*💭夜首爾位於尖沙咀寶勒巷的韓式餐廳,座位闊落,由韓國人主理🇰🇷餐單種類有很多,有醬油蟹、燒肉、韓式薄餅、石鍋飯、水冷麵、韓式湯和海鮮鍋等等😍甫入座店員隨即送上數碟韓式前菜,有泡菜、燒茄子、甜薯仔、豆芽和豆苗😋✏︎調味牛肋骨(韓式長切法)🐂原整一大條上菜,打卡後店員會先幫忙微燒再切粒,之後可按自己喜歡的生熟度再自行燒😍牛肋骨肉味濃且軟腍,調味過後基本上不用另點醬汁已很美味,添上白飯更佳🤤✏︎厚切五花腩🐖價錢相宜且有四大條,每條都很厚切大條😍油花滿滿,在熱鍋上沙沙作響😍煎至外脆內軟,配上麻油加鹽最合適了😋✏︎雪濃湯🍲天氣開始涼了,點碗熱湯。有濃濃的牛骨香氣,牛𦟌份量很多,底下還有不少麵條,十分飽肚暖胃🥰餐廳上菜超快,油煙又控制得好,雖然只點了三道菜,但由於食物份量多,所以也食得很飽🤤
💭夜首爾

✏︎調味牛肋骨(韓式長切法)🐂

✏︎厚切五花腩🐖

✏︎雪濃湯🍲

2022-12-07 219 瀏覽
想清腸胃就黎食啦!!琴晚同朋友三個人去食,叫咗特級雪花牛肉,豬腩肉,烤牛腸同海鮮煎餅,入到去可以話係冇服務可言,都唔緊要,食物質素亦都係好一般餐廳入邊嘅抽風系統10分差,台台都喺度燒肉,焗到死!點知第二朝起身,我同朋友都一齊肚痾肚痛!最嚴重嗰個又屙又嘔,仲發埋燒加發冷咁我就打去餐廳同佢講返件事,佢話老闆未返嚟,叫我留低電話先,同埋要check返張單等到佢覆返電話過嚟,一句關心都冇!仲要問我哋下次嚟食飯俾返discount我哋o吾ok😡我絕對唔係要R你啲咩着數,我叫佢直接同老闆講,不如俾返睇醫生嘅錢我哋就算啦!老闆話要諗吓先再覆返我哋,等咗成個晚上當然梗係冇回覆啦!想去食嘅朋友,真係諗清諗楚!餐廳絕對有責任,確保食客安全,食物安全嘅問題!
想清腸胃就黎食啦!!

餐廳入邊嘅抽風系統10分差,台台都喺度燒肉,焗到死!
點知第二朝起身,我同朋友都一齊肚痾肚痛!
最嚴重嗰個又屙又嘔,仲發埋燒加發冷
想去食嘅朋友,真係諗清諗楚!
餐廳絕對有責任,確保食客安全,食物安全嘅問題!

2022-12-06
  • 嘔吐四步曲之清腸胃套餐
2022-12-07 80 瀏覽
你知道九百幾蚊可以吃到幾多個合味道?今天天氣十分寒冷,我由長洲遠渡而來特意去吃間很有名的韓國料理,意想不到就是吃了道很像咕嚕肉的炒年糕,真的很驚奇呢想不到九百幾蚊就可以品嚐到富有中國特色的韓國fushion菜。。。順帶一提服務員態度很差,那個夾肉篏也有污跡,我不會再來了。。。
你知道九百幾蚊可以吃到幾多個合味道?
2022-12-06 54 瀏覽
話說幾年前喺韓國食完醬油蟹之後,都冇喺香港食過🫣呢間同事去過拍攝,佢哋話啲醬油蟹好好食!今次就約咗朋友過嚟試吓😝一坐低已經有八款小菜~😍醬油蟹 $250/1隻✨因為朋友係第一次食,唔敢叫兩隻😂叫一隻嚟嘗嘗鮮~入面嘅蟹膏都好飽滿😍😍一啖落去真係好似果凍嘅口感!同韓國識到嘅係一模一樣😢😢😢好好食好鮮甜,完全冇異味🙌🏼仲特登叫多碗白飯,用嚟攞個蟹蓋食🤣🤣原來個白飯會俾埋紫菜我哋,加埋紫菜之後再連埋啲蟹膏食又係另一番風味😆😆掛住韓國嘅朋友仔可以過嚟夜首爾!😍海鮮豆腐鍋 $130✨唔好睇佢好似細細兜,其實佢入面係超足料超多海鮮!有八爪魚仔、蜆肉、鮮蝦、越食越過癮,加埋豆腐同埋其他蔬菜,食完一個都好飽。同埋個湯放咗好耐都好夠熱,冬天食真係啱晒😋😍牛肉年糕$180✨朋友話想食年糕,所以就叫咗呢款😂佢啲年糕已經煮到好軟糯,除咗有牛肉之外仲有粉絲!而且口味係甜甜的,啱晒我🤣🤣總括嚟講呢間啲味道都幾正宗,正正子🥰

