2021-04-25 720 瀏覽
今日試旺角堅韓牛,間野真係叫堅韓牛😂d牛係吾係真係韓牛就吾知了,今日8:30特價238加一.E个價錢不過不失。服務係ok的,一開始有專人教你燒,薄牛扒算係可以的,但係所有肉都係未解凍,硬邦邦拎出黎的,同埋燒肉醬汁吾好味,熟食亦一般般,好厚粉炸那種,飲品有自家制冷泡茶,莫名其妙加粒話梅落去😳,雪糕任食,E個值得一讚👍因為有我鍾意既沖繩海鹽😂不過旺角燒肉太多選擇,未必會再去🙃
不過旺角燒肉太多選擇,未必會再去🙃
2021-04-24 532 瀏覽
見到網上推介咗一間主打食1++韓牛嘅餐廳「堅韓牛韓燒火鍋雙放題」🇰🇷.前菜、熟食🥢叫咗香葱海鮮煎餅🦑韓式紫菜飯卷、韓式雙式炸雞🐔芝士雞翼🧀炸雞同雞翼都好香脆😆而且調味剛好👍🏻.頂級牛類🐮分別叫咗1++韓牛腿肉、1++韓牛LA骨、1++韓牛牛頸脊🐂1++頂級雪花牛小排、1++韓牛丸🍢肉質當然高質😉唔同部位嘅口感、厚薄都唔同😜而且牛味重又唔會好膩🤤.肉類🐄叫咗美國安格斯肉眼扒🥩韓式美國安格斯一口牛粒、美國大理石、金菇牛肉卷😍雪花分布平均😬入口即溶,肉汁多😋另外亦有雞肉同豬肉🐓🐖.水產🐚帶子、青口、海蝦🦐新鮮大隻💦.田園🥬翠玉瓜、雞脾菇、茄子🍆菠蘿🍍燒完好juicy😙.雪糕🍨芒果同乳酪味都ok🥭.飲品區🥤有自家製嘅凍頂烏龍🍵另外有啤酒🍻果汁🧃汽水
見到網上推介咗一間主打食1++韓牛嘅餐廳「堅韓牛韓燒火鍋放題」🇰🇷
水產🐚帶子、青口、海蝦🦐新鮮大隻💦
田園🥬翠玉瓜、雞脾菇、茄子🍆菠蘿🍍燒完好juicy😙
雪糕🍨芒果同乳酪味都ok🥭
飲品區🥤有自家製嘅凍頂烏龍🍵另外有啤酒🍻果汁🧃汽水
2021-04-10 893 瀏覽
朋友相約餐廳吃飯,位於旺角與太子之間, 由旺角地鐵站距離路程需要三分鐘左右,地理上十分方便快捷。餐廳主打的就是, 韓燒加火鍋雙料放題。 而我最欣賞的就是可以挑選韓牛套餐,任食韓牛,這樣性價比已是超水準。韓牛部位方面選擇也有很多,如果你挑選的是韓牛拼盤,最基本也有四種提供,但其實我最欣賞的就是他們的韓牛丸, 把不平凡的變得超凡,把食材以另一個姿態呈現出來,令整個食物層次更有深度。另外更有大量前菜供應, 我更懷疑這家店鋪是自家製的泡菜, 酸辣到正好適合香港人口味, 全因為吃起來的味道真的很有家的感覺。

2021-03-31 930 瀏覽
頂級牛類,包括有1++韓牛牛腿肉、1++韓牛LA骨、1++韓牛頸脊、醃1++韓牛肩肉、1++韓牛牛肋肉、頂級雪花牛小排、頂級翼板牛排;1++韓牛脂肪分佈均勻,油脂部分一口即化,肉味濃香,牛腿肉肉質嫩滑多汁。肉類,美國安格斯肉眼扒、韓式美國安格斯一口牛粒、美國大理石、牛肉片、金菇牛肉卷;美國安格斯肉眼扒肉質肥瘦適中,口感軟腍;韓式美國安格斯一口牛粒融合韓式口味,味道獨特;金菇肥牛卷食落好Juicy。水產或田園,包括海蝦、青口、帶子、翠玉瓜、茄子、雞脾菇,食落好新鮮,味道鮮甜。泡菜,口感爽脆,味道正宗、酸辣。雪糕,包括有沖繩海鹽口味、芒果口味、乳酪口味。飲品,包括有10種罐裝飲品、2種啤酒、原味真露、煎茶、梅子凍頂烏龍茶。

