2023-05-25 10 瀏覽
本來同朋友話去CAMPING,但去唔到就去住呢間新餐廳先!一入去見到就有CAMPING既感覺,環境唔算好光,但用左露營椅子同天幕⛺️而爐用左平日邊爐既電磁爐,好有感覺呀見到佢有個新開張優惠套餐,包左肉類,海產,手工餃子,丸類,油麥菜,雜類生料,咁齊都係$680咋,原價要$972架10樣野:花膠雞鍋(半隻) ,安格斯牛小排,中山脆肉鯇魚,韭菜鮮肉餃,濕炸枝竹,黑白無常,水晶粉,油菜,秀珍菇,蓮藕片花膠雞記得要先飲湯呀,店員都有提醒因為黎既時候係半隻雞咁上,比你睇到真係半隻雞架,然後店員仲幫我地剪雞花膠雞湯好好飲,好香鮮味LIKE & SHARE仲送小食一份,係我最中意食既炸饅頭呀另外我地仲叫左薑汁皮蛋貢丸同午餐肉,呢個貢丸超有特色,開頭仲驚佢啲薑汁好辣,點知食落去有幾香幾好食,值得一試❤️午餐肉係朋友必食既,厚切午餐肉啖啖肉,食落都特別滿足,佢地話係打邊爐必叫既之選飲品種類唔算超多,但又點少得啤酒呢?佢主要係汽水同埋啤酒🍻夠凍既啤酒去camping真係好正呀偽camping的晚餐我好滿足
本來同朋友話去CAMPING,但去唔到就去住呢間新餐廳先!
而爐用左平日邊爐既電磁爐,好有感覺呀

花膠雞記得要先飲湯呀,店員都有提醒
花膠雞湯好好飲,好香鮮味

飲品種類唔算超多,但又點少得啤酒呢?
佢主要係汽水同埋啤酒🍻
夠凍既啤酒去camping真係好正呀
偽camping的晚餐我好滿足
✨~圍爐取暖~✨(必去❗️必去❗️)喺旺角鬧市中心新開嘅一間特色打邊爐👍🏻入到去感覺就好似去咗露營,好特別嘅露營凳露營枱,原來坐落去有幾舒服😆😆,呢度俾人感覺可以同朋友輕輕鬆鬆咁坐喺度傾偈傾好耐🍂因為新開張關係,我哋剛剛去到有個非常優惠嘅套餐😍😍,原本我都諗住叫一份牛小排🐮同埋花膠雞湯🐥,但個套餐竟然有埋呢兩樣嘢😍😍,再加好多唔同嘅打邊爐材料,真係非常優惠非常抵,每一碟餸菜,佢哋都排到好靚❤️👍🏻👍🏻👍🏻重點我最想試嘅花膠雞湯,質素係超出我預期好👍🏻👍🏻👍🏻雞湯非常濃郁,花膠仲要唔係用平價花膠,係筒膠😍😍❤️店員服務同禮貌都非常之好❤️1️⃣真材實料🔥2️⃣花膠雞每日限量20份🔥🔥🔥🔥新張優惠套餐,真係非常之抵🔥🔥🔥🔥
✨~圍爐取暖~✨(必去❗️必去❗️)
喺旺角鬧市中心新開嘅一間特色打邊爐👍🏻

❤️店員服務同禮貌都非常之好❤️
1️⃣真材實料🔥
2️⃣花膠雞每日限量20份🔥
🔥🔥🔥新張優惠套餐,真係非常之抵🔥🔥🔥🔥
  • 花膠雞湯
  • 安格斯牛小排
  • 炸饅頭
2023-05-21 16 瀏覽
今次嚟到旺角行街,竟然搵到一間感覺似去camping的打邊爐室內裝修好特別,主題係露營,所以擺設所有嘢都係露營嘅裝置,因為新開所以就決定揀這一個餐,有七折!裏面包括好進補嘅花膠雞湯啲花膠,真係嚇親!!勁巨大的花膠。湯底好濃郁,感覺好滋潤。原來系花膠雞鍋專門店,所以佢地嘅花膠雞湯真係真材實料!原來每日限量只有20份,好在好早食飯!有幸比我地試到。原來湯底仲加咗金華火腿熬制而成,眼見花膠數量唔小,花膠口感較厚身,怪唔知湯底甘鮮甜。而且呢個餐真係可以四個人食都已經好飽。淨系食曬d雞巳經飽咗4成啦,我地仲點咗美國桶蠔,肉身豐滿,口感鮮甜;韭菜鮮肉餃,入面餡料爆出,好特別;以那個安格斯牛小排,牛肉味濃郁,所有食物擺盤很用心!中山脆肉脘魚片,肉質厚,而且好彈口!