😍醬油蟹 $250/1隻

✨因為朋友係第一次食,唔敢叫兩隻😂叫一隻嚟嘗嘗鮮~

😍海鮮豆腐鍋 $130

✨唔好睇佢好似細細兜,其實佢入面係超足料超多海鮮!

😍牛肉年糕$180

總括嚟講呢間啲味道都幾正宗,正正子🥰
2022-12-05 38 瀏覽
木系舒適設計|正宗韓國料理首爾的夜色很美,但更想念的一定是韓國美食!其中之一有醬油 🦀 ,儘管香港有數百間韓式餐廳,亦不是間間都能百分百還原呀豬媽既味道!今次想推介一間,無論係食物,環境或價格都相當優秀既餐廳!.落單後,店員細心地安排了8款韓式前菜~▪️ 醬油蟹 $260/隻新鮮金黃色蟹膏,經過醬汁醃製後,鮮味依舊肉厚鮮嫩通透!白飯拌紫菜加蟹肉又係另一種口味😋▫️燉牛排骨 $220強烈推介!!!牛排骨甘甜偏軟,蘿蔔超入味!▪️海鮮煎餅 $150經典菜式,不得不點🙆🏻‍♀️▫️豆腐海鮮湯 $130
木系舒適設計|正宗韓國料理

落單後,店員細心地安排了8款韓式前菜~

▪️ 醬油蟹 $260/隻

新鮮金黃色蟹膏,經過醬汁醃製後,鮮味依舊
肉厚鮮嫩通透!
白飯拌紫菜加蟹肉又係另一種口味😋
▫️燉牛排骨 $220

強烈推介!!!牛排骨甘甜偏軟,蘿蔔超入味!
▪️海鮮煎餅 $150
經典菜式,不得不點🙆🏻‍♀️

▫️豆腐海鮮湯 $130
夜首爾 (尖沙咀)呢間餐廳既美食款式多樣,有韓燒又有鍋物,好吸引喔😋 而且點完餐就上好款餐前小菜,例如泡菜、薯仔🥔、菠菜、茄子🍆等~☀️ 醬油蟹 $250/隻 + 白飯 $10/碗男朋友喜歡食醬油蟹,他說一定要配飯~ 將蟹膏蟹肉、韓式紫菜同埋白飯混合,好鮮甜,調味又唔會過重😋😋☀️牛肋骨 $360 ❤️私心推薦!廚師會先把牛肋骨外表烤香再切成一小塊,方便食客在鐵板上烤肉🥰 油脂分布平均,真係入口即化,牛味濃郁完全沒有筋位,而且份量好足,推薦!☀️薄切牛胸肉 $180/150g呢款一放上烤板上10幾秒就熟,因為切得好夠薄,夾埋泡菜一齊食好夾~☀️部隊鍋 $320嘩~~ 食完烤肉部份,再整個鍋物放在爐上,熱辣辣暖洋洋喔😝 食材滿滿,有午餐肉、韓式年糕、豬肉片、香腸、豆腐,大滿足🥰🥰☀️Souel Night $130/樽呢款係餐廳signature drinks,酒精濃度25 percent,加冰🧊飲用好爽😝 ☀️Dancing Papa $55/樽小編就飲呢款韓國蘋果酒,酒精濃度7 percent相對易入口,而且唔會太甜,重蘋果酸味,另外個樽既包裝好可愛,有2隻老虎🐯仔係度~*需加一服務費地址:尖沙咀
夜首爾 (尖沙咀)

☀️ 醬油蟹 $250/隻 + 白飯 $10/碗

☀️牛肋骨 $360 ❤️私心推薦!

