一停 突然同朋友閒談間講起唔知食咩好, 朋友講左句自助餐,不如今次食放題, 又唔怕老公唔夠飽,又多野食揀,重點平日都唔會點貴] 一句即時令我叮一聲呀!! 由於當日係平日,第二日又要開工, 就搵間近近地既夜題食 今次朋友就推介左荃灣既大井町 佢位於大鴻輝中心既三樓 如果有去開呢座大廈食野既朋友都知 佢地等Lift 係何等痛苦既事 不過今次食就唔洗受呢個苦同時... 只要上三條電梯就可以啦 也許我地當日有bb 車,所以店員就安排我地坐比較 近大門入口位置,不過餐廳就足足係成層咁大 聽佢叫飛都有分A,B,C區 當坐底無耐,我地就叫左第一轉既食物 係我地既立場就係每場試少少,岩食先再叫 唔係第一輪已經食到飽曬都未叫到第二輪 叫完野食,就可以出去自助Bar 拎飲品啦 佢地都好多元化,汽水啤酒不在講

1109 是我最重視既日子,它不是我的生日
也不是先生同gogo 既生日
而它是我們的結婚紀念日,轉眼間已經搭入第四年
由二人行直到上年既三人行開始
或者我可以唔重視我地既生日,但係紀念日我認為點都要食好d
本身一路好想去去酒店食自助餐,因為頭三年都....
不過諗起gogo 可能要讀書既N班費又停一停

突然同朋友閒談間講起唔知食咩好,
朋友講左句[係曼谷食過酒店自助餐,不如今次食放題
又唔怕老公唔夠飽,又多野食揀,重點平日都唔會點貴]
一句即時令我叮一聲呀!!
由於當日係平日,第二日又要開工,
就搵間近近地既夜題食

今次朋友就推介左荃灣既大井町
佢位於大鴻輝中心既三樓
如果有去開呢座大廈食野既朋友都知
佢地等Lift 係何等痛苦既事
不過今次食就唔洗受呢個苦同時...
只要上三條電梯就可以啦

也許我地當日有bb 車,所以店員就安排我地坐比較
近大門入口位置,不過餐廳就足足係成層咁大
聽佢叫飛都有分A,B,C區

當坐底無耐,我地就叫左第一轉既食物
係我地既立場就係每場試少少,岩食先再叫
唔係第一輪已經食到飽曬都未叫到第二輪
叫完野食,就可以出去自助Bar 拎飲品啦
佢地都好多元化,汽水啤酒不在講
仲有一些韓國飲品同埋檸檬菊花茶等等之如
仲有熱水同玄米茶,即使同老人家黎食都冇問題

除左飲品之外,仲有一些甜品同埋沙津菜
仲有一些日底既前菜,D野食未到之前都可以拎D食住先

不過當我簡單地影左幾張相之後,食品已經到左啦
比大家望下先,首先有刺身併盤
睇落都係幾新鮮,不過刺身就比較細塊D
不過蝦類刺身就麻麻地左D 啦
而第二輪刺身,吞羅就會有少許太冰既感覺
三文魚就有點根,比較爛咬開啦

仲有一些既創意料理,
和牛卷同青瓜鰻魚反卷
仲有水晶芒果大蝦卷同章紅魚刺身
章紅魚刺身比較好食一點

另外,平時我地食放題一定未必點
因為覺得食多兩舊就飽曬,但係係呢一間既壽司細細件
又唔會食完好飽肚,但都幾好味wor

當然少不了叫少少炸物啦,包括有芝麻雞翼
炸年糕同埋炸魚柳,認真的雞翼同炸年糕都好好食
魚柳真係比較偏乾
年糕唔會好濟,不過一件起兩件止真係夠啦
雞翼就真係岩岩炸起好好味,外表好脆卜卜
肉質既夠曬嫩,不過真係少食多滋味
仲有一個榴槤炸彈,如果你係榴槤控就一定必點
好重榴槤味架!你係榴槤抵一定必愛