放工同朋友黎打邊爐🤩餐廳裝修主打露營主題,餐枱同餐椅都係露營用嘅檯同凳,感覺好似真係去左露營⛺️🤪🔹花膠雞湯半隻 $288重點推介係每日限量20鍋嘅花膠雞鍋,佢足足有半隻雞浸係個湯入面,仲有厚切花膠,真係好足料!🔹安格斯牛小排 $338大大碟嘅手切安格斯牛小排,份量好多,岩曬鍾意食牛嘅朋友。🔹中山脆肉鯇魚片 $68魚片食落好爽脆,同埋都切到好薄身,肉質新鮮!🔹蓮藕片 $38蓮藕片食落好爽口,好甜,岩曬打邊爐。🔹韮菜鮮肉餃 $42餃子係打邊爐必選,每碟都有4大粒。

🔹花膠雞湯半隻 $288

🔹安格斯牛小排 $338
大大碟嘅手切安格斯牛小排,份量好多,岩曬鍾意食牛嘅朋友。

🔹中山脆肉鯇魚片 $68
魚片食落好爽脆,同埋都切到好薄身,肉質新鮮!

🔹蓮藕片 $38
蓮藕片食落好爽口,好甜,岩曬打邊爐。

🔹韮菜鮮肉餃 $42
餃子係打邊爐必選,每碟都有4大粒。

2023-05-21 49 瀏覽
今晚與一班同事一起收工去食飯 朋友介紹食這間新開的火鍋店店舖位於朗豪坊旁邊的文華商場 交通十分方便餐廳內以camping風格設計 很多帳幕擺設 及露營桌子椅子 真是很有圍爐取暖的感覺🔥我們四人叫了新張優惠套餐(7折後$680) 包括 10種配料😍😍1.花膠雞鍋(半隻)2. 安格斯牛小排3. 中山脆肉鯇魚片4. 韭菜鮮肉餃5. 濕炸枝竹6.黑白無常7. 水晶粉8.油麥菜9.秀珍菇10. 蓮藕片🐥花膠雞湯 店員將半隻雞浸在雞湯端上桌子雞湯稍稍煲滾後 店員便會將雞切件方便進食 不知是否將雞隻浸在雞湯裏的原故,雞肉切件後非常滑嫩 雞湯色澤金黃透奶白 入口雞味芳香濃厚 充滿濃濃的骨膠原感覺☺️☺️ 花膠熬至軟滑 吃下去口感很軟口入味😋半隻花膠雞湯已經很快就給我們四人清空 然後我們便加湯繼續打邊爐 🔥 -🐮安格斯牛小排稍為焯一焯就可以吃 牛小排肉質鮮嫩 牛味十足 😋😋🐟中山脆肉鯇魚片魚片厚度適中 肉質爽口彈牙😍☺️🥟韭菜鮮肉餃餃皮不會太厚 韭菜味道濃郁 非常新鮮✨-🌑🌕黑白無常菜名改得非常有趣🤣 其實是黑白色的墨魚丸墨魚丸質感彈牙爽口 內裏還有墨魚肉 味道鮮甜-我們除了叫套餐 還外加火鍋配料及小食🍞香炸

今晚與一班同事一起收工去食飯
朋友介紹食這間新開的火鍋
店舖位於朗豪坊旁邊的文華商場 交通十分方便
餐廳內以camping風格設計
很多帳幕擺設 及露營桌子椅子
真是很有圍爐取暖的感覺🔥

我們四人叫了新張優惠套餐(7折後$680)
包括 10種配料😍😍
1.花膠雞鍋(半隻)
2. 安格斯牛小排
新張優惠套餐

🐥花膠雞湯
店員將半隻雞浸在雞湯端上桌子
雞湯稍稍煲滾後 店員便會將雞切件方便進食
不知是否將雞隻浸在雞湯裏的原故,雞肉切件後非常滑嫩
雞湯色澤金黃透奶白 入口雞味芳香濃厚