☀️薄切牛胸肉 $180/150g

地址:尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
2022-12-03
  • 調味牛肋骨
2022-12-04 48 瀏覽
˜”*°•.˜”*°• 夜首爾。•°*”˜.•°*”˜最近喺尖沙咀發現到一間非常正宗由韓國人主理嘅韓國餐廳, 食物非常高質🥰價錢就屬於中等價位,但係食物絕對對得起價格👍🏻餐廳環境亦都非常光猛闊落, 而且位置都好寬闊😆同埋佢哋嘅地點都非常方便易揾😊將入座嘅時候已經會為我哋奉上8個前菜總會有一個啱你心水😂可見餐廳真係非常有誠意❤️‍🔥✿ 醬油蟹 💵 HK$250醬油蟹我係第一次食次❤️朋友話醬油蟹係韓國好出名架,所以係必食‼️一試果然真係超級超級好食,佢哋嘅醬油蟹蟹肉勁厚肉, 好鮮味, 一啲腥味都冇🫠完全好似食緊勁鮮味嘅刺身咁, 再加埋佢勁多蟹膏😍勁開心, 佢既醬汁都好好味😝真係一隻唔係幾夠喉🤤🤤🤤如果第一次去食嘅朋友,又唔怕食生野! 呢個真係重點推介同必食✿ 厚切五花腩 💵 HK$170油脂分明嘅五花腩煎香後真係香氣逼人😆五花腩煎到外面微脆, 內𥚃就保留到豬肉嘅肉汁🤤着埋啲泡菜連埋五花腩既油脂, 真係惹味又香口✿ 海鮮煎餅 💵 HK$150海鮮煎餅呢個令我非常意料之外😍當初叫呢個煎餅嘅時候以為自己一定食唔晒, 但叫咗之後發現呢個煎餅真係我食過咁多間韓國餐廳以黎係最最最好食👍🏻入邊嘅餡料海鮮了非
˜”*°•.˜”*°• 夜首爾。•°*”˜.•°*”˜

價錢就屬於中等價位,但係食物絕對對得起價格👍🏻

✿ 醬油蟹 💵 HK$250
醬油蟹我係第一次食次❤️
朋友話醬油蟹係韓國好出名架,所以係必食‼️
真係一隻唔係幾夠喉🤤🤤🤤

✿ 厚切五花腩 💵 HK$170
油脂分明嘅五花腩煎香後真係香氣逼人😆

✿ 海鮮煎餅 💵 HK$150
海鮮煎餅呢個令我非常意料之外😍

入邊嘅餡料海鮮了非常充足, 而且佢嘅粉漿煎得好香脆內𥚃好軟糯🤤唔會太𣺉又唔會太乾❤️加埋餡料食落去嘅口感層次好豐富
點埋佢嘅韓式辣豉油🫠我食咗好多塊🤣🤣🤣

✿ 辣敦雞爪 💵 HK$200
呢個辣雞酒又係經典好好好食😍
佢嘅辣醬汁真係好過癮, 不過唔係太食得辣嘅朋友就可能未必啱啦😝
辣度有啲似輕量版嘅辣雞拉麵😂
雞腳食都好方便,絕對唔需要拆骨‼️呢個好緊要🤩
仲有佢有埋我最鍾意食嘅年糕😍 年糕煮得非常煙韌有咬口, 佢亦都有好多芽菜作為配菜😋份量非常足

喜歡食辣同食雞腳嘅朋友仔真係不能夠不叫😂下次再去嘅時候呢個亦都係我絕對encore之一❤️

2022-12-02 211 瀏覽
在尖沙咀逛完街發現有家從沒吃過的韓國菜,進去發現門面很大,顧客有一大半都是韓國人。生拌牛肉 $200無論任何國家的生牛肉都是我喜歡的,韓國的感覺比較清淡,口感比較豐富。醬油蟹 $250雖然點兩隻比較划算,但兩個人實在吃不了那麼多。醬油蟹新鮮,蟹膏也多,額外點了個白飯伴著吃真棒!調味牛肋骨(韓式長切法) $360調味牛肋骨拿了過來給我們看過後就會先拿去廚房略煎後去骨切細,方便我們燒烤。牛舌 $150牛舌有150g,份量蠻多的。牛舌薄所以記得不要燒太久,剛好熟透就最滑嫩啦!食物質素不俗,空間夠大,下次再來過!