最後又點少得燒物先得架,燒牛脷是我必點既食品
仲有燒羊架,仲有牛柳粒同雞肉串
認真係黎食之前,我真係有睇過其他既食評
好多人都話燒牛脷同牛柳粒係好乾好難食
不過我地今次都ok wor,起碼好乾呢個問題唔存在
牛脷都燒得好好,唔會好咸
羊架就唔會太"銀"整體都不錯

真的要推介,必食燒菠蘿!!!
好好食架,由其食完炸物之後再食呢燒菠蘿
好解油濟感,必點!!!

最後真係要講一下甜品方面
係入座之前其他會比定一張甜品紙大家
呢個雪糕就唔係任食既,所以我要建議係Last Call 個陣落埋啦
呢個Mövenpick雪糕和Dreyer's 雪糕批可以揀
不過小妹就揀左我地既最愛Mövenpick雪糕
朱古力味Is the Best!!!

2017-11-09
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • 炸年糕
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 榴槤炸彈
2017-11-19 6959 瀏覽
荃灣曰式放題啊?名叫一一大井町曰式放题!我們只是19:00正到此來樂享美食的,咋料到餐館里己座無虛席的啊!👍👍👏面積也有點規模的餐館,燈光光亮的!店員們好禮熱情的招待著我們😁😁😁此有海鮮刺身,寿司,創作寿司,手卷,炸物,寿喜燒,天婦羅,還有軍艦等等美味可口的食物啊!👍👏👏海鮮刺身,甜蝦,三文魚,北寄貝,曰本帶子,油甘魚等等,多種海鮮刺身👏👍👏鮮味道甜如蜜的兼肉嫩嫩的口感,太好吃啦!👍別瞧我們此盤只是不咋多的海鮮刺身的!大家也別忘了呵!全部都可添加的啊!👍😁👏品種可真的是多不勝數啊!👍👍👍枝豆,沙律菜及吞那魚寿司等⋯⋯此餐館的枝豆是自己隨意加添的呀!👏😁😁我樂享了2回呀!👍😁😁特好吃呀!👏👏👏沙律菜,同也是一樣的隨意的呀!👍👍👍還有多種調味汁配上的呀!健康飲食好啊!😁👍👍焗蠔北海燒,迷你焗蟹蓋,芥肉瑤柱蒸蛋,還有意式焗薯,人氣十足的啊!👍👏👏焗蟹蓋,有蟹味的鮮美,芝士的濃郁夾在一起的,香得很呀!😁😁😁焗蠔北海燒,蠔也不是小小粒的呀!有冬菇菌內在內的,焗起來也是香噴噴的呀!👏👍😁還有許多美食的,我們的肚皮己無多餘的空間再貪食的呀!😊還是留著等下回再來此再樂享好了呀!😁👍😁焗鹽海大蝦那樣大隻
荃灣曰式放題啊?名叫一一大井町曰式放题!

枝豆,沙律菜及吞那魚寿司等⋯⋯

焗鹽海大蝦
那樣大隻的海蝦,吃了2隻己飽兼滿足的呀!肉肥厚厚香香的!👏

蟹粥
粥內有一大块的蟹肉身段的 ,味道鮮美甜及有几片冬菇香葱等食材配上跟米粥伴隨著更鮮甜可口的啊!👍😁😁

火炙三文魚腩、火炙左口魚,火炙芝士玻璃蝦、 火炙味噌酱蟹棒,等多種火炙壽等等
火炙左口魚寿司,肉質是那麼地嫩滑無比的啊!👍👍👍
三文魚腩寿司,那油滋滋的三文魚腩,經過了火炙熏過之後,那香味更是令人垂涎三尺的啦!👏👏