黑白無常
香炸饅頭
  • 花膠雞鍋
2023-05-19 536 瀏覽
近年突然興起戶外活動風 作為超惹蚊一族 行山同露營就唔係太啱我喇因為絕對會比蚊針到變豬腳🤨不過都可以去‘’扮‘’露營chill下嘅😎旺角最近新開一間露營主題嘅火鍋店 環境闊落 裝修又有心思 好切合主題露營枱凳仲坐得好舒服添 真係好啱同姊妹嚟打卡呀❣️******************************食物s:🫕花膠雞湯(半隻份量) $288呢度嘅花膠雞湯每日限量2️⃣0️⃣份❣️嚟到當然先試佢哋嘅主打啦 點咗半隻雞嘅份量成隻雞浸喺湯中煮 出味後再拎起嚟斬件雞湯新鮮滾熱辣 調味啱啱好 好香甜飲完完全唔會口乾 證明係真材實料 冇味精呢❣️花膠煮到軟腍 唔會韌 夠晒好咬雞肉肉質唔會好鞋 啖啖肉索晒湯汁好正我哋每人飲左3碗湯已經飽咗一半😂飲到咁上下 就到加湯打邊爐嘅時間💕我哋點咗幾款食物試下:✨黃金炸有骨魚皮 ($88)呢道必點❣️新鮮炸好熱辣辣少少咸多多脆😜魚皮嘅爽脆夾埋咸蛋黃嘅香味真係一大享受💕就咁當小食食或者浸喺湯中都一樣正✨即炸響鈴(6個) ($68)響鈴大大卷 炸得香脆 有油香味打邊爐總係要點返一盤先夠滿足✨脆肉鯇魚片 ($68)鯇魚片真係好脆❣️ 口感好特別✨芫荽馬蹄餃子 ($42)見到呢個
近年突然興起戶外活動風

雞肉肉質唔會好鞋 啖啖肉索晒湯汁好正
我哋每人飲左3碗湯已經飽咗一半😂

飲到咁上下 就到加湯打邊爐嘅時間💕
我哋點咗幾款食物試下:

✨黃金炸有骨魚皮 ($88)
呢道必點❣️新鮮炸好熱辣辣少少咸多多脆😜
魚皮嘅爽脆夾埋咸蛋黃嘅香味真係一大享受💕
就咁當小食食或者浸喺湯中都一樣正

✨即炸響鈴(6個) ($68)
響鈴大大卷 炸得香脆 有油香味
打邊爐總係要點返一盤先夠滿足

✨脆肉鯇魚片 ($68)
鯇魚片真係好脆❣️ 口感好特別

✨芫荽馬蹄餃子 ($42)
見到呢個組合即刻點咗❣️
呢度嘅餃肉嘅比例比菜多 啱晒鐘意肉嘅朋友
芫荽控表示想要moreeee芫荽😍

✨新鮮淮山 ($42)
口感有齊爽同粉嘅 唔知大家鐘意邊樣多啲呢?
我就好鐘意食粉嘅淮山 呢度嘅勁粉 超正呀😜

✨唐生菜 ($38)
✨忌廉鮮奶 ($15)
✨檸檬茶 ($15)

呢度仲有個醬料區可以自己調理醬汁

相信大家食完個雞湯已經飽左一半😂
  • 黃金炸魚皮
  • 花膠雞湯
2023-05-19 156 瀏覽
平時間中都會同朋友去露營,其中一個營友介紹旺角發現咗間裝修行露營風嘅隱世火鍋店,全店以露營主題佈置,木製嘅枱同露營凳/燈,坐起到圍住個爐,加上玻璃窗打落嚟既自然光,真係好有露營feel。話明係花膠雞鍋專門店,一定要試下佢地嘅花膠雞湯湯底,原來每日限量只有20份,好在嗰日係閒日,有幸比我地試到。店員服務態度很好,安排好坐位之後,間中會同我地傾下計。傾計期間,我都長知識,原來呢個花膠雞湯湯底除咗雞同花膠之外,仲加咗金華火腿熬製而成,眼見花膠數量唔小,花膠口感較厚身,怪唔知湯底甘鮮甜,真係真材實料,名副其實花膠火鍋專門店。淨係食晒d雞巳經飽咗4成啦,我地仲點咗美國桶蠔,肉身豐滿,口感鮮甜;薑汁皮蛋貢丸彈牙,咬開肉丸,入面餡料爆出,好特別;仲有香芋鮮肉餃子、炸枝竹,所有食物擺盤很用心。整體環境坐落很有渡假feel,店員服務很好,食物質量亦高,會再回頭幫襯。🔎圍爐取暖 (旺角)📍旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖

薑汁皮蛋貢丸

🔎圍爐取暖 (旺角)
📍旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖
香芋鮮肉餃子
薑汁皮蛋貢丸
香芋鮮肉餃子
今日去左試間新開張既邊爐上網睇到 佢既裝修好特別 用露營camping做主題 打卡都一流⛺️🏕️野食仲好好食 大推花膠雞湯 我地兩個人叫左半隻雞先煲滾左個湯 然後店員會幫手剪左隻雞 呢個時候就試左對花膠同湯底先 嘩 一試 不得了 個雞湯濃而不膩飲完一啖又一啖個花膠係筒膠黎 岩哂女士養顏用 我即刻搶哂黎食🤣🤣個花膠雞湯都係由好有經驗既師傅特製既 超好飲 5♥️/5店員剪完啲雞會再放返落湯到滾返熱佢先食 個雞超滑 5♥️/5其實食到呢到已經飽左4成 因為好足料個湯又好好飲 不知不覺會飲哂成個湯但一定要用個湯打邊爐咁先正我地兩個人叫左幾個配料 連啲配料都唔簡單 叫左墨魚滑 娃娃菜 香芋鮮肉餃子 安格斯牛肩胛 牛筋丸蟹籽墨魚滑 勁彈牙 5♥️/5香芋鮮肉餃子 好好味 幾特別 一定係自家製既5♥️/5牛肩胛好有牛味 好正 5♥️/5兩個人飲左枝啤酒 食哂啲火鍋配料已經飽到呢 但都要繼續狂飲個湯 因為真係好正太真材實料 太震撼了 我諗我好快就會約朋友再黎食過😋😋原來花膠雞每日係限量20份下次要早啲黎食☺️
今日去左試間新開張既邊爐

香芋豬肉餃子
安格斯牛肩胛
  • 香芋豬肉餃
2023-05-16 42 瀏覽
好想去camping chill 下,嚟呢度可以滿足我哋成班朋友嘅願望😆,又可以歎好正嘅花膠雞煲,實地感受一下camping 中開餐嘅開心feel呢度令人可以係繁忙中放鬆一下,有室外大自然感覺,而且可以慢慢拾下拾下😍花膠雞湯雞湯窩味道好濃郁,用新鮮雞餚製,所以我地先飲雞湯,食下花膠,傾下計chill 下先😋手切安格斯牛肩胛飲湯後可以加豬骨湯再拾下拾下,選了手切安格斯牛肩胛,肉質紅潤,拾下後依然嫩滑有彈性👍脆肉皖骨腩鮮肉雲吞新鮮蘿蔔另外魚雲吞蘿蔔質素有保證,蘿蔔特別鮮甜🥰

脆肉皖骨腩

鮮肉雲吞

新鮮蘿蔔

另外魚雲吞蘿蔔質素有保證,蘿蔔特別鮮甜🥰

2023-05-15 30 瀏覽
為食姊姝相約今晚去食好西,位置唔難搵,就係朗豪坊對面,行入餐廳更驚喜,地方闊落,佈置好似去咗露營真係有種圍爐取暖嘅感覺尼度花膠雞湯最出名,就要試試,店員捧上深黃色的雞湯,已急不及待喝一口湯,香濃雞湯加上黏口的花膠,好飲到連喝三碗,加上滑嫩雞肉和軟熟花膠,非常美味濃郁的湯底又點少得吸味的食材,炸響鈴,冰豆腐吸入的精華,正炸饅頭,內軟外脆,浸湯食又有另一番風味脆肉鯇魚片,切得好靚,滾一陣由透明肉色變咗白雪雪的,咬落爽口彈牙,証明用料新鮮點了二款不同的香芋鮮肉餃子和粟米鮮肉餃,粟米餃食落好口感,香芋餃香滑黑白無常,原來是二種不同的墨魚丸,肉質彈牙另外試試尼個比較特別的豬骨濃湯貢丸,香濃的豬骨湯味蔬菜類就點了油麥菜,新鮮淮山和超甜粟米最後食埋個稻庭冷烏冬,實在太飽了