生拌牛肉 $200

生拌牛肉

醬油蟹 $250

調味牛肋骨(韓式長切法) $360

牛舌 $150

牛舌

食物質素不俗,空間夠大,下次再來過!
生拌牛肉
牛舌
( ͡° ͜ʖ ͡°) 夜首爾 [ @seoulnight_hk ]——韓國嘢——❝ 尖沙咀正宗家庭韓國菜必試牛肋骨烤肉 ❞一坐底就有8小碟韓式前菜泡菜、蓮藕、茄子、麻油伴菜、豆芽、薯仔等全部都好好味 充滿傳統韓國菜嘅儀式感✿ 醬油蟹 $250隻新鮮蟹生醃過後再用上自家醬汁處理醬油惹味 亦唔會太鹹 同蟹好夾多膏蟹肉鮮甜 睇見都流晒口水再加咗紫菜白飯+$10倒埋落蟹蓋撈嚟食 不愧為白飯小偷 真係冇得輸!✿ 調味牛肋骨 $360店員會拎原條牛肋骨出嚟俾你睇睇之後會拎入廚房燒至半熟 再用韓式長切法切成一片片方便烤肉 非常貼心~牛肉調味惹味香口 肉質軟腍重牛味 非常可口!✿ 雪濃湯 $130天氣涼咗啲 決定叫個雪濃湯試吓傳統風味用牛骨熬湯 淡淡的牛骨味重有好多牛展 好軟腍 食完成個人暖笠笠 底下重有好多麵條 重配埋白飯 真係好夠飽~╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿ ≗≗≗≗≗≗≗≗≗≗ ✿#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #尖沙咀韓國菜 #吃貨 #吃貨女孩 #吃貨日常 #相機食先 #whenshebiteshk #tstdinner #ts
——韓國嘢——

❝ 尖沙咀正宗家庭韓國菜
必試牛肋骨烤肉 ❞

一坐底就有8小碟韓式前菜
泡菜、蓮藕、茄子、麻油伴菜、豆芽、薯仔等
全部都好好味 充滿傳統韓國菜嘅儀式感

✿ 醬油蟹 $250隻
新鮮蟹生醃過後再用上自家醬汁處理
醬油惹味 亦唔會太鹹 同蟹好夾
多膏蟹肉鮮甜 睇見都流晒口水
再加咗紫菜白飯+$10倒埋落蟹蓋撈嚟食
不愧為白飯小偷 真係冇得輸!

✿ 調味牛肋骨 $360
店員會拎原條牛肋骨出嚟俾你睇睇
之後會拎入廚房燒至半熟
再用韓式長切法切成一片片
方便烤肉 非常貼心~
牛肉調味惹味香口 肉質軟腍重牛味 非常可口!

✿ 雪濃湯 $130
天氣涼咗啲 決定叫個雪濃湯試吓
傳統風味用牛骨熬湯 淡淡的牛骨味
重有好多牛展 好軟腍 食完成個人暖笠笠
底下重有好多麵條 重配埋白飯 真係好夠飽~

╰☆* 推介指數:🌕🌕🌕🌕🌑

#尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #尖沙咀韓國菜
#tstdinner #tstfood #tsteat #tstdrink
#hkfood #hkdinning #hkfoodie #hongkongfood #hongkongfoodie
#instafood #getinmybelly #eatinhk #foodwanderer
2022-11-30 122 瀏覽
首次重複評價同一間餐廳,二次到訪仍然感受到吵熱的氣氛。數杯落下,每人開始面紅耳赤的訴說近況。 前菜有八小碟:泡菜、汁煮馬鈴薯、涼拌茄子、芽菜、菠菜、生菜、節瓜及黑木耳,大部分以辣椒末、大蒜或麻油混合而成。前菜均可免費加添。 (1) 醫油蟹店內招牌菜之一。賣相、味道、口感方面便不再一一介紹。但第二次來臨,依舊逃不過它的引誘。個人建議另加一碗紫菜飯,與蟹膏混和,米粒充分吸引醬汁而飽腹。 (2) 原味牛助骨(韓式長切法)有原味及調味牛肋骨,一般都整塊呈上,再切好一口形狀,方便燒製。個人喜好偏向原味,比較吃到本身肉質的味道。 (3) 烤牛肉章魚火鍋整體味道似是日式鍋物、港式滾湯等,將新鮮的食材加進湯中。不過,湯頭內有蝦子,令整體更鮮甜味美。 (4) 牛肉炒年糕除了牛肉和年糕,還有少量木薯粉及洋蔥絲。味道輕易認出,可能是每位韓國人的入門菜式。 酒過三巡,由興致高昂到靜默不語,已經有既定默契。若終要南飛,讓我們笑聲迴旋於梯間,再到下一個地方重聚、續攤。