炸物類:
榴槤炸彈,芝士年糕,紫心香芋丸,炸紫薯餅,鹽酥杏包菇⋯⋯
炸物品種,也是不絢色的呀!那榴槤炸彈,榴槤鹹味是如此地濃香濃郁的啊!👍👍👍好吃得停不下來的啊!😁😁😁
芝士年糕,內裏軟綿綿的,外层側是脆脆的,香口啊!👍😁😁
還有許多品種,還是留著再來樂嚐再樂享吧!👍😁👍

海天天婦羅
都是非常不錯的啊!我們點了南瓜天婦羅,秋葵天婦羅,冬菇天婦羅及曰本的一口薯,也是皮脆脆的,餡料帶汁也保持了原味的呀!👍😁👏

餐館還有很多甜品呀!😁👍😁像那泡芙,有櫻花品種的甜點,👍👍😁真給人們是那樣地目不暇的呀!👍😁😁

同是多不勝數的各種飲料及啤酒都是任飲的啦!👏

装飾也是漂亮吧!👏👏👏

蒜芯炒螺片,蟹粥超級人氣的,寿喜牛肉鍋,地獄辣蜆,還有日式雞絲翅褒

這麼繁多的曰式放題,還真的讓人流連忘返,再來樂享的呀!👏👏👏
2017-11-17 243 瀏覽
平時食放題係旺角、尖沙咀、銅鑼灣就多,今日黎到荃灣行街,行左成日攰到死,一於食返餐勁,比我地搵到 呢間 大井町放題嘩!完全估唔到荃灣區都有咁好食既放題個環境真係好正,舒舒服服食放題,最輕鬆首先,個環境已經無得輸,地方超寬敞,毫無壓迫感,坐位夠大又舒適而食物方面有好多選擇,特別想講下,刺身有 白肉豚丫!!係入口即溶既白肉豚,油香口感都滿分刺身新鮮無雪味。炸物、熟食整體都好味,亦係新鮮熱辣,誠意十足!燒牛脷、雞翼、芝士年糕真係要必食牛脷薄薄易咬卻不太淋,而且夠入味甜品、沙拉、飲料,係出面自取。選擇好多丫,多到試唔曬我想平反一下,呢度完全無漏單,上餐速度仲要好快啵店員友善殷勤,收碟密,呢度絕對會推薦比老友們
嘩!完全估唔到荃灣區都有咁好食既放題
個環境真係好正,舒舒服服食放題,最輕鬆

刺身新鮮無雪味。

牛脷薄薄易咬卻不太淋,而且夠入味

甜品、沙拉、飲料,係出面自取。選擇好多丫,多到試唔曬

我想平反一下,呢度完全無漏單,上餐速度仲要好快啵
店員友善殷勤,收碟密,呢度絕對會推薦比老友們

2017-11-13 1393 瀏覽
今日我和媽媽去左荃灣行街,行到夜晚,媽媽講好耐無食過放題,所以我地就決定今晚一於食放題。因為知道大鴻輝中心有好多嘢食,就去左個面搵好嘢食。最後,我地揀左係三樓嘅大井町日式放題,結果,無令我和媽媽失望呢!由於我和媽媽都係鍾意食熟嘢多D,所以我地都係主攻呢方面的食物。呢度食物種類有好多,有好多唔同選擇,相信實有幾款係你鍾意的。食放題,識食一定會食炸蝦天婦羅先。大井町無令我地失望。呢個天婦羅熱啦啦,卜卜脆,蝦亦好有鮮味,比得上我和木先生之前去東京的地道水準。之後我地就叫左幾款唔同的燒物,有燒羊架,盬燒牛舌,燒雞串和盬燒海蝦。呢幾款燒物亦都係水準之上。尤其是羊架和牛舌,完全無肥肉。之後就叫左我的至愛-燒菠蘿和燒茄子。好多人覺得食放題叫呢d會回唔到本,不過我就最鍾意呢d,而呢度亦整得好好食。我同媽媽又叫左鐵板牛油帶子和柚子汁炒尤魚。個帶子因為有用牛油炒,所以帶子就好鮮甜。而我都係第一次見用柚子汁炒尤魚,味道好清新同好鮮甜。另外,牛油雞翼很香牛油味而且肉質嫩滑,好食。飲品方面,亦都有好多選擇有汽水,啤酒,提子汁,荔枝汁等等,一應俱全;仲有我最鍾意飲的-解茶,去脂解渴一流。最後食理Movenpick