濃郁的湯底又點少得吸味的食材,炸響鈴,冰豆腐吸入的精華,正

炸饅頭,內軟外脆,浸湯食又有另一番風味

黑白無常,原來是二種不同的墨魚丸,肉質彈牙

另外試試尼個比較特別的豬骨濃湯貢丸,香濃的豬骨湯味

蔬菜類就點了油麥菜,新鮮淮山和超甜粟米
最後食埋個稻庭冷烏冬,實在太飽了
2023-05-14 40 瀏覽
旺角火鍋店 有不少,而作露營+打邊爐 第一次見,打卡同打邊爐岩晒我哋,一入去就看到勁有露營感,有不同的桌選擇,十分特別花膠雞湯 待應推介每日限量20份,我哋就試吓,來到鍋入面有半隻雞, 幾真材實料, 花膠 待應講是筒膠怪不得偏厚身,湯各人飲了幾碗,待應就拿雞出來再剪好放入去,雞肉堅嫩滑而且啖啖肉,以$288來講合理價錢小食類見到最愛 即炸響鈴 叫了一份,響鈴薄身又夠熱不太油,幾好食。炸饅頭勁耐冇食,炸得香脆配煉奶最好,最後都夠飽不用點麵食第一次見有 香芋鮮肉餃子 ,味道幾特別而且足料。牛骨濃汁牛丸勁有牛味又彈牙好味道推介朋友喜歡蝦滑叫了一個, 蟹虸鮮蝦滑 來到份量不少,蝦味都幾濃菜類就要了2款油麥菜和冰豆腐。飲品當然要枝啤酒青島,大枝裝$30都抵飲,而我就要梳打水加少少啤酒…整體感覺幾特別而食物都新鮮

2023-05-14 44 瀏覽
今日朋友帶左我去旺角朗豪坊附近,的文華商場,原來內面有好多食店,我們去了"圍爐取䁔"食火鍋!一入餐廳好有露營風格,有Camping 坐椅,地板是做成沙地🤣😂好有feel.🏕⛺️.如果加埋d 風/鳥的聲就更似。我們點左!花膠雞湯底花膠雞湯(半隻)手切安格斯牛肩胛黑牛柏葉蚧子墨魚滑花膠雞湯(半隻)店員上鍋是會幫忙把雞切開,我們會先喝湯,花膠雞湯濃濃的雞和金華火腿,真材實料👍🏻,食得出師父的用心。跟住可以加水打邊爐。手切安格斯牛肩胛肉質鮮嫩,肉味香濃。黑牛柏葉煮20秒左右就可以食爽口彈牙。蚧子墨魚滑墨魚爽口。

我們點左!
花膠雞湯底[店員說每日限量20份]
黑牛柏葉
蚧子墨魚滑

花膠雞湯(半隻)
店員上鍋是會幫忙把雞切開,
跟住可以加水打邊爐。

手切安格斯牛肩胛
肉質鮮嫩,肉味香濃。

黑牛柏葉
煮20秒左右就可以食爽口彈牙。

蚧子墨魚滑
墨魚爽口。

有冇諗過滋補緊食花膠都可以chill住咁嘆😎今晚竟然比我搵到呢間新餐廳有齊呢2個元素🥰 餐廳無論枱櫈、店內裝修同盆景擺設滿滿露營風🏕️主打花膠雞鍋邊爐,真正既【圍爐取暖】😆店員亦都好好服務,當花膠雞湯底上枱時係原原本本成隻/半隻雞🐥咁浸住係湯中(同餐廳logo一樣😂)份量童叟無欺🐥店員會細心即席剪開雞隻,剪成小件方便食用😝花膠雞湯(半隻)$288當金黃色既花膠雞湯滾起,急不及待勺起2碗湯飲,入口鮮甜,味道濃郁,啖啖骨膠原bb,口感黏黏,食得出落足花膠😍夾起鍋內花膠都唔少,入口爽滑,味道唔腥,女士們記得大大舊咁食喇😆不得不提既係雞肉都出奇地嫩滑,熬湯後既雞肉顯得更加鮮甜,口感柔軟,未真正打邊爐都已經食晒半隻雞🤣🌟溫馨提示:花膠雞每日限量20份想食就早啲去喇😆即炸響鈴(6個)$68響鈴新鮮即炸!上枱時仲係熱辣辣🔥可以就咁當小食食,亦可以放入花膠雞湯中索一索汁,入口超超超鬆脆,好似食緊千層薯片咁😆西班牙五花腩片 $168五花腩片肥瘦均勻,油花分佈平均,食起上黎絕對唔油膩🐷而且豬有豬香,入口柔軟,超推薦🌟羊肉片 $148羊肉片切得比較厚,有咬口,唔會似出面食完好似一層風咁😂😂而且羊肉冇羶味,放入