(1) 醫油蟹
蟹油蟹

(2) 原味牛助骨(韓式長切法)
原味牛助骨

2022-11-22
蟹油蟹
原味牛助骨
  • 醬油蟹
Just had a satisfying Korean feast at Seoul Night 😋 Located in Tsim Sha Tsui, this restaurant is a comfortable spot for people to casually drink, eat and hang out together🍻𝗠𝗮𝗿𝗶𝗻𝗮𝘁𝗲𝗱 𝗟𝗼𝗻𝗴-𝗰𝘂𝘁 𝗪𝗵𝗼𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗯𝘀 $360𝗧𝗵𝗶𝗻-𝗰𝘂𝘁 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 $170𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗟𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗲 $60First thing first, some sizzling grilled meat! Burst with a nice combo of sweet and savoury flavours, their wonderfully marinated beef ribs are impossible to resist. Their succulent pork belly slice is not to be missed too, which tastes fantastic

𝗧𝗵𝗶𝗻-𝗰𝘂𝘁 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 $170
𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗟𝗲𝘁𝘁𝘂𝗰𝗲 $60
First thing first, some sizzling grilled meat! Burst with a nice combo of sweet and savoury flavours, their wonderfully marinated beef ribs are impossible to resist. Their succulent pork belly slice is not to be missed too, which tastes fantastic when wrapped in a piece of lettuce with kimchi, chilli paste or anything you want🤤
薄切五花腩

𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 $110
𝗞𝗶𝗺𝗰𝗵𝗶 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 $120
In addition to scrumptious barbecue meats and seafood, they serve a variety of authentic Korean delicacies in generous portions, such as braised stew, stir-fries, noodles and so on. Loaded with kimchi and scallions, their crispy and flavourful kimchi pancake is a must try😋
泡菜煎餅

薄切五花腩
泡菜煎餅
2022-11-28 116 瀏覽
好耐冇得去旅行,成日都諗住韓國美食,終於嚟到呢間韓國人開嘅餐廳,好彩我哋有訂位因為都幾多人㗎,一入到舖頭其實都幾有韓國風味㗎,唯獨是啲職員就全部都係外籍人士並唔係韓國人😄我哋得兩個人所以淨係點咗少少嘢食:點咗佢必食嘅牛肋骨,佢哋係會俾咗個牛肋骨你睇睇先,之後呢就會攞入廚房輕輕咁燒⋯跟住就係我哋自己燒喇,呢個牛肋骨真係超級好味,咬落去都好Juice,之後就點咗醬油蟹,不過我哋就覺得一般可能唔係當造,其實都有啲飽飽地⋯我哋仲叫咗辣冷拌麵⋯呢個好正👍🏻仲有杯好似叫⋯藍莓米酒⋯都幾特別!整體餐廳食物質素都唔錯,服務都好到位,價格就屬於中上!
我哋得兩個人所以淨係點咗少少嘢食:
仲有杯好似叫⋯藍莓米酒⋯都幾特別!
整體餐廳食物質素都唔錯,服務都好到位,價格就屬於中上!
  • 調味牛肋骨
2022-11-28 900 瀏覽
雖然0+3但係邊有咩易飛呀!上次喺韓國食過醬油蟹真係太好味太掛住,好姐妹生日佢決定再戰醬油蟹! 餐廳位置喺尖沙咀寶勒巷,裝潢以傳統韓燒格局加上寬濶座位,menu當然有我最掛住嘅 #醬油蟹 同醬油蝦、韓燒仲有 1+ 韓牛!仲有韓式小食、煎餅、湯同飯麵之類,選擇勁多!正宗嘅前菜勁豐富又好味 👍👍👍 🦀醬油蟹 $460/2隻 醬油蟹嘅食法係:上菜後先將蟹蓋部份嘅蟹膏放入飯紫菜飯度’襯熱”立即撈勻,跟住就可以品嘗蟹肉啦!醬油清晰明亮味道清甜而且帶點辣味!蟹肉同蟹膏色擇鮮艷,咬落去鮮甜無比肉質軟綿綿完全唔駛咬!學韓國人用力吸就最正!再食一啖撈勻左嘅蟹膏飯!回味無窮!加$10就有一碗紫菜飯!好食到停唔倒口!🌶️🥣純豆腐海鮮湯 $ 130 滾住上枱的火紅色嘅純豆腐海鮮湯,材料有熟成蛋、泡菜、蝦、豆腐、大蜆、蔥同洋蔥等,又爽又辣非常惹味!熟成泡菜偏酸勁香!蜆肉清甜冇沙,跟埋白飯黎送湯食簡直無得彈!🥟煎餃子 $120自家製餃子果然隻隻又靚又漲卜卜!煎到金黃色香脆可口!外脆內軟餡料滿滿,相當好食! 夜首爾 地址 📍:尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