泡菜,口感爽脆,味道正宗、酸辣。

雪糕,包括有沖繩海鹽口味、芒果口味、乳酪口味。

• 海鮮拼盤
2021-03-18 1223 瀏覽
疫情之下其實都同朋友long time no see!真係好多朋友成年都冇見過面朋友又想食韓燒又想打邊爐,所以今次搵到呢間餐廳, 睇人講好似都唔錯餐廳環境都唔錯, 最緊要乾淨整體不過不失勝在任食, 而食物種類可以多D而且都有齊哂火鍋必備既材料,整體肉嘅雪花分布都好平均 個人鍾意食牛肋肉 燒完唔乾 肉味都濃而且都係正常水準當然韓燒加火鍋真係好正一個價錢食到2樣野都係唔錯, 平平地可以再食但記我預早去, 呢排都多人食
疫情之下其實都同朋友long time no see!
真係好多朋友成年都冇見過面
朋友又想食韓燒又想打邊爐,
所以今次搵到呢間餐廳, 睇人講好似都唔錯

餐廳環境都唔錯, 最緊要乾淨

整體不過不失勝在任食, 而食物種類可以多D
而且都有齊哂火鍋必備既材料,
整體肉嘅雪花分布都好平均
個人鍾意食牛肋肉
燒完唔乾 肉味都濃
而且都係正常水準
當然韓燒加火鍋真係好正
一個價錢食到2樣野都係唔錯, 平平地可以再食

但記我預早去, 呢排都多人食
2021-03-17 919 瀏覽
雖然已經一年無得去旅行,不過好彩香港仲係美食天堂想食咩國家既菜式都易如反掌突然好想食韓燒,搵到呢間有1++韓牛食喎價錢仲相當相宜! Lunch $248一位仲有入會優惠添坐底不久,很快已經拎左碟1++韓牛拼盤俾我哋左起: 頂級雪花牛小排,美國大理石,牛肉片,1++韓牛頸脊,1++韓牛腿肉,1++韓牛腩包肉一黎當然要食左韓牛先啦不過燒呢啲肉都需要時間,所以就叫啲小食, 熱食黎食住先蘿蔔粒好好食,簡直係開胃小食酸酸地,口感好爽脆韓式炸雞呢個係新鮮炸起的,咬開係好juicy,真係一啲都唔hea食左小量前菜,就開始要食主角喇韓牛既牛味比較突出,牛既餘韻一直停留係口腔雖然目測有好多脂肪,但比想像中無咁膩腩包肉原來係鎮店之寶,油香比較豐富,令肉質更細滑!除左韓牛令我地食唔停口,其他牛例如美國大理石,牛肉片,肉眼扒都比一般既韓燒餐廳高質。除左牛之外,仲有豬, 雞, 海鮮豬扒&韓式雞肉都唔錯,值得加單再叫反而豬腩片就有啲韌海蝦都幾大隻喎呢啲五顏六色既蔬菜係我最愛每一件都係大大塊,一啲都唔吝嗇!而且全部都好乾淨新鮮想食火鍋呢度都可以滿足到火鍋控不過今次我地就無食到火鍋,因為食韓燒都食到飽飽了!最後食埋杯
雖然已經一年無得去旅行,不過好彩香港仲係美食天堂
想食咩國家既菜式都易如反掌

突然好想食韓燒,搵到呢間有1++韓牛食喎

價錢仲相當相宜! Lunch $248一位
仲有入會優惠添

坐底不久,很快已經拎左碟1++韓牛拼盤俾我哋

不過燒呢啲肉都需要時間,所以就叫啲小食, 熱食黎食住先
蘿蔔粒好好食,簡直係開胃小食
酸酸地,口感好爽脆

韓式炸雞
呢個係新鮮炸起的,咬開係好juicy,
真係一啲都唔hea

食左小量前菜,就開始要食主角喇

韓牛既牛味比較突出,牛既餘韻一直停留係口腔

雖然目測有好多脂肪,但比想像中無咁膩

腩包肉原來係鎮店之寶,油香比較豐富,令肉質更細滑!
除左牛之外,仲有豬, 雞, 海鮮

豬扒&韓式雞肉都唔錯,值得加單再叫

反而豬腩片就有啲韌

海蝦都幾大隻喎

呢啲五顏六色既蔬菜係我最愛

每一件都係大大塊,一啲都唔吝嗇!
而且全部都好乾淨新鮮

想食火鍋呢度都可以滿足到火鍋
不過今次我地就無食到火鍋
因為食韓燒都食到飽飽了!