另外,牛油雞翼很香牛油味而且肉質嫩滑,好食。

最後食理Movenpick 雪糕

如題,少有的食物種類超多的放題。而且地方非常大,就是一整層都是大井町的範圍~去的時候是萬聖節期間,整間店內都是萬聖節的裝飾,超可愛~~~~自助區有飲品、酒、熱茶~還有雪糕糯米滋、沙律吧和水果吧~~最特別是有甜點!!!!當中有很多是和果子類,小小的一顆,不會太甜又不會太飽肚,可以放心的吃放題內容非常豐富,由刺身、到壽司、手卷、炸物、鍋物......等等~先看刺身,大大的一盤,選擇多,三文魚、拖羅、油甘魚、白肉豚、甜蝦、赤蝦、帶子、赤貝......壽司我就叫了這裡的大井野組合~是可愛的三件組~一口一個~~!還有很多其他的壽司類,太多數不完。熟食有好多款,真的試不完,就選最想吃的吧~炸紫薯餅和榴槤炸彈兩款都好味道~當中的榴槤炸彈,榴槤味好香~喜歡的就一定要試試~~蚧肉瑤柱蒸蛋,就這樣看覺得水水的很多油的感覺,不過攪拌後再吃就可以,入面的料有很多哦~有花菇~當然還有很多瑤柱~~我最喜歡這裡的小炒,如柚子汁炒魷魚,酸酸的,很惹味~還有蒜芯炒螺片~地獄辣蜆真的有點辣,我最喜歡的一定是這個~!!!串燒大蝦、多春魚、羊架,同樣是配酒之選~這裡還有好特別的食物~~!!!!碗仔翅!!!!非常少見的放題食物

如題,少有的食物種類超多的放題
而且地方非常大,就是一整層都是大井町的範圍~

自助區有飲品、酒、熱茶~

還有雪糕糯米滋、沙律吧和水果吧~~

最特別是有甜點!!!!
當中有很多是和果子類,小小的一顆,
不會太甜又不會太飽肚,可以放心的吃

先看刺身,大大的一盤,選擇多,

壽司我就叫了這裡的大井野組合~
是可愛的三件組~一口一個~~!

還有很多其他的壽司類,太多數不完。

熟食有好多款,真的試不完,就選最想吃的吧~
炸紫薯餅和榴槤炸彈兩款都好味道~
當中的榴槤炸彈,榴槤味好香~喜歡的就一定要試試~~

蚧肉瑤柱蒸蛋,就這樣看覺得水水的很多油的感覺,
不過攪拌後再吃就可以,入面的料有很多哦
~有花菇~當然還有很多瑤柱~~

我最喜歡這裡的小炒,如柚子汁炒魷魚,酸酸的,很惹味~

還有蒜芯炒螺片~

地獄辣蜆真的有點辣,我最喜歡的一定是這個~!!!

串燒大蝦、多春魚、羊架,同樣是配酒之選~

這裡還有好特別的食物~~!!!!碗仔翅!!!!
非常少見的放題食物~~!!

另外還推薦一下的就必定是蟹粥!!!喜歡吃蟹必點呀~~!!!!!

食到飽死,別忘了每位還有一個雪糕要點~~!!!
有movenpick或Dreyers兩個品牌的雪糕~
我就選了movenpick的朱古力味道~~

總結想試超多食物的話,好推薦這間~~!!兩人才500多元!!@@
  • 地獄辣蜆