🦀醬油蟹 $460/2隻

🌶️🥣純豆腐海鮮湯 $ 130

🥟煎餃子 $120

夜首爾
地址 📍:尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖
  • 煎餃子
  • 純豆腐海鮮湯
  • 醬油蟹
自從0+3之後身邊好多朋友去左韓國,成日send韓國美食比我睇,但我又真係行唔開😭只能係週末去尖沙咀搵韓國野止下癮😛今次搵左間有韓國人主理既餐廳《夜首爾》,試試佢地既韓國料理🤣‣ 餐前小菜 (免費)一落完單冇耐就送上8碟前菜,包括泡菜、菠菜、芽菜、豆腐、茄子、薯仔、香菇翠玉瓜、木耳,當中我最鍾意就係木耳,甜甜地幾開胃😘‣ 醬油蟹加白飯 ($250+$10)平時成日見朋友食醬油蟹,今次終於到我食啦😙呢隻由韓國直送既蟹🦀️真係好多膏,肉質滑嫩,配埋醬油都幾夾,連平時對蟹麻麻地既朋友都忍唔住係咁食😂建議大家可以配碗飯,2個人share一碗都夠,用蟹膏撈飯食幾正~‣ 海鮮煎餅 ($150)呢份海鮮煎餅好好食😘首先佢煎得幾脆口,食落感覺到唔會用左好多粉,而且啖啖都食到唔同海鮮,包括蜆肉、蝦、魷魚等,推薦呢份👍🏻‣ 海鮮豆腐鍋 ($130)呢份海鮮湯其實都幾大份,而且海鮮份量都幾多,包括彈牙既蝦、蜆肉同魷魚等,湯飲落微辣,飲多左稍微鹹左d,整體都幾容易入口😙‣ 牛肉炒年糕 ($180) 呢份牛肉炒年糕份量幾大,年糕都幾煙韌,不過牛肉份量唔夠喉呀🤣另外年糕如果可以係乾身個隻相信會更惹味😁💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟

‣ 餐前小菜 (免費)

‣ 醬油蟹加白飯 ($250+$10)

‣ 海鮮煎餅 ($150)

‣ 海鮮豆腐鍋 ($130)

‣ 牛肉炒年糕 ($180)

💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳地理位置都OK,唔係距離地鐵站好遠;餐廳室內位置都幾多,而且空間闊落坐得幾舒服,上菜速度都幾快;食物質素都唔錯,有興趣既朋友不妨黎試試😋

💰Total: $794 ($/397pp 已包括10%服務費)
📍夜首爾|@seoulnight_hk
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_韓國菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
✔️醬油蟹 $250呢個真心好食😋 價錢幾平但係隻蟹都唔算細隻 極多膏又唔會有腥味🥰 醃料調味偏甜 而係蟹蓋上面仲有加埋辣椒 所以食落甜甜辣辣幾開胃❤️✔️原味牛肋骨 $360呢個都好唔錯 肉質好嫩冇斤😚 牛肉味亦都重 由於佢係肋骨位 所以唔會話好油膩 推薦👍🏻✔️厚切五花腩 $170呢個份量都唔少 有成三大條 每條都夠晒厚身🤩 五花腩肥瘦好均勻 燒到四邊金黃色脆卜卜好正😝✔️香煎蠔餅 $180呢個就比較普通🙈 蠔嘅份量十分之慷慨🦪 不過講唔停覺得可以再煎香少少~整體來講 講唔停覺得呢間餐廳嘅醬油蟹真係高質 牛肋骨都好好食😍 值得一試‼️
✔️醬油蟹 $250

✔️原味牛肋骨 $360