最後食埋杯雪糕作完美句號!
2021-03-09
午餐
2021-03-15 12197 瀏覽
數數手指,我真係好耐無食過韓燒!之前每次食親韓燒放題,食物方面都只係so so😛不過今次被「堅韓牛」呢3個字吸引左!睇下係唔係真係堅先......我哋就揀左午市時段❤️1++韓牛腿肉1++韓牛頸脊1++韓牛LA骨1++韓牛丸呢啲韓牛都係任食唔嬲🥳🥳一坐底,就端上一碟1++韓牛拼盤而右上角果件:鎮店之寶「韓牛腩包肉」就每臺一客!韓牛果然係唔同啲牛味特別濃,燒既時候迫左啲油脂出黎,令塊肉更香除左韓牛之外,仲有雞、豬、美國安格斯、大蝦、青口、帶子......好多野食選擇蔬菜都有好多選擇翠玉瓜、三色椒、茄子真係無得輸!要encore再encore不過菠蘿就比較酸,一啲都唔甜我覺得呢度既肉類、蔬菜、海鮮都好新鮮乾淨一洗我對韓燒既不良感覺呢度既雞肉好好食,肉質超級嫩滑,仲好香雞味食完韓燒仲想打邊爐🍲,完全冇難度!隨時都可以轉食火鍋!不過我今次食燒肉都食到飽哂,所以打唔到邊爐!仲有啲韓式小食、泡菜湯、韓式石鍋飯、炒粉絲....炸雞係新鮮炸架又熱又夠脆紫菜包飯好有韓國味道韓國啤酒、真露都係任飲的
數數手指,我真係好耐無食過韓燒!
之前每次食親韓燒放題,食物方面都只係so so😛
不過今次被「堅韓牛」呢3個字吸引左!
睇下係唔係真係堅先......
我哋就揀左午市時段❤️

1++韓牛腿肉
1++韓牛頸脊
1++韓牛LA骨
1++韓牛丸
呢啲韓牛都係任食唔嬲🥳🥳

一坐底,就端上一碟1++韓牛拼盤
而右上角果件:鎮店之寶「韓牛腩包肉」就每臺一客!

韓牛果然係唔同啲

牛味特別濃,燒既時候迫左啲油脂出黎,
令塊肉更香

蔬菜都有好多選擇

不過菠蘿就比較酸,一啲都唔甜

我覺得呢度既肉類、蔬菜、海鮮都好新鮮乾淨

一洗我對韓燒既不良感覺

呢度既雞肉好好食,肉質超級嫩滑,仲好香雞味

食完韓燒仲想打邊爐🍲,完全冇難度!
隨時都可以轉食火鍋
不過我今次食燒肉都食到飽哂,所以打唔到邊爐!
仲有啲韓式小食、泡菜湯、韓式石鍋飯、炒粉絲....