花膠雞湯(半隻)$288
🌟溫馨提示:花膠雞每日限量20份
想食就早啲去喇😆

即炸響鈴(6個)$68
西班牙五花腩片

西班牙五花腩片 $168
羊肉片

羊肉片 $148
羊肉片切得比較厚,有咬口,唔會似出面食完好似一層風咁😂😂而且羊肉冇羶味,放入湯中更加為花膠雞湯添多一重鮮味🐏

韭菜鮮肉餃 $42
豬骨濃湯貢丸(4粒)$36
油麥菜 $38
打邊爐點少得丸、餃🥟、菜🥬因為花膠雞湯飲完食完其實都幾豐富😂所以樣樣都叫少少,估唔到餃子同丸子size都幾大,餃子餡充滿大量韭菜,餃子皮厚薄適中,貢丸亦特別彈牙,入面既菇香都好突出👍🏻

西班牙五花腩片
羊肉片
香港探店|旺角|火鍋|圍爐取暖來到 #旺角 #文華,正愁着吃什麼好的時候,突然間發現這間全新#露營 風 #火鍋 專門店!餐廳的裝修全部都用上了露營風:露營椅子、露營枱……儘管是炎炎夏日,仍然能在冷氣底吃上露營打邊爐的奢侈滋味。他們家特別推介花膠雞湯湯底。嚐嚐他們的湯底,真材實料、雞味真的很濃,有滋補的感覺。而且,有超級多花膠,補充了骨膠原。我最推介他們的黃金炸魚皮。沾上了鹹蛋黃的炸魚皮,除了更高級之外,酥脆酥脆的,不用點湯汁已經很好吃了。還有,他們家的脆肉鯇魚片和雞湯真的很搭配。爽爽脆脆,真的不是說笑哦,完全沒有魚腥味。這裏很適合和一大班朋友過來打卡,還有的是花膠雞湯每天只是限量20份,我們來的時候已經是最後一份了。——————為食分界線——————📍 圍爐取暖 (旺角)旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖人均消費: $500#mariofatfat #foodie #hkdoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkbl
香港探店|旺角|火鍋|圍爐取暖

他們家特別推介花膠雞湯湯底。

我最推介他們的黃金炸魚皮。

——————為食分界線——————
📍 圍爐取暖 (旺角)
旺角砵蘭街240-244號文華商場1樓C1號舖

人均消費: $500
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
今日放工後,同朋友去朗豪坊買完野之後就過左對面MPM商場睇下有咩食,見到有間新開嘅火鍋店,係以Camping🏕做主題裝修的。鍾意Camping🏕嘅我就入左去試試原來呢間火鍋店係新開,只開了兩星期,坐低後先留意到原來呢間係花膠雞鍋🐔專門店,原來花膠鷄每日限量20份,就决定order左個半隻花膠雞鍋湯底-$288呢次都係第一次試呢種湯底🤩食法是先煲滾整個湯底,之後,侍應就將隻雞撈起,先飲個花膠湯個湯勁濃郁,有花膠同雞嘅鮮味,真材實料😋原來湯底用了幾種不同嘅雞炒香再淆左幾個鐘,花膠用了花膠筒,厚身得黎很淋很入味😍之後侍應將之前撈起隻雞切件再放返入個湯底, 好貼心🥰手切安格斯牛肩胛🥩$268肉質好鲜嫩,牛味濃郁,口感豐富,十分美味😋鮮鷄件🐔 $68鷄件份量算多,肉質嫩滑,啖啖肉,正😍牛骨濃汁牛丸 (4粒) $48牛丸非常彈牙多汁,肉汁飽滿,十分爽口😚油麥菜 🥬 $38油麥菜爽脆新鲜,打邊爐一流配搭😉整體得分: 4.5/5味道: 5/5環境: 4.5/5抵食: 4/5

之後侍應將之前撈起隻雞切件再放返入個湯底, 好貼心🥰

手切安格斯牛肩胛🥩$268
肉質好鲜嫩,牛味濃郁,口感豐富,十分美味😋

鮮鷄件🐔 $68
鷄件份量算多,肉質嫩滑,啖啖肉,正😍

牛骨濃汁牛丸 (4粒) $48
牛丸非常彈牙多汁,肉汁飽滿,十分爽口😚

油麥菜 🥬 $38
油麥菜爽脆新鲜,打邊爐一流配搭😉

整體得分: 4.5/5
味道: 5/5