炸雞係新鮮炸架
又熱又夠脆

紫菜包飯好有韓國味道

韓國啤酒、真露都係任飲的

2021-03-15
午餐
2020-12-24 3572 瀏覽
同朋友又想食韓燒又想打邊爐,搵搵下搵到呢間餐廳,肉類既話不過不失,唔係特別好味,但勝在任食,食完韓燒好膩打邊爐就岩岩好,邊爐都係有齊曬火鍋必備既材料,菜啊肥牛啊海鮮個啲都有,火鍋係好食既,韓燒加火鍋真係好正啊
2020-12-04 3344 瀏覽
難得同朋友咁岩一齊放假 就約咗一齊去旺角食晏 揀咗呢間韓燒加火鍋放題 晏晝都要食到好飽🤣🤣呢間餐廳都好大 環境都好舒服 幾適合幾個朋友一齊嚟食飯吹水😛每一枱都會有放題紙點野食 種類都好多 有熟食 燒肉 燒肉配料或者係火鍋嘅配料每款肉嘅雪花分布都好平均 我最鍾意係食係牛肋肉 燒完之後肉汁依然有 但又唔會太膩🤤店員仲好好問我哋要唔要生菜包肉食 就更加可以解膩👍👍其他燒肉配料都唔錯 不過我最鍾意都係燒菠蘿 甜甜酸酸但又好香🤣 燒得差唔多我哋轉左火鍋 火鍋嘅肥牛都相當好食🤤🤤湯底我哋揀咗泡菜湯 酸酸辣辣好開胃🤣熟食方面我哋要咗雪濃湯同紫菜飯卷 質素都相當不錯 如果咩都要試晒就真係會好飽😂嘢飲都好多選擇 我揀咗凍頂烏龍 有粒話梅喺裏面 酸酸地 茶味又好香 都幾消濟☺️

店員仲好好問我哋要唔要生菜包肉食 就更加可以解膩👍👍

2020-12-02 2873 瀏覽
難得放假 梗係要同朋友出去食好嘢今日同朋友去咗食堅韓牛1++韓牛係韓國最頂級既牛肉以$248可以食到1++韓牛放題真係好抵一開始餐廳已經幫我哋準備左唔同既韓牛韓牛雖然冇和牛油脂感咁重但牛味十足!韓牛當中 最好食既係1++韓牛LA骨係下圖左上角既牛肉睇相就知牛肉油脂比例高又重牛味 又多油脂 正!😋😋食多左韓牛 有啲膩 就叫左啲生菜 同泡菜 夾住啲肉黎食又係第二種風味!食完燒肉後 一場黎到 就食埋打邊爐因為食燒肉已經食到好飽 所以就淨係食左啲菜 同幾片牛火鍋食既牛都唔錯餐廳都有唔同飲品選擇 同埋 最後仲有雪糕可以食
難得放假 梗係要同朋友出去食好嘢

又重牛味 又多油脂
正!😋😋

食多左韓牛 有啲膩
就叫左啲生菜 同泡菜 夾住啲肉黎食
又係第二種風味!

食完燒肉後 一場黎到
就食埋打邊爐

因為食燒肉已經食到好飽
所以就淨係食左啲菜 同幾片牛
火鍋食既牛都唔錯

餐廳都有唔同飲品選擇 同埋 最後仲有雪糕可以食

2020-11-28 2219 瀏覽
Openrice見到呢間放題好多好評 個個都讚佢高質 一心諗住黎試下 點知中大伏入座起計時110分鐘 野飲甜品出去拎 甜品有雪糕(入座帶位時講)個時淨係見野飲櫃同隔離一個裝喜力既櫃仔 呢樣陣間再寫我地叫左個韓牛放題 牛比較油好冇牛味 唔似韓牛 咁都唔緊 始終放題質素唔期望好高 點知其他食物先驚豔韓式炒年糕竟然食落係蕃茄味 面個層浸到發脹 咬入去係凍既 大醬湯同泡菜湯似失敗羅宋湯味 煎餃子個心仲係凍既 叫金針菇淨係一條條咁上 錫紙兜都冇 咁諗住出住算喇出去拎甜品冇死啦 行到出去都唔見甜品櫃 問一問個經理 點知佢話甜品冇曬喇 所以佢地個櫃都拎黎放喜力喇 黑人問號 做放題既 甜品冇曬唔係應該refill? 照佢咁講一早冇曬甜品啦 咁入座時候又冇講?仲話甜品可以出去拎? 不能理解湯底太難飲 最後放棄食火鍋 只能回歸基本步叫左好多廚師腸同芝士腸燒 連蟹柳到黎都係連包住張膠都未搣只可以話食物質素好差 惟一一樣好係經理笑容可掬 唔會再去 Openrice 既食評大多只有一星同五星 大家應該知咩事

黑人問號 做放題甜品冇曬唔係應該refill? 照佢咁講一早冇曬甜品啦 咁入座時候又冇講?仲話甜品可以出去拎? 不能理解

湯底太難飲 最後放棄食火鍋 只能回歸基本步
叫左好多廚師腸同芝士腸燒 連蟹柳到黎都係連包住張膠都未搣

只可以話食物質素好差 惟一一樣好係經理笑容可掬

• 廚師腸
2020-11-08 3837 瀏覽
為食姊妹話很久沒有吃韓牛燒,今日一定要出來大擦一番,於是立即出動去堅韓牛食個自助餐燒,午市的1-++頂級韓牛套餐都只是二百多元,最啱我哋食鐘意多選擇又食得多的大食精韓牛拼盤是根據當日供應,美國大理石,雪花牛小排 ,牛肩脊, 大理石花紋不多,食落有口感,雪花牛小排,牛肩胛,油脂豐富,食落多汁可口翼板牛肉,肉質嫩滑,安格斯牛粒,雖然大大粒但一點也不韌,燒至九成熟,更嫩滑安格斯肉眼扒,好大塊呀!食溚落比較煙韌很,口感味十足短骨牛仔扒,燒得香口,入口充滿牛脂香味五花腩同醃好的豬頸肉,前者香濃豬肉香,燒燶一點就更香口,豬頸肉夾口彈牙,調味調得咸淡適中最喜歡吃韓式的芽菜和泡菜,芽菜充滿麻油香味加入點芝麻更惹味,泡菜咸淡適中,二者都爽口美味還有燒粟米,燒過的粟米特別甜美,大蝦一點也不細隻,啖啖肉又鮮甜飲品是自助的,特別推介三式不同的冷泡茶,玄米茶,煎茶,烏龍茶,最啱不太喜歡喝甜的人最後當然要食番杯咖啡雪糕去完結這一頓豐富的午餐

安格斯肉眼扒,好大塊呀!食溚落比較煙韌很,口感味十足

短骨牛仔扒,燒得香口,入口充滿牛脂香味

最後當然要食番杯咖啡雪糕去完結這一頓豐富的午餐
2020-11-06 3124 瀏覽
早3日打去book位,當日唔記得左係book 7點定7點半,諗住等佢打黎confirm booking時就會知,點知冇打黎,最後我打去問番佢😅入場前有嚴謹地叫人探熱👍🏻 可以揀美國牛定韓牛,專登黎呢度,唔係唔食韓牛ma?座位幾濶下,枱同枱之間唔會話好逼👍🏻一坐低就幫我地開爐,隔一陣就放低左碟牛,幾靚仔,仲好企身,唔會溶晒雪咁。 有4款牛,食左覺得有款四方形既好好食,但佢d肉完全冇名,所以唔知點encore, 只好全部再叫一轉,但個人唔太喜歡太厚身嗰隻,最後忍唔住問waitress姐姐,先知好食四方形係牛小排😮,之後就集中食呢個牛小排😋😋😋除左韓牛,仲叫左一塊美國牛扒,估唔到咁大塊咁上,薄薄地,都幾好食,但因為太大塊,冇辦法叫太多。另外叫左雞翼,雞肉,雞翼係單骨雞翼,但比較難燒,d皮痴住晒塊板,又燒唔脆,試完都冇再叫了。海鮮試左帶子同魷魚,帶子好細片,個口感滿足唔到。 見隔離枱唔係好識燒海鮮,waiter哥哥好有心機教佢地👍🏻雖然好多熟食都想試,但都想集中食牛。只係試左泡菜豬肉湯同雪濃湯,雪濃湯正到爆,必飲。 仲食左一口牛,調味得幾好食,仲有d前菜,洋蔥粒幾特別,不過酸左d, 未必人人鍾

座位幾濶下,枱同枱之間唔會話好逼👍🏻

雖然好多熟食都想試,但都想集中食牛。只係試左泡菜豬肉湯同雪濃湯,雪濃湯正到爆,必飲。 仲食左一口牛,調味得幾好食,仲有d前菜,洋蔥粒幾特別,不過酸左d, 未必人人鍾意。

野飲算幾多款式,有冷泡茶,幾解滯。 雪糕全部都係同一個牌子,都有幾隻味揀。 不過見幾多客出去拎野飲同雪糕都冇戴番口罩,呢樣野可能餐廳要注意下,提番d客。

服務好好,經常主動幫我地換板,野食都上得好快,又會主動收野,人手比例算幾多👍🏻

雪濃湯

雪糕
2020-11-02
雪濃湯
2020-11-03 13550 瀏覽
食放題我向來比較鍾意選擇午市 一來人較少 二來價錢較晚市優惠 午市放題任食3小時每人$198 仲有85折 真抵食飲品任飲 除咗有一般嘅汽水啤酒之外 仲有韓國本土出產嘅真露 極具韓國特色 另外仲有餐廳自家炮製的各種茶類 入好曬一支支供客人選擇餐廳是放題形式 有火鍋及韓燒選擇 亦有韓式 熟食提供 主要是走韓式美食風格 選擇多樣化 落單用點菜紙 另外稱讚一點 完全唔好漏單情況 送餐速度快先點了一些韓式頭盤品嚐 泡菜味道正宗酸辣開胃 芽菜爽口清甜 菠菜白菜麻油味香 整齊前菜非常不錯 既清新又開胃由於太肚餓嘅關係點了一些熟食 這個無骨釀雞翼 隻隻飽滿餡料多 外皮炸至金黃香脆 熱辣辣 好香口今日主要係食韓燒 因為我係食肉獸 特別鍾意食牛肉 餐廳提供不同部位的牛肉 有厚有薄 必食牛西冷 牛扒有我塊面咁大 脂肪比例平均 入口有即溶效果 多汁又有肉味基本上每款牛肉我都試曬 整體感覺不錯 肉質上乘 每款牛肉有他們獨特的口感 有些比較有咬口 有些比較淋 個人喜歡吃原味的 這樣才能吃到牛肉本身的肉味 但醃製過的也好吃 兩種唔同食法豬頸肉必食 肉厚爽彈 在口中咀嚼時有回彈效果另外仲有海鮮提供 不需要額外收費

豬頸肉必食 肉厚爽彈 在口中咀嚼時有回彈效果

另外仲有海鮮提供 不需要額外收費 海蝦手板咁大隻 啖啖肉 好鮮味 多春魚燒至兩邊金黃 連骨都食埋 肚內的魚春薄薄脆口

外面有一個雪糕/雪條櫃 有多種口味提供選擇 個人喜歡吃這個乳酪雪糕 味道有點兒像益力多 酸酸味味 今餐確實滿足滿足
2020-11-02 1678 瀏覽
堅韓牛,旺角店,見到有牛打店,就飛咗上去坐低,韓牛放題火鍋,唔使諗兩個位套餐 食到舐舐脷,最主要年紀大咗食得唔多,我哋淨係食咗個韓燒,都已經飽咗八成,加埋甜品食足四杯雪糕,香港出嘅雪糕真係very good。Coco company喺出邊都未聽過所以要食曬咁多款,集齊嘅雪糕蓋,有沖繩海鹽,乳酪,朱古力,雲呢拿,點可以小咗件。跟住飲品,整杯凍頂烏龍話梅茶,我就飲咗杯生啤,原來仲有韓國啤酒,咁就喺呢度飲咗兩杯啤酒,傻下傻下咁啦。侍應生好好仲問我哋食火鍋呀,我哋回答因為年紀大食唔到咁多嘢啦!韓牛我哋都食咗兩三版,仲邊度有仲有位置呀,所以呢個韓燒加火鍋我哋食咗一半,唔知可唔可以下次嚟補返個火鍋嘅呢 ,不過淨係食韓燒都已經值回票價,因為啲嘢真係好新鮮,值得下次再嚟,唯有再食多次淨係火鍋㗎喇!
堅韓牛,旺角店,見到有牛打店,
就飛咗上去坐低,
我哋淨係食咗個韓燒,都已經飽咗八成,
韓牛我哋都食咗兩三版,仲邊度有仲有位置呀,
所以呢個韓燒加火鍋我哋食咗一半,
唔知可唔可以下次嚟補返個火鍋嘅呢 ,
不過淨係食韓燒都已經值回票價,
因為啲嘢真係好新鮮,值得下次再嚟,
唯有再食多次淨係火鍋㗎喇!